maanantai 3. huhtikuuta 2017

25 faktaa.


Polkaistaanpa uusi viikko käyntiin kierrätyspostauksella! 25 faktaa minusta -postaus on kiertänyt eri blogeissa ja ajattelin, että no pirskules, kai mäki ku muutki! Joten tässä tulee 25 tosijuttua meikäreikästä!

1. Olen pyykin suhteen todellinen pilkunviilaaja. Lajittelen pyykit aina värien mukaan enkä koskaan pese tummia vaaleiden kanssa ja niin edelleen. Mun mielestä ihan perusjuttua. Hyvä etten lajittele pyykkejä sinisiin, punaisiin, vihreisiin...no okei, kyllä mä tätäkin teen! Olen tosi tarkka luonteeltani, joten se ominaisuus heijastelee etenkin tällaisiin juttuihin. Olen raivokkaan pedantti miten vaatteita tulee huoltaa. Mutta meillä onkin vaatteet sen värisiä kuin kuuluukin olla eikä mitään harmaata mössöä. Pyykinpesu on mulle muutenkin semmoinen pyhä ja terapeuttinen juttu. Tykkään laittaa pyykkiä kuivumaan ja laskostella puhtaat kaappiin. Rakastan hyväntuoksuisia huuhteluaineita ja nuuhkin usein puhdasta pyykkiä ennen kuin laitan ne kaappiin. Jep, olen pyykkipöpi.

2. Jos joku on karkkinarkki, niin minä. Syön kamalasti karkkia ja eikä edes hävetä. Tiedetään kaikki sokerien vaarallisuudet ja hampaiden reikiintymiset jaadajaada jaa, mutta silti mä vedän. Mä en polta, en juo, en tärvää rahaa itseeni liikoja, joten mä syön nannaa. Karkki on kiva asia. Ja etenkin irtokarkit! Kyllä kerran viikossa on irtsareita saatava.

3. En ymmärrä välinpitämättömyyttä. En sitten millään. Olen itse luonteeltani supertunnollinen ja järjestelmällinen, joten itseeni ei istu hälläväliä -asenne. Siksi minun on vaikea ymmärtää sitä. En pysty olemaan jos jokin asia on selvittämättä tai kesken.

4. Katson tosi paljon teeveetä ja onnistun koukuttamaan itseni sarjoihin todella helposti. Tykkään realitystä ja katson välillä paljon sellaistakin, joka on ihan kamalaa sosiaalipornoa (hei Temppari! Tai siis Temptation Iceland) Tykkään ihan sairaasti Beverly Hillsin Täydellisistä Naisista ja Iholla -sarjasta. Kumpiakin voisin katsoa vaikka kuinka monta jaksoa putkeen. Yksi parhaimmista ohjelmista on myös Sohvaperunat. Aivan loistava formaatti. Kyttään myös mielelläni kaikki makeover-ohjelmat, sisustusohjelmat ja hääohjelmat.

5. Se, että natseilen pyykin kanssa, teen sitä samaa siivoamisen suhteen. Vihaan sanaa viha, mutta tässä on nyt pakko käyttää sitä: VIHAAN epäjärjestystä, sotkua, likaa ja epäsiisteyttä. Järjestelen koko ajan jotain kotosalla. Siivoan tämän tästä kaappeja, laatikoita ja paikkoja. Ja joka kerta laitan tavaraa roskiin tai hyväntekeväisyyteen tai myyn pois. En voi sietää sitä, että tavaraa lojuu epämääräisesti ympäri kämppää tai että joku paikka on liian täyteen ammuttu. Siivoan joka perjantai niin, että imuroin, pesen lattiat, pyyhin pölyt, pesen vessat...Haluan opettaa tytöllemme myös sen, että koti tulee siivota joka viikko. Siivouksen jälkeen on niin ihana tunne kun koti tuoksuu puhtaalle ja kaikki on siistiä ja nättiä.


6. Petaan joka aamu meidän sängyn sekä tyttömme sängyn. Sanotaan, että peti pitäisi jättää välillä auki, jotta pölypunkit (tai jotkut muut höttiäiset) poistuvat sängystä. Mutta mä petaan silti. Me vaihdetaan petivaatteet joka toinen viikko, joten meidän sängyssä ei paljon ötökät asu. Sängyn petaaminen on sellainen asia josta en tingi, sillä sekin luo kotiin siisteyden tuntua kun peti on kauniisti pedattu.

7. Olen siitä hullu, että kun saan jotain mistä pidän tosi paljon, alan pihistellä sitä. Useimmiten tämä luonnevika kohdistuu kosmetiikkaan. Kun löydän ihanan tuotteen, en raaski käyttää sitä! Sama koskee myös musiikkia: kun kuulen ihanan kappaleen, en uskalla kuunnella sitä liian usein etten kyllästy. Sama pätee niin ikään vaatteisiin. Mukavat kotihousut ovat käytössä vain harvoin etteivät kulu liikaa. Kyllä, tiedän olevani tässä mielessä hyvin erikoinen. Olen tosin nyttemmin yrittänyt pyristellä tästä sitku -ajattelusta vekka, koska milloin kivoja juttuja sitten käyttää jos ei nyt? Aina on hyvä aika käyttää hyviä juttuja.

8. Olen kova lukemaan ja dekkarit ovat lempparilukemistani. Etenkin ruotsalaiset sellaiset. Mutta siltikään en ole yhtäkään Wallanderia lukenut, hah! Mikä paradoksi! Lempikirjailijoitani ovat Mari Jungstedt, Peter James, Lars Kepler, Johan Theorin ja Kaj Korkea-aho. Rakastan myös hyvin tulisesti Pendergast -sarjaa, jonka on kirjoittanut Preston & Child.

9. Nuorempana kaipasin ympärilleni kauhean määrän ihmisiä ja tunsin olevani eniten kotonani kun meillä oli talo täynnä porukkaa. Nykyään arvostan eniten aikaa vain oman perheeni parissa ja pidän lähelläni kaikkein rakkaimmat ystävät, joiden kanssa saan olla oma itseni ja keitä rakastan hirmuisesti (tiiätte keitä ootte!). Pidän illanistujaisista ja juhlista, mutta en kaipaa sitä enää elämääni joka viikonloppu.

10. Vaikka olen raivokas kaappien siivoaja ja militanttisen pedantti järjestyksen suhteen, kodistamme löytyy eräs kaappi, jota kutsumme ryjökaapiksi. Se kaappi syö sisäänsä kaiken tarpeellisen ja tarpeettoman ja sitä on lähes mahdoton pitää siistinä. Todellinen rytökärpän pesimispaikka. Joka kerta kun siivoan sen, sieltä lentää roskiin jätesäkillinen roinaa. Mä en tajua mistä sitä tulee sinne? Epäilen vahvasti, että ne tavarat sikiävät keskenään siellä ja synnyttävät kaiken maailman skeidaa jota mä sitten roudaan apinanraivolla roskiin.


11. Niin kreisiä kuin se ehkä onkin, rakastan sadetta. Rankkasateen ääni ja pienen sateen ropina ovat jotenkin hyvin rakkaita mulle. Lapsena/teininä mun huoneeni vanhempieni talossa oli pieni. Talossamme oli peltikatto. Muistan miten sade ropisi ihanasti peltikattoon samalla kun leikin, tein läksyjä, kirjoitin runoja, meikkasin, piirsin, luin....Se ääni täytti pienen huoneeni ja toi tavallaan omaa rauhallista tunnelmaa. Siksi tykkään sateesta niin paljon tänä päivänäkin. Lämmin kesäsade ja ukkoset ovat ihania ja mua ei haittaisi vaikka kesäisin ukkostaisi useamminkin.

12. Täytän tänä vuonna 41, mutta tykkään välillä niin lapsekkaista ja ylisöpöistä jutuista, että itseäkin meinaa nolottaa. Puhelimessani on mm. yksisarviskuoret, jonka sisällä on nestemäistä glitteriä ja pieniä tähtiä....mun mielestä ne ovat tosi hienot! Kaikki yksisarvisjutut ja my little pony -hommat ovat lähellä mun sydäntä.

13. Käytän alkoholia tosi vähän. Humalassa olen ollut viimeksi.....ööööö...joskus ennen kuin tulin raskaaksi? Syksyllä 2012? En harrasta tissuttelua, koska en vaan halua. Mulla ei tee mieli oikeastaan koskaan mitään alkoholia. Tykkään juoda olutta tai viiniä kun istutaan iltaa ystävien kanssa, mutta nykyisellään en juo itseäni humalaan. Tämän ikäisenä krapulat kestävät ihan liian monta päivää enkä tykkää sellaisesta huonosta olosta kropassa yhtään. Siideristä tai lonkusta en tykkää oikeastaan laisinkaan ja väkeviä en juo juuri koskaan. Hunajaviski on ainoa väkevä, josta tykkään ja sellainen napsu on kiva ottaa joskus silloin tällöin.

14. Pääni raksuttaa ideoita lähes tulkoon koko ajan. Etenkin iltaisin alan ideoimaan ja monesti ennen kuin nukahdan saan hyviä idiksiä. Tykkään suunnitella ja ideoida. Askartelu ja näpertely ovat mun juttujani. Käsitöitäkin haluaisin opetella tekemään, etenkin virkkaaminen kiinnostaisi.

15. Olen oikea itkupilli. Liikutun todella herkästi ja itken vähemmästäkin. Itkin silmät päästäni liikutuksesta kun tyttömme kirjoitti eräänä päivänä oman nimensä ykskaks paperille ilman mitään opastusta ja ohjeistusta. Viikonloppuna sain rakkaalta ystävältäni Tuirelta whatsupin, joka oli niin ihanasti kirjoitettu, että pillitin sitä varmaan puoli tuntia. Elokuvat, musiikki, tarinat saavat mut liikuttumaan. Itken myös jos tunnen ikävää. Ikävöin usein edesmenneitä läheisiäni ja ystäviä. Teen surutyötä aina kun siltä tuntuu. Jos itkettää, itken. Jos naurattaa, nauran. Olen tunneihminen, reagoin voimakkaasti kaikkeen.


16. Olen ollut aina kiinnostunut monarkioista. Minua kiehtoo ihan älyttömästi kuninkaallisten tarinat ja seuraan hirmuisen mielelläni mm. Ruotsin kuningasperhettä median kautta. Venäjän viimeisen tsaariperheen tarina kiehtoo minua myös älyttömän paljon kuten myös nyt jo edesmennyt prinsessa Diana. Olen lukenut kuninkaallisista paljon kirjoja ja esim. Vickanin ja Danielin häät mulla oli tallennettuna monta vuotta digiboksilla. Katselin niitä aina silloin tällöin. Uumoilen, että olen ollut edellisessä elämässä jokin prinsessa.

17. Asia, josta harvemmin puhun on se, että olen iän myötä tullut paljon henkisemmäksi kuin mitä nuorena olin. Nuorena olin hyvin uskontovastainen ja minua puistatti uskonnon kanssa kiihkoilijat. No ne kyllä puistattavat edelleenkin, mutta se on toinen kohta se. Koen olevani uskossa -hyvin omalla tavallani kylläkin, mutta usko onkin hyvin henkilökohtainen asia. En hyväksy ajatusta, että uskon pitäisi olla juuri tietynlaista, jotta se olisi oikeaa. Jokaisella on oma tapansa uskoa ja minun uskoni antaa minulle rauhaa, luottamusta, varjelusta, ohjausta ja tyyneyttä. Uskon vahvasti siihen, että minusta pidetään huolta, ohjataan oikeaan suuntaan ja varjellaan pahalta. Liitän kädet yhteen ja hiljennyn nykyään lähes päivittäin. En kaipaa tähän mitään seurakuntaa enkä jatkuvaa ylistämisen tunnetta. Minun jumalasuhteeni on henkilökohtainen ja yksityinen asia.

18. Laulan tosi usein kun olen yksin kotona. Päästelen menemään montakin biisiä putkeen ja nautin joka hetkestä. Tyttömme pyytää usein iltaisin, että äiti laulatko mulle ja aina laulan. En ehkä ole parhain laulaja, mutta kyllä mä nuotissa pysyn. Perheeni "uhkailee" aina, että ilmoittavat minut Voiceen, mutta en mä sinne voisi ikinä mennä, koska en vaan luota itseeni niin paljon. Ja apua, että pitäisi jollekulle esiintyä oikein. Juuei. Hyvä kun kehtaan omalle lapselleni laulaa niin, että hän kuuntelee :D Mun lauluitsetunto ei ole parhaasta päästä. Laulan mieluiten silloin kun kukaan ei kuuntele.

19. Olen tosi rutiineja rakastava ihminen. En kaipaa mitään uusia haasteita jatkuvalla syötöllä enkä tykkää yhtään, että nurkan takaa hyökkää jotain yllätyksiä ihmeteltäväksi. Olen mukavuusalueeni ytimessä kun kaikki on niin kuin pitääkin. Olen myös joidenkin asioiden suhteen ihan sairaan muutosvastainen. En tykkää mm., että joku tuttu ruokakauppa tekee remppaa ja sitten siellä onkin yhtäkkiä ihan erinäköistä. Sieluni on sen verran tasaista sorttia, että en kaipaa jatkuvaa muutosta tai haasteita.

20. Mummoudun muuten myös ihan hyvää vauhtia. Huomaan nostavani kulmakarvojani tosi usein nykymuodille ja saan näppylöitä ns. uudesta suomesta, johon kuuluvat mm. sanat slay, AF, sos ja mitä näitä muita onkaan. Kaivoin varastosta just viime viikolla virkatun päiväpeiton, jonka olen vuosia sitten saanut, mutta en ole sitä ennen oikein tajunnut arvostaa. Nyt se on makkarissamme sängyn päällä ja ihastelen sitä päivittäin. Eipä siinä, mutta Isäntä on ihan samaa mummolajia kuin mäkin. Bongataan lehdistä aina kahvitarjouksia ja hamstrataan sitä keittiön kaappeihin. Tällä hetkellä meillä on 10 pakettia kahvia jemmassa. Lottoakin olen alkanut laittamaan silloin tällöin. Niin ja mun tarttee muuten kohta hommata kaksteholasit. Ei meinaa enää saada kovin pieneksi präntätystä selvää.


21. Rakastan sisustustyynyjä. Isäntä aina nauraa, että meillä on kolmen hengen sohva johon mahtuu istumaan yksi ihminen, koska sisustustyynyt. Tykkään vaihtaa tosi usein tyynypäällisiä ja etenen niissä vähän vuoden aikojen mukaan. Sekosin jokin aika sitten wishillä, mistä tilasin "muutamia" tyynynpäällisiä. Wish.com on kyllä kauhea paikka! Käy raskaaksi kukkarolle.

22. Kavahdan suuresti kaikenmoista kiihkoilua ja fanatismia. En pysty ymmärtämään vihapuhetta enkä sitä miten jotkut ihmiset vastustavat niin uppiniskaisesti joitain asioita nyky-yhteiskunnassa. Välillä en pysty lukemaan mitään Facebookissa kiertäviä juttuja siksi, että niskakarvani nousevat pystyyn tietynlaisesta junttiudesta ja kapeakatseisuudesta. Epäoikeudenmukaisuus, epäinhimillisyys, kiusaaminen, välinpitämättömuus, empatian puute, kaikkitietävyys ja tuomitseminen ovat asioita, joita en vain siedä.

23. Tulen suvusta, jossa kukaan ei ikinä heitä mitään pois. Siksi minunkin lapsuuden ajan leluista suurin osa on tallella. Olen yrittänyt itse opetella siihen, että laitan kiertoon tavaroita ja ajattelen niin, että ne ovat palvelleet minua tietyn aikaa ja jos joku vielä saa niistä iloa, annan ne mielelläni eteenpäin. Siivosin taannoin meidän liinavaatekaappia ja järjestelin pussilakanoitamme. Olen hyvin kiintynyt vuodetekstiileihimme, koska tykkään ihan sairaasti kivoista lakanoista ja tyynyliinoista. Tein kuitenkin niin, että karsin kylmästi ison kasan pois ja lahjoitin ne eräässä hyväntekeväisyysryhmässä naiselle kenellä oli ollut tulipalo kodissaan ja oli menettänyt paljon kaikenlaista.

24. Rakastan 80-luvun musiikkia, leluja, telkkariohjelmia, mutta en voi ymmärtää että kasarimuoti tulee vaatteissa ja hiusmalleissa takaisin. Vielä vähemmän tajuan sitä 90-luvun kohdalla. Kun katsoo omia kuvia ysäriltä, ei voi kuin ihmetellä miten helvatassa silloin on voinut olla sellainen muoti! Liian isoja vaatteita, roikkuvia paitoja, housuja, kauheita printtikuoseja...Ja yksi oksettavimmista on ysärivihreä! Tiedättekö sellainen tummanvihreähkö ruma väri, johon yhdistettiin kevyesti sähkönsinistä ja sinapinkeltaista. Huh. Itselläkin oli joskus aikoinaan ysärivihreä villakankainen bleiseri....ja kyllä käytin sitä ihan ihmisten ilmoilla julkisesti. Olen myös aivan järkyttynyt 2000-luvun alun choker -korujen paluusta. Ei vaan pysty.

25. Kirpparit ovat ihania. Rakastan kolpata kirppareita, mutta samalla koen usein kauheaa kirppariraivoa. En vaan pysty ymmärtämään ihmisten ahneutta ja sitä mitä tavaroita voi vielä myydä saati mitä niistä on järkevää pyytää hintaa. Likaiset ja rikkinäiset ja loppuun kulutetut tuotteet eivät kuulu kirpparille vaan roskikseen. Lasten vaatteissa näkee välillä sellaisia myyntiartikkeileita, että nauraisin jos ei itkettäisi. Mutta onneksi on olemassa myös ihmisiä, jotka tuovat myyntiin hyväkuntoisia tuotteita ja hinnat ovat järkevät. Itse myyn aina kirpparilla kaiken todella alhaisilla hinnoilla, sillä tavoitteenani on päästä itselle turhasta kamasta eroon eikä tuoda niitä vain näytille.


Jaksoikohan joku lukea tämän kokonaan? :D Tämän 25 faktaa -haasteen napatkoon mukaansa ken tahtoo :)
Kivaa viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Pyykinpesu ja silittäminen on mun mielipuuhaa kotona, samoin siivoaminen:)
  En ymmärrä nykysuomea, uudissanat on ihan nevöhööd;)
  Hyvien ja mieluisien tuotteiden pihistely, aah, niin tuttua:) Joitakin "parempia" vaatteita on tullut pihisteltyä todella huolella, ettei niitä ole raaskinut käyttää ollenkaan;) Järkihommaa;)

  VastaaPoista
 2. Heh, mä oon taas siivoamisessa natsi, mutta pyykeissä en niinkään. Kyllä mäkin tummat ja vaaleat lajittelen ja petivaatteet mankeloin, mutta että alkaisin hinkkaamaan kaikki eri väriset erikseen, niin joo ei. :D Pyykeissä itselleni tärkeintä on se, että ne tuoksuu puhtaalle, mutta ne ei missään nimessä saa haista liikaa huuhteluaineelle, jota ihmiset tuntuu käyttävän litroittain, en halua, että kun laitan tuoksua niin samaan aikaan nenään haisee vaatteista huuhteluaine. Rutiinien rakastamiseen samaistun täysin. Sama rakkaus kasariin. <3 Se varmaan tulee automationa kun on elänyt silloin oman lapsuutensa, josta muistaakin jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en mäkään tykkää jos pyykki tuoksuu liikaa, etenkin Lenorin huuhteluaineet ovat liian voimakkaita enkä osta niitä enää :P

   Poista
 3. Ihan loppuun asti luin. Pyykkinatseus ja yksin laulelu oli kuin omasta kynästä.
  Ihanaa viikkoa Jonna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samis ❤️ Kivaa alkavaa viikonloppua Outi!

   Poista
 4. Pyykki- ja siisteysnatsi täälläkin :D Ennen ripustin pyykitkin järjestyksessä, etenkin ulos. Mutta siitä tavasta olen luopunut vuosien saatossa. Ja nyt kun on kuivuri, ei kauheasti tule pyykkejä ripusteltua.
  Sängynkin petaisin joka päivä, jos se vaan olisi mahdollista. Meillä kun tuolla ukkokullalla on ihan omat rytmit työn takia, sänky jää monesti petaamatta. Mutta yhteisinä vapaapäivinä sänky on ehdottomasti pedattuna.

  Ihanaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ihanaa, että joku muukin natseilee näissä jutuissa :D
   Kivaa alkavaa viikonloppua! ❤️

   Poista
 5. Siis tässä oli tosi monta kohtaa, jotka pätisi myös muhun. Mun täytyy varmaan lainata tuo kohta 7. sulta omaan postaukseeni :D (Menee varmaan tovi kun keksii nämä kaikki 25 faktaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun postaus oli täydellinen ❤️ kiva kun teit sen!

   Poista
 6. Ihana postaus, nyökkäilin niin moneen kohtaan kun tunnistin sieltä itseni :D pitääpä tehdä itsekin tämä!

  VastaaPoista
 7. Mietinkin, milloin chokerit oli muodissa sillä tunnustan, että itsellänikin niitä oli. Olin silloin 10 -vuotias :D

  Tykkäsin pienenä katsoa Gladiaattorit -ohjelmaa ja katsoin pari viikkoa sitten sitä 10 minuuttia ja myötähäpeä juontajia kohtaan kasvoi niin suureksi, että oli pakkoa lopettaa.

  Hauska tuo sisustustyyny -kohta, niille pitää olla oma sohva :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin oli choker ja olin yli 20 jo silloin :D Nyt en kyl enää laittais :D :D

   Poista
 8. Hei mäkin rakastan sadetta! Mitä kovempi myrsky, sen siistimpää. Tosin kovasta tuulesta mä en niin välitä, mutta sade ja kunnon ukonilma on jotenkin todella kaunista ja kiehtovaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama homma, mitä enemmän leiskuu ja paukkuu, niin sen parempi :D Tuulla ei tosin tarttis ikinä. Ei ole semmoista vuodenaikaa johon se sopisi. Tuuli on aina kurjaa.

   Poista
 9. Mäkään en ymmärrä nykyajan muotia ja nimenomaan ysäri ja kasarivivahteita, joita nyt näkee joka paikassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään eniten, että ysäri tulee vaatteissa takaisin o.O Ja kaikki ne karseat printtikuosit. Juuei kiitos.

   Poista
 10. Olipa ihana listaus. Monessa kohtaa huudahdin, oi ihanaa et joku muukin... :)

  VastaaPoista
 11. Lauluitsetunto. Mulla on se kans ihan kökkö.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)