keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Te kysyitte, minä vastasin.


No niin! Davines -arvonta on päättynyt ja nyt käydään arvonnassa esitettyihin kysymyksiin. Kysymyksiä tuli todella paljon ja ne olivat aivan mahtavia! Eniten teitä mietitytti se mikä on saanut minut alkaa pitämään blogia ja kuinka kauan olen sitä pitänyt. Näitä kahta kysyttiin ylivoimaisesti eniten. Tässä kohta alkavassa Kysymys & Vastaus -postauksessa vastaan myös näihinkin kahteen erittäin suosittuun kysymykseen :)

Mikäli tämä postaus herättää sinussa vielä lisäkysymyksiä tai jotain muuta uutta on tullut mieleen, kysy/kommentoi rohkeasti postauksen kommenttikentässä :) Vastaan aina mielelläni teidän esittämiinne kysymyksiin ja pohdintoihin.

Mutta ootteko nyt valmiit? Tästä tulee pitkä postaus, mutta halusin ehdottomasti vastata jokaisen kysymykseen, jonka esititte ja minä olen sanani mittainen nainen :)

BLOGIN KAUTTA TULLEET KYSYMYKSET:

1.Onko bloggaaminen muuttunut osaltasi ajan myötä esim. motivaation suhteen?

-On varmasti! Kun aloitin silloin joskus sata vuotta sitten, haaveilin salaa, että jospa joku eksyisi blogiini joskus. En osannut silloin kuvitella yhtään, että muutamia vuosia myöhemmin kirjoitan tätä useammalle tuhannelle seuraajalle. Motivaatio on vain kasvanut vuosien myötä ja tämä on minulle erittäin rakas harrastus. Olen tehnyt tätä aina täydellä sydämellä ja teen vastaisuudessakin.

2. Mikä on sinun tämän syksyn must have kosmetiikka? :)

-Isadoran Autumn Legends -kokoelman meikit ovat must have ja monet tuoksut, joista on tulossa juttua blogiin lähiaikoina :) Kannattaa siis seurata postauksia.

3. Syksyn musthave tuote? :-)

-Jos pitää valita vain yksi, niin joku syksyn uutuustuoksuista ehdottomasti. Tuoksut kuuluvat jokaiseen vuoden aikaan ja syksyllä ilmestyy paljon hurmaavia tuoksuja. Niistä on tulossa juttua blogiin lähiaikoina. Kannattaa siis seurata postauksia!

4. Nyt on pakko kysyä tuosta tulevasta Bette boxista, että oliko helppo valita joku tietty tuote mukaan vai pitikö pohtia pidempään minkä ihanuuden valitsee? 

-Oli helppoa, tuote on hyvin minunlainen, jos niin voi sanoa :) En edes paljon miettinyt muuta.

5. Onko sinulla jokin kosmetiikkatuote jota erityisesti kaipaat mutta sitä ei enää saa/valmisteta? 

-On montakin! Lumenen puhdistusöljyn kun saisi takaisin niin avot! Herbinan Minttu- hiustenhoitotuotteet, Burberry Red Brit -hajuveden, L'Oreal Paris Lash Architect -ripsarin...onhan näitä :)

6. Ehditkö aina käyttää tuotteet loppuun ennen pilaantumista? Harmittaako ikinä kun paljon tulee roskaa tän kiinnostuksen myötä? (tyhjät purkit ja putelit..) Onko vaikeaa pysyä kärryillä siitä mikä kosmetiikasta on just nyt in? :)

-Ehdin mä kyllä tosi hyvin. Annan paljon tuotteita mun miehelle myös käyttöön, jos on joku sellainen mikä ei ihan istu täysin itselle. Siis ihonhoitotuotteet hänen ihonsa hoitoon ja hiusjutut, joita hän voi käyttää parranhoitoonsa. Toki mietin jätepuolta, mutta mulla ei tyhjene niin valtaisia määriä kerralla, että se olisi ongelma. Onneksi nykyään aika monet valmistajat käyttävät ympäristöystävällisiä sekä kierrätyskelpoisia pakkausmateriaaleja.

Kärryillä pysyminen ei ole ollenkaan vaikeaa, sillä seuraan tosi tiiviisti uutuuksien tulemista eri kanavien kautta. Mm. sosiaalisen median ja mainoksien. Saan säännöllisesti pressi-infoa uutuuksista, joten tieto tulee mulle aina hyvissä ajoin suoraan.

7. Ihastelen erityisesti sun nostalgiapostauksia, ja siksi kysynkin, että milloin sellainen postaus tulisi taas?

-Voi miten mukavaa kuulla! Ja kuuleppa, kyllä sellainenkin joku postaus on tässä taas jossain vaiheessa tulossa :)

8. Vaikka olenkin seuraillut pidempään, en nyt muista, oletko kirjoittanut tästä: miten ihosi tarpeet ja ihonhoitosi ovat muuttuneet vuosien varrella ja onko vinkkejä, miten muutoksia kannattaa kuulostella?
 
-Ihoni on pysynyt aika samanlaisena vuosikaudet, mulla on sekaiho. Toki iän karttuessa pitää ottaa huomioon ikääntyminen, joten käytän nykyään enemmän anti-age tuotteita kuin ehkä 10 vuotta sitten vielä käytin. Ihoni on hyvässä kunnossa ja kiitos siitä kuuluu säännöllisyydelle. Mulla on tarkat aamu- sekä iltarutiinit ihonhoidossa, joten siksi kai tässä voi sanoa, että suurempia ongelmia ei ole. Käytän nykyisin sekä aamulla että illalla seerumia hoitovoiteiden alla ja kuorin säännöllisesti kasvojen ihoa. Naamiot kuuluvat myös viikottaisiin rutiineihin. Omaa ihoa kannattaa kuulostella ja katsastella päivittäin ja vaihtaa rohkeasti tuotteita hieman vuodenaikojenkin mukaan. Talvella tuhdimpaa ravintoa ja kesällä kevyempää. Kosteutus on ikääntyvän ihon a ja o.

9. Kysyisin, että mikä kosmetiikkatuote sinulla on tällä hetkellä turhakkeena, muttet syystä tai toisesta raski heittää sitä pois? 

-Oijoi, onpa vaikea kysymys! Varmaankin joku luomaripaletti, jossa on tosi kirkkaita värejä? Olen niin rakastunut luomiväreihin, mutta silti käytän aina melkeinpä niitä samoja aina :D Suunnittelen päässäni tosin aina ihania, värikkäitä meikkejä, mutta sitten teen kuitenkin aina sen saman nudemeikin :D näin karkeasti sanottuna.

10. Minua kiinostaa käytätkö kaikki blogin kautta saadut kosmetiikkatuotteet vai passaatko osan eteenpäin?Mitä, jos jokin yhteistyötuote ei sovi sinulle?

-Käytän kyllä aika pitkälle, mutta toki jos on itselle täysin sopimaton tuote, sen annan ilman muuta eteenpäin. Mieheni useimmiten käyttää minulle sopimattomat ihonhoitotuotteet :) Vaihdellaan myös jonkun verran kollegojen kanssa tuotteita.
Jos jokin yhteistyötuote ei sovi minulle, kirjoitan siitä aina rehellisen arvion -jos päätän tuotteesta kirjoittaa. Ei ole olemassa niinkään huonoja tuotteita, on vain tuotteita, jotka eivät sovi kaikille. Olen aina halunnut kirjoittaa tuotteista rehellisesti ja siitä kulmasta miten ne sopivat minulle. Jos tuote ei sovi jostain syystä minulle, se ei tarkoita sitä etteikö se sopisi jollekulle muulle. Mainitsen aina postauksissani kenelle suosittelen tuotetta. Myös niiden kohdalla jotka eivät ole minulle itselleni sopineet :)

11. Postausehdotuksena toivoisin, että olisiko mahdollista nähdä kuvien muodossa kuinka paljon kotoasi löytyy kosmetiikkaa/kauneudenhoitoon liittyviä tavaroita? (Todellisuudentuntuisesti myös sekasotku laatikoiden näky on aina hyvin mielenkiintonen) Nostalgiapostauksesi ovat hurmaavia, tykkään tavastasi kirjoittaa niitä.

-Oi miten kiva kommentti/kysymys! Tämä on ehdottomasti mahdollista! Pitääkin toteuttaa piakkoin! Kiitos toiveestasi ja palautteestasi!

12. Kysymyksenä että kerro tyypillisestä päivästäsi. :)

-Tällä hetkellä, siis vielä toistaiseksi, olen kotona. Jos tyttömme ei ole päiväkodissa, menemme aamulla aamupalan jälkeen ulos ja olemme siellä aamupäivän. Lounaaksi tullaan sisälle ja sen jälkeen tyttömme menee päikkäreille. Itse kirjoittelen yleensä sen ajan blogia, siivoilen ja järjestelen, joskus katson telkkaria. Mikke tulee töistä kotiin iltapäivällä, syödään ja sitten käydään kaupassa, ulkoilemassa, viedään tyttöä harrastuksiin etc. Illalla iltapalat ja telkkua ja sitten nukkumaan. Näin ne päivät suurinpiirtein menevät :)

13. kuinka kauan olet pitänyt blogia.

-Kohta 8 vuotta. Perustin blogin 14.2.2010. Tämä lukee myös blogissani sivupalkissa olevassa esittelytekstissä ;)

14. Kysymys kuuluu luonnonkosmetiikka vai synteettinen kosmetiikka ja miksi? Vai voitko verrata niitä keskenään?

-Sanoisin, että käytän iloisesti molempia! Kummaltakin löytyy todella hyviä tuotteita, joten en pysty sanomaan että jompikumpi olisi toista parempi. Mun filosofiani kosmetiikan suhteen on, että käytän sitä minkä koen itselleni hyväksi ja toimivaksi.

15. missä vaiheessa annat oman tyttäresi aloittaa meikkaamisen tai esim. kynsien lakkaamisen?

-Meikkaamaan hän saa minun puolestani alkaa seiskaluokalla, itsekin aloin meikata silloin joka päivä. Kyllä toki aiemmin hän saa jo laittaa vaikka huulikiiltoa, jos niin haluaa, mutta seiskalla sitten meikkiä laajemmin. Kynsiä me ollaankin jo lakattu :D

16. Luonnonkosmetiikkasuosikkisi ja ohjeita kotona tehtävään kosmetiikkaan :)

-Laveran Hydro Effect Serum on tosi hyvä, jos nyt pitää vain yksi valita :) Kirjoittelin siitä kesäkuussa blogiini. Oi kamala! Nyt ei kyllä ole mitään ohjetta tähän toiseen pyyntöön. En ole paljon kokkaillut mitään kosmetiikkoja itse, joten valitettavasti tähän en pysty nyt antamaan mitään.

17. Luetko itse blogeja,mikä on lempparisi?

-Luen toki :) Blogistani löytyy Lempparilukemista -lista oikeasta sivupalkista. Mulla on useampi lempparibloggaaja ja he löytyvät siitä listasta.

18. Mikä on oma suosikki blogisi? Tai seuraatko muita blogeja? 

-Kts. edellinen vastaus.

19. Mitä nuorille neideille joululahjaksi- koruista ja kosmetiikasta? 

-Koruista en osaa sanoa oikein mitään, koska se riippuu niin paljon ihmisen omasta tyylistä millaisista koruista pitää. Mutta kosmetiikan puolelta suosittelisin jotain kivaa vartalovoidetta ja sen kaveriksi jotain samantuoksuista vartalosuihketta. Tai sitten hajuvettä. Tai sitten nuorelle iholle sopivat ihonhoitotuotteet. Näistä ainakin itse pidin nuorena neitinä ja itse asiasssa pidän edelleenkin :D

20. Ootko tehnyt uudestaan ruoaksi sitä banaani-kana-kastiketta? Tykättiinkö teidän perheessä siitä? :) Mulla on se resepti ollut tallennettuna jo tosi pitkään (siitä asti kun postasit sen), mutta en oo vieläkään muistanut/uskaltanut kokeilla :P

-Hei ihan mahtavaa, että kysyit! Juu, ollaan tehty! Se on tosi vänkä ruoka ja siihen ehkä pitää hieman totutella, mutta sitten yhtäkkiä huomaa kaipaavansa sitä ihan kamalasti :D

21. Haluaisin myös tietää tyypillisestä päivästäsi :)

-Kts. kysymys nro 12.

22. Onko sinulla tänä vuonna joulukalenteria? 

-Ei välttämättä ihan siinä muodossa, mutta kyllä mä jotain kivaa keksin jouluksi teille :)

23. mitä odotat eniten syksyltä?

-Erästä uutta asiaa, jota en vielä voi paljastaa. Tulen kertomaan siitä kyllä myöhemmin täällä blogin puolellakin.

24. Onko sinulle koskaan jostain tuotteista elinikäistä kumppanuutta ja jos niin mistä ja miksi ?

-On varmasti monestakin, mutta kosmetiikassa on aika vähän sellaisia tuotteita, joita oikeasti valmistetaan ikuisesti. Nivean peltipurkissa olevaa voidetta olen käyttänyt kohta 30 vuotta :D Joten se kai on sellainen pitkäaikainen kumppani ollut ja on olevakin.

25.Mikä on syksyisin kirja jonka olet lukenut?

-Huh, onpa vaikea kysymys! Syksyisin kirja? Hmmm. Ehkä joku Mari Jungstedin Gotlanti-sarjan dekkareista voisi olla. Kenties Neljäs Uhri?

26.Mitä teet ylijäämä meikeille? Niille mitä et ehdi/halua käyttää loppuun?

-Kts.kysymys 6 ja 10.

27.Mikä innosti alkamaan blogin pitämisen?

-Olin ennen tätä blogia kirjoittanut jo pitkään ja olin miettinyt blogin perustamista varmaan vuoden. Halusin yhdistää kaksi rakastamaani asiaa; kirjoittamisen ja kosmetiikan :) Kun aloitin, kosmetiikkablogeja oli Suomessa kourallinen. Nykyään niitä on paljon enemmän.

28.Olisi mielenkiintoista tietää, minkä alan koulu(ja) olet käynyt :)

-Olen käynyt kaupallisen koulutuksen, tietoteknillisen sekä viestinnän puolta.

29.Mitä tuotetta ilman et pystyisi elämään?

-Hajuvettä jos saa sanoa tällaisen :) Toki jos samalla viivalla on esim. saippua ja hammastahna, niin sitten menee vaikeaksi :D

30.Mikä on lempipuuhaasi vapaa-ajalla? :)

-Perheen kanssa yhdessäolo, ihan ehdottomasti. Ulkoilu, elokuvat, kirjoittaminen, karkinsyönti :D

31.mikä on lempituotteesi syksyllä sähköistyvien hiusten taltuttamiseen? 

-XZ Niiskuneiti hiustenhoitosuihke, aivan paras siihen hommaan!

32. Teetkö mitään tee-se-itse kotihoitoja? Kuorintoja tai muita sellaisia.

-Todella vähän :D Mulla on niin paljon tuotteita yleensä testattavana, että tosi vähän (eli ei yhtään) tulee tehtyä mitään DIY-kasvonaamioita tai kuorintoja. Olis kyllä joskus varmasti kiva kokeilla sellaisiakin.

33.Oletteko harkinnut koiran hankkimista nyt kun teidän tyttökin alkaa olla iso neiti? Tai lampaan?

-Voi, kyllä ollaan! Ollaan mietitty, että ehkä sitten kun tyttö menee kouluun, voisimme ottaa koiran. Lampaan ottaisimme ehdottomasti varmaan jo nyt, jos olisi omaa pihaa :D

34.Mun kysymys on vähän erilaisempi... mut millon me nähään taas??

-Olisi kyllä tosi kiva nähdä! Pitää yrittää järjestää tapaaminen asap!


35.Mistä aiheesta kirjoittaminen inspiroi eniten - onko jokin aihe joka saa liekkeihin suorastaan?

-Voi niitä on monia! Rakastan kirjoittaa tuoksuista sekä meikeistä kaikkein eniten, mutta minkä tahansa uutuustuotteen arviointi on ihanaa. Tykkään kirjoittaa myös kantaaottavistakin aiheista sekä kertoa omista kipeistäkin kokemuksista. Mulla ei ole kirjoittamisen suhteen mitään erityistä lempilasta, rakastan ilmaista itseni kirjoittamalla, joten aihe kuin aihe on rakas :)

36.mitä tuotteita käytät näin syksyisin ihonhoidossa?

-Käytän seerumin alla arganöljyä tosi mielelläni ja tuhdimpia voiteita. Merkit vaihtelevat todella paljon, koska saan blogin kautta testattavaa ja melkeinpä käytän/testaan niitä tuotteita pelkästään.

37.Mikä on parasta syksyssä? 

-Ehdottomasti luonnon upeat värit, hyvät telkkarisarjat/-ohjelmat, pimenevät illat, syksyn tuoksut.

38.Kumpi keksi tyttärenne nimen?

-Me yhdessä. Hänen nimensä tulee minun ja mieheni etunimistä kun ne yhdistää.

39.Oletko aina ollut kiinnostunut meikkaamisesta ja kosmetiikasta? :) Itsehän olen opetellut meikkaamaan vasta lähes nelikymppisenä. :D 

-Kyllä mä olen joo :) Sain ekan huulipunan 4-vuotiaana, joten se varmaan kertoo jotain tästä kiinnostuksen tasosta :D
FACEBOOKIN KAUTTA TULLEET KYSYMYKSET:

40.Tää menee nyt vähän kosmetiikan ohi, mutta perhe juttujen aiheena on myös ehdoton lempparini blokissasi. Joten; Mitkä on ihan parhaita juttuja perheen kesken, juuri teillä? Millaisen äiti-tytär -päivän haluaisit viettää, ellei olisi kuin taivas rajana? Entä millaisen isä-tytär -päivän haluaisit järjestää, jos saisit hemmotella rakkaitasi? 

-Ai miten ihana kommentti ja hyvät kysymykset! Kyllä ehdottomasti parhainta yhdessäoloa meille on luonnossa liikkuminen, autoajelut eli meidän perheen roadtripit ja leffaillat :) Yhteiset kiireettömät aamut ja aamupalat, yhdessä asioiden kokeminen esim. tänä kesänä Ähtärin reissu oli aivan ihana.
Olisi ihana viedä tytär ulkomaille, esim. Disneylandiin. En tiedä viettäisimmekö erikseen äiti-tytär tai tytär-isi -päiviä, parhainta olisi olla yhdessä kolmestaan. Mutta jos vähän pienemmällä mittakaavalla mentäisiin kuin tuo Disneyland, niin olisi kiva mennä ravintolaan syömään yhdessä ja sen jälkeen tehdä jotain mukavaa, esim. mennä elokuviin tai konserttiin tai teatteriin. Se olisi kivaa laatuaikaa perheen kesken.41.Mistä idea tuotteisiin ja miten pitkään kehittäminen kesti ennenkuin olivat kuuttajien ulottuvilla? mikä erottaa ne muista vastaavista kilpailijoiden tuotteista, mistä hankit raaka-aineet, kehitteletko itse kaiken?

-Nyt on pakko esittää vastakysymys, että mitäköhän näillä kysymyksillä tarkoitetaan? Näitä arvottuja Davinesin tuotteitako? Kysymyksessähän on siis kampaamosarja Davinesin tuotteet, joiden kehittelyssä minulla ei ole mitään osaa eikä arpaa. Ei ideoinnissa, ei raaka-aineissa, ei toisin sanoen yhtään missään. Ne eivät ole mitään minun tekemiäni tuotteita. Sain tuotteet maahantuojalta testattavaksi ja toiset kappaleet lukijoille arvottavaksi, en siis ole itse niitä kehittänyt enkä valmistanut. Mutta mikäli sinä kaipaat näihin kysymyksiin vastauksia, etkä niitä löytänyt tarpeeksi postauksesta, jossa kerroin tuotteista, pyytäisin sinua ottamaan yhteyttä Davines Finlandiin -löydät heidät Facebookista.

42.Minua kiinnostaisi tietää, miten bloggaamiseen/kirjoittamiseen löytyy aikaa? Itseäni kiinnostaisi kovasti kirjoittaminen, mutta tuntuu, ettei siihen yksinkertaisesti ole aikaa kaiken muun touhun jälkeen 

-Erittäin hyvä kysymys. Itselläni on toistaiseksi se tilanne, että olen kotiäitinä eli en ole työssä. En sano, että tässä aikaa olisi käsissä ylimääräistä, mutta päivän voi rytmittää erillä tavalla kuin työssä ollessa. Itse löydän aikaa kirjoittamiselle tytön päikkärien aikana ja niinä päivinä kun hän on päiväkodissa. Viikonloppuna kirjoittelen muinakin aikoina kun lapsen isä on myös kotona ja silloin voin irrouttauta hetkeksi omiin hommiini. Kun palaan työelämään, olen ajatellut tehdä tilaa kirjoittamiselle viikottain. Otan sen ajan vaikka tytön harrastuksien aikana tms. Nykypäivänä arkea leimaa valitettava kiire, mutta monesti se on vähän itseluotuakin. Kaikelle on aikaa kun sitä aikaa vaan raivaa itselle :) Tosi ihanaa, että olet suunnitellut alkaa kirjoittamaan. Tämä on ihana harrastus! :)

43.Mikä on suosikki kosmetiikka tuotteesi ja miksi? ja taas päinvastoin mikä tuote on ollut pettymys?

-Voi tämä on niin vaikea kysymys, koska käytän kosmetiikkaa niin monipuolisesti. Mutta tuoksut ovat suosikkejani, samoin meikit. En pysty mitenkään nimeämään vain yhtä suosikkia, sillä käytän niin paljon eri tuotteita ja pidän todella monista :) Blogissa on usein juttua niistä mistä pidän ja joihin olen eritysesti ihastunut. Pettymyksiäkin toki on tullut vastaan ja jos pitää mainita, niin luonnonkosmetiikan ripsivärit eivät vain sovi mulle, ei mitenkään :D

44.Mua kiinnostais tietää miten kauan aikaa sulla menee kun päivittelet blogia ja näitä facen sivuja täällä.

-Päivätasollako? No, riippuu tosi paljon. Jos minulla on aikaa, saatan kirjoittaa useamman päivän postaukset kuntoon kerralla. Siihen menee aikaa useampi tunti. Facebook-sivujen päivitykseen ei mene läheskään niin paljon aikaa, sillä sinne liitetään valmis tekstilinkki. Kaiken kaikkiaan bloggaamiseen menee aikaa; valokuvaus, kuvien käsittely, postausten suunnittelu ja kirjoittaminen, oikolukeminen, tuotteiden testaaminen...ei se ole niin nopsaan kaikki tehty :)

45.Ensimmäinen kosmetiikkatuotteesi ja mitä merkkiä se oli? Oliko sinulla tai onko yhä jokin merkki mihin aina palaat? 

-Aloin hoitamaan ihoani seiskalla säännöllisesti ja mulla oli silloin Elisabeth Ardenin tuotteet käytössä. Ne olivat suunnattu nuorelle iholle erityisesti. Muistan pitäneeni niistä tosi paljon. Äiti oli ehdottomasti sitä mieltä, että ihonhoidossa tuli olla kunnon tuotteet. Meikitkin mulla oli selektiviiseltä puolelta silloin; Helena Rubinsteinia, Kaneboa, Lumenea, YSL:ää..
Nykyisin käytän säännöllisesti mm. Dermosilin, Lumenen, Clarinsin, L'Oréal Parisin ja usean hoitolabrändin sekä luonnonkosmetiikan merkkejä.

46.Mikä on kaikista kosmetiikkatuotteista suosikkisi, jos saat valita vain yhden? 

-Ei kamala näitä ”valitse vain yksi” -kysymyksiä! :D Nämä ovat täysin mahdottomia tällaiselle vakavasti kosmetiikkaa harrastavalle ihmiselle. No jos pitää valita vain yksi, se on ehdottomasti jokin tuoksu.

47.Mihin menevät tuotteet, jotka eivät ole sinulle sopivia? Luottotuote mistä et luovu mistään hinnasta? 
 
-Kts.kysymys nrot 6 &10. Yksi ehdoton luottotuotteeni on Urban Decayn Primer Potion.

48.Parhaat marketista saatavat hiustenhoitotuotteet, entä kampaamon puolelta? 

-Itse pidän XZ:n, Responsin sekä L'Oréal Parisin hiustenhoitotuotteista ja kampaamopuolelta TIGI,
Living Proof ja IDHairin tuotteet.

49.Itse pähkäilen aina välillä, voisiko vielä vaihtaa ammattia. Joten kysyn sinulta, mikä susta tulee "isona"? 

-Jaa-a, senkun tietäisi! :D Mulla ei sinänsä ole väliä mitä työkseni teen, sillä kaikki työ on arvokasta. Pääasia on, että työssä viihtyy ja se on mielekästä itselle. Ja toki, että siitä saa kohtuullisen ja riittävän korvauksen :)

50.Onko kaikki tuotteet oikeasti hyviä, mitä suosittelet? Joitakin olen suosituksestasi tilannut. 

-Kyllä ne ovat :) Mä en kirjoita ns. hyvää arvostelua tuotteesta vain siksi, että se on saatu. Mä kirjoitan rehellisen arvion. Se ei oikein palvele ketään jos alkaisin kirjoittamaan epärehellisiä arvioita tuotteista. Mä suosittelen/en suosittele tuotetta aina siitä näkökulmasta miten ne on sopinut/ei ole sopinut minulle ja kerron aina millainen lähtökohta minulla on testatulle tuotteelle. Eli jos testaan esim. ihonhoitotuotetta, kerron millainen ihotyyppi minulla on ja miten tuote sille sopii. On totta, että se mikä sopii toiselle, ei sovikaan toiselle, mutta sitähän ei voi koskaan tietää etukäteen. Siksi se onkin nimenomaan suositus, ei kehoitus :) Hienoa kuulla, että olet tilannut jotain! Toivottavasti olet myös pitänyt tuotteista.

51.mistä incistä näkee onko kosmetuotteessa käytetty kalaperäisiä aineita tai öljyjä? 

-Nyt on pakko sanoa, että en tarkkaan tiedä! Netistä löytyy todella hyvin ainesosaluettelo ”suomennoksia”, jos niin voi sanoa ja varmaan niitä tutkimalla löytyy vastaus tähän sinun kysymykseen. Minulla on käsitys, että kalaperäisiä aineita voi olla useammassa ainesosassa? Esim. kollageeni on useasti kalaperäistä, samoin monet öljyt.

52.All-time favorite -tuotteesi (ihonhoito, hiustuotteet, meikit, tuoksut..)? 

-Tämä on niin laaja kysymys, että tästä pitänee tehdä oma postaus :D

53.Ketkä ovat sun mielestä kautta aikain kauneimmat naiset 80-luvulta, 90-luvulta ja koko 2000-luvulta ja miksi? 

-Oi että, ihana kysymys! 80-luvulta ehdottomasti Heather Locklear, Madonna, Samantha Fox. 90-luvulta Julia Roberts, Jennifer Aniston, Cindy Crawford, Demi Moore. 2000-luvulta Katy Perry, Jennifer Aniston edelleen, Laura Malmivaara, Jenni Pääskysaari.

54.Mitä mieltä olet hajusteista ja niiden käytöstä kotona tai julkisilla paikoilla? 

- Itsehän olen todella iso hajusteiden fani, mutta ymmärrän erittäin hyvin myös sitä puolta, että kaikki eivät kestä hajusteita. Kunnioitan ehdottomasti sitä jos joku lähelläni on hajusteherkkä. Jos eräs migreenistä kärsivä ystäväni tulee kylään, en laita tuoksukynttilöitä juuri silloin palamaan, vaikka muuten niitä poltankin ahkerasti. Mitä tulee hajusteiden käyttöön julkisilla paikoilla, riippuu hieman paikasta. Sairaalat, neuvolat, terveyskeskukset tottakai tuoksuttomiksi, jos mahdollista. Mutta muuten tuoksujen käyttö pitää katsoa tapauskohtaisesti. Valitettavasti tähän ei ole mitään yksioikoista vastausta antaa.

55.Suositteletko aina vain sellaisia tuotteita joista pidät aidosti? Eli sanot suoraan jos joku tuote ei miellytä tai et tee edes postausta silloin?

-Kts .kysymys nro 50. Tätä on kysytty tässä useamman kerran ja vastaukseni on, että kerron tuotteista aina rehellisesti siitä näkökulmasta miten tuote on minulle sopinut ja kerron aina kenelle sitä suosittelen ja kenelle en. En kehu tuotetta siksi, että se on saatu, kehun sitä jos olen siitä pitänyt. Saan paljon tuotteita testattavaksi joten on myös tuotteita, jotka eivät blogiin asti pääse.

56.Vanhenevalle iholle paras kosteusvoide. Iho rasvainen mutta pintakuiva välillä 

-Suosittelisin anti-age voidetta, joka sopii sekaiholle. Nyt pitäisi ehdottomasti tietää enemmän mitä muita vaatimuksia voiteelle on; hinta, hajusteet/hajusteeton, marketti vai selektiivinen? Luonnonkosmetiikka vai ns.tavallinen kosmetiikka? :)

57.Käytätkö itse säännöllisesti näitä tuotteita ? 

-Näitä Davinesin hiustuotteitako? Kyllä käytän.

58.Paras ominaisuutesi ulkoisesti? 

-Silmät :)

59.Lempihajuvesi? Vain yksi 

-Guerlain Aqua Allegoria Pera Granita :) (kauhean vaikea kysymys!! Ei pystyisi vaan yhteen :D)

60.Koetko koskaan stressiä liittyen blogin pitämiseen? 

-En mitään ylitsepääsemätöntä ainakaan :) enemmänkin ”stressi” liittyy aikatauluun, ei itse kirjoittamiseen. Mulla on välillä huoli siitä, että ehdinkö kirjoittaa kaikesta ihanasta teille :)

61.Miten blogisi sai alkunsa? Mikä on se oma suosikki kosmetiikkatuotteesi? 

-Kts. Kysymys nro 13 & nro 27. Ja tähän toiseen on mahdotonta vastata vain yhtä tuotetta, koska käytän kosmetiikan saralta niin paljon kaikkea ja minulla on useampi suosikki.

62. Mistä sait idean tehdä blogin/alkaa pitämään blogia? 

-Kts.kysymys nrot 13 & 27.

63.Minkä takia aloitit blogin pitämisen ja mikä on paras luottokosmetiikkasi mitä ilman et pärjää? 

-Kts.kysymys nrot 13 & 27. En pärjää ilman ihonhoitotuotteitani, meikkejäni ja tuoksuja :)

64. Mitä mieltä olet palasaippuoista? 

-Oi, ihana kysymys! No kyllähän mä niistä tykkään! Palasaippuoita tulee vaan tosi vähän käytettyä nykyisellään ja onhan ne ehkä vähän epähygieenisiäkin. Mutta LUSHin palasaippuat ovat tosi ihania, kuten monet muutkin käsintehdyt saippuat. Mulla oli joskus palasaippuoita koristeena kulhossa kylppärissä. Nuuhkisin niitä aina silloin tällöin :D Enkä koskaan raaskinut käyttää kun ne olivat niin kauniita.

65. Mitä kosmetiikka yms tuotteita ottaisit mukaan autiolle saarelle? 

-Aurinkorasvaa rekkalastillisen, hammashygieniatuotteet, dödön, huulirasvan, vartalorasvan, saippuan, hiustenhoitotuotteet. Hiusharjan, pompuloita ja pinnejä.

66.Mikä sai innostumaan kosmetiikasta? 

-En osaa sanoa! Varmaan se on tullut kotoa lapsuudesta. Minulla on ollut äiti ja mamma naisesikuvina, jotka ovat meikanneet, käyttäneet tuoksuja, lakanneet kynsiä...Olen ollut aina kiinnostunut meikkaamisesta ja tuoksuista. Vartalovoiteista ja saippuoista :)

67. Kolme lemppari kosmetiikka tuotetta 

-Huulipuna, ripsiväri, tuoksut.

68. Missä maassa kyseiset kosmetiikat on tehty? 

-Davinesit? Italiassa.

69.Mikä tuote on aiheuttanut suurimman pettymyksen odotuksiisi nähden? 

-Sensain 38 ripsari. En vaan saa toimimaan omissa ripsissä mitenkään vaikka se on ihan älyttömän monen ihmisen suosikki.

70.Mikä on parasta bloggaamisessa? 

-Vuorovaikutus lukijoiden kanssa. Rakastan sitä, että postauksia kommentoidaan ja annetaan palautetta. Silloin tulee aina fiilis, että ihan oikeasti joku lukee juttujani :) Parasta on myös ihanat kollegat, joihin olen saanut vuosien varrella tutustua. Ja ehdottomasti itse kirjoittaminen ja tuotteiden valokuvaaminen. Rakastan estetiikkaa.

71.Käytätkö kosmetiikkaa, jota on testattu eläimillä? 

-Käytän niin laajasti kosmetiikkaa, että mukaan mahtuu varmasti myös brändejä, jotka käyttävät jossain tuotantovaiheessa ehkä eläinkokeita. On todella hyvä, että useampi brändi on siirtynyt täysin eläinkokeettomaan kosmetiikkaan ja omaa Leaping Bunny -merkinnän. Jos pystyn valitsemaan kahdesta täysin samantyyppisestä tuotteesta, valitsen tottakai eläinkokeettoman, mutta valitettavasti se ei aina ole mahdollista kun tätä hommaa tekee.

72.Mikä oli ensituotteesi? 

-Nuorena ilmeisesti tarkoitat? Ensimmäiset ihonhoitotuotteeni olivat Elizabeth Ardenin.

73. Mikä on paras kasvojenpesuaine mihin olet tutustunut? 

-Oijoi, niitä on paljon! Tykkään käyttää meikinpuhdistuksessa kaksoispuhdistusta (eli öljy + puhdistusmaito/-geeli) ja aamu/iltapuhdistuksessa kun iholla ei ole meikkiä, tykkään mm. L'Oréal Parisin Rare Flowers -puhd.geelistä, Dermosilin Kasvopesusta ja laveran puhdistustuotteista.

74.Mihin maahan haluaisit matkustaa tällä hetkellä ? 

-Saksaan! :D Sinne kun pääsisi shoppaamaan halpaa kosmetiikkaa. Suihkusaippuoita toisin sieltä kassikaupalla.

75. Mikä on paras luonnonkosmetiikka tuote mitä olet kokeillut? 

-Niitäkin on monta todella loistavaa. On hirveän vaikea sanoa mitään yhtä parasta kun loistavia tuotteita on niin valtavan paljon. Laveran tuotteet ovat erinomaisia, samoin Kivvin. Pidän myös Natura Siberican tuotteista ja BIO2YOU:n tuotteista. Luonnonkosmetiikassakin alkaa olla koko skaala tuotteita hiustenhoidosta vartalonhoitoon ja meikeistä ihonhoitoon, joten on melko mahdotonta sanoa vain yhtä tuotetta :) pitäisi tietää ensin, että mistä näistä pitäisi valita se vain yksi, se helpottaisi vähän tätä mahdotonta tehtävänantoa :D

76. Miten tuotteet eroavat muista? 

-Ilmeisesti jälleen puhutaan Davinesin tuotteista? :) Kerroin niistä ennen arvontaa postauksessa pitkät pätkät, joten ohjaan sinut lämpimästi lukemaan sen postauksen.

77. Mitä mieltä olet luomukosmetiikasta ja käytätkö niitä? 

-Siis tarkoitatko nyt täysin luomukosmetiikkaa vai luonnonkosmetiikkaa? Vastaan kuitenkin, että pidän. Olen jo vuosia kirjoittanut luonnonkosmetiikasta blogiini, joten pidän siitä erittäin paljon.

78.mikä on sinun suosikki ripsiväri?

-Käytän tällä hetkellä Maybellinen The Colossal Big Shot Volume Express Mascara waterproof -ripsaria ja se on aivan paras!

79.Mikä on mielestäsi paras ripsiväri? 

-Kts. Edellinen kysymys

80.Kolme suosikkimerkkiä kaikesta 

-L'Oréal Paris, Guerlain, Nivea. Tämäkin on tosi vaikea kysymys, sillä olisin voinut luetella vielä monta merkkiä, joiden tuotteita käytän melkeinpä päivittäin, mutta sanotaan nyt ainakin nämä kolme :)

81.Tuote, johon olet ihastunut?? 

-VieCollectionin Time Control -kasvovoide. Muunmuassa :) Ihastun koko ajan moniin eri tuotteisiin.

82.Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen? Mitä kosmetiikkatuotetta olet käyttänyt pisimpään? 

-Kts.kysymys nrot 13 & 27. Nivean tuotteita olen käyttänyt melkein koko elämäni.

83.Mitä kosmetiikkatuoteta ilman et pärjää? 

-Kasvovoidetta, jos saa sanoa vain yhden :)

84.Mikä on sun lemppari naamioista ja perustelut sille 

-Vie Collection Mésofroce Hyaloronic Acid Vitamin Mask. Siis tämä on yksi lemppareistani.
Perustelut löytyvät täältä:https://nonnula.blogspot.fi/2017/02/oi-naamio-oi-naamio.html

85.Vinkkejä ruusufinniin esim ihonhoitotuotteita ja meikkivoide 

-Nyt on pakko sanoa, että minulla ei ole mitään kokemusta ruusufinnistä! En osaa siis auttaa ollenkaan, olen pahoillani :( Neuvoisin googlettamaan tämän esittämäsi kysymyksen ja katsomaan onko joku muu bloggari mahdollisesti kirjoittanut asiasta. Veikkaisin, että on.

86.MIkä on lempituoksusi 

-Jos puhutaan ei-hajuvesistä, niin sitruuna, tuore pulla, kesäsade, syksyaamu, puhdas pyykki.

87.Miksi sä kirjotat blogia? 

-Koska mä haluan :D Ja rakastan sitä. Mä rakastan kirjoittamista ja kosmetiikkaa. Haluan levittää tietoa hyvistä ja toimivista tuotteista ja antaa vinkkejä. Haluan myös antaa samaistumispintaa blogini muissa aiheissa, kuten perhe, kokemukset, ajatukset, mielipiteet.

88.Mitkä ovat kolme parasta vierailukohdetta Turun seudulla? 

-Oi ihanaa, ihana kysymys! Ehdottomasti Ruissalo! Se on niin maailman kaunein paikka! Sitten Turun Linna ja jokirannan alue. Tuomiokirkko ehdottomasti myös. No nyt tuli neljä, mutta ei varmaan haittaa :)

89.Vahvin kosmetiikkasuositus mahdollisimman edulliselle budjetille? 

-Jälleen riippuu mistä tuotteesta puhutaan :) Voisin kirjoittaa postauksen edullisen budjetin tuotteista, sopiiko? :)

90.Valikoimista poistunut tuote jota olet jäänyt kaipaamaan? 

-Kts. Kysymys nro.5

91.Mitä mieltä olet korealaisista ihonhoitotuotteista? 

-Tykkään ehdottomasti! :) Aivan ihania! Olen joistain jo kirjoittanutkin ja lisää on luvassa vielä jatkossa :)

92.Miten ja miksi aloitit bloggaamisen? 

-Kts. Kysymys nrot 13, 87 & 27.

93. Miten aikasi riittää blogin pitoon? 

-Kts.kysymys nro 42.

94.Luottotuotteesi hiuksille? 

-TIGIn tuotteet :) muunmuassa. Luottotuotteita hiuksille on paljon eri merkeiltä.SÄHKÖPOSTIN KAUTTA TULLEET KYSYMYKSET:


95.Kysyisin mikä on sinun suosikkihajuvesi nyt? Käytätkö anti age -tuotteita kasvojen hoitoon (jos käytät, niin minkä sarjan tuotteita käytät)? 

-Tällä hetkellä olen innostunut Elie Saabin Girl of Now -tuoksusta :) Käytän melkeinpä aina anti-ageing tuotteita. Sarjat vaihtelevat tosi paljon, en siis käytä mitään yhtä tiettyä sarjaa aina vaan mulla on melkeinpä aina joku uusi kokeilussa. Blogin kautta tulee sen verran testattavaa, joka pitää huolen siitä, että sarjat pääsevät kaapissa vaihtumaan :)


Siinäpä ne sitten olivat! Järisyttävät 95 kpl mahtavia kysymyksiä! Kiitos teille näistä, näihin oli ilo vastailla. Ja kuten tuolla alussa mainitsin, kommenttikenttään saa jättää lisää kysymyksiä, etenkin jos tuntuu että tästä jäi joku nyt pois :)

Kivaa keskiviikkoa teille!

6 kommenttia:

 1. Postausta edullisen budjetin tuotteista toivotaan täälläkin. Mieluiten niin että se kattaisi kaiken kauneudenhoidon, vaikka sarjana?

  VastaaPoista
 2. Huh, olipas paljon kysymyksiä. Näissä postauksissa on aina kivaa, kun oppii tuntemaan bloggaajaakin paremmin.

  VastaaPoista
 3. Huh! On se sissi!<3 Itsellä ei kisakunto riittäisi tällaiseen!!!!:D Oli kiva lukea pienestä hiestä huolimatta.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hahaa, joo! Vastailin näihin useampana päivänä, joten ihan en yhdeltä istumalta :D
   Ihanaa kun luit <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)