keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Omat tuoksusuosikit.


Omien tuoksusuosikkien rajaaminen järkevään määrään on mulle melkeinpä mission impossible. Päätin kuitenkin ryhtyä tähän lähes mahdottomalta tuntuvaan tehtävään ja tehdä teille listauksen niistä tuoksuista, jotka ovat mulle niitä rakkaimpia, käytetyimpiä ja ajattomia. Tänä keväänä tähän joukkoon on noussut useampikin uutuustuoksu, mutta tässä postauksessa on mukana vain niitä, jotka olen omistanut jo vähän pidempään.

Oma tuoksukäyttäytymiseni on todella aktiivista. Laitan aivan joka päivä hajuvettä iholleni. Se kuuluu rutiineihini aamuisin sekä iltaisin. Haluan tuoksua hyvältä myös nukkuessani. Tuoksut ovat minulle rakkaita ja edustavat minulle myös muistoja sekä tapahtumia. Minulla on siis hyvin vahva tuoksumuisti. Valitsen tuoksun melkeinpä aina fiiliksen mukaan, mutta myös vuodenajat ja tapahtumat vaikuttavat siihen mitä tuoksua käytän. Minulla on joitain omaksi muodostuneita klassikkotuoksuja, joista kirjoittelen teille toinen kerta lisää. Tänään kuitenkin tämän hetkisiä suosikkeja syynissä. Ja hei, päästän Isännän myös pitkästä aikaa ääneen, hän kertoo näistä jokaisesta oman mielipiteensä. Pitänee myöntää, että kun kirjasin hänen tuoksuanalyyseja ylös, minua hymyilytti useamman kerran. Siinä on jotain todella liikuttavaa kun mies arvioi naisten tuoksuja :D


Issey Miyake L'eau D'issey PURE

Jos minun olisi 10 vuotta sitten annettu tuoksuttaa tämän tyyppistä tuoksua, en olisi pitänyt. Tuoksumieltymykseni ovat kuitenkin muuttuneet iän myötä hieman ja tämän tyyppisten ns. white floral tuoksujen nuotit miellyttävät minua tätä nykyä erittäinkin paljon. Tästä tuoksusta on tullut lempparini jopa siinä määrin, että olen alkanut säännöstellä tämän käyttöä ettei liian nopsaan kulu.

L'eau D'issey Pure on vesimäisiä elementtejä sisältävä valkoisten kukkien juhla. Sen alkunuotit ovat vahvasti merelliset; valtameren suola, meri-ilma, veden värien nyanssit. Sydäntuoksu on täynnä kukkia; Damaskoksen ruusu, lilja, jasmiini ja appelsiininkukka. Lopputuoksun sulkevat cashmere ja harmaa meripihka.

Isännän arvio:  Hmmmm...onpas tämä tosi hyvä. Tämä on semmoinen tuoksu, -tiedätkö SEMMOINEN? (Iskee silmää ja kohottelee kulmia).

Issey Miyake Pleats Please

Olen nykyisellään ihastunut Isseyn tuoksuihin, kuten huomaatte :) Muutamia vuosia sitten nimittäin oli aika kun en pitänyt Isseyn tuoksuista laisinkaan. Näin ne ajat ja mieltymykset muuttuvat.

Tämän ostin laivalta parisen vuotta sitten ja kirjoitin tästä oman postauksenkin silloin. Tämä on edelleen yksi suurimmista tuoksusuosikeistani ja käytän tätä tosi mielelläni juhlavissa tilaisuuksissa. Tämän tuoksu vie minut aina alkukesään, sillä kun olen ostanut tämän, oli toukokuu.

Isännän arvio: (Haistelee tuoksua todella yrmykäs ilme kasvoilla) Jaa-a, ihan hyvä kai tämä on. Ei kyl kauhean raikas. Ehkä vähän tomuinen? Mut käytä vaan, kyl mä täst tykkään.

Viktor & Rolf Bonbon Pink Bow Limited Edition

Pullo on kuin karkki ja niin on tuoksukin. Tämä tuoksu on uusimmasta päästä, mutta nyt jo tuoksukokoelmani helmi sekä klassikko. Kirjoittelin tästä myös oman postauksen alkuvuodesta. Viktor & Rolfin tuoksuissa on ihan älyttömän paljon kerroksia ja ne eivät ole yksinkertaisia tuoksuja. Ne ovat hyvin ylellisiä ja jos haluaa panostaa tuoksun hankintaan, Viktor & Rolf on ehdottomasti sellainen brändi johon kannattaa siinä tapauksessa tutustua.

Isännän arvio: Onko tässä kookosta? Jos on, tämä on siltikin tosi hyvä. Soiva peli.

Lacoste Touch of Pink

Viime kesänä tein laivareissulta tuoksulöydön ja se on tämä. Tämähän on iänkaiken vanha tuoksu (vm.2004), mutta minä löysin tämän nyt vasta. Hintaahan tällä oli tosiaan alle 20 €, joten ostopäätöstä ei tarvinnut pähkiä kauhean pitkään.

Tämä on tuoksu, jossa on runsain mitoin nuotteja. Vai mitä sanotte tästä kavalkaadista? Alkutuoksussa on mukana appelsiinia, veriappelsiina, kardemummaa, korianteria ja persikkaa. Sydäntuoksussa porukkaa on melkein yhtä runsaasti; porkkanan siemeniä, kardemummaa, korianteria, jasmiinia ja orvokin lehtiä. Lopputuoksussa on legendaariset pohjaporukat eli vanilja, santelipuu ja myski.

Tykkään tästä tuoksusta siksi, että tämä on tosi helppo tuoksu. Käy tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on tosi ajaton. Tämä sopii siksi myös nuoresta neidistä varttuneempaan leidiin. Todella sukupolvia ylittävä kiva ja pehmeä tuoksu.

Isännän arvio: Ihan hyvä tämäkin on. Sellainen nuoren naisen tuoksu. 

 
 Giorgio Armani SUN di Gioia


Viime keväänä ilmestynyt SUN di Gioia on ollut kestosuosikkini siitä lähtien. Alkuperäisestä Aqua di Gioiasta en pidä (koska liian vahvat tuoksumuistot), mutta tämä on aivan ihana. Tästäkin löytyy oma postauksensa viime keväältä.

Isännän arvio: (Tuoksuttaa kauan, eikä sano mitään.) Mulla tulee tästä mieleen huulirasva. Sellainen vanhan ajan huulirasva, joku Vitalis. 

Marc Jacobs DAISY Eau So Fresh Sorbet 

Marc Jacobs kuului myös muutamia vuosia sitten vielä niihin tuoksubrändeihin, joihin en kuuna päivänä olisi voinut kuvitella ihastuvani. Vaan niinpä kuitenkin kävi ja se rakkaus palaa edelleen tulisena. Odotan joka kevät innoissani uusia Daisy -sarjan tuoksuversioita. Pari vuotta sitten lanseerattu Sorbet -sarja on suosikkini edelleen ja siitä tämä Eau So Fresh Sorbet -versio. Niin helppo ja ajaton tuoksu tämäkin. Käy tilanteeseen kuin tilanteeseen ja toimii aina. Oma postaus löytyy parin vuoden takaa.

Isännän arvio: Makia! Tosi hyvä! Käytät tätä usein? Tykkään!

Guerlain Aqua Allegoria Pera Granita

Guerlain on mulle hyvin pyhä brändi. Se edustaa minulle kaikkein korkeinta luksusta sekä ylellisyyttä. Guerlainin tuoksut ovat järjestään hyvin eksklusiivisia ja laadukkaita. Niissä on jotain ikiaikaista naisellisuutta sekä vintage-henkeä, joka on melkein henkeäsalpaavan kaunista. Pidän Aqua Allegoria -sarjan tuoksuista, sillä kun niitä suihkuttaa, se on kuin hyväntuoksuinen sumu joka leviää tasaisesti iholle. Siinä on jotain todella omaperäistä ja ihanaa. Oma postauksensa tälle huikealle tuoksulle löytyy täältä.

Isännän arvio: No nyt! Onpas tämä jotenkin hyökkäävä! Tai ainakin semi-hyökkäävä. Hyvä silti, mutta onpas voimakas jotenkin.

 
Avon Cherish 

Ehdoton suosikkini Avonin tuoksuista on tämä, Cherish. En ole kyllästynyt tähän laisinkaan vaikka olen käyttänyt tätä todella paljon. Kohta pitänee hankkia jo uusi pullo. Aloitin tämän käytön yötuoksuna ja kirjoittelin siitä silloin blogiinkin. Avonilta löytyy todella laadukkaita tuoksuja, mutta moni mieltää valitettavasti Avonin tuoksut halpiskategoriaan, koska hinnat ovat niin huokeat. Itse olen puhunut Avonin tuoksujen puolesta jo pitkään, sillä ne oikeasti ovat tosi hyviä ja tutustumisen arvoisia. Tämä Cherish on erinomainen esimerkki siitä miten edullinen hinta ei todellakaan korreloi laatua. Jos tätä tuoksuttaisi sokkona, tätä luulisi ehdottomasti isomman hintaluokan tuoksuksi.

Isännän arvio: Oikein kiva. Ei liian voimakas, sopivalla laimea.

Lancôme La Nuit Trésor L'Eau de Parfum Caresse

Yksi tuoksukokoelmani helmiä on tämä. Rakastan tässä hajuvedessä aivan kaikkea; itse tuoksua, pulloa, nimeä...ihan kaikkea. Tämä on tuoksu, jota käytän spesiaaleissa tilanteissa, sillä haluan liittää tähän ihania muistoja. Tämä on intohimoisen rakkauden tuoksu ja niin naisellinen, että se vaatii kantajaltaan jonkin verran. Olen kirjoittanut tälle oman ylistyslauluni ja se löytyy täältä.

Isännän arvio: Oho, onpas tämä seksikäs! Oikein hyvä tämäkin. Tykkään tosi paljon. Käytä tätä enemmän!


Siinä ne olivat, tuoksusuosikkini. Tähän porukkaan on tullut lisää uusia jäseniä tänä keväänä, mutta osa niistä on vielä esittelemättä täällä blogin puolella joten annan niille jokaiselle uudelle suosikilleni oman puheenvuoronsa.

Mikä on sinun kestosuosikkisi tuoksuista? Löytyykö sinulta samoja suosikkeja kuin minulta?

Osa tuoksuista saatu, osa ostettu itse. 

10 kommenttia:

 1. Marc Jacobsin tuoksut ovat aivan ihania <3. Tykkään kauniista hajuvesipulloista ja Marc Jacobsilla ei joudu kyllä koskaan pettymään hajuvesipullojen ulkonäköön, ne ovat aina niin kauniita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne ovat kyllä niin rakkautta <3 MJ tuoksupullot ovat jo ihan kuin pieniä taideteoksia, niitä pitää mielellään esillä :)

   Poista
 2. Sun miehesi on niin ihana. Te ootte niin ihana perhe. En kestä!!! <3

  (Varsinkin tuo eka kommentti, ihan loistava!!:D:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ihanasti sanottu, KIITOS! <3 Isäntä huikkailee terkkuja sulle tuolta taustalta :) <3 <3

   Poista
 3. Bonbon, Sun di Gioia, Guerlain ja Trèsor. <3 Aika hyvin muuten mieheltäsi kuvattu tuo Lacoste nuoren naisen tuoksuksi, sellaiseksi mäkin sen sanoisin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainenhan se vähän on, mutta mä jotenkin tykkään siitä ihan kamalasti <3 :D mussa asuu pieni teini :D :D

   Poista
 4. Tämä oli kiva! Mulla oli yks suosikkituoksu, mut sen valmistus loppui. En oo löytänyt yhtä hyvää. Bodyshopista jtn ostin mut omalla iholla haiseekin ihan kissan pis.... :D eli kaappiin jäi :D

  VastaaPoista
 5. Tuossa Daisyssa on tosi hieno pullokin! Ja muutenkin hyvä. Itselle suosikkeina Elizabeth Ardenin Red door, Escadan Magnetism,Cacharellin Anais anais ja Loulou.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisyn pullot ovat kyllä ihania <3 Hyvät suosikit sulla! :) <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)