tiistai 8. marraskuuta 2016

Isänpäiväaskarteluja.


Mä olen nuoresta asti ollut sellainen, että kortit annan mieluusti itsetehtynä. Toki käytän ostokorttejakin, mutta jos vain on aikaa, teen kyllä kortin itse. Nyt isänpäivän lähestyessä ajateltiin Mimun kanssa, että teemme yhdessä kortit ukeille ja isille.

Olin joskus jotain kotoilusivuja surffatessani törmännyt hauskaan norsukorttiin, jonka voi antaa isänpäiväkorttina. Päätimme neidin kanssa askarrella sellaiset.Jutun juonihan on yksinkertaisuudessaan sellainen, että lapsen käden kuva painetaan korttiin ja siitä piirretään norsu. Eli toisin sanoen norsun siitä saa piirtämällä kädenjälkeen korvat sekä silmän. Hännänkin voi piirtää halutessaan, mutta näihin meidän kortteihin ei olisi häntä enää mahtunut.

Kun kortin sitten kääntää väärinpäin, siinä näkyy lapsen kädenjälki :) Me käytimme kädenjäljen tekemiseen sormivärejä. Neiti valitsi itse väriksi sinisen (koska se on kuulemma poikien väri ja sopii ukeille, koska ukit ovat poikia) ja niinpä me sitten teimme kortit.

Tämä oli hauska idea ja kiitos sille ihmiselle keneltä tämä onkaan alunperin lähtenyt.


Meidän omalle isille askartelin sitten neidin päikkäriaikaan meiltä yhteisen kortin. Näin tämänkin mallin netin syövereissä jollain sivustolla ja ihastuin tähän. Isilintu halaa lapsilintua. Taakse kirjoittelin runon ja tämän me sitten annamme isi-ihmiselle ensi sunnuntaina kera lahjan ja kakun. Lupasin Isännälle, että leivomme hänelle Daim-kakkua. Voin laittaa siitä reseptiä jakoon, jos tahdotte.

Tällä viikolla on luvassa vielä tuoksuvia lahjavinkkejä iseille jos sellaisia kaipaatte myös :)

Mukavaa tiistaita!

6 kommenttia:

 1. Ihanat kortit olette askarrelleet.
  Kivaa tiistaita Jonna!

  VastaaPoista
 2. ..ja mun mielestä on tosi paljon mukavampi saada itse tehty kortti. Etenkin lasten tekemät kortit on tosi ihania! ♥
  Itse olen todella surkea askartelemaan. Siksipä yleensä teetänkin aina valokuvakortteja. Ne eivät ole ihan kaupasta ostettuja sentään, vaikka eivät kokonaan itse tehtyjäkään ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä <3 :) En mäkään mikään kummoinkaan ole, tykkään vaan tehdä vaikka lopputulos ei välttämättä aina ole niin "nätti" :D :D mekin teetetään aina valokuvasta joulukortit, se on vaan niin kiva korttimuoto :)

   Poista
 3. Jään odottamaan daim-kakun reseptiä :) Ihania nuo kortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) juu, se on tulossa kun saan tehtyä sen ja kuvattua kakusta kuvat :D

   Voi kiitos <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)