perjantai 2. syyskuuta 2016

Viikon resepti: Broileripekonilaatikko.


Viikon reseptit ovat olleet vähän tauolla, mutta ainoastaan siitä syystä, että olemme grillanneet tosi paljon :D Nyt kun ollaan taas arjessa, näitä laatikkoruokia näkyy ruokapöydässämme useammin.

Tämä on hieman samantyyppinen kuin jokin aika sitten julkaisemani Broileripastalaatikko, mutta kuitenkin ihan erilainen.

Broileripekonilaatikko

1 pkt spagettia
700 gr broilerinsuikaleita
juuressuikaleita (porkkanaa, selleriä, lanttua....mitä vain haluat)
1 pkt pekonia
2 tlk laktoositonta kermaa
1 pussi Parmesan juustoraastetta
1 Aurajuusto muruina
persiljaa
mustapippuria
timjamia

Keitä spagetit hyvin suolatussa vedessä. Leikkele pekoni paloiksi (tai käytä valmiita pekonikuutioita) ja paista ne rapeiksi. Lisää joukkoon juuressuikaleet ja kääntele hetki pekonin kanssa. Siirrä pekoni-kasvisseos syrjään hetkeksi.

Paista broilerit kypsiksi ja lisää niiden joukkoon kermat sekä mausteet. Lisää myös pekoni-kasviseos. Anna kiehua hetki, mutta jätä seos tosi löysäksi, älä turhaan keitä kasaan.

Kaada kypsät spagetit uunivuokaan. Murustele Aurajuusto mukavan pieneksi muruksi ja lisää spagetin joukkoon. Tämän jälkeen kaada broilerikastike spagetin päälle ja kääntele koko systeemi sekaisin. Lopuksi ripottele joukkoon Parmesaani. Voit sekoittaa sen vuoan joukkoon tai sitten jättää sen pinnalle, ihan miten itse haluat.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.



Jälleen kerran kyseessä on edullinen laatikkoruoka, josta syö useamman päivän. Hintaa tälle tuli kokonaisuudessaan 13,70 € ja söimme tästä kolme päivää eli hintaa per päivä tuli noin 3,40 €. Toisin sanoen 1,14 € per syöjä.

Muista, että voit varioida reseptejäni aivan kuten haluat. Tässäkin on monen vihaamaa Auraa, mutta sen voi korvata vaikka Fetalla? Tai Koskenlaskijalla. Mielikuvitus näissä on vain rajana.

Jälleen kerran resepti on FODMAP, jos vatsasi kestää vehnää. Jos ei, spagetti kannattaa vaihtaa sinulle itsellesi sopivaan versioon. Ja huom! Laatikon voi tehdä myös perunasuikaleista, jos pasta ei ole sinun juttusi. Silloin kypsennysaika on pidempi, lähempänä tuntia.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää.
    Olen vastannut blogissani haasteeseesi,
    Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kävin kurkkaamassa ja ihania ihmisiä olit laittanut! :) <3 Meillä on tosi samanlainen maku :) <3

      Ihanaa viikonloppua Outi :)

      Poista
  2. Voi tää vaikuttaa hyvältä :) ehdottomasti kokeiltava, fetalla tai koskenlaskijalla :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää, pitää joskus testata :)

    VastaaPoista
  4. Broiskusta en ole tehnyt aikaisemmin laatikoita mutta nyt pitää kyllä testata :)

    Ihanaa viikonloppua Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tehdä, tulee tosi hyvää :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)