maanantai 26. helmikuuta 2018

Astetta parempi primer.


Kosmetiikan kanssa harrastaessa ei aina muista sitä, että kaikki meikkien kuluttajat eivät välttämättä seuraa asioita samalla pieteetillä kuin itse. Eivätkä omista samanlaista arsenaalia kuin itsellä on. Saatan joskus ajattelemattani puhua pälpättää ystävilleni näistä kosmeasioista, kuin ne olisivat täysin itsestäänselvyyksiä ja tuttua juttua kaikille. Aina välillä törmään siihen, että ystäväni eivät vain kertakaikkiaan tiedä yhtään mistä puhun. Eräs tällainen tuntemattomampi tuote -  ja etenkin sen käyttö - on ehdottomasti meikinalusvoide eli primer. Koska meikkipussini muistuttaa enemmänkin säkkiä, meikkirepertuaaristani löytyvät alustukset ja viimeistelyt, ja se on minulle ihan rutiinihomma. Näin ei tosiaan ole kaikkien kohdalla. Itse asiassa kuulun varmaan vähemistöön jättimeikkisäkkini kanssa. On paljon naisia, ketkä eivät käytä meikinalusvoiteita, eivätkä oikein osaa edes tarttua niihin, koska eivät tiedä miksi niitä tulisi käyttää.

Tänään päätinkin vinkata kahdesta erinomaisesta primeristä (eli meikinalusvoiteesta), ja lisäksi kertoa miksi sellaisia ylipäätään kannattaa käyttää. Sain jokin aika sitten testattavakseni Clarinsin uutuukaiset SOS Primer -meikinalusvoiteet. Sarjaan kuuluu voiteita kuudessa eri sävyssä, ja tänään minulla on näistä sävyistä esittelyssä kaksi. Näiden primereiden avulla ihosta saa raikkaamman, eloisamman sekä tasaisemman näköisen. Elämässä tapahtuvat asiat (kiire, ruokavalio, stressi, unettomuus) sekä hormonit vaikuttavat ihomme kuntoon sekä sävyyn. Se, että nämä primerit auttavat meikkiä pysymään kauniina, ne hoitavat samalla ihoa tehokkaasti.


Todella moni nainen kärsii ihonsävyn epätasaisuudesta. Iho voi olla punainen, harmaa, keltainen, eloton, samea. SOS Primerien väriympyrä auttaa juuri siinä millainen oma ihonsävy on. Vastavärit kumoavat toisiaan, joten primer kannattaa valita sen mukaan mikä ihon ongelmaväri on. Punaisuus peittyy vihreällä, keltaisuus violetilla, valkoinen auttaa elottoman ihon kirkastamiseen, koska valkoinen väri heijastaa kaikkia värejä. Vaaleanpunainen taistelee harmautta vastaan, koralli peittää ihon sinisyyttä sekä näkyviä verisuonia. Beige peittää aknearpia, tummia pigmenttimuutoksia ja violettiin taittavia ihovirheitä.

Primereita voi olla siis useampiakin. Harvoin ihmisellä on vain yhtä ongelmaa kasvoissaan, joten meikin alustamiseen voi hankkia vaikka parikin eri sävyistä primeria, mikäli ihonsävyssä on tasoittamisen varaa. Niiden kanssa pystyy tekemään tasaisemman pohjan meikkivoiteelle. Primerin ensisijaisena tehtävänä on kiinnittää meikki alustaansa kiinni, ja pitää se kauniina useiden tuntien ajan. Kun meikkivoiteen alle levittää kunnon primerin, meikkivoide pysyy paremmin paikoillaan, huokoset eivät ole niin näkyviä, meikki on tasaisen sekä kuulaan näköinen. Clarins on ottanut askeleen eteenpäin tämän kaiken lisäksi, ja tuonut primereihin myös hoitavat sekä ihonsävyä tasoittavat ominaisuudet.Itselläni oli testattavana sarjan vaaleanpunainen sekä valkoinen primer. Vaaleanpunainen auttaa väsyneen näköistä ihoa herämään uuteen eloon. Se toimii kuin appelsiinimehu; virkistää sekä antaa vitamiiniruiskeen väsähtäneelle iholle. Lopputuloksena meikki joka hehkuu nuorekkaana ja terveenä.

Valkoinen primer on tarkoitettu samealle sekä elottomalle iholle. Tämä on erinomainen tuote, sillä se saa meikin heijastamaan valoa upealla tavalla, ja kasvojen korkeat kohdat korostumaan. Itse rakastan meikkiä, joka on kuulas sekä hehkuva, ja tällä primerillä sellaisen saavuttaa hyvin helposti.

Kumpikin primer on mukavan pigmenttinen, ja tekee sen minkä lupaakin. Tuotteissa on vieno tuoksu, joka haihtuu iholta melko nopeasti. Koostumus on silkkinen, ja hyvin levittyvä ja se ei sisällä öljyä. Se on kuitenkin primerin tapaan jämäkkä, ehkä vähän tahmeakin, mutta niin sen kuuluukin olla, jotta meikkivoide nappaa kiinni sen päälle kunnolla. Primereiden sisältämät pigmentit ovat päällystetty aminohapoilla, joka takaavat sen ettei sävyt muutu iholla päivän aikana miksikään. Ihonsävyä taittavien ominaisuuksien lisäksi primerit hoitavat sekä kosteuttavat ihoa tehokkaasti sisältämänsä luomumerililjauutteen ansiosta. Primereissa on anti-pollution -yhdiste, joka taistelee ympäristöstä tulevia haittatekijöitä vastaan sekä High Lumitec -yhdiste, joka tekee ihosta hehkuvan sekä valoisan.  Meikkivoide ei ala rullaantumaan ikävästi näiden kanssa vaan asettuu kauniisti paikoilleen, kuin suorastaan naksahtaisi uomiinsa. SOS Primer -meikinalusvoiteet ovat pakattu hygieenisesti pumppumekanismilla varustettuihin tuubeihin.


Suosittelen lämpimästi tutustumista Clarins SOS Primer -meikinalusvoiteisiin. Itselläni nämä ovat olleet tehokäytössä, ja olen tykännyt kovasti. Mikäli primerin käyttö on vielä toistaiseksi sinulle kokonaan uusi asia, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Meikkaaminen saa ihan toisen ulottuvuuden kun meikkipohjan tekee kunnolla alusta asti. Tiedän, että meikkaajia on moneen lähtöön, mutta käytätpä sitten vähän tai paljon, harvoin tai usein meikkiä, pohjatyöt kannattaa tehdä aina kunnolla. Nämä ovat siitäkin ihania tuotteita, että näitä voi käyttää iholla myös ilman että meikkaa sen enempää ollenkaan tai sitten halutessaan näitä voi sekoittaa meikkivoiteen joukkoon. Kannattaa kokeilla monella eri tavoin, ja sitä kautta saada mahdollisimman iso hyöty näin hyvistä tuotteista.

Clarins on mielestäni selektiivisen puolen brändeistä ehdottomasti yksi järkevän hintaisimmista, joten laatua saa ilman että joutuu maksamaan itseään ihan kipeäksi. Näiden SOS Primer -meikinalusvoiteiden suositushinta on 36,60 €.

Käytätkö sinä primeriä? Ja jos et, aiotko tästä lähtien käyttää? :)

Tuotteet saatu maahantuojalta pr-näytteinä.

12 kommenttia:

 1. Käytän itse vaihdellen erilaisia primereita; vihreitä peittämään punakkuutta ja toisinaan tuhdimman silikoonisen koostumuksen omaavaa blurraamaan huokosia (vaikka toisaalta inhoan silikooneja...), ja aika usein jotain kosteuttavampaa primeria. Onneksi on mistä valita! Clarinsin primerit on pakattu todella södeihin tuubeihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, tuo on oikea tapa :) Mä käytän kans vähän senkin mukaan millainen meikkivoide on. Mulla on pari sellaista meikkivoidetta, jotka tykkäävät mennä huokosiin, joten niiden alle laitan jotain pore minimize -primeria :)

   Poista
 2. En ollut tälläisistä edes kuullutkaan. Niin vähän tule meikattua, ettei tiedä hienouksista mitään :D Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D no niin, tästä postauksesta oli siis hyötyä! Ihanaa uutta viikkoa sinullekin! <3

   Poista
 3. Kyllä käytän ja joka päivä. Dermalogican primerit on suosikkeja ja erittäin riittosia.

  VastaaPoista
 4. Mulla on käytössä Beccan primer, mutta nämä vaikuttaa herkullisilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on vain mahis, näihin kannattaa tutustua :) suosittelen lämpimästi!

   Poista
 5. Olen vähän epävarma sen suhteen, missä vaiheessa primerit pitäisi levittää. Kosteusvoiteen päälle vai kosteusvoiteen tilalle? Hieroen vai taputellen? Täytyy ostaa kokeeksi vaikkapa Clarinsin SOS-primer ja testailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä kysymys, hienoa kun otit esiin :) Itse olen käyttänyt kosteusvoiteen päällä, ja riippuu tosi paljon primerin koostumuksesta miten sen iholle laittaa. Itse laitan ihan kosteusvoiteen tapaan eli hieroen :)Kosteusvoiteen ja primerin välillä kannattaa pitää pieni väli etteivät sekoitu keskenään. Kosteusvoide saa imeytyä ihoon rauhassa ja siihen sitten primer päälle :)

   Poista
 6. En käytä, koska minä olen se outous, joka ei käytä myöskään meikkivoiteita :) Clarinsin tuotteet on kyllä ihan huippuja, joten uskon näidenkin toimivan täydellisesti.
  Ihanaa alkanutta viikkoa sulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin :D Sulla on niin hyvä iho, ettet tarvitse meikkivoidetta, lucky you :) Clarins on ihana brändi <3
   Samoin sulle Outi <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)