maanantai 6. marraskuuta 2017

Vartalon hoitamisen helppous.


Tiedättekö mitä mä kuulen todella usein? Sen, että vartalonihoa ei jaksa hoitaa. Ja etenkään rasvata. Itsehän olen raivokas kroppani rasvaaja enkä voisi kuvitellakaan käyväni suihkussa ilman, että sen jälkeen en laittasi vartalovoidetta. Sehän on sama kuin ei laittaisi hoitoainetta hiuksiin. Ainakin melkein.

Mikä siitä kropan rasvaamisesta tekee niin vaikeaa ja sellaista ettei sitä viitsisi/jaksaisi tehdä? Kertokaahan mulle, ainakin ne ketkä näin koette. Mulla ainoa laiskottava rasvauksen kohde ovat jalat -siis jalkaterät ja jalanpohjat. Mutta muu kroppa menee rutiinilla, automaattisesti suorastaan. Ja koska rakastan hyväntuoksuisa vartalovoiteita, miten voisin olla käyttämättä niitä?

Ja mikäs sen ihanampaa tosiaan kuin ihanan tuoksuinen voide, ah! Olen aina sanonut, että kun on pelit ja pensselit millä tehdä, niin tekeminen on lastenleikkiä. Tämä pätee niin hyvin myös kosmen kanssa lutrailuun. Kun on kiva kropparasva, niin eihän sitä voi olla käyttämättä.

Tänään vinkkaan pari niin bestiä tuotetta, että tekin jotka sitä kroppanne voitelua väistelette, hurahdatte tekemään toisin :D

Koitetaan ainakin käännyttää!
Laverahan on mun suosikkisarjoja jo kautta aikain ja pitää antaa isot apikset sarjan vartalotuotteille. Sain hiljattain testattavakseni kookos-vanilja -linjan sekä lime-verbena -linjan suihkugeelin sekä vartalovoiteen. Suihkareita en nyt sen isommin ala tässä postauksessa käymään läpi, sillä haluan keskittyä enemmänkin vartalovoiteiden maailmaan.

Luonnonkosmetiikan vartalovoiteet ja etenkin laveran versiot niistä ovat puhdasta kultaa. Näissä kummassakin tuoksut kolahtavat minuun ihan kympillä ja eritoten tuo lime-versio. Se on kuin sivelisi herkullista mojitoa kropalleen. Ei ehkä tähän vuoden aikaan se osuvin tuoksu, mutta kyllä sitä aina pala kesää sopii pimeisiin iltoihin, eiks ni. Kookos-vanilja on varmasti monelle tuoksuna aikamoinen kauhistus, sillä kumpikin tuoksu on ehdoton vedenjakaja. Jos sattuu yrmimään kumpaakin tuoksua, en voi missään nimessä suositella :D Mutta itselleni tuo kombo on pala taivasta. Vaniljainen kookos on yhdistelmä jota voisin syödä ja jossa voisin asua. Ja jolta voisin tuoksua aivan jatkuvasti. Niin on ihana hän.

Mutta miltä voiteet tuntuvat? Erinomaisilta, jos minulta kysytään. Paljon vartalovoiteita käyttäneenä osaan asettaa aika tiukatkin kriteerit sille, miltä oikeanlaisen kropparasvan kuuluu tuntua. Se ei missään nimessä saa jäädä muljuamaan iholle ja muuttua valkoiseksi tahnaksi sitä mukaa kun koitat hieroa sitä raivolla ihoon imeytyväksi. Veikkaan, että monet kropparasvan väistelijät ovat kokeilleet juuri tämän kaltaista voidetta ja saaneet ikihyviksi traumansa siitä?

Voiteen tulee ehdottomasti imeytyä ja sen tulee tehdä se heti. Kuitenkin niin, että iho jää pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Ei sekään ole hyvä, että voide sulahtaa ihoon ja jäljelle jää tunne, että laitoinkos mä mitään....? Ihon tulee tuntua juuri oikeanlaiselta kosteutetulta ja sellaiselta, että iho voi hyvin. Se tuntuu hoidetulta. Jotkut tuhdimmat voiteet saattavat imeytyä, mutta jättävät ihon kiiltelevän rasvaiseksi ja vaatteet päälle puettuasi tunnet ja näytät samalta kuin donitsi, joka on ollut hetken liian pitkään paperipussissa. Sinä olet se donitsi ja vaatteesi on se paperipussi.

Kun vartalovoiteissa on näin paljon pikkudetaljeja, joita tulee ottaa huomioon, en enää ehkä ihmettele miksi jotkut väsyvät kroppansa voiteluun. Teidän onneksenne minä olen olemassa, joka teen blogini parissa empiiristä tutkimusta siitä mikä on teille parhaaksi. Jos minulta kysytään mikä on hyvä vartalovoide, vastaan ehdottomasti laveran voiteet. Sarjassa on näiden kahden tuoksuvaihtoehdon lisäksi useampi muukin tuoksu ja jopa ihan tuoksuttomiakin vaihtoehtoja. Itselläni tämä limeversio on tullut niin rakkaaksi, että se tavoittelee ehdottomasti HG-tuotteen titteliä.

Laveran voiteissa ei ole pelkoa valkoisena muljuamisesta, liian nopeasta tai hitaasta imeytymisestä tai rasvaisesta jälkitunteesta. Ne tekevät vartaloniholle juuri sen mitä niiden kuuluukin, eivätkä aiheuta mitään negatiivisia tunteita. Ja lisäksi ovat luonnonkosmetiikkaa ja vegaaneja. Melko lailla täydellistä siis. Ei ole mitään tekosyytä enää olla rasvaamatta kroppaa, paitsi ehkä se viitsiminen, mutta se pitää selvittää oman itsensä kanssa :)

Vartaloniho kaipaa hoitoa samalla tavalla kuin kasvojenkin iho ja ikääntymisen merkit näkyvät myös vartalossa. Kun ihoaan hoitaa, se kestää paljon enemmän ulkoisia rasituksia kuin niin ettei sitä hoitaisi ollenkaan. Vartalon voitelusta voi tehdä itselleen rutiinin sen avulla, että hankkii hyvän voiteen, jolloinka siitä on helpompi tehdä se rutiini. Motivaattorina voi olla esim. juurikin se hyvä tuoksu tai vaihtoehtoisesti loistava koostumus. Tai jos valitsee laveran, saa kummatkin nämä eikä tarvitse tinkiä mistään.

Laveraa myy nykyään myös mm. Prismat, mutta lisäksi useat verkkokaupat. Laveran laajan valikoiman löydät niin ikään täältä ja nämä postauksessa olleet tuotteetkin todella kivaan hintaan. Suihkugeeli sekä vartalovoide on mukava paketti itselle vaikka pikkujoululahjaksi tai muuten vaan.

Toivon mukaan sinä löydät vartalonhoitamisen osaksi kauneudenhoitoasi :)

Mikä on muuten sinun laverasuosikkisi?

Tuotteet saatu maahantuojalta, mielipiteet omia.

6 kommenttia:

 1. Mä rakastan Laveran body lotioneita, ne on ihan parhaita. Mutta tykkään todella paljon myös kasvojen ihonhoitotuotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans kasvojenhoitopuolesta :) Minttuvoide on yksi lemppareitani.

   Poista
 2. Minuu häirihtee se kun suihkun jälkeen on kylmä jo valmiiks ja rasva tuntuu jäätävältä iholla. Pakko on kyllä rasvata joka suihkun jälkeen mutta aina se kylmyys ärsyttää. Etenkin jos pakkaus on hankala etkä rasvaisilla käsillä saa enää lisää purkista ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuubi pakkauksena pelastaa kyllä paljon :) Ja on hygieenisempikin!

   Poista
 3. Mä tunnustan, olen todella laiska rasvaamaan kroppaa :D Ehkä siksi, että teoriassa pärjään ilman kropparasvaa. Nyt olen vähän ryhdistäytynyt ja aloittanut kuivaharjaamisen. Silloin onkin ihanaa harjaus + suihkun jälkeen rasvata kroppa. Ostin messuilta Laveran voiteen ja myönnän, sen ihanuus on edesauttanut vartalon rasvaamisen suhteen ^_^ Vartalon rasvaamisen pitää olla vikkelää, jos tosiaankin rasva on sellaista valkoisena iholla pyörivää, ei koskaan kuivuvaa ja liian tömäkän tuoksuista, mun into lopahtaa herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis kyllä kans kokeilla tuota kuivaharjausta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)