perjantai 30. joulukuuta 2016

Nonnulan perheen joulu.

Heiiiii, mennäänkö vielä hetkeksi joulutunnelmiin ennen kuin jätetään vanha vuosi taakse. Ajattelin näin vuoden toiseksi viimeisenä päivänä tehdä teille kuvakollaasin meidän joulusta.

Meillä joulu meni mukavasti ja aika samalla kaavalla kuin monet muutkin joulut ennen tätä eli olimme aattoillan Isännän vanhempien luona. Tänäkin jouluna meille saapui sinne joulupukki, sama pukki kuin viime vuonnakin. Aivan ihanan huumorintajuinen joulupukki, joka iski mitä mainiointa läppää.

Aloitimme aattoon valmistautumisen jo viikkoa ennen leipomalla pipareita. Minä hoidin pienet piparkakut ja isi-ihminen sekä Mimu tekivät yhdessä piparkakkutalon. Talo oli aivan ensimmäinen laatujaan mitä olemme ikinä tehneet. Isäntä sai tekovaiheessa melkein näppylöitä, vaikka olin hommannut talon valmiina elementteinä Ikeasta. Kätevää. Tai niin sitä olisi ihminen luullut.

Talon koristelu oli iisibiisi ja mukavaakin, mutta liimausvaiheessa keittiöstä alkoi kuulua voimasanoja ja turhautunutta puhinaa. Ajattelimme ensin, että talo pysyy koossa vahvan pikeerin avulla, mutta ei kuulkaa pysynyt. Sinne romahti koko höskä kun katto saatiin paikoilleen. Noh, ei muuta kuin leuka rintaan ja keittämään sokeria nestemäiseen muotoon.

Itse häivyin keittiöstä, koska pelkään kuollakseni kuumia sekä polttavia juttuja. Isi-ihminen sai tehtyä talon kuntoon ja siitä tuli tosi nätti. Koristeina meillä oli vaaleanpunaista pikeeriä, pehmeitä hopeakuulia, Bilar-kuusia, ranskanpastilleja ja tomusokeria.

Aattoaamu meillä aloitettiin sillä, että kurkattiin kuusen alle oliko tonttu käynyt. No olihan se! Neiti sai avata ison kasan paketteja ja niistä paljastuikin aivan mielettömiä juttuja. Isoimpana Ryhmä Hau -vahtitorni, kaikki Ryhmä Hau -koirat ja niiden kulkuvälineet. Duplojakin tonttu oli tuonut ja ison kasan leffoja (mm. Hevisaurus elokuva ja Angry Birds).

Läksimme joulurauhan julistukseksi isovanhempien luo ja iltapäivä kului kirjaa lukien ja neiti päikkäreitä vetäen. Ihme, että hän suostui ylipäätään nukkumaan päikkärit! Pukin käytyä söimme ja saunoimme. Tosi perinteistä aattoillan toimintaa. Iltasella tulimme kotiin ja vaihdoimme Isännän kanssa toisillemme ostamamme lahjat.

Ihana joulu oli taas kerran, mutta päätimme että ensi joulusta alkaen olemme aaton kotona. Alamme luoda omia jouluperinteitä ja luomme tytöllemme omia joulumuistoja ihan täällä omassa kodissamme. Teemme omat jouluruoat ja olemme vain. Ei kiire mihinkään eikä mitään aikatauluja. Ihan vain oma pieni perheemme, me kolme.

Näiden kuvien myötä kiitän teitä kaikkia taas kuluneesta vuodesta ja monista ihanista kommenteista, joita olette minulle kirjoittaneet. Toivon mukaan pysytte mukana myös ensi vuonna! Palaan blogin puolelle jossain kohtaa ensi viikkoa. Saattaa olla, että maanantaina jo, mutta voi mennä keskiviikkoonkin.

Oikein ihanaa uutta vuotta ja tähtihetkiä teille kaikille!
9 kommenttia:

 1. Kylläpä oli tyttö ollut kilttinä lahjoista päätellen. Voi miten ihanat,iloiset ilmeet. Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihania joulutunnelmia ja lapsen ilo on kyllä se sykähdyttävin juttu<3 Voi niitä aikoja, kun värkkäsin omille lapsilleni piparkakkutaloja monet joulut. Se oli ainakin itselleni must-juttu, pojat tosin välillä totesivat, että saispa syödä vaan sitä taikinaa, ei niitä valmiita pipareita;)

  VastaaPoista
 3. Ihana joulu ollut teillä <3 Ja upea tuo vaikeuksien kautta kasatta piparkakkutalo! :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania joulutunnelmia! Lapsen iloa jouluna ei voita mikään <3
  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle ja ihanalle perheellesi <3

  VastaaPoista
 5. Toi piparkakkutalo oli niin hieno! <3 Omat jouluperinteet on kyllä ihan parasta ja niistä alkaa M:llekin jäämään sitten mukavat muistot. <3

  VastaaPoista
 6. Kyllä on pikku-neiti ollut kilttinä kun sai noin valtavan kasan mieluisia lahjoja :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Ihania jouluisia tunnelmia ja jännityksen voi oikein aistia ja ilon. <3 Niin suloinen ja tuo iän näyttäminen sormilla, aikamoinen ihanuuspakkaus. <3

  Sydämellistä uutta vuotta <3

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat <3
  Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus ja ihanan tunnelmallisia kuvia. 🎅🏼

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)