perjantai 5. lokakuuta 2018

Olen huono.


Blogeissa on kiertänyt Olen huono –postaus, johon ajattelin osallistua myös. Tarkoituksena ei siis ole alkaa dissaamaan itseään, mutta oikeastihan jokainen on huono jossain ja sitä tässä nyt listataan :)

1.Olen huono matikassa. Niin, tämäkin on ehkä enemmän sellainen asia, että jos kouluaikoinani oikeasti olisi ollut ymmärtäväisempiä opettajia ja varaa tukiopetukseen, ehkä mä olisin päässyt paremmin jyvälle matikan salaperäisestä maailmasta. Mutta siis lähtökohtaisesti mulla on matikan suhteen haasteita. Lukiossa kun laskettiin todennäköisyyksiä ja derivaattoja, ne sujahtivat mulla otsonikerrosta myöden yli. Lasken kyllä prosenttilaskua päässäni tuosta noin vain, samoin valuuttoja, kertolaskukin on helppoa, mutta sitten kun mennään yhtälöihin ja ei-numeroilla –laskemiseen, mä olen tipahtanut kärryiltä. Olen joskus sanonutkin, että olen matemaattisesti invalidi. Se ehkä kuvaa tätä osaamistani hyvin.

2. Olen huono leppymään. Kyllä, tunnustan –olen pitkävihainen. Kun suutun, leimahdan oikein kunnolla. En välttämättä aina näytä sitä ympäristölle niin selkeästi, ja saatan pihistä pääni sisällä oikein kunnolla. Mutta jos puhdistetaan Mikken kanssa ilmaa, silloin kyllä sanon ääneen mikä ottaa pannuun. Mun vaikea leppyä, ja vaikka kuinka haluaisin lopettaa jo riidan, saatan kiukuspäissäni jatkaa sitä vaan siksi, että en vaan osaa leppyä. Mikke usein tulee lepyttelemään mua, ja olen vanhemmiten oppinut päästämään kiukustani nopeammin irti kuin ennen vanhaan, mutta kyllä mä voisin vieläkin petrata siinä asiassa lisää. Tyttären kanssa on asia aivan toisin, hänelle osaan leppyä heti. Välillä me otetaan neidin kanssa yhteen, mutta hänen kanssaan en ole pitkävihainen.

3. Olen huono tekemään käsitöitä. Haluaisin ihan kamalasti kutoa ja virkata, mutta kaikki neulonta/virkkausohjeet on mulle ihan siansaksaa. Multa puuttuu jokin käsityögeeni, vaikka sukuni naiset loistavat kaikissa virkkaus/kutomishommissa. Tahtoa olisi, mutta ei taitoa. Olen kuitenkin päättänyt uhmata tätä ja kokeilla tänä syksynä jotain pientä (yksinkertaista) neulomishommaa. Ehkä mä pääsen siitä jyvälle.

4. Olen huono luopumaan jostain tavaroista. Meillä oli hiljattain keittiöremontti, ja kirosin taas sitä kuppien ja kippojen määrää, joka meillä on kaapeissa. Silti ostan aina mukeja lisää. En tiedä mikä tämä diagnoosini on. VAH = Vakava Astiahulluus? Haluaisin laittaa muistakin kuin vain keittiön kaapeista tavaraa pois, mutta sitten en kuitenkaan laita, koska ajattelen aina, että ”en raaski” tai ”jos tätä tarvii vielä”. Tulen suvusta missä ei koskaan heitetä mitään pois, joten selitän oirehtimiseni sillä.
5. Olen huono pitämään kynsistäni huolta. Mulla on aina kynsinauhat kamalassa kunnossa ja herkästi nypin niitä. Kynsien pureskelusta olen luojan kiitos päässyt eroon, mutta rankaisen kynsinauhojani aivan liikaa. Aina blogiini kuvia ottaessa mietin pitäiskö laittaa hanskat käteen kun kynsinauhani ovat niin karseat. Ehkä mä pääsen tästä tavastani vielä joskus eroon.Missä sä olet huono? Löytyikö listaltani samoja huonouksia kuin sulla?

2 kommenttia:

  1. Mäkin olen pitkävihainen, siis just sellainen norsunmuistilla varustettu puhisija :D Tosin tämäkin vaihtelee, ja yleensä suutun todella, todella harvoin ja läheisilleni lepyn helposti mutta auta armias jotain peruskouluaikaisia suuttumisia/epäreiluuden tuntemuksia :/ Mulla on kans kynsinauhat huonossa kunnossa, ja muutenkin vähän laiminlyön kynsien huollon :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)