sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Kun iho huutaa S.O.S.Minulta kysytään usein ihonhoitovinkkejä ja menneen viikon suuressa kyselypostauksessakin nämä ihonhoitotuotteita koskevat mietinnät nousivat monta kertaa esille. Tänään tulee siis lisävastauksia etenkin teille, jotka kaipaatte vinkkejä hyvään ihonhoitoon.

Itse painotan aina säännöllisyyttä kun puhutaan ihonhoidosta. Sillä ei niin suurta merkitystä loppupeleissä ole, onko tuote kamalan kallis tai edullisempi. Säännöllisyys on se avaintekijä. Edullisemmillakin tuotteilla saa aikaan hyvinvoivan ihon, kunhan niitä tuotteita muistaa vain käyttää. Ihonhoidossa rutiinit ovat äärimmäisen tärkeitä, jotta tuloksia saadaan aikaiseksi.

Säännölliseen ihonhoitoon kuuluvat ehdottomasti naamiot sekä myös kuorinnat. Itse pyrin käyttämään naamioita useamman kerran viikossa, etenkin niitä kosteuttavia. Kuorin ihon ennen naamiota, jotta kaikki naamion tehoaineet pääsevät paremmin töihin iholla. Puhdas iho on aina naamiolle parhain alusta. Kuorinta ei ole aina ennen naamiota kuitenkaan tarpeellinen, enkä missään nimessä suosittele sitä tehtäväksi montaa kertaa viikossa, etenkään jos iho on kovin herkkä. Kasvojen tulee kuitenkin olla puhtaat ennen naamion levittämistä. Joten jos mielit käyttää naamiota useamman kerran viikossa (kuten minä teen), yhdellä niistä kerroista voit kuoria ihon ja lopuilla kerroilla pestä kasvot puhdistustuotteella ennen naamion levittämistä. Näin kasvojesi iho ei rasitu tai muutoin kärsi liiallisesta kuorimisesta.

Sain testattavakseni jokin aika sitten nämä kuvassa näkyvät Clarinsin uutuusnaamiot, SOS Hydra, SOS Pure ja SOS Comfort. Naamioiden nimistäkin voi jo jotain päätellä, mutta kerron kuitenkin kohta jokaisesta vähän tarkemmin lisää. Clarins on minulle rakas merkki. Olen käyttänyt brändin tuotteita reilusti yli 20 vuotta ja olen aina pitänyt niistä todella paljon. Clarins luetaan selektiiviseksi brändiksi, mutta mielestäni suurin osa tuotteista on kuitenkin tosi kohtuullisen hintaisia. Ei ihan kaikkein edullisimpia, mutta ei missään nimessä kaikkein kalliimpiakaan. Mikäli ihonhoitoon haluaa satsata ja siihen on laittaa vähän enemmän euroja, suosittelen ehdottomasti Clarinsin tuotteita. Todella hyvä hinta-laatusuhde.

Tänään arvioitavana olevat SOS-naamiot ovat syksyn uutuuksia ja ne vastaavat kaikkien ihotyyppien sekä kaiken ikäisten henkilöiden ihonhoidollisiin tarpeisiin. Kasvipohjaiset naamiot ovat saaneet inspiraationsa kauneushoitoloista, joten saat kotona hoitolatasoisen ihonhoitokokemuksen vain kymmennessä minuutissa! Aika ihanaa, eikö?

Kurkataanpa naamiot läpi mikä kullekin sopii!


Clarins SOS Hydra

Kuten nimestäkin voi jo jotain päätellä, kyseessä on siis kosteuttava naamio. Jos minulta kysytään, jokaisen iho tarvitsee kosteutta, jopa se rasvoittuvakin. Ja mitä ikääntyvämpi iho, sen enemmän sitä saa ja pitääkin juottaa. Rasvoittavakin iho on usein pintakuiva ja koska rasvoittuvaa ihoa hoidetaan tavallisimmin kuivattavammilla tuotteilla, pieni kosteusboosti silloin tällöin ei ole ollenkaan pahaksi.

Tämä naamio on siis tarkoitettu kosteutta tarvitsevalle iholle ja kaikki ihotyypit ovat sitä. Kosteusköyhyyden iholla tunnistaa kiristävästä tunteesta, karheudesta, juonteet/rypyt tulevat selkeämmin esiin ja iho näyttää samealta sekä elottomalta, näin hurjasti sanottuna. Kosteudenpuutteesta kärsivän ihon pintaan pakkaantuu kuollutta ihosolukkua herkemmin, jolloinka kaikki ihon kerrokset alkavat kuivua ja kosteus ei pääse niin sanotusti ihon alle. Kuolleen solukon saa kuorinnalla hoidettua pois, jonka jälkeen on erittäin hyvä levittää kosteuttava naamio iholle. Ja tämä kaveri on siihen tehtävään erittäin erinomainen. SOS Hydra naamio sisältää mm. hyaloronihappoa, joka sitoo tehokkaasti kosteutta myös ihon pintaan. Tällä tavoin iho näyttää hehkuvammalta ja sitä myöden terveemmältä.

Tämä naamio on kertakaikkisen ihana. Se on minun arkipäivieni kaveri. Huomasin nimittäin eräänä päivänä, että olen laittanut tätä useamman kerran viikossa iholleni. Oho! Mutta kun tämä toimii niin hyvin! Iho on kuin uuteen aamuun herännyt tämän kanssa. Oma ihoni humpsauttaa osan naamiosta sisäänsä tuosta noin vain ja tästäpä olen päätelly ihoni olevan janoinen. Kosteuttavaa naamiota voi huoletta käyttää niin usein kuin haluaa, sillä se ei tee huonoa iholle ollenkaan. Säännöllinen käyttö näyttää sen miten paljon kosteudenpuute iholla tekee. Kun iho on kosteutettu, se näyttää aivan toiselta kuin iho joka ei ole.

VINKKI: Koska naamio on ihanan sorbettimainen, siitä saa vieläkin virkistävämmän jos sitä säilyttää jääkaapissa. Viileä naamio antaa iholle todella ihanan tunteen! On kuin juottaisi kylmää limonaadia iholle. NAM!


Clarins SOS Pure

Tämä tasapainottava naamio on omiaan eritoten rasvoittuvalle/sekaiholle. Itsellänihän on ikääntyvä sekaiho, joten tämä on minun ihoni täsmänaamio (myös). Tämän ihontyypin tunnistat siitä, että se kiiltelee herkästi, ihohuokoset ovat suurentuneet, ihon pinta on epätasainen, iho on samea ja ihon toiminta on epätasapainossa, joka ilmenee näppylöinä, epätasaisena ihonvärinä, mustapäinä jne.

Sekaihossa/rasvaisessa ihossa on runsaasti talia, joka kertyy herkästi ihon pinnalle. Talirauhanen sijaitsee dermiksessä (ihonkerros) ja kun talia alkaa kertyä ihon pinnalle liikaa, on talirauhasen toiminta kiihtynyt. SOS Pure -naamio on savipohjainen, joten se imee itseensä ihon pinnalta liiallista talia. Lisäksi se supistaa huokosia ja raikastaa ihoa. Kun liiallinen tali on pois iholta, iho näyttää sekä tuntuu paljon terveemmältä ja eloisammalta.

Olen elämässäni käyttänyt hurjan määrän erilaisia savinaamiota ja melkein poikkeuksetta niiden tunnuspiirre on järjettömän kuivaksi koppuraksi kuivahtaminen iholla. Se tunne ei aina ole missään nimessä hyvä ja mitä vanhemmaksi olen tullut, en nauti ollenkaan kiristävästä tunteesta iholla. En vaikka sen aiheuttaisi tilapäisesti vain naamio. Olinpa siis todella yllättynyt kokeillassani tätä ensi kertaa. Vaikka kyseessä on ihoa tehokkaasti puhdistava ja raikastava naamio, tämä ei vaikutusaikana kuivu iholla halkeilevaksi koppuraksi. Naamio toki kuivahtaa, mutta pysyy mukavan kostean oloisena niin, että esim. ilmehtiminen naamion kanssa on täysin mahdollista. Lopputuloksena on hurjan raikas sekä tasainen iho. Sellainen ihanan sileä ihonpinta, jota tekee mieli vain silittää.

VINKKI: Naamion ihohuokosia supistava vaikutus tehostuu, kun naamio huuhdotaan iholta pois kylmällä vedellä.


Clarins SOS Comfort

Saving the best for last. Tämä kullankeltaiseen tuubiin pakattu mangonaamio on kuin puhdasta kultaa. Kosteuden puute iholla on väliaikainen tila ja sitä ei pidä sotkea kuivaan ihoon. Ihon kuivuus johtuu taas muista tekijöistä. Kuivan ihon pinnassa oleva hydralipidikalvo sisältää liian vähän ihotalia ja ihosolujen välinen soluväliaine alhaisen määrän lipidejä. Tämä kermaisen paksu naamio hoitaa karheaa, kuivaa ja kiristävää ihoa täyteläisellä koostumuksellaan, vahvistaen ihoa suojaavaa lipidikerrosta.

Itse olen täysin rakastunut tähän naamioon, vaikka ihoni ei suoranaisesti kuiva olekaan. Rakastan tämän koostumusta ja sitä tunnetta, jonka tämä tuottaa iholle. Naamio on kuin runsasta ja kermaista vanukasta laittaisi iholle. Olen antanut tämän muhia iholla kunnolla ja sen osan naamiosta, joka ei ole ihoon imeytynyt, olen huuhdellut pois viileällä vedellä. Iho tuntuu naamion jäljiltä "paksummalta", jos niin voi asiaa luonnehtia. On kuin iholle olisi tullut yksi kerros lisää, joka kestää ulkoisia rasituksia paljon paremmin. Puhumattakaan nuorentavasta efektistä! Voi tytöt ja pojat, tällä naamiolla saa iästä ainakin viisi vuotta pois! Kosteus, joka puuttuu ihosta, tulee hyökyaallon lailla ihoon takaisin tämän naamion avulla. Olen täysin myyty!

VINKKI: Naamion tehoa voi tehostaa kevyin kämmenellä tehtävin painalluksin. Naamiota voi käyttää myös ns. yönaamiona eli yövoiteen sijasta kasvoilla. Silloin kuitenkin suosittelen laittamaan ohuemman kerroksen, jotta naamio imeytyy ihoon (eikä tyynyliinaan).


Mikäli naamio ei vielä ole osa sinun ihonhoitorutiinia, suosittelen erittäin lämpimästi, että teet siitä sellaisen. Naamioita voi käyttää keskimäärin 1-2 kertaa viikossa, mutta kosteuttavia naamiota surutta useamminkin. Jo muutaman viikon päästä huomaat varmasti eron kun hoitorutiineissasi on mukana ihoa hellivä naamio. Näitä naamiota voit muuten käyttää trendikkäästi myös multimasking -tyylisesti eli laitat eri naamioita kasvojen eri osiin. Esim. poskiin ja otsaan kosteuttavaa ja nenään sekä leukaan puhdistavaa. Kätevää!

Clarins SOS -naamiot ovat tulleet myyntiin syyskuussa 2017 ja niiden suositushinta on 42 € / 75 ml.
Naamioita löydät Clarinsia myyvistä tavarataloista sekä verkkokaupoista, mm. Sokokselta.

Ovatko naamiot osa sinun ihonhoitorutiinejasi?

Naamiot saatu pr-näytteinä, mielipiteet omia.

4 kommenttia:

  1. Nämä vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta! Ostin laivalta Cliniquen syväpuhdistavan naamion, jossa on myös kuorinta samassa. Mä tykkään eniten käyttää syväpuhdistavia, kun niiden kanssa sen eron helpoiten huomaa, mutta kosteusnaamiot on myös in! Varsinkin kun Cliniquen jälkeen kasvoille laittoi kangasnaamion, niin morjensta miten ihana iho seuraavana päivänä olikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kangasnaamiot ovat niin ihania! Voisin käyttää niitä vaikka joka päivä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)