torstai 25. elokuuta 2016

Kuolema peittää jäljet.


Jonnan lukunurkasta moikka! Tämä uusi sarja alkoi viime viikolla ja nyt on jo toisen arvion aika! Peter James Kuolema Peittää Jäljet -pokkari on tullut minulle joululahjana ystävältäni Saralta (Ps.Rakastan Kirjoja -blogista). Koska kirjailija oli minulle entuudestaan tuntematon kesti tovin ennen kuin osasin tarttua tähän. Lempparidekkaristini Mari Jungstedtin kirjoja suomennetaan niin hitaalla vauhdilla, että ihminen meinaa kuolla dekkarinälkäänsä. Onneksi hyllyssä oli siis tämä. Ikään kuin korvaushoitona.

Nappasin tämän kesälomamme alussa mökkireissulle mukaan ja jo parin ekan sivun jälkeen tiesin, että this is my thing. Nopealla googletuksella Jamesilta näytti löytyvän mukava määrä suomennoksia, joten lisää on saatavilla. Olen siitä pöhkö lukija, että jos rakastun kirjailijan tuotantoon, kerään useimmiten koko sarjan itselleni. Nyt mulla on siis Jamesin tuotanto keräilyssä ( 5 kirjaa jo haalittuna, yes!)


Kuolema Peittää Jäljet -kirjassa liikutaan kahdessa eri ajassa -vuosissa 2001 ja 2007. Tarina kuljettaa monta lankaa yhtä aikaa, mutta niin taitavasti ettei lukija mene yhtään sekaisin. Teksti on helppolukuista ja tarina koukuttava. Paikka paikoin hyvinkin ahdistava, raakakin ja jännittävä.

Olen lukenut paljon dekkareita ja murhamysteerien ratkomistaitoni ovat kehittyneet siinä määrin, että osaan arvailla syyllisiä joskus melko varhaisessakin vaiheessa kirjaa. Tässä oli niin vänkiä käänteitä etten sitä osannut tehdä. Ja aina kun käy niin, olen tyytyväinen. Inhoan sitä jos arvaan liian ajoissa loppuratkaisun.

Juoni lyhykäisyydessään on, että englantilainen pikkukonna matkustaa Nykiin ja mennäkseen liikeneuvotteluun WTC:n etelätorniin. Päivämäärä on 11.9.2001. Kuusi vuotta myöhemmin Brightonista, Englannista löytyy naisen ruumis viemäriputkesta. Vähän myöhemmin Australiasta löytyy niin ikään naisen ruumis. Ja näillä naisilla on keskenään jotain yhteistä. Kaiken kukkuraksi eräs nuori nainen pakenee henkensä edestä sadistista ahdistelijaa. Kaikissa Peter Jamesin kirjoissa seikkaileva rikosylikomissario Roy Grace alkaa ratkaista mysteeriä. Gracen omassakin elämässä on tapahtunut traagisia asioita ja menneisyyden haamut nousevat pintaan.


Kuolema Peittää Jäljet on neljäs Roy Grace -sarjan kirja. Se on itsenäinen osa, joka tarkoittaa että edellisiä kirjoja ei tarvitse olla lukenut, jotta tästä pääsee kärryille. Kirjan takakannessa luvataan, että sarjasta olisi suunnitteilla tv-sarjakin. Nopealla googletuksella jotain sellaista on ilmeisesti tekeillä ja Royta näyttelee Downton Abbeysta tuttu Hugh Bonneville.

Hauska kuriositeetti on, että kaikki Jamesin kirjat ovat nimeltään Kuolema jotain jotain.

Vahva suositus tästä sarjasta kaikille dekkarifaneille jos ette ole vielä tutustuneet tämän kirjailijan tuotantoon. Hyvin kirjoitettua tekstiä, loistavia juonenkäänteitä ja piinaavaa jännitystä.

Tuttu kirja? Mitäs pidit?


10 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä, ei ollut tuttu kirjailija, mutta luulenpa että kohta on.... ;)

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida, että otsikko hiukan hätkähdytti :D Sen hetken ennen kuin tajusi, että on kyse kirjan nimestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hahaa, jooo! Kieltämättä aika repäisevä otsikko olis noin niinkun pelkkää kosmebloggailua ajatellen, mutta välillä näitä kirja-arvioitakin täällä vilahtelee, niin siks noin :D

   Poista
 3. En ole aiemmin ko.kirjailijaan törmännyt, mutta kuullostaa todella mielenkiintoiselta - tässähän meinaa itsellekin kovasti lukukärpänen puraista vuosien tauon jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kärpäisen puraisu on aina oikein :D Anna purra vaan!

   Poista
 4. Kuulostaa, että voisi olla munkin juttu tää kirja. Oon kovasti tykkäilyt Sidney Sheldonin kirjoista. Viimesimmän hurahduksen sai aikaan Mary Higgins Clark, sillä on paljo hyviä kirjoja! Suosittelen Clarkilta kirjaa nimeltä "Kaksoset" ellet oo jo ehkä lukenu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapi kuule olla :) Mä olen myös lukenut Sheldonit, harmi kun niitä ei enempää tule :( Mä en ole lukenut vielä toistaiseksi yhtään Clarkia! Kiitos vinkistä, pitääkin ottaa lukulistalle :)

   Poista
 5. Voi että, tämä kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Sait ylipuhuttua, Peter Jamesin dekkarit on pakko ottaa lukutestiin! :D <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)