tiistai 2. elokuuta 2016

Viikon resepti: Broileripastalaatikko.


Reseptiä taas pukkaa! Tällä kertaa on vuorossa täysin oma sävellykseni: Broileripastalaatikko. Tämän tyyppisiä laatikkoruokia suosin meidän perheelle todella mielelläni, koska näistä syö useamman päivän ja useimmiten laatikkoruoat vain paranevat vanhetessaan.

Tätä reseptiä voi varioida oman maun mukaan niin paljon kuin haluaa :)

Broileripastalaatikko

700-900 gr broilerin filesuikaleita (itse käytin tässä pippurimarinoituja)
pussillinen täysjyväfusillia
1 prk kapriksia
1 tölkki ananasta
2 pkt pekonia
2 tölkkiä laktoositonta kermaa
pussillinen (noin 150 gr) mozzarella raastetta

Keitä pastat kattilassa ja lisää keitinveteen runsaasti suolaa. Keitinvesi saa olla suorastaan meriveden makuista suolapitoisuuden kanssa.

Paloittele pekonit ja paista ne rapeiksi. Paista pekoninrasvassa broiskut ja lisää joukkoon rapeiksi paistetut peksat, kaprikset ja ananas. Kääntele hetki pannulla. Lisää joukkoon kermat ja anna kiehua ihan hetki. Älä keitä kasaan vaan jätä todella löysäksi.

Kaada kypsät fusillit vuokaan ja kaada niiden joukkoon broisku-pekoni-kapris-ananaskerma. Kääntele kaikki sekaisin vuoassa. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia tai kun juusto on kullanruskeaa.

Anna vetäytyä hetki ja tarjoa vaikka salaatin kera.


Tämä on myös edullinen ruoka, josta riittää monelle syöjälle useaksi päiväksi. Meidän perhe syö tällaista laatikkoa aina vähintään kolme päivää, useimmiten jopa neljä. Katson kaupassa aina tarjouksessa olevat lihatuotteet (punaiset -30 % laput) ja ostan usein pakkaseen esim. broiskun suikaleita juuri tällaisia laatikoita varten. Tähänkin ruokaan ainekset voi siis saada helposti todella edullisesti, jos tosiaan löytää tarjouksella broilerit. Tämä ruoka tuli meille maksamaan noin 12 €, joka on siis 3 € / pvä. Eli 1 € / syöjä. Melko edullista siis, eikö vain.

Tämä sopii FODMAP-ruokavalioon, mikäli kestät vehnää. Jos et, fusilli kannattaa vaihtaa sellaiseen viljalajiin joka sopii sinun vatsallesi.

Mukavaa tiistaita! :)

16 kommenttia:

  1. Niin nannaa ja meidän lasten yksi suosikki ruoista!

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää, pitääpä ehdottomasti kokeilla!
    Määriä vähän pienentää yhden hengen talouteen sopivaksi.

    VastaaPoista
  3. Tämän tapaista en ole ennen tehnytkään, joten kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa herkulliselta, tosi kiva kun jaat reseptejäsi, jokunen on mennyt kokeiluunkin

    VastaaPoista
  5. Kiitti vinkistä, tätä voisi tehdä joskus pitkästä aikaa. Ananas tuo mukavan lisän pastaan ja broileriin. Itse käytän gluteenitonta pastaa, K-marketeista löytyy Pirkan omaa ja halpaa gluteenitonta. Myös S-ryhmällä on halpisversioita gluteenittomasta pastasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis itsekin tehdä joskus siitä gluteenittomasta pastasta jotain :)

      Poista
  6. Koulussa oli broileripastaa ruokana ja se oli niin hyvää! Tosin siinä taisi olla vain pasta, broileri ja ananas sekä juustoinen kastike. Tätä pitää kyllä joskus tehdä :P

    VastaaPoista
  7. NAAAAAAAAAAAAAAM!!

    Laatikkoruuat on parhautta, niitä voi päivä toisensa jälkeen vähän tuunata lisää ja niiden maku tosiaan paranee jääkaappiöiden jälkeen :)

    VastaaPoista
  8. Noni, tuli nälkä. :D Enkä onneks just syöny... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)