keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Nonnula 8 vuotta.


Niin se aika vaan vierii. Muistan hyvin kun istuin 14.2.2010 tähän tietokoneemme ääreen, ja aloin väsäämään blogia pystyyn. Ajatuksenani ensin oli pitää blogi sellaisena kotoilun tyysijana, mutta aika nopeasti intohimoni kosmetiikaan löysi tiensä blogin pääteemaksi. Toki olen edelleen sitä mieltä, että blogini on iloinen sekoitus kaikkea; kosmetiikkaa ja lifestylea kivasti käsi kädessä.

En perustaessani blogia osannut koskaan kuvitella mitä kaikkea se minulle tuokaan vielä mukanaan. Toivoin salaa mielessäni toki alusta asti, että blogini alkaisi jossain vaiheessa menestymään -edes vähän-, mutta en uskaltanut sitä ääneen sanoa. Varovasti haaveilin vain. Olen todella kiitollinen ja onnellinen siitä, miten paljon olen blogillani saavuttanut. Eihän blogini ole mitenkään supersuuri, tai edes Suomen mittakaavassa supertunnettu, mutta minulle se on enemmän kuin koskaan osasin edes odottaa. Olen amatöörimeikkaaja, minulla ei ole mitään kauneusalan ammattitutkintoa eikä työkokemusta. Kosmetiikka, meikkaaminen, tuoksut ja ihonhoito ovat kiinnostukseni kohteita, ja olen tehnyt niistä itselleni harrastuksen. Tämä kosmetiikkaintoilu on harrastuksena ehkä hieman marginaali, ja onhan se totta, ettei tätä välttämättä käsitä, jos ei itse puhu sujuvasti kosmetiikkaa. Suurin osa tuntemistani ihmisistä suhtautuu blogiini kannustaen, mutta välillä tulee vastaan kommentteja tyyliin sähän kirjoittelet kosmetiikkahöpöhöpöä? Niin sullahan oli se hömpänpömpän blogijuttu? Vieläkö sulla oli se joku meikkijuttu? Oikeesti -kirjoitat huulipunista? Lukeeko sellaista joku?

Niin no. Onhan toki totta, että ei tällä kosmebloggaamisella maailmoja pelasteta tai muuta ylevää saavuteta, mutta tuohan tämä nyt hyvää mieltä. Ainakin itselleni, ja siis toivottavasti myös heille, ketkä mun juttujani tykkäävät seurata. Totta on, että kosmetiikka ja sen liitännäiset ovat tässä universumissa pikkiriikkisiä juttuja, ja pinnallisiakin, mutta itse koen sen kaiken kiinnostavana sekä inspiroivana. Tarviiko kaiken olla niin vakavaa ja merkityksellistä, että vain sillä tavoin se voidaan ottaa tosissaan? Jos ei kirjoita vakavista aiheista, se on silloin vaan jotain höpöhöpöä. Kyllä elämässä pitää olla kepeyttä, ja vähän tällaista hyväntahtoista turhamaisuuttakin. Eihän täällä niin otsa kurtussa tarvitse kulkea. Itselleni uusien tuoksujen, meikkien ja ihonhoitotuotteiden hypistely ja haistelu sekä testailu ovat lähestulkoon pyhiä toimituksia. Koen valtavaa mielihyvää siitä. Joten siksipä mulla tämä blogi onkin. Saan intoilla tänne kosmetiikkaan liittyviä juttujani ihan sydämeni kyllyydestä, ja ne lukevat, ketkä asiasta ovat myös kiinnostuneet.Lukijat -niin just te, siellä ruudun äärellä- te olette tehneet tästä kaikesta niin paljon upeampaa. Ilman teitä tämä olisi kovin yksinäistä hommaa, kuten olen monesti aiemminkin sanonut. Olen kiitollinen teistä jokaisesta. Kiitos, että olette jaksaneet lukea juttujani näin kauan! Olen avannut elämääni melko avoimesti täällä, ja olen saanut teiltä hienoa vastakaikua. Blogini on minulle kovin rakas, ja kaikki mitä tähän liittyy, ovat minulle sydämen asioita. Saan teiltä aika ajoin niin sielua ja sydäntä lämmittäviä kommentteja sekä palautetta, että aina melkeinpä menee jotain roskaa silmään niitä lukiessa. Mulla tulee ihan mielettömän hyvä mieli siitä, jos saan välitettyä teksteilläni edes yhdelle teistä jotain hyödyllistä, jotain iloista, jotain joka koskettaa, jotain mihin samaistua. Silloin tuntuu, että olen onnistunut sekä menestynyt tässä hommassani.

Olen päässyt tekemään blogini kautta upeita yhteistöitä monien eri tahojen kanssa, ja suurin osa yhteistöistä jatkuu edelleen.  Haluan lausua suuret kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneilleni tässä kohden. Ilman teitä ja teidän tukea, tämä homma olisi ehdottomasti astetta tahmeampaa. Koska blogini on vahvasti kosmetiikkapainotteinen, haluan sen olevan rehellinen tiedonhakuväylä lukijoilleni. Minä testaan tuotteita, ja kerron teille lukijoilleni mitä niistä olen pitänyt. Haluan helpottaa teidän ostopäätöksiänne ja olla teille auttava käsi. Mielipiteeni ovat aina rehellisiä, ne saattavat olla monesti ylisanoin marinoituja, mutta hei, sellainen mä olen. Olen suurien tunteiden ihminen, vedän aina isolla siveltimellä, enkä todellakaan pidä kynttilääni vakan alla. Jos sanon, että tuote on superhyvä, se todellakin silloin on sitä. Jos sanon, että rakastan jotain tuotetta, voit olla varma, että asia todellakin on näin.


Kahdeksaan vuoteen mahtuu ihan kauheasti asiaa. Postauksia on jo yli 1600 (onko muuten joku lukenut ne kaikki?). Alkupään postauksia en itse pysty oikein enää katsomaan/ lukemaan, sillä alussa en omistanut kovinkaan kummoista kameraa ja kaikki muukin oli sellaista isoa opettelua vielä. Onneksi vuosien aikana ovat kamerat parantuneet, kuvausrekvisiitta lisääntynyt, ja kaipa sitä tekstinkin suhteen on tullut taitavammaksi. Edelleen toki luen omia tekstejäni niin, että apua, kun jaarittelen taas tuossa ja tuossa ja enhän mä osaa kirjoittaa mitään, mutta sitten saan teiltä palautetta miten kiva tekstejäni on lukea. Se antaa uskoa siihen, että kaipa mä jotain osaan tehdä. Sitä on itselleen vaan turhan kova kritiikin antaja.

Olen osunut kirjoittamaan vuosien aikana muutaman postauksen, jotka ovat keränneet hirmuisen määrän lukijoita. Suurin lukijamäärä on edelleen postauksessa, jonka olen kirjoittanut 19.7.2012 eli lähes kuusi vuotta sitten. Sen on lukenut lähes tulkoon 30 000 ihmistä. Postaus käsitteli kahta eri hintaista tuotetta, joiden INCI oli täysin sama. Postauksen pääset lukemaan tästä.

Hyvänä kakkosena tulee teksti lifestylepuolelta, ja se on parin vuoden takaa. Lapsuuteni pyyhekumit ovat herättäneet teissä niin paljon kiinnostusta, että se postaus on koko blogihistoriani toiseksi luetuin.

Kolmanneksi nousi omat tuoksusuokkini -postaus viime vuoden huhtikuulta. Olen identifioitunut ehdottomasti myös tuoksubloggaajaksi, koska rakastan hajuvesiä. Tuoksupostaukseni ovatkin yksiä teidänkin lemppareita.

Olen kirjoittanut avoimesti myös elämästäni täällä, ja neljänneksi luetuin postaus onkin avoin kertomukseni parisuhdeväkivallasta. Postaus Mataliin Vesiin keräsi runsaasti kommentteja, vertaistukea, yhteenkuuluvuutta. Se aihe on edelleen turhan vaiettu, ja se olikin yksi syy miksi halusin tuoda sen esiin. Kertoa avoimesti omat kokemukseni siitä. Blogini on myös hieno väylä tällaisten vakavampien aiheiden käsittelyyn. Kiitos, että olette ottaneet sen puolen blogistani hyvin vastaan.

Viidenneksi luetuin postaus on noin tuhat postausta sitten eli blogin 600.postaus. Siinä kerroin teille, että meille tulee vauva, vihdoinkin. Avasin lapsettomuuttamme blogissani, ja tämä postaus keräsi paljon kommentteja, ja muistan edelleen erittäin lämpimästi teidän ihanan myötäelämisen tässäkin asiassa.


Mitä sitten jatkossa? Tätä kaikkea totuttua, ja toki uusiakin tuulia. Pyrin pitämään blogini postaustahdin edelleen samana, ja olemaan aktiivinen myös somekanavissani. Muistattehan, että minua ja blogiani voi seurata tuosta oikeasta palkista löytyvistä linkeistä. Instagram, Bloglovin, Blogit.fi ja blogini Facebook-sivut ovat hyviä väyliä blogini seuraamiseen.

Kiitos siis teille kaikille, jotka luette, tuette, seuraatte, kommentoitte, myötäelätte. Olette toisin sanoen nonnuloineet itsenne! Toivon, että teette niin jatkossakin. Minä lupaan pitää blogin aina samanlaisena hyvän mielen ja rakkauden tyysijana kuin tähänkin asti, joten tänne saa aina tulla pahaa maailmaa pakoon :)

Haluan osoittaa teille myös kiitollisuuttani näistä kuluneista vuosista, ja järjestää blogisynttäreiden kunniaksi teille pienen arvonnan. Alunperin suunnittelin sitä alkavaksi jo tälle päivälle, mutta siirsinkin sen huomiselle. Eli olkaapa huomenna aamulla kuulolla, täällä starttaa silloin Bette Boxiin liittyvä mukava arvonta!

Vielä kerran kiitos näistä kuluneista vuosista, tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin! :) Ja ihanaa ystävänpäivää myös kaikille. Itse olen sitä mieltä, että ystävänpäivä on joka päivä, mutta näin kerran vuodessa muistetaanhan erityisesti kiittää ihania ystäviämme kaikesta 💗

Puss och kram!26 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut huikean blogiuran kunniaksi! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea blogillesi, joka on yksi parhaista ja aivan supermahtava<3
  Täytyy kyllä sanoa myös, kun luin tuota tekstiäsi, että minua todella sieppaa tuollaiset "Vieläkö sulla oli se joku meikkijuttu? Oikeesti -kirjoitat huulipunista? Lukeeko sellaista joku?" ... Jos katsotaan tarkemmin, niin aika monella on jokin harrastus tai mielenkiinnon kohde, joka jonkun toisen mielestä on silkkaa "hömpänpömppää", niin mitä ihmeen väliä sillä on sitten? Kuka tahansa voidaan arvottaa "hömppäilijäksi" ja pinnalliseksi ihmiseksi jonkun hänen harrastuksensa tms. vuoksi, niin eikö silloin kaikki olla ihan samalla viivalla? Miksi kosmetiikka pitää aina nostaa tikun nokkaan, eikä esim. postimerkkien keräilyä tai taidenäyttelyissä käyntiä tai autojen tuunaamista? Jos tulee hyvä mieli huulipunista, niin so what? Olen samaa mieltä, että elämässä pitää olla myös kepeyttä, eikä elämä ole todellakaan "maailmanpelastamista", vaan elämää. Huh, nyt iskee vakava paasausmoodi päälle, joten lopetan tähän ja toivotan erittäin hyvää ystävänpäivää, Jonna ja kiitos upeasta blogista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos Sari ihanista onnitteluista <3 :)

   Joo, siis jotenkin kosmetiikka aiheena on ihmisille vähän sellainen pällistelyn aihe. Jopa osalle ihan naisistakin. Jotenkin "ymmärrän" paremmin miesten suhtautumisen, koska valtaosa miehistä nyt tästä aiheesta ei vaan ole kiinnostunut. Mutta toisaalta, niinkuin sanoit eipä ne kaikki muutkaan harrastukset ole niin maailmojapelastavia :D Mä olen törmännyt jopa sellaiseenkin reaktioon tästä harrastuksesta kertoessani, että olisin vähän tyhmä. Pakko olla vähän airhead, kun tykkää meikata näinkin paljon. Ja ettei ymmärrä mistään muusta kuin meikeistä jotain. Kosmetiikalla taitaa olla vähän sellainen maine, että jos pelaat sen kanssa ylenmäärin (kuten minä), on pakko olla vähän bimbo. Siis tällaista mielikuvaa mulle on tyrkytetty, ja toi että sitä tosiaan ihan päin naamaa sanotaan "hömpänpömpäksi", vahvistaa sitä.

   No mutta, ei me välitetä näistä, eihän :) Jos joku kokee tämän harrastukseni olevan jotenkin itseltään pois, mä suosittelisin lähtemään peilikaupoille :D <3

   Poista
 3. Suuren suuret onnittelut ja samaan hengenvetoon myös ihastuttavaa Ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset Mira, ja hyvää ystävänpäivää näin muutama päivä myöhässä :) <3 (mulla on laahaa vähän kommentteihin vastaaminen tällä hetkellä..)

   Poista
 4. Eikun kiitos sulle. Oot ihan mahtava tyyppi, ja on ilo seurata sun elämää. <3<3<3

  Ja koska jaksan aina provosoitua, niin miksi just kosmetiikka on hömppää ja turhaa, mutta vaikkapa joku autojen rassaaminen tai golf ei? Meneehän niihinkin suremattomasti rahaa ja hyötysuhde mielestäni ihan pyöreä nolla. :D Tällaisessa maailmassa ei ole koskaan pahitteeksi, jos ihmisellä on joku asia, joka tuo iloa ja innostusta. Ja esimerkiksi minut niinkin pinnallinen asia kuin kosmetiikka ja siitä bloggaaminen suorastaan pelasti silloin, kun kelat olivat itsetuhoisia ja aika synkkiä. Sain muuta ajateltavaa edes hetkeksi. Tämän heitän nykyään aika usein vastapallona ihmettelijöille. :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fanni <3 <3 <3 KIITOS!

   Ihana, kun provosoiduit. Mäkin provosoidun herkästi tuollaisista puheista, joista tuohon mainitsin. Niin, se on jännä miten kosmetiikka nähdään niin kamalana turhakkeena, ja sellaisena bimbojen touhuna. Mä tuossa vähän ylempänä just Sarille vastailin, miten mulle on kerran ihan päin naamaa alettu puhumaan vähän kuin lapselle, kun kerroin tästä harrastuksestani. Näki oikein sen tyypin naamasta miten mun älykkyys romahti sen silmissä :D Hah, no joo, haters gonna hate.

   Bloggaaminen on itselleni ollut kans suuri voimavara, ja pelastava tekijä kun elämä välillä on runnonut. Tuollaiset möläyttelijät eivät näe selkeästikään metsää puilta, eivätkä osaa ajatella, että kuviossa saattaa olla muitakin palasia kuin vain ne mitkä näkyvät. Okei, mä voin olla hömpänpömppä kosmetiikkojeni kanssa, mutta mun suussa ei ainakaan asu sammakkofarmia :D

   Ei me välitetä näistä, vaan jatketaan tätä hommaa <3 Kosmetiikka rules!

   Poista
 5. Hyvää ystävänpäivää! Sun blogissa on aina laadukkaat kuvat ja kivoja tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ystävänpäivää (pari päivää myöhässä...anteeksi) :) <3
   Voi kkitos ihanasta kommentista! <3

   Poista
 6. Onnea pitkästä blogiurasta ja mukavaa Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset, ja hei sitä samaa sinulle! <3 (näin muutama päivä myöhässä..)

   Poista
 7. Hyvää ystävänpäivää, blogiasi on ilo lukea aitouden takia, tykkään myös tosi paljon lifestylejutuista koska ovat aina niin värikkäitä ja eläväisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ystävänpäivää <3 :) (näin muutama päivä myöhässä, mulla laahaa kommentteihin vastailu vähän tällä hetkellä...)
   Kiitos sinä ihana, tästä tuli hyvä mieli!

   Poista
 8. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Ihanaa, että olet jaksanut ylläpitää blogiasi jo näin monta vuotta ilostuttamassa meitä lukijoita :)
  Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista onnitteluista <3
   Hyvää ystävänpäivää <3 :) (näin muutama päivä myöhässä, mulla laahaa kommentteihin vastailu vähän tällä hetkellä...)

   Poista
 9. Hei mahtavaa ♥ onnea "tokaluokkalaiselle"!!! ♥
  Oikeastaan sun blogin ansiosta me tutustuttiin. Tai oltais varmaan jossain vaiheessa muutenkin, mutta tämä taisi vauhdittaa meidän tutustumista! Ja olen siitä hyvin onnellinen! ♥
  Vaikka en olekaan mikään suuri kosmetiikkafriikki, niin tykkään silti lukea kaikki sun postaukset. Sun tyyli kirjoittaa on ihan superkiva. Mun mielestä sun pitäis ehdottomasti kirjoittaa joku kirja!! Että vink vink vaan kustantajat, kannattas napata nyt kiinni tästä ideasta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokaluokkalainen kiittää :D <3

   No näinhän se meni! En tiennyt ollenkaan, että serkkupoika oli löytänyt noin ihanan vaimon itselleen. Onneksi tiemme kohtasivat, koska ilman sua elämä olisi paljon tyhjenpää <3 Ollaan kyllä niin sielunsiskoja, kuten monesti ollaan todettu <3

   Voih, eikä! Ihana sun kanssasi! KIITOS! Kirjan kirjoittaminen on ollut mun salainen haave jo vaikka kuinka monta vuotta <3

   Poista
 10. Onnea 8 vuotiaalle ja ihanaa ystävänpäivää sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outiseni <3
   Hyvää ystävänpäivää <3 :) (näin muutama päivä myöhässä, mulla laahaa kommentteihin vastailu vähän tällä hetkellä...)

   Poista
 11. Paljon onnea! Taidat muuten olla ensimmäisiä joita aloin aikanaan seurata - pitkä yhteinen historia siis meillä <3

  VastaaPoista
 12. Hurjasti onnea! <3 Blogisi on kyllä ihanan aito ja rennolla otteella kirjoitettu, juttuihisi on helppoa samaistua :)

  VastaaPoista
 13. Onnea kahdeksanvuotiaalle! <3 Sä saat olla todellakin ylpeä blogistasi! Ihania tulevia vuosia blogin parissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana <3 Oi että, ihanasti sanottu, kiitos <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)