keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Mikä avuksi kun hiukset rasvoittuvat?


Kas tässä on minun hiusteni tyvi. Uskoisitteko jos kerron, että hiukset ovat pesty illalla kun kuva on otettu heti seuraavana aamuna? Älkää välittäkö, en minäkään meinaa uskoa. En ole vuosiin kärsinyt rasvoittuvista hiuksista. Tätä nykyä tyveni kuitenkin rasvoittuu ihan järkyttävän nopeasti enkä oikein tiedä miten hoitaisin sitä. Hiuksia en haluaisi alkaa pesemään joka päivä, koska latvaosio ei ole mitenkään rasvoittuva. Päinvastoin, siellä on välillä kuivaa kuin erämaassa.

Syytän hormoneja, koska - let's face it - aletaanhan tässä lähestyä kaiken maailman menopausseja ja muita hormoonimyrskyjä. Sukuni naiset ovat aloittaneet omat vaihdevuotensa jo hyvissä ajoin ennen viittäkymppiä, joten sitä tässä odotellessa. Täytän kuitenkin tänä vuonna jo 41.

Syy saattaa olla myös siinä, että tyvikasvuni on päässyt pitkäksi, kuten kuvasta voitte todeta. Olipa syy kuitenkin mikä tahansa, alkaa ärsyttämään kun joka aamu hiukset ovat kuin kyljyksellä kammatut. Isäntäkin kysyi multa eräänä päivänä, että milloin sä olet viimeksi pessyt hiuksesi? -No eilen, vastasin hänelle ja hämmästyksen saattoi lukea hänen kasvoiltaan. Että sellaista rasvoittumisen riemujuhlaa täällä vietetään.


Yritän väistellä rasvoittuvien hiusten shampoon ostamista, sillä mietin mitä sellainen tekee latvoilleni. Onneksi siis muistin, että olin saanut jokin aika sitten testattavakseni Living Proof -sarjan PhD (Perfect hair Day) -kuivashampoon! Hei olisko tästä apua?

No olihan siitä. Jossain vaiheessa käytin kuivashampoota tosi säännöllisesti, mutta sitten minusta alkoi tuntumaan, että päänahkani oli ihan tukossa ja hiuksista tuli koppurat. Ja vaikka pesin säännöllisesti syväpuhdistavalla shampoollakin. Jätin kuivikset hetkeksi rauhaan, mutta nyt kun tämä rasvaongelma manifestoitui hiuksiini, päätin kokeilla tätä ensiavuksi.

Pitää kuulkaa sanoa, että tämä on ihan parhaita kuivashampota ikinä! Kuivashampoon kerrotaan sopivan kaikille hiusväreille, koska se kuivuu värittömäksi. Suihkutusvaiheessa tämä tosin on valkea, mutta kun tämän antaa vaikuttaa hetken ja harjaa pois, valkeus lähtee. Jäljelle jää oikeasti puhtaat hiukset! Ihan käsittämätöntä. Tämä ei myöskään tee hiuksista kovia eikä koppuroita, mutta antaa kivaa kohotusta ja tuuheutta kuten kuivashampoon kuuluukin tehdä.


Tässä olen juuri suihkuttanut kuivista tyveen. Kuten huomaatte tyveni on aavistuksen puuterisen valkea. PhD -kuivashampoon saa antaa vaikuttaa ihan rauhassa muutaman minuutin ja sitten harjata se pois. Jos harjaa liian äkkiä, lopputulos ei ole lainkaan niin hyvä kuin silloin jos vaikutusaika on muutama minuutti.Ja näissä kuvissa olen harjannut kuiviksen pois.  Kuten huomaatte hiukset ovat paljon puhtaamman näköiset. Tämä on ollut todellinen helpotus tähän ongelmaani. Olipa rasvoittumisen syy mikä tahansa, tästä olen saanut erinomaista ensiapua. Ehkä hommaan jossain vaiheessa rasvoittuvien hiusten hoitotuotteet ja/tai jonkin päänahan seerumin tai vastaavan, jolla tämä homma saadaan vieläkin paremmin kuriin. Tai sitten mä vain odotan muutaman vuoden, että tämä hormoonimyräkkä on ohi :D


Jos sinulla on vastaavaa ongelmaa kuin minulla tai muuten kaipailet loistavaa kuivashampoota, suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan tätä! PhD -kuivashampoo tuoksuu kivan raikkaalle ja miellyttävälle.

Living Proof -sarja on kampaamosarja ja jälleenmyyjät löydät täältä. Tämän tuotteen hinta on suurin piirtein noin reilu 20 €, myyntipaikasta riippuen.

Onko tämä tuote sinulle tuttu? Miten sinä hoidat rasvoittuvia hiuksia?

Tuote saatu pr-näytteenä.

6 kommenttia:

 1. Tuote ei ole tuttu, mutta ihmettelen itse samaa ongelmaa hiusteni kanssa. Täytyykin miettiä, että olisiko kuivashampoo siihen ratkaisuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla :) Mulla auttoi pahimpaan hätään :)

   Poista
 2. Kuivashampoolla minäkin tätä ihanaa ongelmaa vastaan taistelen. Tosin yritän pitää käytössä taukoja, kun olen käsittänyt että jatkuva kuivashampoon käyttö ei olisi päänahalle hyväksi (samoin kuin hiuspuuterit). Hoitoaine pitää myös valita. Hohhoijaa kun letti on ällön näköinen alta aikayksikön jos lotraan liian hoitavalla hoitsikalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, en haluis mitenkään jäädä taas kuiviskierteeseen, mutta minkäs teet kun tyvi kiiltelee ihanan öljyisenä :/ Joo, mä kans aina pähkäilen, että mitä hemmetin hoitoainetta lykkään päähäni kun tyvi on tällainen rasvoittuva ja latvat kuivat. Kahta eri hoitsikkaa on melkein pakko käyttää. Kyllä on ihmisellä ongelmat :D

   Poista
 3. Mullahan oli massiivista rasvoittumista päänahassa aikaisemmin. Siihen auttoi vähemmän hoitavaan shampooseen vaihtaminen (shampoota ei pidä silloin laittaa latvoihin ollenkaan) ja sitten jätin kuivashampoot pois ja pesin joka toinen päivä tyven ja päänahan Lushin palashampoolla. Onneksi hormonitoiminta on jo tasoittunut ja päänahkakaan ei enää rasvoitu samaan tahtiin.
  Inhottava vaiva tosiaan, mutta kuivashampoot onneksi pelastaa pahimmat päivät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noit Lushin palashampoita pitäiskin koklata!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)