maanantai 27. helmikuuta 2017

Ripsarit testissä!


Olen saanut tässä alkuvuodesta todella monelta brändiltä ripsareita testattavaksi, joten päätin järkätä vanhan kunnon ripsaritestin! Kevään uutuudet siis syyniin ja selvitellään millä merkillä saa parhaimmat räpsyttimet.

Ennen kuin aloitellaan kerron millaiset ripset itselläni ovat, joten silloin on helpompi päästää fiilikseen näiden ripsarienkin puolesta. Kuten olen miljoona kertaa täällä blogissanikin maininnut ripseni ovat erittäin hankalat, suorastaan välillä mahdottomat. Ne eivät todellakaan kaarru luontaisesti ylöspäin vaan sojottavat mielummin kohti maata. Taivutan AINA ripseni ennen niiden meikkaamista, muuten ne eivät vain näytä yhtään miltään. Ripseni ovat myös melko lyhyet ja todella jäykät. Plussaa on, että niitä on paljon eli tuuheutta löytyy, mutta pituutta sekä kaarevuutta ei yhtään.

Olenkin tuominnut ripseni monesti Maailman Rumimmiksi. Ikinä en ole kuitenkaan ottanut ripsien pidennyksiä, satunnaisesti käytän irtoripsitupsuja tai -nauhoja antamaan lisäboostia meikkiin, mutta muuten en ole kuttaperkkaan ripsien kohdalla sortunut. Pelkään ihan älyttömästi, että jos laittaisin pidennykset, omat onnettomat ripseni katoaisi lopullisesti ja sen jälkeen olisin ikuisesti pidennyskierteessä, joten ei kiitos. Lisäksi mun mielestä useat pidennykset näyttävät ihan kamalilta, -anteeksi että sanon näin, mutta mun mielestä ne eivät vaan ole kauhean nätit. Riippuu ihan hirveästi laittajasta tottakai, mutta aika usein näkee pikimustia överiripsiä, jotka ovat ihan solmussa ja sikinsokin kantajansa silmissä. Siksi ne eivät ole mun juttuni. Mä mielummin meen näillä omillani ja yritän löytää ripsarin, joka tekee ihmeitä ripsentyngilleni.

Elikkä siis. Lähtökohta ripsaritestille oli vähintäänkin haastava kun ottaa huomioon nämä alaspäin sojottavat poronripseni. Olen elämässäni kokeillut todella monet ripsivärit ja niitä, jotka mulle sopivat on huomattavasti vähemmän kuin niitä jotka eivät sovi. Tänään mulla on syynissä 5 uutuusripsaria, jotka ovat: (kuvassa vasemmalta oikealle)

Isadora Flashing Volume Tuuheuttava ripsiväri, ovh 12,90 €
Tavanomaista pienempi harja luo upeat, näyttävät ripset. Ainutlaatuinen, ontto harja = kaksinkertainen määrä väriä harjasta ripsiin. Erittäin tuuheuttava vaikutus. Tuuheuttaa ripset jo ensimmäisellä harjanvedolla. Erottelee ripset kauniisti. Säänkestävä. Hajusteeton. Silmälääkärien testaama. 

Avon True Color SuperExtend Nourishing Mascara, ovh 10,95 €
Ripset näyttävät välittömästi pidemmiltä, hoidetuilta ja tuntuvat terveemmiltä. Ei paakkuunnu, eikä varise. Kuminen, joustava harja on hellävarainen ripsille ja osuu joka ripseen jo yhdellä vedolla. Lähtee pois hankaamatta, jolloin ripset eivät vaurioidu niin helposti. Sisältää kookosöljyä, arganöljyä ja E-vitamiinia. Hypoallergeeninen, sopii myös herkille silmille sekä piilolinssien käyttäjille.

L'Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber Black Mascara, ovh 18,90 €
Lisää ripsiisi uskomatonta pituutta ja volyymia kahdessa eri vaiheessa. Levitä ensin alusmaskara, joka luo volyymia. Levitä sitten kuituja sisältävä, maksimaalisesti pidentävä ja nostattava maskara. Voit kerrostaa ja lisätä tuotetta saadaksesi dramaattisemman lookin ilman paakkuja.

Rimmel Scandaleyes Reloaded Mascara Waterproof, ovh 11,50 €
Ripsiväri, joka tuo ripsiin pitkäkestoista tuuheutta ilman paakkuja! Tiheä harja auttaa levittämään ripsivärimassan tasaisesti ripsiin, ja tavoittaa lyhyimmätkin ripset. Vedenkestävä koostumus.

Rimmel Scandaleyes Reloaded Mascara, ovh 11,50 €
Patentoitu Extreme Wear -yhdiste tuo ripsiin tuuheutta nopeasti ja helposti ilman paakkuja. Runsaspigmenttinen väri tekee ripsistä intensiivisen mustan ja tuuhean näköiset. Erittäin pitkäkestoinen koostumus kestää hikeä ja kosteutta ja pysyy siistinä varisematta jopa 24 tuntia. Ripsiväri on kuitenkin helppo poistaa ripsistä lämpimällä vedellä. Kärkeä kohti kapenevalla, tiheällä harjalla on helppo levittää ripsiväriä silmän muotoa mukaillen. Harja erottelee ripset tarkasti ja tavoittaa lyhyimmätkin ripset.
Isadora Flashing Volume Tuuheuttava ripsiväri

Rehellisesti sanottuna kauhistuin tuota harjaa ensin todella paljon! Minulla on kokemusta tällaisista miniharjoista eikä niin hyvässä mielessä. Olen saanut aikaan niillä karmeaa ripsiraivoa ja lopputulos on ollut ihan fiasko. Päätin kuitenkin testata tämän, koska se kuului testiryhmääni ja koska Isadoran ripsarit ovat olleet aina tosi sopivia mun jääräpäisille ripsilleni. Olinkin siis iloisesti yllättänyt, että harjan minimaalisuudesta huolimatta ripsari sopi mun ripsille erinomaisesti! Eli harjan koko ei aina ratkaise vaan se massa! Tässä on juuri sopivan "kuivakka" massa minun ripsilleni ja taivutukset pysyivät hyvin asennossa. Ripsari on säänkestävä, joten se pysyi hyvin paikoillaan koko päivän. Pieni harja vaatii totuttelua ja se voi tuntua ensin oudolta, mutta jujuun pääsee kuitenkin kiinni melko äkkiä.
Annan 4/5. Avon True Color SuperExtend Nourishing Mascara

Koska ripseni ovat niin tajuttoman hankalat, en ole valitettavasti löytänyt Avonin valikoimista tähän asti kovinkaan montaa minulle sopivaa ripsaria. Tähänkin tartuin suurin ennakkoluuloin. Avonin ripsareista ehkä yhdessä tai kahdessa on ollut minun ripsille sopivan jäykkä massa ja jotenkin siis kuvittelin etukäteen, että tässä öljyripsarissa on todella löysä ja märkä koostumus. Kuvittelinpa sitten aivan sairaan väärin! Tässä nimittäin on minun ripsilleni juuri täydellinen koostumus! Taivutukset pysyivät ja ripsiin sai kerrostamalla aivan huikeaa pituutta. Huhheijaa, että tämä yllätti tosi positiivisesti. Kun seuraavan kerran joku kysyy minulta mikä ripsari kannattaa Avonilta tilata, vastaan ehdottomasti, että tämä. Todella hyvä hinta-laatusuhde! Kuminen harja on ihana ja hellii tosiaan ripsiä. Poistaminen oli vaivatonta ja helppoa.
Annan 5/5.


L'Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber Black Mascara

Lorkun ripsareihin ei ole useinkaan tarvinnut pettyä, joten odotukset olivat korkealla tämän suhteen. Käytin joskus kauan sitten L'Oréal Paris Lash Architect -ripsaria niin monta tuubia, etten edes laskuissa pysynyt kärryillä. Olen käyttänyt myös Lorkulta näitä kaksipäisiä mascaroita useamman, joissa toisessa päässä on ollut ripsiprimer ja toisessa päässä itse ripsari. Koska rakastan kuituripsivärejä, olin tosi innoissani tästä uutuudesta. Hylsyn toisessa päässä on alusripsiväri ja toisessa päässä kuituja sisältävä, voidemainen ripsari, joka antaa tuuheutta, nostatusta ja pidennystä ripsiin. Tämä ripsiväri on todella hyvä. Melkein kertavedosta saa aikaan ihan mielettömän upeat ripset, mutta homma paranee vain entisestään kun lisää kuidut päälle. Taivutukset pysyvät ja ripsari ei karise poskille kuiduista huolimatta. Harja on kivan pitkä ja sen avulla on ilo maalata ripset.  Annan 5/5.

Rimmel Scandaleyes Reloaded Mascara Waterproof (sininen hylsy)

Nyt pitää tunnustaa, että enpä ole ihan kauhean montaa Rimmelin ripsaria kokeillut eläissäni. Rimmeliltä löytyy monta muuta suosikkia, kuten meikkivoiteet, kulmavärit, huulipunat ja puuterit. Pidän Rimmelin tuotteista tosi paljon, mutta en tiedä miksi ripsarit ovat jääneet niin vähälle huomiolleni. Ehkä se johtuu tästä ripsiangstistani? Lähdin testaamaan tätä ripsiväriä todella innoissani, koska tämä on wp eli vedenkestävä. Vedenkestävä koostumus on yleensä sellainen, joka pitää taivutukset erinomaisina, puhumattakaan nyt pysyvyydestä. Tämä oli tosi iso pettymys, koska massa oli tosi, tosi märkää ja iso harja sen verran kömpelö, että ripseni lössähtivät samantien sojottamaan alaspäin. Koin myös suuren harjan todella hankalaksi ja sain sillä aikaan kamalaa sotkua. Plussana sanon tästä edullisen hinnan ja tosi mustan pigmentin. Näistä seikoista huolimatta tämä ripsiväri ei valitettavasti päässyt jatkoon omalla kohdallani. Annan 1/5.Rimmel Scandaleyes Reloaded Mascara (oranssi hylsy)

Koska vedenkestävä versio tästä ei toiminut ripsissäni yhtään, valitettavasti tämä vesiliukoinen versio ei ollut oikeastaan yhtään parempi. Annan tälle kuitenkin sen verran krediittiä, että massa ei ollut ihan niin hurjaa luikkuria kuin wp-versiossa, mikä on sinänsä vähän nurinkurista. Taivutukset kuitenkin saivat kyytiä kun ripsiväri oli ollut ripsissä noin reilun tunnin ajan. Sinnehän ne lässähti, että humps vaan. Muutaman tunnin kuluttua ripsari alkoi tuhraantua ja leviämään luomiin/alaluomiin. Suuri harja on tässäkin aika kömpelö käyttää ja koska massa on kohtuullisen märkää, se on vieläkin haastavampi hallita. Nämä Rimmelin uutuusripsarit eivät kumpikaan toimineet minulla juuri ollenkaan ja se kyllä harmittaa, koska näissä olisi mukavan edullinen hinta ja helppo saatavuus. Lisäksi tykkään brändistä tosi paljon, mutta joskus vaan nää jutut menee näin. Jos olisi ne kauniin kaarevat ripset luonnostaan, nämä olisivat varmasti todella hyvät. Annan 2/5.
Tämän ripsaritestin ehdottomat tähdet olivat Avonin sekä L'Oréal Parisin ripsarit. Isadorankin ripsari oli tosi hyvä ja ihan selkeää kärkikastia tässä. Valitettavasti Rimmelin ripsarikaksoset eivät kesyttäneet mun vaikeista vaikempia ripsiäni, mutta se ei ole mikään ihme. Harva tuote oikeasti siihen edes pystyy.

Lämpimät suositukset siis Isadoralle, Avonille ja Lorkulle! Jos olet ripsarikaupoille menossa, nämä kolme kannattaa pitää mielessä ehdottomasti. Ja jos ripsesi eivät ole kovin vaativat, silloin myös Rimmelin versiot kannattaa tsekata. Ja etenkin jos pitää muhkeista harjoista, näissä on nimittäin juurikin sellaiset :)

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ripsivärit saatu pr-näytteinä, mielipiteet omia.

17 kommenttia:

 1. Kiitos testiraportista. :) Mun yks kaikkien aikojen suosikkiripsari oli kans Avonilta (nimeä en muista), mutta sitä ei valitettavasti enää myydä. Siinä oli superhyvä harja. Täytyypä laittaa tuo esittelemäsi Avon muistiin, harja näyttää sen verran hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Avonin ripsari on kyllä ihan huippu! Pitää tilata varastot täyteen ennenkuin menevät ja lopettavat sen :D

   Poista
 2. Lorkku ja Isadora näyttää tosi hyvitä, varsinkin Lorkulla näyttäis saavan hyvin tuuheutta aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lorkku on aina hyvä, se harvemmin pettää :)

   Poista
 3. L'Oréalin ripsari vaikuttaa hyvältä :). Minä olen kerran testannut ripsienpidennyksiä enkä enää ikinä aio niitä kokeilla. Itselläni on pitkät ja suht tuuheat ripset, pidennykset olivat melkein saman mittaiset kuin omat ripseni. Ripseni kokivat kovia pidennysten takia ja katkesivat ihan tyngiksi. Kesti kauan ennen kuin ne palautuivat normaaleiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä on just se miksi en halua lähteä edes kokeilemaan ripsienpidennyksiä :( Mä pelkään, että menettäisin nämä vähätkin ripseni jos koklaisin. Onneksi sulla kasvoi ripset takaisin <3

   Poista
 4. Kiva nähdä oikeasti miten ripsarit toimii. Tuo Rimmelin vedenkestävä ripsiväri toimi minulla hyvin, mutta kuivuminen otti kyllä todella pitkän ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla valitettavasti noi Rimmelit eivät toimineet yhtään, mutta mulla onkin tämä ripsilaatu niin surkea :(

   Poista
 5. Käytän aina Lorkun ripsareita, toimii, voin luottaa ja saan aina riittävästi tuuheutta ja volyymia suorina tököttäviin ripsiini ja sama Lancomen kanssa. :) Tuota Avonin ripsaria ei ole, mutta voisin sille antaa mahdollisuuden. Moni Avonin ripsari ei ole myöskään aiemmin toiminut meikäläisen ripsillä, mutta jos tuo toimisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lancome on toinen hyvä! Kokeile hei ihmeessä tuo Avonin ripsari! Jos toimii mulla, toimii taatusti sullakin :D

   Poista
 6. Minusta, tai minun ripsille, tuo Avonin tapaus on ihan perusripsari eli halvemmallakin saa paljon parempia tapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne tuotteet toimivat erillä tavalla eri ihmisille :)

   Poista
 7. Kiitti testaus raportista. Itse oon ostanut monta vuotta samaa ripsaria, sitä maybelinen keltaista tuubia.
  Tässä näkee miltä se näyttää mulla, voin suositella sitä lämpimästi! Itse aion nyt testailla kyllä nyt jotain muuta, toi Rimmel jäi nyt koukuttamaan!

  https://siirikiviharju.blogspot.fi/2016/10/pidemmat-ja-luonnolliset-ripset.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maybellinellä on kans hyviä ripsareita! :)

   Poista
 8. Mä tykkäsin tuosta Isadoran ripsiväristä tosi paljon, vaikka harja aiheutti mullekin ensialkuun kauhunväristyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi harja on kyllä kauhistuttava :D mutta ihmeellisen hyvä kuitenkin :D

   Poista
 9. Jokaisellahan on erilaiset ripset, minun ripset vaativat juuri sitä märempää koostumusta että tulee nätit. Kuivempi jättää tosi olemattomiks. :D Ja jotenki vaa kalliimmat ripsarit ei toimi minun ripsissä, mitä halvempi ni sen parempi. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)