torstai 15. kesäkuuta 2017

Suojaa itsesi.


Kesä on nyt virallisesti täällä ja siksipä haluankin muistuttaa teitä rakkaat lukijani aurinkosuojista! Itse en ole mikään auringonpalvoja siinä mielessä, että grillaisin itseäni tuntikausia. Syitä siihen on monia; palan herkästi, nykyisin UV-säteily on oikeasti tosi vaarallista/voimakasta ja ihan myös siksi, että en vain jaksa maata paikallani kauan. Enkä varsinkaan missään kauheassa paahteessa. Pidän tottakai kauniisti päivettyneestä ihosta, mutta kaikkein mieluiten otan sen sävyn itsestäänruskettavien tuotteiden avulla. Turvallisinta ja mulle myös helpointa, sillä aurinko ei muuta minua kuin punaiseksi.

Yksi lempparisarjoistani on kotimainen LV, joka toi tänä keväänä markkinoille aurinkotuotteet. Arvostan LV:tä monestakin eri syystä; se on alusta loppuun kotimainen, se on helposti saatavilla (marketit/tavaratalot), se on edullinen ja siitä löytyy useampi erinomainen tuote.

Uusissa aurinkosuojatuotteissa on myös Allergia- ja astmaliiton tunnus ja ne ovat tuoksuttomia sekä väriaineettomia. Pakko antaa aplodit tuoksuttomuudesta. Itse en välitä aurinkotuotteissa voimakkaista tuoksuista, vaikka muutoin olenkin tuoksuihmisiä. Aurinkosuojatuotteissa löytyy kolmea eri suojakerrointa; 20, 30 ja 50. Kaikki nämä soveltuvat myös lapsille, mutta pitää muistaa, että lapsille tulee laittaa aina korkeinta mahdollista suojakerrointa eli tuo 20 ei välttämättä ole se paras vaihtoehto lapselle.


Haluan tästä setistä nostaa erityisesti esille tämän tuotteen. Aurinkosuojavoide SPF 50. Se on erittäin vedenpitävä ja soveltuu sekä kasvojen että vartalon iholle. Itse käytän aina itselläni sekä tytölläni suojakerrointa 50 ja olen törmännyt vuosien varrella siihen, että mitä suurempi suojakerroin, sen tahmeampaa jankkia voide on. Moni muukin on varmasti törmännyt samaan ja siksi alkanut välttää korkean suojakertoimen käyttöä. Eihän se ole kivaa kun ihoon liimaantuu kaikki roskat ja oravaa pienemmät oliot.

LV:n SPF 50 onkin sitten suuri poikkeus tässä säännössä. Voide imeytyy ihoon tuosta nuin vain eikä jätä jälkeensä kiiltelevää rasvapintaa. Olin tosi hämmästynyt tästä kun ensi kerran kokeilin voidetta, sillä en ole vielä tähän astisessa elämässäni törmännyt useastikaan näin hyvin imeytyvään viiskymppiseen suojavoiteeseen. Tämän ansiosta tämä aurinkovoide sopii myös meikin allekin. Mitään mattapintaa se ei toki anna, mutta ei myöskään superrasvaista kiiltopintaa.

Lapseni ei arvosta suuresti aurinkovoiteen levitystä, juurikin näiden tahmaisuusfaktorien vuoksi. Tämän voiteen kanssa meillä ei ole ollut mitään kiukuttelua ja ihon suojaaminen on sujunut tosi kivasti.

Muutamia hyviä juttuja jotka kannattaa muistaa kesäisin:

-Mitä korkeampi kerroin, sen parempi. Varsinkin jos olet kovin vaaleaihoinen. Mitä korkeampi kerroin ei tarkoita sitä ettetkö ruskettuisi, se tarkoittaa sitä, että suojaat ihosi oikealla tavalla vaarallisilta säteiltä.

-Vaikka et palaisikaan herkästi, suojaa silti ihosi. Ihosyövän voi saada vaikka et ikinä palaisikaan auringossa.

-Lisää aina aurinkosuojaa ihollesi etenkin jos uit/hikoilet/kuivaat itseäsi . Jos vietät muuten päivääsi rannalla tai jossain veden äärellä, muista lisätä tasaisin väliajoin lisää voidetta ihollesi. Vesi heijastaa tuplana auringonsäteet.

-Ole erityisen tarkka kasvojesi korkeimmista kohdista; nenä, otsa, poskipäät. Polvet ja olkapäät palavat myös herkästi, kuten myös niska. Älä unohda rasvata niitä. 

-Säilytä aurinkovoiteita kotona viileässä ja pimeässä. 

-Uusi joka kesä aurinkotuotteet. Viime kesänä ostetut voiteet ja sprayt eivät enää ole valideja.

-Muista suojata pääsi myös auringolta, esim. huivilla tai päähineellä. Lasten päät tulee aina suojata suorassa auringonpaisteessa.


-Vältä suorassa auringossa oleskelua klo 11-15, silloin UV-säteily on voimakkainta.

-Muista juoda tarpeeksi nestettä kuumana päivänä pitkin päivää. Nestehukka voi iskeä salakavalasti. 

Isot suositukset näille LV:n uutuuksille! Löydät LV:n tuotteet päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista.

LV Aurinkovoide Spray SPF 20, 150 ml, hinta noin 12,50 euroa.
LV Aurinkovoide SPF 30, 150 ml, hinta noin 12 euroa.
LV Aurinkovoide SPF 50, 75 ml, hinta noin 11 euroa.
 


Tuotteet saatu blogin kautta testattavaksi. 

2 kommenttia:

  1. Mulla on näistä tuo 30 suojakertoimen voide ja täytyykin ottaa se tehotestiin! Mutta näissä tuoksuttomuus on kyllä hyvä juttu ja kiva kuuulla, että suojakertoimen 50 voiteessa koostumuskin on kohdillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota ihmeessä! :) Yllätyin tosiaan tuosta, että tuo 50 ei ole kamalaa jankkia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)