tiistai 21. maaliskuuta 2017

Escada Fiesta Carioca.Yksi kevään kohokohdista tuoksujen ystävälle on ehdottomasti se, kun uusi Escadan kesätuoksu julkistetaan. Tänä vuonna Escadan legendaariset kesätuoksut juhlivat jo 25.vuottaan! Sen kunniaksi kesätuoksu on nimeltään Escada Fiesta Carioca.

Ennen kuin mennään itse päivän pääaiheeseen eli Fiesta Cariocaan, haluaisin kertoa hieman omasta suhteestani Escadaan. Olen aina pitänyt Escadan kesätuoksuista ja nyt kun ajattelen, olisi ollut mahtavaa omistaa ne kaikki. Valitettavasti niitä kaikkia minulla ei ole tosiaan ollut, mutta monia kuitenkin. Edelleenkin kaipaan Ibiza Hippie -tuoksua (kesä 2003) ja toivon, että se uudelleen lanseerattaisiin jossain kohtaa. Taj Sunset (kesä 2011) oli myös yksi rakkaimmista ja käytin aika hiljattain loppuun viimeisen pulloni sitä lajia. Escadan kesätuoksuissa on aina jotain samaa, mutta silti ne ovat kaikki erilaisia. Tiedän ihmisiä, jotka eivät näistä piittaa, mutta toisaalta myös niitä pesunkestäviä escadatyttöjä, jotka rakastavat näitä makean hedelmäis-marjaisia tuoksuja. Itse kuulun ehdottomasti näihin jälkimmäisiin. Escada kuuluu ehdottomasti kesään, se vain on universumin laki.


Tänä kesänä vietetään siis Escadan juhlavuotta ja Fiesta Carioca on saanut pullon kylkeensä kauniita kukkia sekä kolibrin. Tuoksua kuvaillaan intohimon cocktailiksi, iloiseksi kesäjuhlaksi. Pitänee yhtyä tähän kuvailuun aivan täysin. Tuoksu on todellakin taattua Escadaa ja tällä tuoksulla kunnioitetaan ja ylistetään näiden kesätuoksujen pitkää taivalta. Olisi ollut aika erikoista jos kaavasta olisi poikettu kovin isosti.

Kun ensi kerran nuuhkaisin tätä uutuutta, suustani pääsi tahaton OIH! Heti perään taisin sanoa ääneen no niin, ai että! Jos pitää makeista ja marjaisista tuoksuista, tämä on silloin ehdottomasti se, jota kannattaa tuoksuhyllyllä nuuhkaista. Ja mikäli olet jo valmiiksi Escadan tuoksujen ystävä, tämä ei taatusti ole sinulle pettymys. Itselleni tämä on noussut Ibiza Hippien ja Taj Sunsetin veroiseksi suosikiksi, vaikka ei olekaan kauan vielä tuoksukokoelmassani ollut. Luulenpa, että joudun ennen kesän loppua hakemaan vielä yhden jemmapullon kaappiin tätä...

Fiesta Carioca alkaa raikkaasti! Ensimmäiset nuotit ovat makea passionhedelmä, vaaleanpunaiset, kypsät vadelmat ja orvokinlehdet. Sydäntuoksu on täynnä ihania kukkasia; kärsimyskukkaa, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Lopputuoksu on eri myskien, setripuun ja bentsoen juhlaa. (Bentsoe on lämpimän puinen ja vaniljainen tuoksu, mikäli tämä nuotti oli jollekulle vieras.)


Jos olet kaltaiseni Escadatyttö, tämä on ehdottomasti sinun tuoksusi! Ja mikäli olet missannut 25 vuotta kaikki Escadan kesätuoksut, niin nyt on vähintäänkin korkea aika tutustua tämän merkin tuoksuihin. Fiesta Cariocasta on erinomaista aloittaa.Mikä on sinun suhteesi Escadaan?

Tuoksu lehdistönäyte.

5 kommenttia:

 1. Itsekin juuri sattumalta ko.tuoksusta postasin (https://blingershimmer.blogspot.fi/2017/03/hajuveteni-escada-fiesta-carioca.html) eli ehdottomasti täälläkin on yksi "escadatyttö" x)

  VastaaPoista
 2. Oih, täällä kans yks escadatyttö! Siis paras tuoksu mitä oon koskaan nuuhkinut: Escadan Desire me... en kestä, se on jumalten tuoksu. ♥

  VastaaPoista
 3. Itselleni ei ole tullut vastaan vielä huonoa Escadan tuoksua. Tämäkin olisi kyllä kiva saada itselleni.
  Mukavaa viikkoa Jonna!

  VastaaPoista
 4. Escadan kevättuoksun lanseeraus on selvä kevään merkki ! Escadan tuoksut noudattavan paljon samaa linjaa, hedelmiä ja kukkia.Tämän kevään tuoksun ehdin jo myymälässä testata ja täytyy sanoa että tuoksu on ikävä kyllä hyvin epämiellyttävä tuoksusekamelska.Käytän itsekin välillä aika voimakkaita tuoksuja kuten Elie Saab Le Perfumen vaikka hajuaistini on poikkeuksellisen kehittynyt ja haistan pienimmätkin vivahteet mikä ei aina ole kiva asia !

  VastaaPoista
 5. Vielä 90 -luvulla nämä kesä-Escadat vielä poikkesivat toisistaan huomattavasti. Erityisiä suosikkejani oli Sunny Frutti ja Que Viva Escada. Oletko sinä päässyt tutustumaan näihin alkutaipaleen kesä-Escadoihin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)