keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kasaribarbit osa II.


Viime viikolla kirjoittelin lapsuuteni ajan Barbeista ja postaus herätti paljon ihastusta. Lupailin silloin, että Barbie-teema jatkuu ainakin toisen postauksen verran ja tänään on nyt sen aika. Tässä postauksessa on luvassa minun Barbieni vaatekomeron sisältöä ja huonekaluja.

Luvassa on siis taattua 80-lukua, joten aikamatka alkakoon!

Äitini ompeli mun Barbeille paljon vaatteita. Esitin toiveita äidille ja hän ompelutaitoisena toteutti ne mukisematta. Kaikki kankaanpalat päätyivät Barbieni vaatteiksi. Koska 80-luvulla kirpparitoiminta ei todellakaan ollut tässä mittakaavassa kuin tänä päivänä, myös minun pieneksi jääneet vaatteet hyödynnettiin tilkuiksi, joista sitten ommeltiin mm. näitä Barbien vaatteita. Ylinnä olevassa kuvassa oleva Barbien uimapuku ja siihen kuuluva rantatakki ovat tehty minun vanhasta uimapuvustani. Ja alimmassa kuvassa oleva keltainen mekko sekä takki on ommeltu minun vanhasta collegepuvusta.Ostovaatteitakin löytyi jonkin verran. Barbeillani on melko kattava garderoobi ja tässä tosiaan vain osa kaikista vaatteista. Valitsin tähän postaukseen näitä kaikkein eniten 80-lukua henkiviä vaatteita. Alinna oleva turkoosi iltapuku on todellinen 80-luvun helmi. Kuin myös valkoinen housuhaalari ja siihen kuuluva valkoinen takki hopeisilla pilkuilla. Ai että!


Tässä on kaikkein vanhin Barbien vaatteeni. Tämä kuului ihan ensimmäiselle Barbilleni, Pusu-Barbielle. Sain sen ollessani 4-vuotias eli vuonna 1980. Itse nukke on mennyt ajat sitten rikki jo, mutta mekko on säilynyt uskomattomat 37 vuotta ja on siis täysin käyttökelpoinen vielä. Pusu-Barbie oli siis nimensä mukaisesti pussaava nukke. Sille laitettiin paketin mukana tullutta huulipunaa huuliin ja sen jälkeen painettiin sen selässä olevaa painiketta, jolloinka sen pää nytkähti eteenpäin ja se suikkasi suukon. Suukosta jäi siis tottakai jälki, koska se huulipuna. Kuten huomaatte, tässä mekossakin on huulten kuvia.

Ja sitten niihin huonekaluihin. Kuvassa näkyvän sängyn sain joululahjaksi vuonna 1982 ollessani 6-vuotias. Muistan, että äiti huijasi minua ettei näitä enää saanut, koska olivat kaupasta loppuneet. Riemu oli siis melko lailla iso kun paketista paljastuikin tämä sänky. Tämä kuuluu Lemmikki-Barbille, josta kerroin viime postauksessa.

Vähän on aika patinoinut sänkyä -muoviosat ovat kellastuneet ja petivaatteet eivät ole enää niin särmät. Mutta kyllä tällä voi vielä leikkiä, tyttöni on ollut tästä tosi innoissaan. Hän sanoi, että haluaisi itselleenkin tällaisen sängyn. No mikä jottei, onhan tämä aika päheä.Nämä ovat Barbieni huonekaluista ehdottomasti kallisarvoisimmat. Ukkini on tehnyt nämä minun äitini isosiskolle (eli tädilleni) 50-luvun alussa. Äitini on saanut nämä siskoltaan omiin Barbie-leikkeihinsä 60-luvun alussa ja minä sitten 80-luvulla. Nyt 2010-luvulla minun tyttäreni leikkii näillä. Yli 60 vuotta Barbie-leikeissä mukana olleet tuolit, jotka ovat taitavan ukkini käsialaa. Tunnearvo on mittaamaton.


Mun Barbeille ostettiin kasarilla tällainen sen ajan henkeen sopiva rottinkisohvakalusto. Tämäkin on yllättävän hyvässä kunnossa vielä vaikka on tosiaan pitkälle yli 30 vuotta vanha. Tehtiinkö lelut ennen jotenkin kestävimmiksi vai mistä tämä johtuu? Tämä on kyllä niin kasarikalusto että! Mittasuhteet ovat täydelliset Barbeille.Tämä "nahkanojatuoli" on muistaakseni Daisyn, mutta kyllä tähän Barbienkin peffa mahtuu hyvin. Jännä miten tämäkin on aikaa kestänyt vaikka on tuollaista tosi pehmeää muovia. Aika klassikko kyllä tämäkin.


Ja tässä Barbien vaaleanpunainen puhelin, joka on myös niin ikään äitini Barbien vanha. Numerovalitsin on tippunut ajan saatossa pois, mutta kyllä tuon vielä puhelimeksi tunnistaa. Siis ainakin ne ketkä ovat joskus lankapuhelinta käyttäneet :D Tämä on ostettu varmaankin joskus 60-luvun alussa.


Ja loppuun vielä yksi Kenin vaatekerta :) Ei mun Kenit ilman vaatteita kulkeneet. Äiti ompeli niillekin vaatteita tosi ahkerasti, mutta tämä on ihan Kenin omaa virallista mallistoa. Genuine Ken lukee niskalapussa.

Siinäpä nämä Barbiemuistelot olivat sitten tällä erää :) Tosi kiva kun ootte näistä postauksista niin tykänneet! Näitä oli kyllä tosi kiva kirjoittaa ja fiilistellä omia muistoja samalla. Kyllä Barbie-leikit vaan olivat niitä parhaimpia!

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mun Barbilla oli kans toi violetti glittermekko, voi mitä muistoja!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samis! :) Mutta me ollaan niin samanikäiset, että ihmekös tuo :)

   Poista
 2. Mää en ees tiiä, että onko mun barbeista ainutkaan enää tallessa. Muistot onneksi on.

  VastaaPoista
 3. Oo, fläspäkki! Mulla oli kans toi sänky joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan niin samaa ikäluokkaa, että nämä ovat taatusti tuttuja juttuja sulle myös :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)