torstai 4. toukokuuta 2017

Kun mielesi ei tee kellertää.

Keltainen on kiva väri, mutta ei hiuksissa. Ei ainakaan silloin kun vaalennat hiuksiasi. Kotiäidin kukkaro ei aina kestä kampaamokäyntejä, joten kotona blondaaminen tuottaa joskus harmaita hiuksia. Ei. Se on kyllä ihan väärin sanottu. Se tuottaa keltaisia hiuksia ja sekös syö ihmistä.

Itselläni on kohtuullisen voimakas punapigmentti, joka tuo entisestään keltaisia vivahteita esille hiuksissani. Kauppojen hyllyillä on toki valittavana silver blonde- ja ash blonde -vaalennusaineita, mutta usein niiden kanssa menee vielä enemmän metsään. Lopputuloksena on kellertävä tyvi ja liilat latvat. Juuei näin.

Mikä siis neuvoksi kun kampaajan tuoliin ei ole varaa istahtaa, mutta mieli halajaa oikeasti kylmän vaaleaa tukkapehkoa? Itse olen löytänyt näppärän keinon päästä siihen lopputulokseen.


Hopeashampoo, tuhahtaa nyt joku ruudun äärellä. Oliko tämä nyt mikään uutinen? No ei sinänsä, mutta antakaas kun kerron. Jos tavoitteena on saada hiuksiin enemmän kylmään taittava vaalea lopputulos, kannattaa hiukset aina vaalentaa mahdollisimman voimakkaasti vaalentavalla tuotteella. Itse suosin ihan perinteistä värinpoistoa. Kyllä vaan, luitte oikein. Käsittelen tyvikasvuni aina värinpoistolla tai vaihtoehtoisesti vaalennusjauheella, joka vaalentaa vähintään sen 6 astetta.

Vaikutusajan jälkeen hiuksissa saattaa näkyä vielä kellertävyyttä, mutta siinä kohtaa esiin astuu tämä tuote. Hopeashampoitahan on valittavana kauheat määrät, mutta joskus yllättäen erittäin edullinen vaihtoehto hakkaa ne kalliimmat. Tässäpä sellainen! Kuvassa näkyvä Cameleo -merkkinen Silver Shampoo on ostettu aivan sieltä markettituotteiden ytimestä eli Prismasta. Tätä samaa merkkiä toki myy myös ainakin Tokmanni ja uskon, että muualtakin saattaa löytyä. Cameleolla on myös hiusvärejä myynnissä ja joskus brunetteaikoinani värjäilinkin niillä useasti hiuksiani. Sarja on todella, todella huokea; hiusvärit maksavat vain muutamia euroja. Eikä tällä tuotteellakaan hintaa ihan liikaa ollut. Maksoin tästä muistaakseni 3,95 €. Sarjaan kuuluu myös samanhintainen Silver Conditioner (eli hoitsikka), mutta sitä en vielä ole kotiuttanut. Tosin suunnitelmissa on seki.


Cameleo Silver Shampoo on ihan perinteisen hopeashampoon tavoin tummanlilaa väriltään ja siinä on ihan älyttömän miellyttävä tuoksu! Shampoo vaahtoaa kivasti ja tekee hiuksista huippusileät. Oma luonnonkarkea hiuslaatuni on kuin jotain lasimaista silkkiä tämän jäljiltä. Hämmästyin tämän tuotteen laatua heti ensikokeilusta lähtien. Ja mikä kaikkein tärkeintä, tämä imee hiuksista keltaisuutta pois todella tehokkaasti!


Tadaa! Tässä (puhelimen kameralla otettu, sori vähän kökkö laatu) kuva miltä hiukseni näyttävät tämän shampoon jäljiltä. Eipä näy kamalasti keltaista, eihän vaan? Olen ollut niin iloinen, että olen löytänyt edullisen tuotteen jolla saan rakastamani Lucius Malfoy -tukan helposti.

Kupletin juoni menee siis yksinkertaisuudessaan niin, että vaalennat hiuksesi (tai pelkän tyvikasvusi) mahdollisimman voimaakkaasti vaalentavalla vaalennusaineella (värinpoisto tai vaalennusaine, joka vaalentaa väh.6 astetta). Unohda väripaketin mukana tuleva shampoohoitoaine, sillä et tee mitään. On tärkeää muistaa, että kun värjäät kotosalla hiuksiasi, katkaiset kemiallisen reaktion hiuksissasi AINA shampoopesulla. Niin kampaajasikin tekee, jos hänen luonaan käyt värjäämässä hiuksiasi.

Eli kun olet vaahdottanut värin hiuksiisi ja huuhdellut sen pois, sen jälkeen levität hiuksiisi shampoon ja peset hiuksesi. Tässä vaalennusprojektissa levität siis toisin sanoen hopeashampoon, vaahdotat sen ja annat vaikuttaa hetken. Itse muhittelin tätä Cameleota päässäni about 3-5 min ja huuhtelin pois. Sen jälkeen ihan normisti hoitoaine (meinasin kirjoittaa huuhteluaine, mutta sitä nyt ei sentään) hiuksiin ja pieni vaikutusaika ja huuhtelu. Sitten vaan muotoiluaineet tukkaan ja föönaus/muu muotoilu ja avot; sinulla on hiukset kuin kampaamossa käynnin jäljiltä :)

Joskus sitä vaan keksii keinot saada se mitä haluaa :) Lämpimät suositukset ja isot apikset tälle hopeashampoolle. Money well spent.

Mitä hopeashampoota sinä suosit? Onko tämä tuttu tuote?

3 kommenttia:

 1. Blondina en voinut elää ilman hopeashampoota. Niillä saa myös kivan sävyn tummiin hiuksiin.

  VastaaPoista
 2. Tämä pitää kyllä kokeilla! Oma rakkaustuote on Fudge mutta miksei sitä rakkauksia voisi olla montakin :)

  VastaaPoista
 3. Tää muuten on tosi hyvä tuote, oon käyttänyt jo monta pulloa! Hoitoainettakin oon käyttänyt ja tykännyt siitäkin kovasti.
  Mulla on myös luonnonkihara blondattu tukka ja tää kaksikko pitää värin coolina ja tosi hyvään hintaan. Mä en enää kaipaile Fudgea tai muutakaan, kun nää riittää vallan mainiosti <3.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)