torstai 15. syyskuuta 2016

Viikon resepti: Kala-pekonivuoka.


Viikonloppu lähenee ja varmasti monessa perheessä jälleen mietitään, että mitäs viikonloppuna syötäisiin. Koska kalaa olisi hyvä syödä viikottain, jaan teille tänään helpon kalaruoan reseptin.

Kala-pekonivuoka

400 gr pakasteseitiä
3-4 isohkoa porkkanaa
2 kesäkurpitsaa
(palsternakkaa tai fenkolia pieneksi pilkottuna, jos haluaa)
2 pkt pekonia
1 prk laktoositonta kermaa (vaihtoehtoisesti jotain makukermaa, esim. Kippari on oikein oiva)
0,5 dl vettä
mustapippuria
suolaa
juoksevaa margariinia
Cheddar -raastetta

Pursottele uunivuoan pohjalle juoksevaa margariinia ja asettele kohmeiseksi sulanneet seitit uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle suolaa oman maun mukaan. Kypsennä uunissa 25 minuuttia 200 asteessa.

Paloittele sillä välin pekoni ja käristä se pannulla mukavan rapsakaksi. Lisää joukkoon kuoritut ja suikaloidut porkkanat sekä kuutioidut kesäkurpitsat. (Jos halusit käyttää myös palsternakkaa/fenkolia, lisää ne pieninä kuutioina mukaan.)

Paistele pekoni-kasviseosta hetki ja lisää joukkoon kerma, vesi sekä mausteet. Kiehauta. Murskaa puolikypsiä kaloja vähän haarukalla ja kaada niiden päälle pekoni-kasviskerma. Päälle ripottele Cheddar-raaste. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin 20 minuuttia.

Tarjoa perunoiden kanssa.


Sei on kalana kivan miedon makuista sekä hyvin pehmeää ja maistuu näin ollen perheen pienimmillekin. Ohjetta voi kasvisten osalta tuunailla omanlaisekseen, jos siltä tuntuu. Jälleen kyseessä on edullinen ruoka, joka kokonaisuudessaan maksoi noin 12 €. Söimme tästä kolme päivää eli per päivä hinnaksi tuli 4 € joka tarkoittaa per syöjä 1,33 €.

Todella hyvä arkiruoka, suosittelen kokeilemaan! :)

8 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen resepti. Mulle ei varmaan ikäpäivänä olis tullut mieleen yhdistää seitä ja pekonia. Pitänee kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Seiti on kyllä mun mielestä ihan liian aliarvostettu kala, koska esim. ihan tuore seiti on ihan sairaan hyvää!! Samoin kuin turska.
    Joka viikko meilläkin jotain kalaa syödään. Tällä viikolla se on silakka. Ensi viikolla syödään muikkuja (jos niitä saa) ja lohta. Lohta on vielä aika paljon pakkasessa ja kohtahan se taimen -kausikin jo alkaa. Meillä ei vaan voi laittaa vain 400 g seitiä / ruoka. Tai voi laittaa, mutta sit se on syöty siltä istumalta se ruoka. Olenkin joskus miettinyt että jos meillä olis lapsia ja hyvällä tuurilla vielä pari suursyömäri poikaa, niin oltais kyllä konkurssissa jo, koska tuon miehen ruokkiminenkin on sen verran kallista puuhaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mä oon samaa mieltä! :) Nyt vasta tajusin kuinka kivan makuista se on ja siinä on miellyttävä rakenne :)

      Hahaa, joo se voi olla että 400 g on liian vähän kun teillä isäntä pääsee vauhtiin :D

      Poista
  3. Terveellisen näköinen annos ja miten edullistakin.
    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sekä hyvää, että terveellistä :) Suosittelen!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)