maanantai 29. toukokuuta 2017

Inte liksom i Strömsö.


Tämä toukokuu on kyllä ollut bloggaamisen kannalta äärimmäisen tahmea kuukausi. Kolmisen viikkoa sitten meitä piinasi viikon kestävä vatsatauti, jonka jälkeen pääsin lauteille peräti viikoksi. Mutta sitten iski taas pari muuttujaa, joka sekoitti aikataulut ja pasmat ihan vidylleen.

Kuva varmaan kertoo mitä meikkiksellä on meneillään. Juu-u. Hellou koivu ja muutkin siitepölyä puskevat luontokappaleet. Minätyttö otan teidät vastaan valuvin silmin, pihisevin keuhkoin ja vuotavin nenin. Nytkin olen aivastellut näytön jo niin märäksi, että harkitsen hankkivani tähän tuulinlasinpyyhkimet. Luulin jo väistäneeni pahimmat allegiaoireet -tai pikemminkin sairastaneeni ne jo aiemmin keväällä (pähkinäpensas, you bastard)- mutta ei. Kyllä tämä koivu taas pääsi yllättämään. Ei se muutaman viikon takainen lumipyrykään estänyt siitepölyjä. Kun lumi suli, lumen alta esiin tuli koivu. Ai että.
On se hienoa kun ei näe kunnolla ja henki kulkee pätkittäin. Ja suurimman osan aikaa kuulostaa ihan Bonnie Tyleriltä.

Kaikki kanssa-allergikot varmaan hiffaavat tämän olotilan ja myös sen, että väsyttää ihan vaan saa-ta-nasti. Niinku koko ajan. Se, että meitsi on tässä kunnossa, sen lisäksi lapsemme on ollut ihan jäätävässä yskässä ja kuin kirsikkana kakun päällä hän alkoi viikonloppuna -tarkemmin sanottuna lauantaina illalla klo 22- sanomaan, että korvaan sattuu. Tilanne eskaloitui aika pian itkuksi ja korvan pitelyksi. Isi-ihminen lähti siinä vähän ennen puolta yötä yhteispäivystykseen itkevän lapsen kanssa minun jäädessä kotiin niistämään ja vetämään astmapiippua. Siinä sitten whatsappailtiin klo 01.30 asti tilannetietoja, koska silloin "jo" he pääsivät lääkärin pakeille missä todettiin oikean korvan tulehdustila. Oli muuten yliopistollisessa keskussairaalassa ollut menossa jälleen kerran vänliga veckan. Mikä ei sinänsä yllätä yhtään. Siellä ei vaan osata sanoa ihmisille mitään ystävällistä sanaa. Ja yks lääkäri päivystää. On se hienoo. Koska näihin asioihin alkais tulla muutoksia?

Väsynyt perhe saapui kotiin ja koitimme kaikki saada nukuttua mitä yöstä oli vielä jäljellä. Väsymys painoi myös Mikkeä, joka tosiaan sitten nappasi loppuviikosta itselleen napakan ripulin. Niin ettei tämä elo nyt liian helppoa olisi. Hänellä on myös vaimonsa kaltaisesti IBS-oireita ja niitä suuresti uhmaten hän söi töissä pari päivää chilitonnikalaa ruoaksi, joka sisälsi tottakai kaikki IBS-potilaan muutkin myrkyt kuten sipali ja valkosipali. Noh, ne ketkä IBS:ää yhtään tuntee, tietää mikä pylly-yskä näistä em.aineksista syntyy. Hän myönsi (vihdoinkin), että kyseiset ruoka-aineet on vaan pakko jättää pois ruoka-aineympyrästä vaikka niistä kuinka pitääkin. Nyökyttelin asiantuntevana vieressä. Itsehän saan pelkästä valkosipulin tuoksusta jo mahavaivoja. Puhumattakaan jumalauta jostain chilistä.

Että semmosta tänne. Harmittaa ihan tuelta, että hommat ovat haukanneet kakkamandeerosta tähän malliin, mutta minkäs teet, eihän nämä kello kaulassa tule. Nyt teen kaikkeni, että pääsen takaisin kirjoittamisen rytmiin eikä näitä terveyskatastrofeja nyt ainakaan enää tulis enempää. Ei vaan jaksais.

Eli siis huomenissa (jos Luoja suo) on normipäivä ja ruotuun palaaminen.
Nähdään siis huomenna. Toivottavasti olet kuulolla :)

14 kommenttia:

 1. Voi apua! Toivottavasti nyt tämä viikko olisi parempi teidän perheelle. Täällä kärsitään myös allergiasta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin toivon kans! Allergioihin tsemppiä teille myös! <3

   Poista
 2. Zemiä sinne <3 Itselläni ei ole tänä keväänä koivu allergisoinut ollenkaan. Liekö johtuisi jatkuvasta astma lääkityksestä. Neidillä sen sijaan alkoi viime viikkolla nenä niiskuttaan ja silmät kutiamaan, joten allergialääkkeet piti ottaa käyttöön. Eikä niitä tietenkään ollut varastossa viime kesältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergialääkkeet muuten säilyy tosi vähän aikaa :/ Mä ostin nyt ison pakkauksen, mutta ei niissä ole säilyvyyttä kuin ens helmikuuhin saakka :( Eli ens keväänä saa ostaa taas uudet. Tsemppiä teille myös <3

   Poista
 3. Pylly-yskä, voi video ku repesin tuolle sanalle :D Kylläpä teillä nyt vastustaa :/

  Tunnen suurta myötätuntoa tuon sun allergiaskeidan vuoksi. Itellä alkaa heinäkuussa sama helvetti joka kestää melkeinpä sen 4 viikkoa. Mulla on siis heinä joka räjäyttää mun pään. Oireet vaihtelee vuosittain. Voi olla, että joskus pääsen parilla aivastuksella tai sitten se menee niin että näytän pippurisumutteen uhrilta ja henkisesti olo on sitä luokkaa että hautaan viittä vaille valmis. Mulla toimii tosi huonosti mitkään allergialääkkeetkään. Tsemppiä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yskää, pylly-yskää, allergiayskää...meiltä löytyy kaikki :D Mut joo, vähän sais tulla välillä loivempaakin mäkeä.

   Kiitos muru <3 Mä just sanoin kaverille, että kun tää koivu täst lopettaa, niin heinät alkaa ja mulla jatkuu nämä ilot pitkälle kesään. Nenänalusta on todennäköisesti elokuuhun mennessä niistetty irti naamasta. Tsemppiä darling sulle myös kun ne heinät alkaa pölyttelemään kohta. Iltasanomien siitepölyinfon mukaan heinien kohdalla oli jo yks pallura....great.

   Poista
 4. No ei ole helppoa ei. Itse en muuten edes tajunnu yhdistää tätä mun jäätävää väsymystä allergiaan vaikka tosiaan koivun siitepölykausi tuli huomattua. Ihan vain yhdessä päivässä veti nenän niin kipeäksi, etten pystynyt edes niistämään, kun se oli niin kosketusarka. Onneksi se helpotti kun nosti allergialääkeannosta.

  Toivottavasti tekin ootte nyt kärsinyt koko vuoden edestä, niin saisitte sitten loppuvuoden olla terveenä! :) Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, allergiat väsyttää tosi paljon, ainakin mulla ja monet allergialääkkeet väsyttävät vielä lisää :(

   No oon kyl itekin sitä mieltä, että nyt kiitos alkais olemaan tinki täynnä :D Kiitos, tsemppiä sulle myös <3

   Poista
 5. I so feel you <3 Löytyy niin allergiat, astmat ja IBS, you name it! Siitepölyn suhteen oon monta vuotta pärjänny aika loistavasti jo talvella aloitetulla Montelukastilla. Mulla menee antihistamiini ja astmalääkkeet siis ympäri vuoden, mut aloitan yleensä helmikuussa tuon montelukastin tuohon rinnalle joka tehostaa noiden astma- ja allergialääkkeiden tehoa, sitä sitten syksyyn saakka. Loistava, suosittelen kokeileen jos ei oo jo testattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samiksia ollaan <3 Kiitos vinkistä, mulle on aivan uusi juttu, joten ei tosiaan ole testattu!

   Poista
 6. Tsemppiä, pidän sormet ristissä ja peukut pystyssä, että kesäkuusta tulee parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä parempaa kuuta odotellessa! :) <3

   Poista
 7. Onneksi ei ollut mitään ruokaa tai juomaa suussa, koska muuten ne olisi pärskähtäneet omalle ruudulleni ja niitä pyyhkimiä tarvittaisiin täälläkin. Repeilin (jälleen kerran) sun sanavalinnoille, jotka ovat kaiken kirjoittamasi kakkamandeeroksen jälkeen oikein osuvia ja kirvoittavat ilmoille tyrskähtelyä :D Siitepöly - tuo yhteinen vihollisemme on saanut mutkin hieromaan silmiä ja pärskimään niin maan perusteellisesti. Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, että selviän ilman lääkkeitä (koska väsymys). Tsemppiä kakkamandeeroksien kohtaamiseen ja nitistämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ma-Ri-A <3 :D Allergiat sukkaa äässii, pärjättäis kyllä ilmankin niitä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)