tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulunaluskiire!


JOULU! Sehän on jo tällä viikolla ja siksipä juuri blogikin oli paussilla pari postauspäivää. Ei vaan kerkee, tunnit loppuu vuorokaudesta kesken. Onko jollekin muullekin tuttua? En siis ole suostunut ottamaan mitään joulustressiä (öh, uskoo ken tahtoo), mutta jotenkin tuntuu että väkisinkin kiirettä pukkaa päälle vaikka vuoden kiireettömin aika on edessä. Niinpä, EDESSÄ. Ennen sitä pitää tehdä noin tuhat asiaa, jotta voi sitten olla rauhassa kiireetön. Hassua.

En ole ainoa kuka meidän perheessä joulua odottaa. Kuvassa näkyvä pikkuneiti pääsikin jo tapaamaan itse Joulupukkia piipahtaessamme Salossa reilu viikko takaperin. Hän oli yllättävän rohkea ja jutteli pukin kanssa niin reippaasti. Äitiinsä tullut höpöttäjä.

Päätimme jo viime jouluna, että vietämme tämän joulun ekaa kertaa ihan omassa kodissa. Tähän asti kaikki joulut ovat menneet mun vanhempien/Mikken vanhempien luona. Ikinä ei olla itse jouluruokia väsätty, mutta nytpä väsätään! Kinkku paistetaan itse ja tehdään ihania jouluherkkuja mun IBS:n huomioonottaen. Laatikot tilattiin meidän neidin tarhakaverin isoisoäidiltä, kuka on on tehnyt niitä vuosikymmeniä, joten kokemus taatusti takaa hyvän laadun. Haluttiin pelata varman päälle :D Suklaata olemme ostaneet sen verran, että veikkaan niiden riittävän ensi vuoden puolelle asti.

Vietämme ekan kotijoulun ennenkaikkea Mimpen vuoksi. Haluamme hänelle jäävän joulumuistoja ihan omasta kodista ja haluamme kehittää ihan omat jouluperinteet. Saimme varattua joulusaunan heti aattoaamuste ja sen jälkeen alamme ottamaan joulua vastaan syöden, lahjoja avaten ja yhteistä leppoisaa aikaa viettäen. Tällä viikolla on aika paketoida vimpat lahjat ja viedä joulutervehdykset päiväkotiin.


Viime viikolla olimme meidän neidin jumpan/tanssin joulunäytöksessä. Ihanan liikuttavia esityksiä! Meidän neiti päätti kesken tanssiesityksen vilkuttaa meille :D Näytöksessä oli tanssi- sekä erilaisia jumppaesityksiä vauvasta vaariin. Ja mikä oli todella ilahduttavaa oli se, että ryhmissä oli mukana monenkokoisia lapsia! Iloitsin mielessäni siitä, että kehon koko ei ole este tanssille tai muullekaan liikunnalle. Omassa lapsuudessani mulle hoettiin aina miten en pyöreänä lapsena voi harrastaa tanssia tai mennä balettiin. Luojan kiitos nykylapselle ei tällaisia höpöhöpöpuheita sanota vaan annetaan lapselle kasvurauha. Liikunnan ilo kuuluu kaikille koosta riippumatta.


Lauantaina oltiin meidän yksien rakkaimpien ystäviemme luona. Emme ole olleet vain aikuisten kesken sen jälkeen kun meille on syntynyt tyttö ja heille heidän nuorimmainen poika. Eli suomeksi neljään vuoteen ei olla istuttu iltaa nelisteen. Vaan nytpä istuttiin ja ai että miten kivaa oli! Joidenkin ihmisten kanssa on vaan niin kotonaan. Pelasimme lautapelejä, otimme vähän kuohuvaa, söimme pizzaa ja nauroimme vedet silmissä. Meillä on 10-vuotinen ystävyys takana ja sen aikana olemme kehittäneet lukemattoman määrän lentäviä sanontoja, joille vieläkin nauramme kippurassa.

Mietin monesti illan aikana miten onnekkaita olemme, sillä meillä on toisemme. Hyvät ystävät ovat kuin perhettä. Ja nämä ihmiset ovat juuri sitä meille.

Semmoisia suunnitelmia ja kuulumisia. Koitan tässä ennen joulua vielä muutaman postauksen kirjoitella, ainakin kalenterien luukkujen sisältöä ja ehkäpä muutakin. Joulun pyhiksi blogiin laskeutuu joulurauha ja pyhien jälkeen palaillaan ensin varmasti vähän epäsäännöllisen säännölliseen rytmiin, mutta viimeistään uuden vuoden jälkeen ollaan taas oikealla raiteella ja rytmit kohdillaan.

Mites teidän jouluviikko etenee?

3 kommenttia:

  1. Sama kiire täälläkin, tuntuu ettei millään meinaa ehtiä, laatikot ja kinkku vielä tekemättä, joten loppuviikko menee niiden kanssa puuhastellessa.. Joka vuosi sama juttu, joulun rauhallisimman ajan alus on aina vuoden kiireisin. :D Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Töissä olen tämän viikon ja kovasti odotan jo lomaa. Kotiin mekin varaamme herkkuja ja hyvää ruokaa, ei muuta! Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Jonna ❤️

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloisia joulusuunnitelmia :) Mukavaa joulun odotusta perheellenne <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)