perjantai 22. heinäkuuta 2016

Leffavuosi 2016.

On taas aika tehdä pieni katsaus tänä vuonna tähän mennessä katsottuihin leffoihin. Alkuvuodesta olimme Isännän kanssa paljon aktiivisempia leffojen kyttääjiä, mutta keväämmällä meidät kaappasi mukaansa monet tv-sarjat, kuten Orange is the New Black ja Banshee....joten leffarintamalla on ollut vähän hiljasta.

Olen kuitenkin Isännän iltavuorojen aikaan neidin nukkumaan mentyä katsellut omia lempparileffojani uudelleen ja onpa joukkoon tainnut osua jokunen uusikin leffa (tyyliin sellainen joka ei voisi vähempää Isäntää kiinnostella).


Star Wars - The Force Awakens

Tämän kävimme katsomassa oikein elokuvateatterissa. Harvinaista luksusta pienen lapsen vanhemmille. Ja siinäkin mielessä luksusta, että leffalippujen hinnat ovat nykyisin ihan törkeät. Muistan, että minun nuoruudessani leffaan pääsi 20 markalla! Eli noin reilulla kolmella eurolla. Repikää siitä. Mutta silloin toki ei ollut mitään THXD-RW-CD -teattereita, joiden äänentoisto sekä kuvanlaatu on jotain alientasoisen älykästä ja hienoa.

Mut hei se leffa. Ihan törkeän hyvä! Voiko Tähtien Sota olla koskaan huono? Ei. Tai no ehkä ne osat 1,2 ja 3 ovat vähän siinä rajamailla. Mutta vaikka asia niin olisikin, tämä kyseinen osa korjasi potin kotiin. Leffa on pitkä, mutta silti se loppui liian äkkiä. Ja kesken! Mutta jatkoa kai tähän on (toivottavasti ainakin) tulossa. Pitää olla sen verran pinnallinen, että Ben Solon rooliin olisin toivonut jonkun pikkasen kuumemman kollin kuin Girls-sarjasta tutun Adam Driverin. Assosioin hänet aina siihen sarjaan ja hänen roolihahmonsa siinä kyseisessä sarjassa on mielestäni kuvottava. Eipä hän nyt tässä The Force Awakensissakaan mikään symppis ollut, mutta just siksi. Hyvännäköinen paha poika on kyllä mielenkiintoisempi kuin jonkun muunlainen.
Tarina leffassa on mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Ihanaa, että kaikki vanhatkin roolihahmot ovat mukana (Luke, Leia, Han....) Odotan innolla miten tarina jatkuu! Trailerin näet tästä.


Luokkakokous

Viime vuoden katsotuin suomalainen leffa, eikö? Pakkohan tämä oli siis nähdä, vaikka henkilökohtaisesti kärsinkin Aku Hirviniemi-överistä. Mutta mies sopii hyvin tällaiseen Hangover-tyyppiseen kreiseilyyn. Sami Hedberg on vaan aina tosi hyvä, tekipä hän mitä tahansa ja Jaajo yllätti hurmaavana naistenkaatajana. Luokkakokous on kotimaiseksi komediaksi oikeinkin laadukas, mutta jollain tapaa loppuosa leffasta vähän lyssähti. Jatkoa kuitenkin odotellessa. Trailerin näet tästä.


Bad Luck Love

Tämä tuli telkkarista joskus talven aikana ja piruuttamme Isännän kanssa katsoimme tämän, vaikka kumpikin meistä tämän oli aikoinaan jo nähnyt. Leffa oli jo silloin joskus ja on edelleen melko kuvottava. Mutta varmaan melko realistinen kuvaus itäisen Helsingin gangstoista. Tarinalla on onnellinen loppu, joka lieventää todella suuresti kaikkea muuta ahdistavuutta mitä leffassa on. Luulen kuitenkin etten enää katso tätä leffaa. Pari katselukertaa on tarpeeksi. Trailerin näet tästä.


Jurassic World

Jurassic Park yks, kaks ja kolme ja nyt Jurassic World. Yllättävän kauan ja monta leffaa on tämäkin idea poikinut. Pakko vaan sanoa, että tämä viimeisin kyllä pesee vanhan Park-trilogian ihan 600-0. Asiaan voi tietty vaikuttaa erikoistehosteiden kehittyminen viimeisimmän 20 vuoden aikana, mutta kyllä tuotantoporukkaan on vissiin sen lisäksi eksynyt joku hyvä käsikirjoittajakin. Jurassic World on hyvä toimintarymistely ja jännittävä, kuten sen kuuluukin. Tykkäsin! Lisää dinoja vaan kehiin. Trailerin näet tästä.


Blondit Luokkakokouksessa

Tämä leffa ilmestyi joskus vuonna 1997 ja parikymppisenä tyttönä jotenkin tykkäsin tästä. Nyt kun tämä tuli telkkarista, ajattelin että katsonpas tämän uudelleen. Olis ehkä kuitenkin kannattanut jättää väliin, koska ei...ei vaan toimi enää.  Mä en oikein tiedä onko tämän elokuvan tarkoitus olla hauska ja jos on, lopputulos on korkeintaan vain tragikoominen. Päähahmot ovat reppanoita (jotka eivät itse tietenkään tajua sitä) ja sellainen kauhea myötähäpeä kulkee koko ajan mukana. Ainoa hauska hahmo on ketjussa röökiä vetävä Jeane Garofalon esittämä Heather Mooney. Onneksi mun leffamaku on parantunut noin kahdessakymmenessä vuodessa tai sitten muistin väärin tämän olleen hyvä. Ei jatkoon. Trailerin näet tästä.The Girl King -Tyttökuningas

Odotin kovin tätä Turussa kuvattua historiaeeposta. Vaikka tapahtumat sijoittuvat Tukholmaan, Turun Linna on näyttämönä Kuningatar Kristiinan hoville. Miljoonien budjetti ja kansainvälinen cast olisi luullut takaavan vähän paremman lopputuloksen kuin mitä nyt oli tarjolla. Huvittaa, että castingissä mainitaan Samuli Edelmann, mutta ukkoa näytetään alussa noin kolmen sekunnin ajan ja silloinkin hän makaa ruumiina. Sen sijaan iki-inhokkini Mikko Leppilampi on mukana Samulia isommassa roolissa ja valitettavasti hän näyttelee kuin olisi mukana slapstick-komediassa.
Kokonaisuudessaan The Girl King oli tylsä, hajallaan oleva ja ponneton. Keskittyminen herpaantui monta kertaa eikä tarina jaksanut kiinnostaa kovin pitkään, koska se oli kerrottu niin huonosti. Sääli, sillä mahdollisuudet olisi ollut kyllä huikeaan teokseen. Trailerin näet tästä.


 Pretty Woman

Ah, minun teiniaikojeni lempparileffa. Nykyään jo klassikko. Tämä tuli telkkarista joten pakko oli katsoa pitkästä aikaa tämä maailman romanttisin elokuva. Tarina on auttamattoman naiivi ja korni, mutta toisaalta ihana. Sellainen nykyajan prinsessasatu. Julia Roberts on eräs lempparinäyttelijöitäni ja hän vetää tässä rääsyistä rikkauksiin -tarinassa uskottavan roolin. Trailerin näet tästä.


 The Martian -Yksin Marsissa

Viime vuosina on tullut kamalasti avaruusaiheisia leffoja ja tämän vuoden Oscar-ehdokkuuksiakin nappaillut The Martian ei ollut ollenkaan huonoin avaruusgenrestä. Matt Damon on vaan mun makuun hieman sellainen väritön, mauton ja hajuton näyttelijä, vaikka ihan pätevä ehkä onkin. Mun mielestä Mattista puuttuu särmä. Jotenkin hän on aina samanlainen perusjamppa, olipa hän sitten matikkanero, eläintarhan omistaja tai no, -marsilainen.
Tarina on jännittävä ja ahdistavakin. Porukka tutkijoita lähtee Marsiin ja surkeiden sattumusten kautta yksi jäsenistä (Damon) jää pois paluukyydistä. Porukka luulee hänen kuolleen ja nostaa kytkintä. Mutta kuten arvata saattaa, Damon ei kuollutkaan ja sitten alkaa armoton selviytyminen ja savumerkkien lähettäminen Maahan.
Pitää sanoa, että tykkäsin ja ihmettelen suuresti ettei tämä nappaillut Oscareita isommin. Trailerin näet tästä.


Kuutamolla

Ah, kaikkien aikojen lempparileffani suomifilmeistä. Olen nähnyt tämän ainakin sata kertaa. Jos en jopa enemmänkin. Osaan kaikki repliikit ulkoa ja yksi lemppareistani onkin:

- Ihminen on onnellisimmillaan silloin kun sen ruumiin aukkoihin työnnetään jotain tai kun niistä tulee jotain ulos.

Elokuvassa on kiva tarina ja se kuvaa sinkkunaisen pyristelyä rakkausrintamalla todella hyvin. Käsikirjoitus perustuu Katja Kallion saman nimiseen romaaniin. Näyttelijävalinnat ovat hyvät ja ohjaaja Aku Louhimies on idolini. Tapasin Akun muutama vuosi sitten sen aikaisen työni merkeissä ja pääsin kertomaan hänelle kuinka paljon rakastan tätä elokuvaa.
En kyllästy tähän tarinaan ikinä. Jos et oo kattonu, niin kato. Trailerin näet tästä.


Gone Girl 

Oletin tämän elokuvan olleen jotain ihan muuta kuin se sitten olikaan. Elokuva oli hyvä, mutta tarina on vähintäänkin ahdistava. Ja sekopäinen. Todella fucked up. Se kuka on olevinaan pahis, ei ookkaan ja loppuratkaisu saa melkein kirkumaan ääneen turhautumisesta ja siitä miten tyhmä ihminen voi olla. Todella häiritsevä elokuva. Mutta hyvä kuvaus ihmismielen sairaudesta. Trailerin näet tästä.The Holiday

Yksi lempparileffoistani. Tässäkin tarina on varmasti monen mielestäni lässy ja tyhmä, mutta mun mielestä aivan ihana. Tykkään tosi paljon Kate Winsletistä ja Jack Black on hauska! Elokuvasta jää hyvä mieli ja tuntuu, että sen voisi katsoa vaikka heti uudelleen. Trailerin näet tästä.


Sleeping with the Enemy - Vihollinen Vuoteessani

Taisi olla Nelosella Julia Roberts -viikonloppu tai jotain ja tämä reilu 25 vuotta vanha jännäri tuli niin ikään teeveestä. Olin tämän nähnyt joskus kauan sitten, mutta ajattelin katsoa nyt uudelleen. Tarina on edelleen hyytävä ja pelottavakin. Onneksi lopussa pahaa saa köniinsä. Trailerin näet tästä.


Something's gotta give -Jotain annettavaa

Jälleen yksi lemppareitani. Jack Nicholson on nero ja Diane Keaton on hurmaava. Näillä kahdella on ihana kemia tässä elokuvassa. Voisin katsoa tämän elokuvan myös uudelleen heti kun olen saanut sen loppuun. Tarina on hauska, lämmin, liikuttava ja kotoinen. Sitten kun olen joskus oikein rikas, haluan samanlaisen talon kuin Diane Keatonin roolihahmolla Ericalla on tässä elokuvassa. Trailerin näet tästä.


Magic Mike XXL

Tästä elokuvasta on olemassa yksi sana: PÖKERRYTTÄVÄ. Saattaa olla, että juoni (mikä juoni?) menee ohi kun jää tuijottamaan Channingin ja Joen abseja ja haukkoja. Miesstrippareissa on jotain kummallista lumoa ja sitä vaan alkaa kirkumaan muina naisina kun sellainen tiukka hunkki astuu lavalle. Siis mitään en myönnä, että ikinä olisin kirkunut niinkuin esim. Chippendalesin esityksessä, mutta juttua oon kuullu. Kyllä tätä elokuvaa katseli hymy huulilla ja silleen kivasti sohvaan kiinni sulanneena. Trailerin näet tästä. Ja pikkubonus: Channingin tanssiesitys Pony-biisin tahtiin ei voi jättää kylmäksi. Damn, that boy can move!


Sex and The City movie

Olen todellinen hardcore Sinkkuelämää-fani. Olen katsonut sarjan moneen kertaan läpi ja nämä kaksi sarjan jälkeen tehtyä leffaakin todella useasti. Välillä tulee sellainen olo, että nyt sielu kaipaa päästä Carrien New Yorkiin. Siksi katsoinkin taas tämän leffan pitkästä aikaa. Se on kuin yksi ihana, pitkä Sinkkuelämää jakso. Toivon jotenkin vielä salaa, että leffoja tehtäisiin vielä kolmaskin, vaikka se toka taisi olla aika fiasko. Paitsi että mä kyllä tykkään siitäkin :D Haha! Trailerin näet tästä.


Going Clear: Scientology and the Prison of Belief

Tämä on dokumenttielokuva. Olin kuullut tästä pelkkiä ylistäviä arvioita ja ne olivat oikeassa. Dokkarissa esitellään hörhöuskonto Scientologia kaikessa sen karmivuudessaan erittäin hyvin. Olin joskus nuorena tyttönä ihan lääpälläni Tom Cruiseen -kuten varmaan moni muukin ikätovereistani- mutta viimeistään tämän dokkarin myötä loppukin kunnioitus karisi sitä ihmistä kohtaan. Dokumentti kertoo erittäin seikkaperäisesti mihin tämä "uskonto" perustuu ja näin tavallisena ihmisenä ei voi kuin ihmetellä sitä miten joku voi ottaa tosissaan sellaisia höpinöitä. Dokkarissa haastatellaan useita kyseisestä uskonliikkeestä eronneita ihmisiä ja näytetään esim. pätkiä miten kreisi Tom Cruise on Scientologien omissa kokouksissa ja muissa tapahtumissa. Trailerin näet tästä.Semmosia on tänä vuonna tähän asti tultu katsottua :) Oliko joukossa omia suosikkejasi?

14 kommenttia:

 1. Kuutamolla on yksi suosikkini kotimaisten elokuvien rintamalla. En tiedä "kolahtaisiko" niin hyvin nykyään kuin aikoinaan (eri elämäntilanne jne.), mutta on tullut katsottua useampaan otteeseen.

  Yksin Marsissa oli ihan ok leffa, mutta olisin kaivannut tarinaan pientä tiivistystä.

  Sinkkuelämää elokuvat olivat plääh-osastoa. Odotin kai sarjan perusteella enemmän.

  VastaaPoista
 2. Kuutamolla on kyllä yksi parhaista kotimaisista ikinä! <3

  No se on kyllä totta, että Mars-leffa kesti aavistuksen liian kauan.

  VastaaPoista
 3. Pretty Woman on tullut nähtyä lukemattomia kertoja. Julia Roberts on vaan niin ihana, vaikka maneerit on pysyneet samana vuosikymmenet.

  Katsoin Ranskalaisen luutnantin nainen -leffan joskus takavuosina vähintään kerran kuukaudessa. Se rakkaustarina vetosi minuun silloin ja Meryl Streep oli loistava siinäkin. Olen nähnyt Lemmenlomalla (Hope Springs) leffan monta kertaa ja voin suositella sitä. Miespääosassa Tommy Lee Jones. Ainakin tällaiseen keski-iän ja varhaisvanhuuden välissä olevaan iski kovaa.

  Gone Girl'n juoni ei ollut ihan niin arvattavissa kuin yleensä monissa jännitysleffoissa. Elikäs hyvä leffa mun mielestä. Sinkkuelämää -sarja oli minustakin parempi kuin leffat, vaikka nekin tuli kyllä katsottua ainakin kertaalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin Gone Girlistä, se oli vaan niin erilainen! :)

   Poista
 4. Me käytiin kattoon toi uusin Star Wars leffateatterissa. Se oli ihan hyvä, mutta liian pitkä, ku 1/3 ajasta lopussa vaan ootti, että millon se loppuu... :D Yksin Marsissa- leffaa en oo nähny vielä, mutta luen parhaillaan sitä kirjaa ja vaikuttaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin muuten lukea myös itsekin se kirja! :)

   Poista
 5. Going clear on kyllä yksi huikeimmista dokkareista ikinä. Koko aihe on niin creepy, että huhhuh. Tompasta en ole koskaan välittänyt, mutta dokkarin myötä alkoi surettaa tyypin puolesta.

  Tyttökuningas oli täälläkin pettymys. Olin katsomassa sen leffassa ystävieni kanssa, jotka jakavat äärimmäisen historiafriikkeyteni. Kyllä muutamia vaivihkaisia katseita vaihdeltiin leffan aikana, ja jälkitilitys oli vähintäänkin herkullinen. Ehkä suurimpana ongelmana oli se enkun puhuminen. En usko, että laadukas ruotsinkielinen casting olisi ollut edes kovin vaikeaa. Floppi mikä floppi. Sääli, kun aihe on niin mahtava.

  Sinkkuelämää-leffa on kyllä ihan mahtava.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! En pysty käsittämään miten sellainen huuhaakakka on saanut ikinäkään uskontostatuksen???

   Joo eikö vaan ollutkin kamala pettymys :/ Ainekset olis ollut niin paljon parempaankin!

   Poista
 6. The Holiday <3 Jos tykkäät britti RomComeista niin kannattaa ehdottomasti kattoa myös About Time. :)

  VastaaPoista
 7. Gone Girl! Ai, että mä tykkäsin. Kaikki häiriintynyt uppoaa muhun. Olenhan itsekkin ihan häiriintynyt :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D kyllä mäkin siitä tykkäsin, se oli vaan niin häiriintynyt :D että vois kai sanoa että täällä on toinen häiriintynyt!

   Poista
 8. Mulle ei uusin Star Wars kolahtanut, mutta kyllähän sen katsoi. Ei siitä kuitenkaan niin kauaa ole ja nyt en enää muista ollenkaan mitä siinä tapahtui :D Ei siis ollut kovin mieleenpainuva kokemus. Jurassic Worldista tykkäsin, jotain kiehtovaa tuossa dinomaailmassa vaan on :) Sinkkuelämää on myös mun ikisuosikki ja vaikka ne leffat eivät ehkä ihan yltäneet sarjan tasolle, pystyn helposti silti katsomaan niitäkin uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkuelämästä vois tulla se kolmaskin leffa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)