tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kestävä juhlameikki.

Minulta on toivottu vinkkejä juhla/häämeikin tekoon. Miten meikistä saa kestävän? Mitkä tuotteet kannattaa valita? Tänään yritän parhaani mukaan vastailla tähän kaikkeen :) Muistetaan jälleen kerran, että minä EN ole ammattilainen vaan itseoppinut meikkaaja. Sanon tämän siksi, että jos joku ammattilainen lukee tätä ja pudistelee päätään ruudun äärellä, että mitäs tuo amatööri nyt tuolla huutelee :D Teen juhlameikin aina itselleni tietyllä tavalla ja jaan ne vinkit nyt teille halukkaille. Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä!Kaikkien meikkien tekeminen alkaa pohjustuksesta. Primer eli pohjustaja kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Ylempänä kuvassa on mattapinnan tekevä L'Oréal Parisin Infallible Mattefying Primer, joka on geelimäinen ja häivyttää mm. ihohuokosia ja tekee ihosta sileämmän näköisen. Primeria kannattaa ehdottomasti käyttää juhlameikissä, sillä silloin meikin pitää kestää pitkään kauniina ja primer edesauttaa siinä. Meikkipohja pysyy paikoillaan eikä ala paakkuuntua ihohuokosiin eikä juonteisiin (jos sellaisia on).

Toinen erinomainen primer on alemmasa kuvassa oleva Nivea Men After Shave Balm, joka ei oikeastaan ole edes primer :D Sehän on siis parranajon jälkeen laitettava hoitotuote ja tarkoitettu alunperin siis miehille. Mutta tämähän toimii todella erinomaisesti meikin alla. Kirjoitin tästä oman postauksen huhtikuussa. Tämä soveltuu todella hyvin kuivemmalle ihotyypille ja kiinnittää meikin lujasti, pitäen sen kauniina koko päivän/illan.
Meikkivoide kannattaa niin ikään valita myös tottakai oman ihotyypin mukaan. Itse suosin juhlameikissä aina ohutta meikkivoidetta, mutta kuitenkin peittävää. Kaksi omaa suosikkiani löytyy näistä kuvista, Lumenen Nude Perfection ja Guerlain Lingerie De Peau. Kummatkin ovat koostumukseltaan kevyitä, mutta superpeittäviä. Lumenen meikkivoide on huomattavasti huokeampi vaihtoehto, mutta ei häviä laadussa Guerlainille mitenkään. Molemmissa pysyvyys on huikeaa tasoa ja meikkipohjasta saa superkauniin kummalla tahansa.
Meikkipohjaa tehtäessä kannattaa muistaa valot ja varjot. Eli kuten ylimmässä kuvassa olen tehnyt, silmien alusta kannattaa sutia vaalealla korostustuotteella, jotta se alue on valaistu. Katse on kirkkaampi ja meikki näyttää raikkaammalta. Tämän voi tehdä esim. vaalealla peiteaineella tai sitten voidemaisella/nestemäisellä vaalealla korostusvärillä, joka on crememäinen eikä kimaltava.

Varjoja voi langettaa kasvojen varjokohtiin (poskiluun alle, ohimoihin, hiusrajaan, leukaluun alle, nenänvaren sivuille) tummemmalla varjostusvärillä. Tämän jälkeen meikkipohja kannattaa kiinnittää niin, että painelee/töpöttää puuterivipalla kivipuuteria helposti kiilteleviin kohtiin kuten nenä, leuka ja otsan T-alue. Muut kohdat kasvoista kiinnitetään irtopuuterilla samaan tapaan töpöttömällä, ei missään nimessä hankaamalla. Jos puuterivippaa liu'uttaa pitkin ihoa, meikkipohja voi lähteä liikkeelle ja se ei enää ole siinä kohtaa mihin sen olet laittanut.

Puuteroidun meikkipohjan päälle kannattaa laittaa vielä puuterimaiset korostus/varjostustuotteet. Ja tässä vaiheessa poskipäille on lupa sutia hohtavaa korostustuotetta. Sitä voi laittaa myös kulmaluulle, nenänpäähän ja leukaan.


Juhlameikki kannattaa tehdä aina vedenkestävillä tuotteilla niiltä osin joista se on mahdollista. Ripsiväri on ehdottomasti yksi sellainen tuote. Juhlissa - ja etenkin häissä -tunnelma saattaa olla paikka paikoin liikuttava, joten kyyneliltä ei voi välttyä. Silloin on hyvä olla sadesuoja mukana meikissä. Eräs kiva uutuus tälle kesälle on Maybelline New Yorkin Colossal BIG SHOT Volume Express Mascara, jota saa myös vedenkestävänä versiona. Vedenkestävät ripsarit ovat pysyvyytensä ansiosta erinomaisia juhlameikissä, mutta myös siksi, että ne pitävät taivutukset paikoillaan äärimmäisen hyvin.

Tämä kyseinen ripsari on helposti saatavilla marketeista ja sen hinta on reilusti alle 20 €, Sokoksella näytti olevan hintaan 16,90 €. Harja on kivalla tavalla muotoiltu ja sillä saa maalattua ulkonurkkienkin ripset helposti. Ripsaria pystyy kerrostamaan ja niin sen avulla saa loihdittua todella upeat ripset. Itse olen ihastunut tähän ripsariin ikihyviksi.

Jos mahdollista, myös rajausvärit kannattaa valita vedenkestävinä, etenkin jos suosii silmissä sisärajausta. Silmämeikki tulee myös pohjustaa, jotta luomivärit pysyvät paikoillaan. Itse luotan Urban Decayn Primer Potioniin, jota saa nykyisin Sokokselta parinkympin hintaan.


Huuliin kannattaa ilman muuta myös satsata. Tässä kohta nähtävässä meikissä käytin Max Factorin uutuustuotetta, Colour Elixir Honey Lacquer -huulimaalia. Siinä yhdistyvät huulipuna, huulikiilto ja huulivoide. Huulimaalien pysyvyys on pitkäkestoinen ja tämä yksilö tekee huulista myös todella pehmeät ja kiiltävät. Se tuntuu huulilla miellyttävältä eikä ala kiristämään. Kirjoittelen tästä huulimaalista ihan oman postauksen aikanaan, mutta otin tämän sävyn nyt tähän postaukseen mukaan. Jos silmämeikin pitää tummana, silloin huulet voi maalta nudeiksi. Se yhdistelmä on klassinen ja aina toimiva. Tämä sävy on nimeltään Honey Nude. Max Factorin Colour Elixir Honey Lacquer -huulimaalit tulevat myyntiin heinäkuussa ja niiden suositushinta on 11,50 € kpl.


Kun meikki on tehty kokonaan, se tulee vielä kerran kiinnittää. Markkinoille on viime aikoina tullut runsaasti meikinkiinnityssuihkeita ja parhaimmaksi niistä olen todennut tämän; L'Oréal Paris Infallible Fixing Mistin. Suihke on ravistettava, se sisältää puuterihiukkasia, jotka tekevät meikistä samettipintaisen ja kestävän. Tuntuu ehkä vähän oudolta ajatukselta alkaa suihkimaan jotain märkää vastatehtyyn meikkiin, mutta uskokaa minua, se kannattaa. Suihke kuivahtaa välittömästi ja tekee meikistä oikeasti tosi raikkaan näköisen ja superkestävän. Se myös antaa iholle sopivasti kosteutta, joka edesauttaa myös meikin kauniina pysymisessä. Suihke on hyvin edullinen, Sokoksella sen hinta näyttäisi olevan 10,90 €.
Tässä on minun versioni juhlameikistä. Tein silmämeikin käyttäen ruskean sävyjä sekä kahta eri harmaan sävyä. Harmaa antaa silmämeikkiin mukavaa syvyyttä, mutta ei ole samalla tavalla kova kuin ihan pikimusta. Harmaa sopii myös erinomaisesti minkä värisille silmille tahansa. Silmiä voi halutessaan rajata enemmänkin, itse en nykyään suosi ylärajausta, mutta mieleni on tehnyt opetella kunnon siipirajaus. Tässä meikissä ylärajausta ei kuitenkaan ole, koska harmaa luomiväri antaa silmiin mielestäni tarpeeksi hyvän syvyyden.

Luomiväreillä voi leikkiä omassa juhlameikissään juuri miten haluaa ja käyttää juuri niitä omia, itselle sopivia sävyjä. Tämä on minun meikkini ja tätä saa vapaasti kopioida ja varioidakin jos niin haluaa.
Jos olet tekemässä itse omaa häämeikkiäsi/juhlameikkiä, kannattaa tehdä meikistä ihan rohkeasti intensiivinen ja näkyvä. Juhlissa otetaan aina paljon valokuvia ja salamavalot ja tilan muukin valaistus syö tehoa meikistä pois ja siksi meikki saa olla ihan näkyvä. Silloin se näkyy valokuvissakin kauniina. Ja etenkin jos kuvat otetaan mustavalkoisina, silloin meikiltä vaaditaan jälleen kerran vähän enemmän.

Tämä meikki toistuu mustavalkokuvissa kauniisti:


Tässä pieni infopaketti kesän juhliin meikkaamisen osalta. Toivottavasti saitte tästä jotain kivaa vinkkiä ja inspiraatiota :)

Tarkoituksenani olisi vielä tehdä toinenkin juhlameikki missä pääosassa on enemmän huulet. Sellaista vanhan ajan filmitähtilookia imitoiden. Miltä kuulostaa?

Kivaa tiistaita kaikille!

Postauksen tuotteet saatuja, mielipiteet omia.

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis meikki! Tuo Max Factorin huulituote menee varmasti kokeiluun, onhan nyt kesällä
  juhlia tulossa...hyviä vinkkejä muutenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Hei kannattaa ottaa kokeiluun ilman muuta, teen vielä oman postauksen noista Max Factorin uutuuksista :)

   Poista
 2. Upea meikki! Kiitos näistä vinkeistä, sillä juuri tällä haavoin on tarvetta (itkettyneitä kasvoja) peittävälle meikille. Ehkäpä näistä löytyy pelastus ja ihmisemmän näköiset kasvot. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! :) Näillä vinkeillä saa toivottavasti kestävämpää lopputulosta :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Mulla on elokuun lopussa tiedossa kaasoilua ystävän häissä ja vaikka yleensä en sen kummemmin mieti miten meikkaan, niin jostain syystä nyt on ollut ilmassa pientä paniikkia meikin suhteen :D Erityisesti mietityttää se, miten saa meikin pysymään kauniina koko päivän ajan. Primeria ei ole juuri tullut koskaan käytettyä, eli sellainen pitäisi varmaan hankkia ja testailla mikä itselle sopii. Yleensä siinä vaiheessa kun laitan meikkiä iho vaikuttaa melko kuivalta, mutta päivän mittaan alkaakin sitten kiiltelemään, varsinkin nyt kesällä. Toinen päänvaiva on se, että saisi tehtyä sellaisen meikin mikä näyttäisi myös kuvissa joltain; monesti jos omasta mielestäni olen kunnolla panostanut ja laittanut vähän raskaammalla kädellä ja tummemman meikin, niin silti kuvissa naama näyttää ihan värittömältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :) Primer edesauttaa ehdottomasti meikkipohjan pysymisen kanssa ja se tosiaan kannattaa valita sen mukaan miten oma iho käyttäytyy :) Jos alkaa kiillellä herkästi, sitten mattapintaistavaa mutta jos on kuiva iho, tuo Nivean partabalsami on oikeasti tosi hyvä siihen hommaan :)

   Meikkiin kannattaa panostaa niin, että laittaa tosiaan vähän runsaammalla kädellä jotta se tosiaan erottuu kuvissa. Intensiiviset sävyt, irtoripset tai yksittäiset irtoripsitupsut antavat katseeseen myös kivaa säväystä. Tumma silmämeikki toimii aina kuvissa erittäin hyvin :) Se mikä tuntuu omasta mielestä tummalta, kannattaa vielä nostaa astetta tummemmaksi, silloin se pelittää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)