tiistai 12. heinäkuuta 2016

Herkkusuiden unelmapiiras.


Tein jokin aika sitten tätä kuvassa näkyvää piirasta ja tottakai jaoin siitä kuvan instassa. Ruoka ja juomahan kuuluu tänä päivänä kuvata aina someen. Instaseuraajani pomppasivat ilosta kattoon ja pyytelivät reseptiä tähän herkkuun, joten tänään toteutetaan se toive!

Kyseessä on siis perinteiset mokkapalat, mutta kinuskikuorrutteella. Missä on mascarpone-juustoa. Ja pähkinöitä. Eli ei enää niin perinteiset mokkikset. Olen itse mokkapalojen ystävä -sehän on kahvipöydän klassikko ja junnufutareiden tunnusleivonnainen.

Löysin tämän reseptin Yhteishyvän reseptiarkistosta (tämä on ilmestynyt myös Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä 02/2016). Muuntelin ohjeen laktoosittomaksi, niin mun suolisto ei tykkää kyttyrää. IBS-potilaiden kantsii miettiä pystyykö tätä syömään kuinka ja paljon, koska tässä on sitä isoa, pahaa vehnää. Vehnähän on pahis Fodmap, mutta itselleni jostain syystä vehnä ei tee mitään. Muut viljat sitten ovatkin toinen juttu. Mutta nämähän on niitä kovin yksilöllisiä hommia.


Kinuskiset Mokkapalat (~16 palaa)

200 gr voita tai margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (leivontakaakao, ei O'boy)
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kylmää, vahvaa kahvia

Kuorrutus

250 gr (laktoositon) mascarponejuusto
2 dl valmista kinuskikastiketta (Rainbow-tuotemerkiltä löytyy oikein hyvä!)

Pinnalle

Suolapähkinöitä 
(Tai vastaavasti kuivattuja banaanilastuja. Tai molempia sekaisin) 

Sulata voi/margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat sekä sokeri vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja lisää kananmuna-sokerivaahtoon. Lopuksi lisää jäähtynyt voi/margariinisula ja kylmä kahvi. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute vatkaamalla sähkövatkaimella mascarpone-juusto sekä kinuskikastike ilmavaksi vaahdoksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Lopuksi ripottele pähkinät ja/tai banaanilastut.

Leikkaa piiras terävällä veitsellä paloiksi ja tarjoa kahvin tai muun virvokkeen kera.
Piiras kannattaa säilyttää kylmässä.


Makoisaa tiistaita!

16 kommenttia:

  1. Oijoi. Näyttää herkulliselta! Mokkapaloja ei olekaan tullut aikoihin tehtyä, voisi kokeilla seuraavan kerran tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
  2. Voi ei, läväytit sitten tällaiset kuvat eetterin ennen kuin olen ehtinyt syödä aamupuuroa. Arvaa alkoiko tehdä mieli makeaa? :D

    VastaaPoista
  3. Oi nam nam! :D Tähän kävisi varmaan mainiosti se Dr.oetkerin suolainen kinuskikastike. Pitääpä joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Oi, tarviipas kokeilla tuota kuorutetta joskus :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Ja ei pelkästään näytä :D maistuu myös!

      Poista
  6. Ohoh näitähän pitää testata <3 joutuu varmaan itse syömään kaikki kun ei mies välitä näin makeista. Mites tuo kuorrute, kestääkö nämä pakastamisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestää juu! Se unohtui tuossa mainita :) Tosin tämä on niin hyvää, että harvemmin tätä pakkaseen asti jää :D

      Poista
  7. Voi miten ihanan näköisiä, ihan sai sylkirauhaset toimimaan (lue, kuolaa näppäimille)!
    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  8. Äh miten herkullisen näköistä! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)