keskiviikko 10. elokuuta 2016

Viikon resepti: Parmesaanizucchinit.


Jos pitäisi valita yksi kasvis mitä vain söisi lopunelämäänsä, valitsisin ehdottomasti kesäkurpitsan eli zucchinin. Kesäkurpitsasta voi loihtia melkeinpä mitä vaan ja siitä on helppo saada myös kotimaisia versioita. Jos on omaa pihaa, sitä voi kasvattaa helposti myös itse. Joskus sitten kun meillä on omaa plääniä, alan zucchinifarmariksi.

Kesäkurpitsa on miedon makuinen ja siksi sitä on helppoa sujautella ruokaan kuin ruokaan. Eräs lempiherkkumme tänä kesänä on ollut uunissa paahdetut kesikset, joiden teko-ohjeen nyt jaan teille.

Parmesaanizucchinit

3-4 kesäkurpitsaa 
1 pussi parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
öljyä
(vaihtoehtoisesti sitruunan makuista oliiviöljyä, itse käytin sitä)

Pilko kesäkurpitsat pitkän mallisiksi lohkoiksi. Saa olla ihan krouveja palasia, mitään pientä silppua ei kannata tehdä. Asettele palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. Ihan reilusti. Kun tuntuu, että nyt on liikaa, todennäköisesti on sopivasti. Sitten mustapippuria. Sen jälkeen sitruunamehua ja öljyä. Öljyn kanssa ei myöskään pidä nuukailla. Sinne vaan reilusti lorotat.
Lopuksi parmesaaniraaste. Sitäkin saa pistää isolla kädellä.

Tuikkaa pelti uuniin jossa on 200 astetta ja anna tekeytyä noin 30 min.



Grillissä näistä tulee samalla reseptillä vieläkin paremmat, mutta uunissa tehtynä toimii myös muchos buenos. Meillä oli näiden kaverina jauhelihapihvejä ja näiden kahden liitto oli suussa sulava.

Kesäkurpitsaa saa tällä hetkellä todella edullisella kilohinnalla. Tämän ruoan hinnaksi tuli noin 3 euroa. Mukavaa vaihtelua perunan tai pastan sijaan. Kannattaa kokeilla!

8 kommenttia:

  1. Hei näitä pitääkin testata! Aina se sama miettiminen, että jos isäntä syö perunaa, niin mitä hittoa minä sitten syön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! :) Nämä ovat niin herkkua <3

      Poista
  2. Oi slurps, pakko testata, kun kaksi mun suosikkia kesäkurpitsa ja parmesaani on yhdistetty. :P

    VastaaPoista
  3. Kesäkurpitsa on herkullista. Teen välillä kesäkurpisaranskalaisia uunissa, hieman samanlainen idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! :) Oi, kesäkurpitsaranskikset kuulostavat myös hyvältä :P~~

      Poista
  4. tänään testattu ja oikein hyvää oli.teen uudelleenkin.

    VastaaPoista
  5. Oih, nää kuulostaa hyviltä! Mä syön kans hirveästi kesäkurpitsaa :) Omani yleensä viipaloin kiekoiksi ja paistan ne voissa pannulla (ja paistan kunnolla! pitää olla väriä) ja maustan soijakastikkeella tai suolalla - ja totta, reilulla kädellä sitä suolaa :) Tällaista juusto-versiota vois myös kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)