keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Viikon resepti: Jugurttimuffinit.




Viikon reseptissä mennään taas makean puolella. Mutta koska elämä ei ole aina hapanta ja suolaista, sen kuuluu olla siis välillä makeaakin. Tein nämä muffinit ystäväni tullessa iltakahville ja ne osoittautuivat niin hyviksi, että ajattelin jakaa reseptin myös teille. Lisäksi kyseessä on superhelppo ja nopea leivonnainen, joten jos yllätysvieraita paukkaa oven taakse, nämä valmistuvat in no time.

Ajatus muffineihin lähti Turkkijugurtista, joka oli Isännältä jäänyt käyttämättä. Kyseessä oli vähärasvaisempi versio ja kaikki jotka sitä ovat maistaneet tietävät, että eihän se ole Turkkijugua ollenkaan. Mutta leipomiseen sopii, eiks ni.

Jugurttimuffinit

5 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
1 tl soodaa 
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

vähän suolaa
2 dl jugurttia
2 munaa 

200 g sulaa margariinia

Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä ihan pieni hetki. Sitten sekoitat kaikki ainekset kulhossa keskenään ja lisäät lopuksi sulan margariinin mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 225 asteessa noin +15 min.

Itse sain tehtyä taikinasta 18 kpl muffineja.

VINKKI: Taikinasta tulee myös kakku! Silloin uuni on 200 astetta ja paistoaika noin 55 min. Kivaa lisämakua saat leivonta-aromeista. Itse käytin tähän appelsiinin aromia, joka sopii todella hyvin kanelin kanssa.



Sitten ei muuta kuin leipomaan :) 

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea! Mulla ei olisi tullut mieleenkään laittaa jogurttia leivonnaisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Jugurtti mehevöittää mahtavasti kakkuja ja kuppikakkuja, testaa ihmeessä joskus :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)