torstai 27. heinäkuuta 2017

Bergamote Calabria.


Kuten olen monesti täällä blogin puolella kertonutkin, Guerlain on yksi ehdottomista suosikkimerkeistäni. Guerlain edustaa minulle ylintä selektiivistä tuotesarjaa ja on ylellisyydessään jo käsite. Rakastan suuresti Guerlainin Aqua Allegoria -tuoksulinjaa ja olin haljeta ilosta kun sain testattavakseni sarjan uutuuden, Bergamote Calabrian. (Rakastan muuten lausua näitä Aqua Allegoria -sarjan tuoksujen nimiä. Niiden sanominenkin tuntuu jo hyvältä.)

Aqua Allegoria -sarjan tuoksut nojaavat vahvasti luontoon ja niin on myös tämän kanssa. Tämä on muuten tuoksu, joka on suunnattu sekä miehille että naisille. Sitrusmaiset tuoksut kun käyvät kaikille sukupuolesta riippumatta.Bergamote Calabria on kuin pulahdus kesäiseen lemonadeen. Koska tuoksu on unisex, siinä on kuitenkin maskuliinen twist, jotta tuoksua voi käyttää myös miehet. Mikään makea sitruuna tämä ei suinkaan ole, vaan enemmänkin sporttinen ja raikas. Ehkä aavistuksen myös metsäinen. Tuoksusta puskee sitruksisten vivahteiden läpi metsän aromit, jotka ovat syviä ja kietovat syliinsä kuin vahvat kädet.

Bergamote Calabrian alkutuoksu koostuu tottakai nimensä mukaisesti sitruunaisesta bergamontista sekä eteerisestä öljystä, petitgrainista. Öljyn tuoksu uutetaan appelsiinipuun lehdistä, jotka antavat tuoksulle sitrusmaista tuoksua sekä myös yrttimäisyyttä. Sydäntuoksulle potkua antavat pirteä ja voimakas inkivääri sekä pehmeän lämmin kardemumma. Lopputuoksun kruunaavat metsäiset havupuut sekä pohjatuoksujen kuninkaallinen, myski.

Näistä nuoteista rakentuu rehellinen sitrustuoksu, jossa on mukana aavistus mennyttä aikaa. Vanhan ajan eau de cologne -tyyppinen tunnelma. Konstailematon, yksinkertaisen raikas. Bergamote Calabria on alkukantainen ja juuri siksi niin hurmaava tuoksu. Tässä ei ole haettu väen vängällä erikoisuuksia eikä pyörää ole lähdetty keksimään uudelleen. Joskus ikiaikainen on vain parempi kuin pussillinen uusia. Guerlain tuo mieleeni aina aavistuksen jotain vintage -henkistä, joten tämä tuoksu alleviivaa sitä tunnetta erinomaisesti.


Tämä tuoksu voitti minut puolelleen ja olen antanut Mikkenkin kokeilla tätä. Hän pitää tuoksusta myös paljon. On jotenkin hassua, että voimme käyttää samaa tuoksua, mutta toisaalta siinä on jotain kovin ihanaakin.

Bergamontti on Aqua Allegoria-sarjan rakastetuin raaka-aine, joten on ihanaa, että se sai nyt aivan oman tuoksupullonsa. Tuoksua myy mm. Sokos ja sen hinta on noin 77 € / 75 ml.

Mikä on sinun Aqua Allegoria suosikkisi?

Tuoksu saatu maahantuojalta, mielipiteet omia.

2 kommenttia:

 1. Ah, tykkään about kaikista Aqua Allegorioista. Ne ja Hermesin Jardin-sarja ovat parhaita simppeleitä ja raikkaita tuoksuja evö. Yhtäkään en (vielä) omista, mutta jossai mutkassa varmasti. Teazzura on tämänhetkinen lempparini. Myös tämä uutuus vaikutti hyvältä, sillä kaikki missä on mausteita ja metsää ihastuttaa.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sama! <3 Teazurra on kans niiiiin ihana, mulla on se myös. Ja Pera Granita, ah! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)