torstai 27. lokakuuta 2016

Valojen ja varjojen leikki.


Givenchy on tuonut tänä syksynä tuoksuvalikoimiinsa uuden, hyvin jännittävän jäsenen. Givenchy l'ange noir (suom.musta enkeli) on jatkoa Ange ou Demon -tuoksuille. Kokonaisuudessaan kaikki tämän sarjat tuoksut pursuavat mystisyyttä eikä niitä voi niputtaa ihan perustuoksuiksi. Ne vaativat ehkä muutaman tuoksuttelukerran ennen kuin aukeavat ja kunnollista iholla viipyilyä, jotta nuotit pääsevät oikeuksiinsa.

L'Ange Noir -tuoksun takana on tarina, kuten aina selektiivisissä tuoksuissa on. Se on täydellinen paradoxi; säteilevä enkeli, joka kuitenkin syleilee pimeyttä. Tuoksun inspiraatio tulee film noir -elokuvagenrestä, jossa vilisee toinen toistakin kohtalokkaampia naisia. Femme Fatale onkin juuri se naistyyppi, jolle tämä tuoksu sopii.


L'ange noir kuuluu powdery eli puuterisiin tuoksuihin. Sitä voidaan luonnehtia myös itämaiseksi kukkaistuoksuksi. Tuoksun nuotit ovat haettu myös valon ja varjojen puolelta, kevyitä ja tummia nuotteja sulassa sovussa. Tuoksu avautuu sitruunaisella bergamontilla, vaaleanpunaisella pippurilla ja pehmeällä mantelilla. Sydäntuoksussa sekoittuvat aavistuksen suolainen seesaminsiemen sekä maitomaisuutta ja puuterisuutta tuova valkoinen iiris. Lopputuoksun sulkee tonkapavun lämpimät nuotit, meripihka ja ambrette (myskinen malva).


Pullo on tottakai mystisen musta ja sen pohja on käsitelty karkeaksi sekä rosoiseksi. Pitkänomainen korkki tekee pullosta lähes katedraalimaisen ja aavistuksen jopa gootin. Pullo henkii jylhää henkeä ja sen kulmikas muoto tuntuu hyvältä käsissä. Pullon elekieli kertoo omaa tarinaansa tuoksusta ja siitä, että kyseessä on jotain, jota ei voi ohittaa kevyesti ja huomaamatta.

Itselleni l'ange noir on melko epätyypillinen tuoksu. En ole koskaan käyttänyt mitään vastaavaa enkä siksi ehkä ihan heti päässyt tähän sisään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö pitäisi tuoksusta. Pidän hyvin paljon. Olen oppinut pitämään tästä, mutta se on vaatinut muutaman käyttökerran ja totuttelua. Pidän siitä, että tuoksu haastaa minua. Olen huomannut, että yleensä ne tuoksut joihin ihastun heti, kyllästyttävät tuoksuaistini nopeammin kuin ne joille olen lämmennyt hitaammin. Rakkaussuhde tuoksuun on kestävämpi, jos kipinä on syttynyt liekkiin pikkuhiljaa.


Givenchy l'ange noir eau de parfum on upea tuoksu, joka antaa kantajalleen paljon. Sen monitasoinen ja kontroversiaali tuoksumaailma hivelee aisteja aika häpeilemättä. Tuoksun kesto on hyvä. Aamulla tätä suihkaistuaan tuoksun tuntee vielä tuntienkin päästä.

Givenchy l'ange noir eau de parfum sopii erinomaisesti käytettäväksi tulevan talven juhliin tai ihan intiimiin illanviettoon sen oman rakkaan kanssa. L'ange noir eau de parfum puhuu rohkeasti rakkauden kieltä ja laittaa aistit huokailemaan.

Givenchy l'ange noir eau de parfum 30 ml suositushinta on 71 €.

Mikä sinun Givenchy -suosikkisi on?

Tuoksu on lehdistönäyte.

6 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kuuloinen! Tätä on pakko päästä nuuhkuttamaan.

  VastaaPoista
 2. Kaunis pullo. :) Mulla ei ole yhtään Givenchyn tuoksua, enkä itseasiassa edes osaisi nimetä yhtään merkin tuoksua. Ensin muistelin että löytyyhän multa Givenchya, mutta se olikin Guerlainia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin! <3 Givenchylla on ollut etenkin 80-ja 90-luvulla legendaarisia tuoksuja kuten, Ysatis ja Amarige. Nyttemmin ihania tuoksuja merkiltä on olleet mm. Dahlia Divin, Very Irresistible.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)