sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Obsessed.Calvin Klein Obsessed for Women. Olen vuosia, vuosia ollut Calvinin tuoksujen iso ystävä. Muistan miten nuorena tyttönä ihastuin Obsession -tuoksuun. Se on yksi 90-luvun alun ikonisimmista tuoksuista ja yhdistän sen hyvin vahvasti omiin lukioaikoihini. Obsessionin vahva mausteisuus yhdistettynä puuterimaisuuteen oli sen ajan yksi upeimmista tuoksuista. Muistan tuoksuttaneeni Obsessionia ensi kerran 17-vuotiaana Amerikan Vogue -lehdestä. Lehden välissä oli moni sivuinen Obsession -mainos ja kaksinkertainen taitos, jonka avaamalla tuoksua sai hierottua lehden sivusta ranteeseen.

Nyt vuonna 2017 - melkein 25 vuotta myöhemmin - Obsession on saanut hurmaavan jälkeläisen, uuden sukupolven tuoksun. Pullon muoto on pyöreämpi, kirkasta lasia, kaunis yksinkertaisuudessaan. Obsessed for women on Obsession 2.0, jos näin voi luonnehtia. Tuoksu on ihan omansa, uusi, mutta kuitenkin tuttu. Alkuperäisen Obsessionin voi tuntea häivähdyksinä sieltä täältä, kuin vesileimana taustalla.


Tuoksu on taattua Calvin Kleinia. Hyvä ystäväni sanoi, että vaikka tätä tuoksuttaisi sokkona, tämän tuntisi Calvinin tuoksuksi. Olen täysin samaa mieltä. Calvinin tuoksuissa on tunnistettava signature. Se toistuu kaikissa tuoksuissa, vaikka tuoksut olisivatkin keskenään hyvin erilaisia.

Obsessed on todella ihana tuoksu. Se on monikerroksinen, hurmaava ja ilahduttava. Se on hyvin runsas, mitä ei välttämättä pullosta heti osaisi päätellä. Pulloa katsomalla tuoksun voisi luulla olevan puuvillainen, kevyt vesituoksu. Obsessed on kaikkea muuta kuin sellainen. Se on vihreä, mutta samalla itämainen. Tuoksu on rakennettu taitavasti hieman androgyyniksi. Kyseessä ei ole shared tuoksu, vaan kummallekin sukupuolelle on omansa. Naisten versiossa on kuitenkin selkeä maskuliininen sivujuonne, joka tasoittaa upeasti naisellisuutta. Vastaavasti miesten versiossa feminiinen puoli antaa sulavaa pehmeyttä miehisyydelle. Kuin Jing ja Jang. Sopivasti tasapainossa.


Alkutuoksu alkaa vahvoilla sitruksilla; mandariinit, limet, sitruunat lyövät leikiksi nerolin kanssa. Mukaan ripautetaan vielä vahvaa elemiä, joka on eteerinen öljy. Se tunnetaan pehmeästä mausteisuudestaan, joka muistuttaa suitsukkeiden palsamia. Alkutuoksussa yhdistyvät jo kaksi hyvin erilaista elementtiä, kuin länsi ja itä kohtaisivat samalla polulla ja syleilisivät toisiaan lämpimästi.

Sydäntuoksun valkoinen laventeli on tämän koko tuoksun ydin. Tuoksu on rakennettu taitavasti tämän hurmaavan nuotin ympärille. Laventelia vahvistavat herkät orvokinlehdet sekä yrttinen salvia, tuoden samalla tuulahduksen maskuliinisuutta tuoksuun.

Lopputuoksu on yhtä myskien ilojuhlaa. Helvetolide -myski on kohtuullisen voimakas, ja sitä on mm. käytetty Kenzon Flower -tuoksussa sekä Lancômen Miracle -tuoksussa vuonna 2000. Sen lisäksi lopputuoksussa mukana ovat meripihka, tuomassa makeutta ja Muscenone, joka on eräs myskilaji. Siinä on aavistus eläimellisyyttä, mutta se on hyvin luonnollinen tuoksu.

Näistä kaikista syntyy uskomattoman upea tuoksu, jossa yhdistyy mennyt sekä tuleva. Tuulahdus menneestä on kaunis, tuttu ja turvallinen. Moderni, tasapainoinen ja hyvin hienostunut. Istuu monen ikäiselle käyttäjälle kuin toinen iho.

Obsessed tuoksut naiselle ja miehelle ovat tulleet elokuussa myyntiin seuraavin kokoisin pulloin sekä oheistuottein. Hinnat ovat suositushintoja.

OBSESSED
Eau de Parfum 30 ml                                  Suositushinta 53,00 euroa
Eau de Parfum 50 ml                                  Suositushinta 74,00 euroa
Body Lotion 200 ml                                     Suositushinta 30,00 euroa

OBSESSED FOR MEN
Eau de Toilette 30 ml                                  Suositushinta 44,00 euroa
Eau de Toilette 75ml                                   Suositushinta 59,00 euroa
Deodorant Stick 75 ml                                 Suositushinta 26,00 euroa
Hair & Body Wash 200 ml                           Suositushinta 26,00 euroa

Ovatko Calvin Kleinin tuoksut sinun suosikkejasi? 

Tuoksu saatu maahantuojalta pr-näytteenä, mielipiteet omia.

6 kommenttia:

 1. Mä vielä makustelen tätä naisten tuoksua, musta tuntui kokoajan, että tuoksun mun mieheltä aluksi kun mulla oli tätä. Mulla vastan n. 4 tunnin päästä alkoi tuoksua iholla sellaiselta naiselliselta ja se mieheltä tuoksumisen fiilis loppui. :D Miesten tuoksu on taas musta todella ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D eihän tämä mieheltä tuoksu, mulla ainakaan :D Mutta ei olis eka kerta jos meillä tuoksuu sama hajuvesi aivan erilaisilta :)

   Miesten tuoksussa on vaniljaa mukana, ah ❤️

   Poista
 2. Tuoksu kuulostaa huumaavalta :). Hajuvesipullo on omaan makuuni kuitenkin hieman liiankin yksinkertaiseksi tehty.

  VastaaPoista
 3. Contradiction ja obsession,pari mainitakseni 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Obsession, silloin kannattaa myös tutustua tähän ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi :)