keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Mon Dieu, Mon Paris.


Tänä syksynä on tullut todella monta ihanaa tuoksua ja näin ollen onkin vaikea nostaa yhtä yli muiden. Jaetulla ykkössijalla onkin useampi uutuus, jolle olen sydämeni menettänyt. Yksi näistä on Yves Sain Laurentin Mon Paris.

YSL :n tuoksut ovat aina kuuluneet elämääni. Kun olin pieni tyttö, äitini käytti Parisia, joka on itseasiassa tämän tuoksun kaukainen sukulainen. Alkuperäinen Paris nostattaa monelle muistoja lapsuudesta (kuten minulla) tai sitten vie omat muistot sinne värikkäälle 80-luvulle. Paris on ehdottomasti yksi ikonisin tuoksu, jota YSL :n valikoimissa on.

Mikäli Paris kuitenkin aiheuttaa haastavia tuoksumuistoja tai on liian vahva omaan käyttöön, ei hätää. Mon Paris on aivan jotain muuta. Siitä on riisuttu alkuperäisen Paris -tuoksun suoraviivainen päällekäyvyys. Se ei myöskään ole yhtä hysteerinen ja hillitön vaan ottaa kantajansa paljon hellemmin vastaan.


Mon Paris on ehdottomasti tyylikäs tuoksu. Se kietoo hienostuneisuudellaan sinut omaan maailmaansa niin tiukasti, ettei sieltä enää halua pois. Mon Paris on kuin suuri hedelmäkori täynnä makeita marjoja ja herkkuja. Se kuplii kuin vaaleanpunainen shampanja, kuin nuoren naisen nauru, kuin uusi rakkaus rinnassa. Se tanssii aisteillasi villisti, heittää piruetteja ja pyörittää pyörryksiin. Kaikki tämä hyvällä tavalla.

Mon Paris aukeaa usealla nuotilla, jotka ovat makeista tuoksuista pitävän unelma. Mehukkaat mansikat, makeat vadelmat ja päärynät sekä sitruunainen bergamontti tarjoilevat alkutuoksun iloisesti soivat nuotit. Sydäntuoksussa valloittavat erilaisempi hulluruohon kukka, vaaleanpunaiset pionit, Kiinan jasmiini sekä Sambac jasmiini. Näiden upeiden kukkien sinfonian täydentää vielä lisäksi puuterinen appelsiininkukka. Lopputuoksun sulkevat kristallinen ja upea valkoinen myski, Indonesian patsuli, meripihka, vanilja ja sammal.


Mon Paris on puettu kauniiseen, timanttileikattuun lasipulloon ja kaulaan on laitettu musta sifonkirusetti, nahkaisilla somisteilla. Pullo on kuin pieni pariisitar, trés chic. On siis sanomattakin selvää, että rakastan tätä tuoksua. Tämä on oodi naiseudelle, kauneudelle ja tyttömäisyydelle. Tyylikäs ja valloittava. Hurmaava ja rakastettava. Täydellinen chypre -tuoksu.

Yves Saint Laurent Mon Paris. 
-Suosittelen täydellä sydämellä.

Mikä on sinun YSL -tuoksu suosikkisi?

Tuoksu on lehdistönäyte.


4 kommenttia:

 1. Tätä täytyykin käydä nuuskuttelemassa <3

  VastaaPoista
 2. Mun suosikki on varmaan tämä tai sitten Manifesto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manifesto on kyllä ihana <3 Ja joskus vuosia sitten mulla oli YSL:n Vice Versa, se oli kans todella hyvä tuoksu <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)