keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kaipaatko lisää askarteluvinkkejä?


Askarteluteema jatkuu! Lupailin teille muutama viikko sitten, että jatkan vielä ennen joulua vähän tätä askarteluvinkkien jakoa. Jaoin silloin teille soodataikina -ohjeen ja tänään vinkkaan teille toisesta massasta, josta voi tehdä kuvioita.


Tilasin Sinelli.fistä FIMO-massaa, joka on ilmakuivuva. Näitä löytyy myös mikrossa/uunissa kuivatettavia, mutta itse päädyin tähän ilmakuivuvaan. Paketin hinta ei päätä huimaa, muistaakseni tämä 500 gr:n paketti maksoi kolmisen euroa.

FIMO-massaa voi käsitellä kuten soodataikinaakin, mutta tämä ei ota niin paljon käsiin tai pöytään kiinni eli et tarvitse mitään "jauhoa" sen kaveriksi. Massa kannattaa käsitellä hyvin palloksi ennen kaulitsemista. Pyörittelet massaa käsissäsi ja pöytää vasten, niin sanotusti työstät sen mukavan tuntuiseksi. Kun massa ei enää halkeile kaulittaessa, se on valmista ja hyvin työstettyä. (Eka satsi jonka tein tästä, ei ollut tarpeeksi työstettyä ja koristeissa on siksi vähän halkeamia. Joten se kannattaa ehdottomasti tehdä vaikka tuntuisikin vähän työläältä.)

FIMOn kanssa voit tosiaan käyttää ihan piparkakkumuotteja, mutta muista, että niitä ei enää sen jälkeen suositella käytettäväksi elintarvikekäyttöön. Sama koskee kaulinta ja muita välineitä, joita mahdollisesti käytät tätä massaa käsitellessäsi. FIMO on tosi kivaa massaa siitä, että sitä voi sen kuivuttua maalata, lakata, porata ja hioa. Siitä voi askarrella vaikka mitä; koruja, nukketaloon juttuja, koristeita, koriste-esineitä...you name it.

Itse ostin valkoista massaa, mutta vitivalkoista se ei ole vaan jää kuivuttuaan harmahtavan valkoiseksi. Mikäli kaipaat vitivalkoisia koristeita, suosittelen kokeilemaan soodataikinaa.
Hommasin näitä askarteluja varten erilaisia leimasimia, joilla on kätsy tehdä kuvioita koristeisiin. Leimasimia voi käyttää myös musteen kanssa kuivuneen koristeen koristeluun, mutta itse painoin pelkällä leimasinkuviolla kuvioita massaan.

FIMO-massaan voit painaa kuvioita myös erilaisilla pitsiliinoilla, Kastehelmi-astioilla tai muilla kuviollisilla astioilla kuten soodataikinaankin. Kun olet tehnyt kuviot, muista aina tehdä niihin myös ripustusnarua varten reikä. Kun olet saanut kuviot tehtyä, anna niiden kuivua 24 h tasaisella alustalla. Kuivuttuaan voit tosiaan alkaa maalamaan, lakkaamaan, hiomaan tai poraamaan niitä. Mitä ikinä niistä haluatkin tuleman :)

Tässä muutamia FIMO-massasta tekemiäni koristeita. Nämä olivat ekat ikinä, joten ihan eivät ole ehkä ammattilaistasoa, mutta tarviiko omatekoisten askartelujen niin ollakaan :)


Rakastan tehdä näitä ja suunnitelmissa on toteuttaa vielä eräitä hauskoja versioita näistä. Niistä lisää omassa postauksessaan :)

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Sattuipa sovivasti. Juuri eilen kaivoin samanlaiset paketit varastoistani, jo viime vuonna ostetut. En ole ennen kokeillut fimoa, joten ohjeesi tuli juuri tarpeeseen.

    VastaaPoista
  2. Fimo massa on oma suosikkimassani. Helppo muotoilla eikä tarvitse uunia kuivuakseen.
    Ihania koristeita olet tehnyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)