maanantai 25. heinäkuuta 2016

Viikon resepti: Kasvispannari.


No niin! On taas aika jakaa viikon resepti. Tästä näköjään on tullut jo tapa (heh, eikös kaksi kertaa tee asiasta jo tavan?) jakaa kerran viikossa jokin syömiseen liittyvä resepti täällä. Itse painin jokin aika sitten arkiruoan keksimisen vaikeuden kanssa (ja teen sitä toisinaan vieläkin) joten sellaisina hetkinä toivoi, että voi kunpa joku antaisi mulle jotain helppoa ja kivaa vinkkiä mitä ruoaksi perheelle.

No minä laitan nyt tästä eteenpäin hyvää kiertoon ja annan teille näitä arkiruokavinkkejä, ehkäpä jopa viikottain. Ruokien reseptit ovat meidän perheen arkiruokia ja ovat kaikki FODMAP-ruokavalioon soveltuvia. Itselläni mitä ruoaksi -dilemmaa on helpottanut todella paljon Valion nettisivut. Voisi jopa sanoa, että se sivusto on meidän perheen ruokaraamattu. Suunnittelen hyvissä ajoin ruoat tulevalle viikolle ja pyrimme siihen, että yhtä ruokaa syötäisiin useampi päivä. Kauppaan mennään aina kauppalistan kanssa ja kaupassa käydään vain kaksi kertaa viikossa. Näin säästyy rahaa, aikaa ja hermoja. Eineksiä meidän perheessä ei syödä juuri ollenkaan vaan pyrin tekemään ruoat aina itse.

Tänään arkiruokavinkkinä siis on vuorossa kasvispannari! Tämän kaverina söimme uunimakkaraa, mutta jokainen soveltakoon itse minkä lisukkeena haluaa tätä syödä. Tämä sopii myös iltapalaksi ja/tai illanistujaisten suolaiseksi naposteltavaksi. Keiton kaverina tämä on myös oiva. Kovin on siis monikäyttöinen ruoka.


Kasvispannari (uunipellillinen)

100 gr voita 
8 dl laktoositonta täysmaitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
meiramia
suolaa
1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
juustoraastetta


Raasta kesäkurpitsa ja itketä raastetta suolan kanssa hetki (noin 15 min.) Puristele sen jälkeen ylimääräinen vesi pois raasteesta. Siivota tomaatit ohuiksi siivuiksi tai pilko pieniksi kuutioksi.

Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Sekoita kananmunat ja puolet maidosta. Lisää kuivat aineet sekä mausteet munamaitoon. Lopuksi lisää joukkoon voisula ja loput maidosta. Kaada taikina korkeareunaiselle leivinpaperoidulle uunipellille.

Ripottele päälle kesäkurpitsaraaste ja tomaatit. Ja lopuksi niiden päälle juustoraaste.

Paista uunissa 20-25 min 225 asteessa.



Hintaa ruoalle tulee noin vajaa 10 €, jos niinkään paljon, koska aika monta ainesosaa löytyy jo varmasti monilta valmiiksi kotoa. Mutta mikäli lähtee ostamaan kaikki ainekset alusta loppuun, silloin hintaa tulee noin kympin hujakoilla. Me söimme kolmihenkisenä perheenä tästä kaksi päivää joten hintaa ei tullut taaskaan paljon mitään per nassu per päivä.

Minusta on näköjään tulossa hyvää vauhtia kosme/ruokabloggari :D  Ensi viikolla taas lisää arkiruokavinkkejä!

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

20 kommenttia:

  1. Tätä teen aivan varmasti tänään, näyttää herkulliselta! Kiitos vinkistä! Meidän nuoremman tyttären maha kuplii ja pulputtaa helposti ja hänellä FODMAP-ruokavalio auttaa. Niinpä mielellään luen lisääkin FODMAP-vinkkejä. Ihanaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! :) Lisää reseptejä on tulossa! :)

      Poista
  2. Mietin, millähän korvaisin tuon kesäkurpitsan, jotta saisin maittamaan tämän myös perheelle. Ideoita? :)

    VastaaPoista
  3. Ihan superherkullisen näköistä ja kuuloista! Itse tein vähän saman tyyppistä pannaria joku aika sitten. Siihen laitoin vain murusteltuna fetajuustoa, suosittelen kokeilemaan sitäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, feta oiskin varmaan hyvä lisä tämmöiseen! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  4. Oih miten herkullisen näköistä pannaria, taitaa mennä kokeiluun :) Kivoja nää reseptipostaukset! Tuntuu, että meillä pyörii koko ajan samat ruoat ympyrää eikä uusia ideoita tuu millään. Näistä saa hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä! :) Ja kiva kuulla, että reseptit ovat mieluisia! :)

      Poista
  5. Tätä pitää kokeilla! Mietin, et sopisiko joukkoon pinaatti ja päälle raejuusto? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti sopii! :) Koklaa ihmeessä sellaista variaatiota!

      Poista
  6. Tänään tein tätä, hyvää oli. Hiukan muokkailin: laitoin 3 tomaattia, koska tykkään, että on joka palan päällä vieri vieressä siivu :) Voita laitoin vaan 50g ja mielestäni riitti hyvin. En sen kummemmin rasvaa pakoile, mutta mulla on yks makean pannarin ohje, johon tulee 100g ja olen todennut, että se on parempaa, jos laittaa vaan 50g, joten samalla logiikalla menin. Meiramia ei ollut, joten laitoin paprikaa ja yrttiseosta :D en siis hakenut sen korvaavaa, kun en edes tiedä, miltä se maistuu (ei ole tainnut koskaan tulla käytettyä). Kunhan jotain mahdollisesti sopivaa hain ja onnistui :) Pohja jäi ehkä vähän liian raa'aksi, joten seuraavalla kerralla varmaan paistan ensin hetken aikaa pelkkää pohjaa (tällainen neuvo jäänyt yhdestä yläasteen kotitaloustunnin vastaavasta ohjeesta mieleen). Ehkä mä en vaan jaksanut paistaa tarpeeksi kauan, kun oli jo niin nätin ruskea päältä.

    Kivaa, että oot alkanut jakaa meille myös reseptejä. Vaikka reseptejä olis netti pullollaan, niin tosi harvoin tulee kokeiltua jotain uutta. Mut on huippua, kun saa uusia vakioreseptejä :) ja uskon, että tätä kautta voi tulla muulloinkin kokeiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun versio kuulostaa myös todella hyvältä! :) Hienoa, että kokeili tätä! Ja tosi kiva kuulla, että reseptien jako on hyvä juttu täällä blogissa :)

      Poista
  7. Vielä tuli kommentin lähettämisen jälkeen mieleen kaks juttua. Ehkä ensimmäinen on itsestään selvä juttu, mutta kun ei itselle aiemmin ollut , niin päätin jakaa. Eli oon viime aikoina käyttänyt lähes kaikkeen, mihin tarttee maitoa, hiukan vähemmän maitoa ja loput vettä. Esim. tykkään maitoon keitetystä kaurapuurosta tosi paljon, mut oon huomannut, että puolet maitoa ja puolet vettä riittää siinä hyvin. Yleensä mittaan maidon ensin ja kun samaan mittaan laittaa veden, tulee maito vielä huuhdeltua mukaan kivasti. Samoin huuhtelen maitopurkin loput vedellä, tähänkin taikinaan :) Sieltä tulee kuitenkin vielä suht maidon väristä jonkun aikaa. Ja jos tosissaan haluaa pihistellä, niin voi ostaa punaista maitoa, joka on yleensä samanhintaista kuin sininen ja sitä tarttee suhteessa vielä vähemmän.

    Sitten mulle tuli mieleen kysyä, että kun oot nyt joutunut luopumaan muista viljoista, mutta vehnä käy, niin ootko kokeillut spelttiä? Tuli vaan mieleen, että jos se sopii kuten vehnä, niin siitä vois saada vaihtelua. Ite tykkään spelttipuurosta ja spelttihelmet on huippuja esim. ohran tai riisin korvikkeena (vaikka riisiä taidatkin pystyä syömään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos maitovinkistä :)

      En ole itseasiassa vielä kokeillut spelttiä, mutta tarkoituksena olisi :) Riisiä en valitettavasti voi syödä ollenkaan :( Mulla alkaa samantien maha sattua siitä.

      Poista
  8. Ja vielä pitää kommentoida :) Kurja, ettei riisi sovikaan sulle :( Toivottavasti speltti sopii :) Ite oon tosiaan tykästynyt Birkkalan spelttihelmiin, jotka on nopeat keittää (20min). Mut en suosittele saman firman spelttihiutaleita. En ymmärrä, mikä oli, mutten saanut niistä puuroa vaikka keitin rutkasti yli ohjeajan, joka sekin oli huimat 40 min. Mut jos puuro kiinnostaa, suosittelen Sunspeltin hiutaleita, niistä tulee nopeasti hyvä puuro. Spelttipuuro on ainoa puuro, josta tykkään enemmän veteen keitettynä, kummaa. Niin ja tuota Sunspelttiä saa nykyään yleensä vaan K-kaupoista. Tässä tällainen spelttifanin infopläjäys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos oikeesti! :) pitää ehdottomasti koklata tuota spelttiä! :)

      Poista
  9. Ja vielä: kun tuli mieleen, että niitten spelttihelmien joukossa on joskus huomattavasti tummempia helmiä, jotka on keittämisen jälkeenkin kivikovia ja niissä voi satuttaa hampaansa. Eli jos kokeilet ja näkyy muista poikkeavia tummia, ota pois. Pakko oli vielä kirjoittaa tämä, etten ole syyllinen, jos tulee speltistä hammasvaurio. Kaikenlaisesta sitä voi huolta kokea :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)