torstai 20. huhtikuuta 2017

Korosta korkeat, varjosta matalat.


Korostaminen, varjostaminen, contouring, ....näitä termejä riittää. Itse olen käyttänyt korostusta/varjostusta meikissäni jo pitkään ja enkä enää osaa tehdä meikkiä edes ilman niitä. Monelle tämä juttu lienee jo ihan peruskaurapuuroa, mutta törmään kuitenkin välillä siihen, että kaikki eivät tiedä mitä korostaminen/varjostaminen tarkoittaa. Ja ennen kaikkea miten se kannattaa tehdä. Joten tämän päivän postaus on pieni tutorial siihen hommaan. Olen suunnitellut tämän kirjoittamista jo jonkin aikaa ja juttelin tässä eräänä päivänä jälleen yhden ystäväni kanssa kuka sanoi, että tee postaus tästä, kun mä en tajua tästä hommasta mitään. Joten tässä tulee! HUOM! Mähän en ole sitten mikään ammattilainen näissä meikkihommissa, joten älkää pompatko kattoon jos neuvon "väärin" jonkun mielestä jotain tässä. Tämä perustuu ihan omaan oppimaani joten sillä mennään. Meikkaaminen kun ei nyt ole kuitenkaan mitään haudanvakavaa hommaa, eiks vaan.

Contour -meikki tarkoittaa siis suomeksi sitä, että kasvojen korkeita kohtia (kulmaluut, poskipäät, leuka, amorinkaari, otsan keskiosa, nenänpää, nenänvarsi) korostetaan valoa taittavilla tuotteilla. Kasvojen varjokohtiin (poskiluun alapuoli, leukaperät, nenän sivut, ohimot, hiusraja) levitetään tummempaa varjostustuotetta, joka luo kasvoille kolmiulotteista efektiä ja tuo syvyyttä meikkiin. Kasvojesi piirteet tulevat contouringissa paremmin esiin.

Tarvitset siis tummemman värin varjostuksiin, vaalean/hohtavan värin korostuksiin, peiteaineen silmänalusiin ja halutessasi neutralisoivia sävyjä ihon eri tarpeisiin. Tämä tarkoittaa esim. voidemaisia peiteaineita couperrosaan, näkyviin verisuoniin, punoitukseen jne. Meikkipohjan tarkoitus on saada kasvojen iho näyttämään tasaiselta sävyltään ja lisäksi luomaan contouringin avulla valoa ja varjoja.
Korostamiseen ja varjostamiseen on markkinoilla tuotteita erittäin runsain mitoin. On nestemäisiä, voidemaisia, puuterimaisia, jauhemaisia ja vaikka minkämaisia tuotteita. Itse suosin voidemaisia sekä puuterimaisia contouring -tuotteita. Omalle ihosävylle löytyy myös omansa, joten sen suhteen kannattaa tutkia paketteja ennen kuin rientää kassalle. Korostustuotteissa on olemassa vielä kylmiä ja lämpimiä sävyjä valittavana.

Joko olette ihan sekaisin näistä kaikista termeistä ja jutuista? :D

Jos ette, niin jatketaan. Omat suosikkini ovat Isadoran Face Sculptor -paletti sävyssä 03 Nude ja NYX Wonder Stick sävyssä 04 Universal. Kun olen tehnyt korostustukset iholleni, häivytän ne aina meikkimunan avulla. Ja häivytys tapahtuu taputtelemalla, ei hinkkaamalla. Jos liikutat meikkisientä eestaas iholla, meikkipohja sekä korostus/varjostustuote lähtevät liikkeelle eivätkä enää ole sillä paikalla kuin on tarkoitettu, joten muista tehdä häivytys aina taputtamalla.

Contour -meikissä on todella tärkeää häivyttää etenkin varjostusten rajat hyvin, jotta meikki näyttää kauniilta. Varjostamisen kanssa kannattaa päivämeikissä olla vähän varovaisempi ettei mene överiksi. Ja koko contouringia kannattaa muutenkin harjoitella ihan rauhassa ja tutustua kasvojen korkeisiin kohtiin sekä varjokohtiin huolella. Kasvojen muoto ja malli ratkaisevat suuresti myös mihin kohtaan valot ja varjot lankeavat. Mutta harjoitus tekee mestarin, uskokaa huviksenne! Ja kun homman oppii, sitä ilman ei tahdo olla.


Lähdetään liikkeelle tästä eli olen tehnyt meikkipohjan valmiiksi, joka siis käsittää primerin ja meikkivoiteen sekä peiteaineet. Tässä vaiheessa ei kasvoja ole korostettu/varjostettu vielä mitenkään.


Ja tässä sitten ollaan päästy itse asiaan. Olen käyttänyt NYX Wonder Stickiä apunani valo- ja varjokohtien merkitsemiseen. Nämä ovat minun valoni ja varjoni, mutta jokaisen tulee tosiaan huomioida omansa oman kasvojen muodon mukaan. Nämä ovat siis suuntaa antavat missä kohtaa kasvoja kulkee valot ja varjot.


Näissä kuvissa olen häivyttänyt contour-sävyt meikkimunan avulla ja näin on luotu valot sekä varjot meikkipohjaan. Käytän aina puuterimaista contour-tuotetta iholleni kun olen levittänyt ensin puuterin tämän vaiheen jälkeen. Puuterimainen tuote sinetöi korostukset ja varjostukset hyvin omille paikoilleen.


Tämä kuva havainnollistaa hyvin sen miten paljon korostaminen ja varjostaminen muuttavat meikkiä. Meikkipohjaan tulee syvyyttä, eloa, tasaisuutta ja kasvot saavat paremman sekä selkeämmän muodon.Tässä siis pieni infopaketti korostamisen ja varjostamisen maailmaan. Toivon mukaan ne ketkä tämän asian kanssa olette pähkäilleet ja ne kenelle tämä oli täysin uutta, saitte tästä irti jotain :) Tämä on se miten itse teen contouringin. Mikäli haluat katsoa asiasta videotuton, täältä löydät hyvän sellaisen. Youtube on täynnä contour-tutorialeja joista valita, mutta mielestäni tämä on selkeä ja hyvä.

Jos itse tuotteet alkoivat kiinnostaa, niin NYXin Wonder Stickin voit tilata ihanasta verkkokaupasta, Beauty Pop Upista (tästä klik) ja Isadoraa löydät hyvin varustelluista tavarataloista :)

Tulossa on lähiakoina myös strobing -meikki ja lisää infoa korostustuotteista :)

Suositko sinä contouringia meikissäsi?

Postauksen tuotteet saatu pr-näytteinä.

2 kommenttia:

  1. Selkeä ja hyvä tutoriaali! Kiitos tästä! Tuo IsaDoran paletti vaikuttaa kivalta, monesti olen sitä kaupassa silmäillytkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos! Ja ole hyvä :D Isadoran paletti on sairaan hyvä, mulla näkyy siitä jo pannu :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)