sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Työvälineet kohdilleen.

Päivän aiheena on meikkisiveltimet. Minulta on usein pyydetty siveltimistä postausta ja nyt sellainen olisi luvassa. Sain testattavakseni kotimaisen Cailapin uudistuneet meikkisiveltimet ja niistä kertoilen tänään teille. Itselleni siveltimien käyttö on ihan ehdotonta. En ole koskaan päässyt sellaisen meikkaamisen makuun missä tekisin esimerkiksi silmämeikin paletin mukana tulevilla lyhyillä luomariapplikaattoreilla. Ai kamala. Tarvitsen aina pitkävartisemman siveltimen meikkailuihini. Tämä oikeastaan koskee koko sivellinrepertuaariani. Poskipuna, korostukset, peitevoiteet, huulipuna...kaikkien niiden laitto vaatii omalla kohdallani kunnon työvälineen. Puuterin laitan yleensä vipalla ja meikkivoiteen meikkiblenderillä, mutta kiinteän meikkivoiteen levitän mieluiten juurikin siveltimellä.

Onneksi jokaiseen työvaiheeseen löytyy oma sivellin ja tänään sukelletaan niiden maailmaan . Mietin meikkaamista aina tietynlaisena maalauksena tai piirroksena, jonka toteutan siveltimien avulla. Siveltimien laadukkuus piilee niiden harjaksissa ja tyynyissä. Tietynlainen tuote kaipaa pehmeitä karvoja kun taas toisenlainen jämäkkää jouhta.
Cailapilla on myynnissä mukavan kokoinen valikoima erilaisia siveltimiä, joista varmasti löydät työvälineet kokonaisen meikin toteutukseen. Kaikki siveltimet ovat kevyitä, mutta silti jämäkän ja laadukkaan tuntuisia. Ne ovat väriltään kauniin ruusukullan metallinhohtoisia ja niiden muotoilu tuntuu hyvältä käteen. Varressa oleva pykällys auttaa sormia asettumaan hyvään sekä varmempaan työskentelyasentoon, jolloinka meikkausjäljestä tulee parempi.

Siveltimien harjakset ovat hyvin pehmeää, synteettistä karvaa. Karvatiheys on miellyttävän iso, joka antaa mukavantuntuisen kosketuksen ihon kanssa. Tiheäkarvaisella siveltimellä on helppo levittää puuterimaisia tuotteita iholle, kuten poskipunaa. Sen avulla häivyttäminen onnistuu myös helpommin, jolloinka meikkiin ei jää jyrkkiä rajoja. 

Rajauksiin tarkoitetuissa siveltimissä harjakset ovat nylonia ja tyynymäisissä luomivärisiveltimissä tyynyt ovat vaahtomuovia.Poskipunasivelin, ovh. 12,90 €

Poskipunasiveltimessä on hyvä olla viistomainen harjas, kuten tässä Cailapin versiossa onkin. Se ohjaa liikkeen suuntaa oikealla tavalla poskipunaa levittäessä. Eli sivellintä tulee käyttää niin, että harjasten lyhyempi osa menee edellä. Tämä sivellin on erinomainen puuterimaisten poskipunien levittämisessä ja tällä onnistuu myös korostus/varjostustuotteiden käyttö. 


Puuterisivellin, ovh. 18,90 €

Tällä muhkella puuterisiveltimellä levität irto-, kivi- tai mineraalipuuterin helposti kasvoillesi. Myös aurinkopuuterin levitys onnistuu tämän avulla hyvin. Itse käytän aniharvoin puuterin levitykseen sivellintä, mutta aurinkopuuteria levitän mielelläni siveltimen avulla kasvoilleni. Jos puuterin levittäminen siveltimellä on sinun juttusi, tämä sivellin kannattaa ehdottomasti ottaa testattavaksi. Todella miellyttävän pehmeät harjakset ja ihanan tiheä karvantiheys.

Tasapäinen meikkivoidesivellin, ovh. 16,90 €

Tasapäinen meikkivoidesivellin eli ns. skunkkisivellin on klassikko. Sen avulla onnistuu etenkin mineraalimeikkivoiteiden levitys, mutta myös kiinteiden sekä nestemäistenkin meikkivoiteiden levittäminen. Skunkkisiveltimen kyky on tehdä meikkipohjasta niin tasainen, että se näyttää lähestulkoon airbrushaltulta. Meikkivoide töpötellään ja/tai pyöritellään siveltimen avulla iholle, jolloinka se asettuu hyvin tasaisesti. 


Luomivärisiveltimet vaahtomuovi, ovh. 9,90 € 

Erityisesti voimakaspigmenttisten luomivärien käyttöön suunnitellut vaahtomuovipäiset siveltimet ovat todellisia meikkaajan apuvälineitä. Nämä kaksi myydään duona ja toinen sivellin on kapeakärkinen kun taas toinen on leveämpi ja suurempi. Näitä siveltimiä käytetään painellen iholle eli ei vetämällä vaan luomiväri painellaan siveltimen avulla luomelle. Näiden avulla on helppoa tehdä esim. luomivakoon varjostusta, joka voidaan sitten häivytyssivelimellä (seuraavana esittelyvuorossa) nostaa luomivaosta ylöspäin. Vaahtomuovipäisellä siveltimellä voi myös sekoitella värejä keskenään painelemalla niitä päällekkäin luomelle.

Smokey Eyes Duo -sivellinsetti, ovh. 14,90 €

Pehmeäharjaksiset häivytyssiveltimet ovat omiaan juurikin smokey eyes -tyyppisen silmämeikin tekoon. Luomiväri häivytellään pehmeäharjaksisen siveltimen avulla utuiseksi ja luomivärien jyrkät rajat häivytellään kauniin pehmeiksi. Nämä siveltimet ovat jokaisen silmämeikkaajan must have -tuotteet.


Eyeliner -sivellin, ovh. 6,90 €

Kun kaipaat tarkkaa rajausta silmiin, se kannattaa tehdä geelimäisellä rajausvärillä ja napakalla siveltimellä. Rajauksen paksuus on helppo määrittää juurikin siveltimen avulla. Siveltimen harjakset kannattaa ehdottomasti kostuttaa ennen rajaamista, jolloin lopputulos on juuri oikeanlainen ja kestävä.

Peitevoide -sivellin, ovh. 7,90 €

Valovoiteet ja peitevärit on helppo ja nopea levittää siveltimen avulla sinne minne ne kuuluvat kasvoilla. Siveltimellä onnistuu sekä levitys, että myös peite/valovoiteen häivytys. Mikäli koet, että raja meikkipohjaan jää siveltimen jäljiltä liian jyrkäksi, voit blendata rajan meikkisienen avulla vielä pehmeämmäksi. Sivellin on myös erinomaisen hygieeninen vaihtoehto ottaa kiinteää peitevoidetta suoraan purkista kuin esim. sormi.

Huulipuna -sivellin, ovh. 6,90 €

Oikeaoppisesti huulipuna tulisi aina levittää huulille juurikin siveltimen avulla. Huulipunasiveltimellä pystyy tekemään huuliin myös huulipunan sävyllä rajauksen, joka on eri kätevää, mikäli ei satu olemaan juuri oikeanlaista huultenrajauskynää hollilla. Kahden tai jopa useamman huulipunasävyn sekoittelut onnistuvat myös helposti siveltimen avulla, puhumattakaan siitä jos oma lempparipuna on lopussa ja sitä pitää kaivella hylsystä ulos. Milläs muullakaan se onnistuu hyvin kuin siveltimellä :)


Viimoisena vielä pesuun tarkoitettu apuvälinen siveltimille. Muistattehan, että siveltimet pitää pestä säännöllisesti?  Pesukintaan avulla siveltimien putsaaminen on kuin lasten leikkiä. Kintaan urat sekä nystyrät auttavat sivellintä puhdistumaan kärjestä tyveen asti, jolloinka tyveen ei jää mitään lika/rasvakertymiä muhimaan. Kun lähdet puhdistamaan siveltimiä, kastele harjas/tyynyosat lämpimällä vedellä ja lisää niihin mietoa saippuaa. Markkinoilla on paljon siveltimien puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita, mutta mikäli et sellaista omista etkä aio hankkia, vinkkaan muutaman hyvän tuotteen. Hajusteeton shampoo käy hyvin sekä myös intiimialueen saippuat. Itse käytän intiimisaippuaa siveltimien puhdistukseen ja sen avulla tulee tosi puhdasta jälkeä hellävaraisesti. Muista kuivattaa siveltimet aina pesun jälkeen lappeellaan pyyhkeen päällä.

Pesukintaan ovh. on 8,90 €.


Cailapin siveltimien mukana tulee hyvät ohjeet siveltimen käyttöön ja ohjeet ovat viidellä eri kielellä. Ohjeet ovat valokuvin kuvitettuja, joten kokemattomampikin siveltimen käyttäjä pääsee hyvin jujusta perille.Ihastuin todella paljon näihin Cailapin siveltimiin ja nämä pääsivät vakkarikäyttöön minun meikkirutiineissani. Siveltimissä on hyvä valikoima ja ne ovat laadukkaita sekä järkevän hintaisia. Cailapin siveltimiä myy mm. isommat marketit sekä päivittäistavaratalot, mutta mikäli sellaista ei sinun asuinpaikkakunnallasi ole, Cailapin verkkokaupasta löydät myös nämä siveltimet helposti. Muistathan, että Cailapilla on myös laaja valikoima koruja, hiustarvikkeita sekä aurinkolaseja. Koko valikoiman löydät täältä

Kaunista sunnuntaipäivää kaikille!

Siveltimet saatu pr-näytteinä, mielipiteet omia.

7 kommenttia:

 1. Cailapin siveltimet näyttää upeilta, eivätkö ole kalliita ja ja niitä saa monesta paikasta. Mulla on tuo isompi häivytyssivellin, ja se on erittäin hyvälaatuinen, mutta häivytyssiveltimeksi ei kyllä paras mahdollinen. Se on vähän liian töpö ja jäykkä häivyttämiseen, mutta kyllä sille muuta käyttöä löytyy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Näissä on hyvä hinta ja hyvä saatavuus :) Ja mun mielestä ovat tosi kauniitkin :)

   Poista
 2. Mä tykkään tuosta poskipunasiveltimestä aurinkopuuterin levittämiseen. Ja silmämeikkisiveltimet on myös ihan jees, niitä sais vaan olla enemmän! Tuo pienempi on hyvä glitterin kiinnityksessä kun haluaa tarkempaa jälkeä ja isompi taas pohjasävyn laittoon kokoluomelle. Kaipailisin vielä kuitenkin mm. sirompaa häivytyssivellintä Cailapille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon myös lisää luomarisiveltimiä myyntiin :)

   Poista
 3. Näissä on kaunis värimaailma! Viistosti muotoillut poskipunasivelmet on mun suosikkeja :)

  VastaaPoista
 4. Nää on kivan näköisiä siveltimiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)