maanantai 20. maaliskuuta 2017

PAM! ZAP! POW! BOOM!


Jean-Paul Gaultier tunnetaan rajoja rikkovista ja erikoisista luomuksistaan. JPG on valloittanut myös tuoksumaailmaa monilla huikeilla naisten ja miesten tuoksuilla, joissa ei todellakaan ole kursailtu missään kohtaa.

Uusimmat versiot Gaultierin klassikkotuoksuista -naisten Classique ja miesten Le Male- saavat tänä keväänä innoituksensa sarjakuvamaailmasta, DC Comicsin Wonder Womanista ja Supermanista. Molemmat tuoksut ovat Eau Fraiche -versioita, eli sopivat hyvin tulevaan kesään.


Itse ihastuin näihin pulloihin heti ensinäkemältä. Minussa asuu pieni sarjakuvanörtti ja arvostan suuresti sarjakuvien popart -tyyppistä maailmaa. Wonder Woman ja Superman ovat niin ikoniset hahmot, etteivät he suuremmin esittelyjä kaipaa, kaikki varmasti tuntevat heidät. On todella hienoa, että Gaultier kunnioittaa ja ylistää näitä sarjakuvasankareita tällä tavoin. Aivan mieletön idea. Kukapa ei haluaisi tuoksua samalta kuin maailmoja pelastava supersankari.Jean Paul Gaultier Classique Wonder Woman Eau Fraiche on white floral/sweet -kategorian tuoksu eli suomeksi kukkainen ja makea. Siitä tunnistaa alkuperäisen Classique -tuoksun, mutta on kuitenkin sopivasti erilainen ja omanlainen. Ikoninen naistorsopullo on saanut päällensä tällä kertaa tosiaan hopeisen korsetin, jossa on upea Ihmenainen ja teksti I Love Gaultier.

Classique Wonder Woman Eau Fraiche avautuu kesäisellä sitruunasorbetilla, pirteällä inkiväärillä ja makealla sokeriruokomehulla. Hetken iholla viipyiltyään sydäntuoksun avaavat upeat valkoiset kukat; Tiaré-kukka, jasmiini ja appelsiininkukka. Lopputuoksussa koko sinfonian sulkevat vanilja, myski ja todella erikoinen ja ainutlaatuinen net-labdanum, joka oli itselleni täysin vieras nuotti. Hetken asiaa selviteltyäni ymmärsin, että kyseessä on siis vuoriruusun pihka. Aivan uusi parfyymin tuoksunuotti minulle! Joka päivä oppii jotain uutta :)

Minä ihastuin tähän tuoksuun, mutta ihmekös tuo -olen jo reilu 20 vuotta pitänyt alkuperäisestä tuoksustakin isosti. Tässä on kuitenkin todella huikeaa modernia twistiä, joka asettaa tuoksun heittämällä 2010-luvulle. Voisin hyvin kuvitella tämän tuoksuksi, jota Wonder Woman suihkauttaisi aamulla iholleen ennen kuin lähtee näyttämään pahiksille, että mitä kuuluu ja kuka käskee. Tämä tuoksu sopii siis aivan kaikille naisille, sillä mielestäni kaikki naiset ovat ehdottomasti oman elämänsä Ihmenaisia. Girlpower!Jean Paul Gaultier Le Male Superman Eau Fraiche on raikkaampi versio alkuperäisestä Le Male -miestentuoksuta, joka on superklassikko. Tiedän todella monta miestä (omani mukaanlukien) keiden mielestä The Tuoksu on juurikin Gaultierin Le Male. Ja onhan se hitokseen hyvä! Itsekin olen aina sydämenkuvat silmien kohdalla kun Isäntä tsuhauttaa Le Malea kaulaansa.

Le Male Superman Eau Fraiche avautuu raikkaasti sitruunaisella nerolilla ja mintulla sekä lisäksi aldehydillä. Aldehydi on luonnontuoksuista keinotekoisesti valmistettu tuoksu. Sitä on aavistuksen haastavaa kuvailla, mutta yritetään. Se tuo mieleen ehkä jotain vintage -tyyppistä, saippuamaista, ehkä aavistuksen hapanta. Vertailun vuoksi kerron, että Chanel 5 on maailman ensimmäinen aldehydiä sisältävä tuoksu. Kun tuoksussa edetään sydänosastolle mukaan sekoittuvat salvia, joka tuo mukavaa yrttisyyttä tuoksuun. Tämän lisäksi tuoksussa tuntuvat puiden lämpimät aromit sekä makeutta tuova klassinen meripihka. Lopputuoksu onkin perinteisten pohjanuottien juhlaa; täyteläistä vaniljaa, maskuliinista santelipuuta ja pehmeitä tonkapapuja.

Väitän, että tämä tuoksu on jokaisen miehen musthave. En tiedä kovinkaan monta miestä kenelle Supermies ei merkitsisi yhtään mitään. Varmasti jokainen on pikkupoikana (ja jopa myöhemminkin) lukenut supermaninsa. Supermiestuoksu! Voiko tämän siistimpää olla! Aika hankalaa on kyllä ylittää tätä testosteronilatausta, joka tästä syntyy.


Wonder Woman ja Superman kohtaavat siis tänä vuonna tuoksujen muodossa. Nämä tuoksut tulevat myyntiin tämän kevään aikana ja ovat Limited Edition. Gaultierin tuoksuja myy mm. Sokos sekä Kicks. Tiesitkö, että Wonder Woman on 44.versio Classique-tuoksusta ja Superman 38.versio Le Malesta? Aika hurjaa!

POW! BOOM! ZAP! PAM! Nämä tuoksut löivät minut positiivisella tavalla ällikällä! Rakastuin ja isosti.

Aiotko sinä hankkia omasi tänä kesänä?

Tuoksut saatu maahantuojalta lehdistönäytteinä.

10 kommenttia:

 1. Ei vitsit kuinka upeat hajuvesipullot, nuo hajuvedet voisi hommata vain jo ihan ulkonäkönsä puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! :) Mä oon näistä ihan, että ooooooh <3

   Poista
 2. Wau pow pum! Ihanat tuoksut ja tuoksupullot!

  VastaaPoista
 3. Näissä on vaan niin kerrrassaan upeat pullot tänä kesänä, viime kesän kipparitkin oli söpöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippari Kalle olis ollut kans kyllä aika magee <3

   Poista
 4. Le Male on kyllä mahtava tuoksu ja mulle itselle monella tapaa merkityksellinen. Tämä uusi raikkaampi versio kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelinkin, että Le Male on yksi sun ehdottomista suokkareista :) Ja tämä versio olisi sulle niin hyvä, koska Superman <3

   Poista
 5. Minulla on kotona J-P Gaultierin Classique tuoksun Edp ja tähän uutuustuoksuun täytyy kyllä myöskin tutustua ! J-P Gaultierin tuoksut ovat aivan ihania ja ainoa harmi on että tuoksu kestää iholla melko lyhyen ajan vaikka olisi EDP.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)