keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Syötävän hyvä hoitoaine.


Olen törmännyt useamman kerran luonnonkosmetiikan maailmassa seikkailessani samaan ongelmaan: luonnonkosmetiikan hoitoaineet eivät ole mun hiuksille tarpeeksi tehokkaita. Se on turhauttanut aika lailla, sillä rakastan eettisempää ja luonnonmukaista kosmetiikkaa, mutta hiustenhoitopuoli on ollut minulle melkeinpä aina karvas pettymys.

Sain testattavakseni Natura Siberica -sarjan hiustuotteita, ja mukana oli myös hoitoaine. Pyörittelin pulloa käsissäni ja huomasin kyljen tekstin MAXIMUM VOLUME, joka lässäytti mielialani lähes pohjamutiin. Luonnonkosmen hoitsikka, joka tuuheuttaa? Kuulostaa just sellaiselta etten saa menemään edes sormia hiuksistani läpi pesun jälkeen.

Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden, koska haluan aina kokeilla saamiani tuotteita. Ensimmäinen positiivinen yllätys tuli hoitoaineen tuoksusta, joka on täysin yksi yhteen lapsuuteni lempinannojen Sport Goofy -hessukarkkien kanssa! Iik! Tulipahan suihkussa koettua melkoinen nostalgiamatka.


Hoitoaine on kauniin vaalean oranssia, ja tosiaan tuoksu on syötävän herkullinen. Hoitoaine tuntuu myös normaalilta, eikä vetiseltä tai tahmealta kuten joskus luonnonkosmen hoitsikat tuntuvat. Hoitoaine sujahti hiuksiini, ja annoin sen vaikuttaa noin pari kolme minuuttia.

Poishuuhdeltaessa tunsin jo, että hiukseni ovat pehmeät sekä liukkaat. Ah, mikä helpotuksen ja ilon tunne vyöryi ylitseni! Kerrankin luonnonkosmen hoitsikka, joka ei tee hiuksista purkkaa. Hoitoaine lupaa antaa tehokasta volyymia hiuksiin, ja se pitää kyllä paikkaansa. En itse kaipaile kovinkaan suurta tuuheutta, mutta toki ilmavuus on aina tosi yes, ja sen tämä kyllä tekee. Hiukset ovat ilmavat, pehmeät, sileät ja tosi puhtaat. Puhumattakaan karkkimaisesta tuoksuta. Ah!


Natura Siberica Oblepikha -hoitoaine sisältää runsaasti arvokkaita öljyjä (tyrniöljy, arganöljy ja Siberian pellavaöljy). Lisäksi siinä on mukana gingseng - sekä männynkuoriuutetta. Kuten aina, Natura Siberican pakkaukset hivelevät silmää. Itselleni tällainen värimaailma on tosi mieluinen, ja tykkään pakkausten koristeellisuudesta

Natura Siberica on yllättävän huokea sarja, ja todella monet sarjan tuotteet maksavat joko alle 10 euroa tai hieman vain päälle. Tämän hoitoaineen hinta on 7,90 €, joka on todella huokea, ottaen huomioon, että pullo on kooltaan 400 ml. Jos sarja ei ole vielä laisinkaan tuttu, suosittelen lämpimästi tutustumaan. Tästä karkintuoksuisesta hoitsikasta on vaikka hyvä aloittaa :)

Natura Siberican tuotteita löydät Stockmannilta, Hehkuista, Ruohonjuuresta ja Sokokselta.

Onko tämä tuttu tuote? Mikä on sinun Natura Siberica -suosikkisi?

Hoitoaine saatu pr-näytteenä.

7 kommenttia:

 1. Raijasin Natura Siberican tuotteita parisen vuotta sitten Riiasta ja Tallinnasta aika tavalla, kun Suomesta ei niitä vielä silloin saanut myymälän hyllyltä ainakaan. Tuli silloin pieni ähky Natura Sibericaan. Käytin enimmäkseen ihonhoitotuotteita, hiustuotteet jäivät huomioimatta. Hyviä tuotteita, ei valittamista. Ulkoasuun on panostettu todella paljon. Tuokin pullo on niin nätti että<3 Vaikuttaa myös varsin pätevältä.

  VastaaPoista
 2. Tähän täytyykin ehdottomasti tutustua :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Minä olen ymmärtänyt, etteivät kaikki Natura Siberican tuotteet ole puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Löysin Googlesta tämän incin ja sen mukaan tämä sisältäisi mm. silikonia ja cetrimonium chloridea, jotka eivät ole luonnonkosmetiikassa sallittuja.

  VastaaPoista
 4. Mä en myöskään yleensä tykkää luonnonkosmetiikan shampoosta ja hoitoaineesta, mutta Natura Siberican Wild Siberica Saaremaa oli tosi hyvää tavaraa :)

  VastaaPoista
 5. Natura Siberican tuotteiden design on niin kaunista, että voisin niiden perusteella jo kokeilla ihan mitä vaan niiden tuotetta! Mulla on vain yksi Natura Siberican käsisaippua, muuten en ole kokeillut merkin tuotteita.

  VastaaPoista
 6. Ei ole tuttu tuote, mutta kuulostaa kyllä hyvältä. Itselläni on helposti takkuuntuvat hiukset ja olenkin tarkka hoitoaineen kanssa. En halua pesun jälkeen menettää kourallista hiuksia niitä selvittäessä.
  Aurinkoista keskiviikkoiltaa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 7. Tää ei ole luonnonkosmetiikkaa, Natura Sibericalla osa tuotteista vaan on.

  Mun hiuksille tää ei sopinut ollenkaan. Välttelen yleensä silikoneja, koska en tykkää siitä liukkaudesta mitä ne hiuksiin tuo. Ja mulla on värjäämättömät, hyväkuntoiset hiukset niin ne eivät silikoneja tarvitsekaan. Mulla tämä hoitoaine aiheutti hiuksiin viikkoja kestäneen tahman takaraivoon ja mulla kesti kauan ennen kuin tajusin sen johtuneen tästä tuotteesta. Varmaankin siis silikonit tai muut raaka-aineet kertyivät hiuksiin, eivätkä lähteneet pesussa pois. Onneksi tajusin tuon jossain vaiheessa, se ponnarivaihe alkoikin jo kyllästyttää. Tehokasta tavaraa siis, mutta parempaa ehkä huonokuntoisille hiuksille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)