tiistai 20. syyskuuta 2016

Viikon resepti: Banaani - broilerikastike.


Kyllä -luitte oikein. Tänään Viikon Reseptissä yhdistetään tosiaan banaania ja jauhelihaa. Olin itsekin ensin tästä reseptistä, että mitähän hittoa. Mutta uskokaa huviksenne -tämä makukombo tosiaan toimii!

Meillä ainakin kotona on aina melkeinpä ylikypsiä banaaneja, joita kukaan perheenjäsen ei suostu sellaisena syömään. Koska vastustan ruoan roskiin heittämistä, yritän käyttää aina kaiken mahdollisen mahdollisimman tarkkaan hyötykäytössä pois.

Tähän kastikkeeseen on hyvä siis käyttää ruskettuneet banskut.

Banaani - Broilerikastike

800 gr broilerin jauhelihaa
2 tlk Sitruunapippuri -ruokakermaa
rakuunaa
suolaa
1-2 ylikypsää banaania

Paista broiskun jauhelihat. Itselleni tämä jauhelihatyyppi oli aika uusi tuttavuus, joten yllätyksekseni sitä ei saa kovin ruskeaksi käristettyä. Tai saa, mutta silloin lopputulos on melko kuiva. Broiskun jauheliha jää kypsänä melko vaaleaksi, joten se on ihan normaalia.

Mausta kypsennetty j.liha suolalla ja rakuunalla. Mikäli olet kirvelin ystävä, sekin sopii tähän ruokaan mausteeksi. Kaada mukaan haarukalla survotut banaanit ja kääntele sekaisin pannulla. Lopuksi lorauta mukaan sitruunapippuri -ruokakermat ja anna tekeytyä noin 10 min.


Kastike sopii tarjottavaksi riisin kanssa, mutta koska itselleni riisi ei sovi, söimme kastikkeen kaverina pastaa. Banaani suurustaa kastikkeen mukevan muhevaksi ja antaa jännää makeutta sille. Makeus sopii erinomaisesti broiskun maun kanssa yhteen. Tämä kastike on myös lapsen suuhun sopiva ja meillä neiti kehaisikin äidin tehneen herkkuruokaa.

Broilerin jauheliha on vähän arvokkaampaa, mutta itse ostin sitä -30 % tarralla ja jemmasin pakkaseen. Tämän ruoan hinnaksi tulee noin 10 € (olettaen, että jauheliha on tarjouksella) ja söimme tästä kaksi päivää eli vitosen per päivä eli 1,67 € per syöjä. Jälleen kerran ei päätä huimaava hinta.

Kastike sopii erinomaisesti FODMAP -ruokavalioon, ainoastaan sen joudut päättämään itse syötkö sen kanssa riisiä vai pastaa. Perunakin toki käy :)

Kaunista ja maistuvaa tiistaita!

12 kommenttia:

  1. Kokeilemisen arvoinen resepti, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa juuri niin erikoiselta, että on pakko kokeilla..! :))

    VastaaPoista
  3. Tätä on kokeiltava. Itse pidän broilerin jauhelihasta enemmän kuin muista, mutta hinnan vuoksi sitä ei raaski ostaa jos ei ole hyvässä alessa.
    Samaa mieltä olen kanssas että ruokaa ei millään roskiin heittäisi. Paitsi rahakysymys niin törkeää muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) todella herkullinen ruoka :)

      Poista
  4. WHAT? Banaania suolaisessa kastikkeessa...?! :0
    Kuulostaa niin speciaalilta että pakko ehkä joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikö kuulostakin ihan häröltä, mutta oikeesti toimii! Banaani suurustaa kastiketta tosi hyvin :)
      Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  5. Tämä on ollut pitkään meidän suosikkeja, tykkään! Itse lisään kastikkeeseen vielä maissia ja chiliä -toimii hyvin niidenkin kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Mä en valitettavasti voi käyttää chiliä vatsani vuoksi :(

      Poista
  6. Tänään tein tätä. Onneksi uskaltauduin tätä varten ostamaan rakuunaa, joka oli mulle ihan uusi tuttavuus. Siis tämä ruoka oli niiiiiiiiin käsittämättömän hyvää, etten oikein edes tajua! :) Kiitos siis kovasti reseptistä!!! Ja vaikka aiemminkin kommentoin, niin vieläkin todettava, että nämä reseptit ovat mukava lisä blogissasi. En yleensä jaksa varta vasten etsiä uusia reseptejä, mutta tätä kautta nää tulee kuin itsestään, kun blogia tulee joka tapauksessa luettua. Huippua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa! :) Tosi kiva kuulla, että näistä reseptijaoista on hyötyä ja iloa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)