maanantai 13. marraskuuta 2017

Appelsiininkukkia vaatteillesi.


Tänään jotain sellaista, jota blogissani ei ole nähty ikinä! Nimittäin pyykinpesuneste! Mainitsin joskus jossain postauksessa olevani melkoinen pyykkihifistelijä. Lajittelen pyykit aina ja pidän huolta, että tahrat lähtevät. Annan pyykkien kuivia rauhassa ja viikkaan ne kauniisti kaappiin. Jossain vaiheessa silitin kaikki meidän liinavaatteet, mutta siitä hulluudesta olen luopunut. Ihan vain siksi, että minulla on parempaakin tekemistä ja huomasin lisäksi, että ne lakanat siliävät kaapissa ihan näteiksi kun ne vain vetää hyvin ennen sinne laittoa.

Mutta jos nyt päivän päätähteen eli Lilly's Eco Clean pyykinpesunesteeseen. Sain tämän pullon maahantuojalta ja muutaman kerran kokeiltuani tätä, päätin että tästä on ehdottomasti kirjoitettava blogiin. Muutama sananen kuitenkin ensin siitä mikä sarja tämä on. Lilly's Eco Clean -sarja on irlantilainen, jonka juuret ovat Suomessa. Sarja on nimittäin kahden suomalaisnaisen kehittämä.

Sarjasta löytyy puhdistus- ja pesutuotteita kodin eri tarpeisiin. Tuotteissa on käytetty kasvi- ja mineraalipohjaisia raaka-aineita, jotka ovat biohajoavia. Niissä ei ole entsyymejä eikä lisättyjä hajusteita. Tuotteissa olevat tuoksut tulevat luonnon omista eteerisistä öljyistä. Sarjan tavoitteena on mahdollisimman pieni kemikaalikuorma, siksipä niiden valmistukseen on käytetty mm. ruokasoodaa ja etikkaa. Kaikki käytetyt tensidit ovat kasvipohjaisia, kasviöljyistä tai sokereista. Sarja pyrkii käyttämään luomulaatuisia raaka-aineita mahdollisuuksien mukaan sekä myös lähituotantoa. Pullot ovat aina vähintään 50 %:sesti kierrätysmuovia. Tuotteet ovat vegaanisia ja niitä ei ole testattu eläinkokein.


Minulla oli siis testissä pyykinpesuaine, joka tuoksuu miedosti appelsiininkukalle. Tuoksu on todella kevyt, mutta kuitenkin havaittava. Yksi iloni pyykinpesussa on ehdottomasti tuoksut, mutta niitä painavampaa minulle on puhdas lopputulos. Päätin testata tätä ekotuotetta heti rankimman mukaan eli pesin tällä lapseni kuraiset ulkovaatteet, jotka olivat olleet päiväkodin ulkoleikeissä päällä. Päiväkodin pihalla kun on jotain punertavan väristä erikoishiekkaa ja näin ollen "sävyttää" vaatteita vähän ikävällä tavalla.

Hämmästykseni oli melkoinen kun pesuohjelman loputtua kaivelin koneesta kirkasta ja todella puhdasta pyykkiä ulos. Ulkovaatteet olivat sen näköiset kuin olisivat olleet melkeinpä ensipesussa oston jälkeen. Halusin jatkaa tätä kokeilua ja seuraavaksi pesin tällä Mikken urheiluvaatteet. Kaikki urheilua harrastavat tietävät sen miten äkkiä urkkavaatteet alkavat lemuamaan, vaikka niitä peseekin ahkerasti. Löin samaan koneelliseen vielä yhden toppini, joka on alkanut nykyisellään jo yhden käyttökerran jälkeen tuoksahtamaan tunkkaiselle. Toppi on paljon pidetty ja jo vähän vanhakin, mutta yksi mun lemppareista, joten en ole siitä ihan vielä luopumassa.

Eikä näköjään ole edes tarvettakaan, sillä tämä aine hoiteli senkin pyykkisatsin niin raikkaaksi ja puhtaaksi, että ei voinut kuin silmät levällään ihmetellä. Todella vakuuttava tuote! En ollut koskaan aiemmin ennen tätä kokeillut mitään ekologista pyykinpesuainetta ja nyt ihmettelen suuresti, että miksi en. Jotenkin olen ollut ehkä epäileväinen tuleeko pyykistä oikeasti puhdasta. Vaan eipä tarvitse epäillä enää.


Sen lisäksi, että pyykki on putipuhdasta, se on myös ihan älyttömän pehmeää. Lapseni vaatteet tuntuvat mukavan pehmeiltä ja miellyttäviltä. Tuntuu hyvältä laittaa hänen päälleen vaatteet, jotka eivät ole kuormitettu suurella määrällä kemikaaleja pesuaineen puolesta. Sarjaan kuuluu myös huuhteluaine, jonka aion varmasti myös hankkia. Saattaapi olla, että meidän pyykkihuollossa koittaa aika missä ei enää muuta käytetäkään kuin Lilly's Eco Clean -pesuaineita.

Pyykinpesuainepullossa on tavaraa 1000 ml ja sen kerrotaan riittävän 28 pesuun. Aine on tosi riittoisaa, joten pienempään määrään pyykkiä ei kannata suurta määrää edes hölvätä. Lilly's Eco Clean tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä ja mikäli kaipaat lisäinfoa muistakin sarjan tuotteista, sen löydät täältä. Saman linkin takaa pääset muuten myös tilaamaan itsellesi tämän ja/tai muitakin sarjan tuotteita, jos jälleenmyyjäluettelosta ei löytynyt myyjää sinua läheltä. Tämän pyykinpesuaineen hinta maahantuojan verkkokaupassa on 13,40 € / 1000 ml.

Vaikka pyykinpesuaine onkin ehkä vähän yllättävä postausaihe kosmetiikka-aiheiseen blogiin, päätin kuitenkin antaa tälle puheenvuoron. Todella erinomainen tuote ja tehokas! Itselleni ekologisuus sekä luonto ovat tärkeitä asioita. Jos voin pienillä valinnoillani vaikuttaa parempaan luonnon sekä ympäristön huomiseen ja samalla myös omaan hyvinvointiini, teen sen todella mielläni. Tämän tuotteen kohdalla ei tarvinnut tinkiä mistään totutusta, päinvastoin! Pyykki ei ole ollut varmaan koskaan näin puhdasta ja "hyvinvoivaa", jos niin voi sanoa :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Oletko sinä muuten käyttänyt ekologisia pyykinpesuaineita?

Tuote saatu maahantuojalta, mielipiteet omia :)

4 kommenttia:

 1. Tuohan vaikuttaa tosi hyvältä :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on tämä sama pyykinpesuaine käytössä ja olen myös tykännyt. :) Lilly’sin huuhteluainetta olen myös kokeillut, mutta suosikkini on itseasiassa Luontoystävällinen Saaren Taika Tuoksuetikka. Kyseisissä tuoksuetikoissa on ihanat tuoksuvalikoimat. Suosittelen kaikille tuoksuista pitäville, jotka arvostavat samalla pienempää kemikaalikuormaa ja luontoystävällisyyttä.
  Mukavaa alkanutta viikkoa myös Nonnulaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekis mieli kokeilla sitä pyykkietikkaa kans! Olen kuullut siitä pelkkää hyvää :)

   Ihanaa viikkoa myös sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)