torstai 5. toukokuuta 2016

Naimisiinkirkko.Eräänä sateisena lauantaina toteutimme meidän tytön pitkäaikaisen haaveen. Hän on vuoden ajan jo varmaan puhunut, että haluaa mennä äidin ja isin naimisiinkirkkoon. Kyseessä on siis Turun Tuomiokirkko missä meidät on vihitty isi-ihmisen kanssa vuonna 2008.Emme olleet itsekään käyneet naimisiinmentyämme Tuomikirkossa, joten mielellämme lähdimme näyttämään tytöllemme tätä upeaa kansallispyhättöä.Tarkalleen ottaen meidät on vihitty Tarkk'ampujan kappelissa, joka sijaitsee kirkon sisällä. Meillä oli niin pienet häät aikoinaan, että koimme tämän pienen kappelin omaksemme vihkitilaisuutta ajatellen. Samassa kappelissa on mammani päässyt vuonna 1937 ripille ja kappeli on toiminut sotilaskirkkona Toisen Maailmansodan aikaan.

Kappeli oli kiinni kun pääsimme kirkkoon, mutta ystävällinen vahtimestari päästi meidät sinne sisään kun kerroimme tyttömme toiveesta päästä kurkkaamaan missä äiti ja isi ovat menneet naimisiin.

Pikkuneiti istuskeli kauan penkillä hiljaa ja katseli kaunista kappelia haltioituneena. Meidän neitokainen on vähän harvinaislaatuinen kohta 3-vuotias. En tiedä montaakaan lasta ketkä olisi oikeasti kiinnostuneita tämän tyyppisistä asioista. Kirkoista ja museoista.

Mutta hyvä näin. Olemme ylpeitä isi-ihminen kanssa tästä neidin kiinnostuksesta.


Turun Tuomiokirkko on vaikuttava paikka ja se herättää kunnioitusta. Kiertelimme rauhassa koko kirkon läpi ja kerroimme Mimulle mitä kaikkea kirkko pitää sisällään. Aikaa olisi voinut viettää kirkossa paljon pidempäänkin, mutta meitä alkoi kutsua koti ja lounasaika.

Lupasimme neidille, että tulemme taas pian käymään täällä uudelleen.
Ennen lähtöä kotiin hän halusi vielä, että äiti ottaa hänestä kuvat kirkon portailla.
Ja äiti otti :)

Milloin sinä olet viimeksi käynyt kirkossa?

12 kommenttia:

 1. Hetki meni pohtiessa, mutta eihän siitä niin hirmuinen tovi ollutkaan; viime kesänä kummityttöni rippijuhlissa. :D (ja ei minä en ole vanhentunut yhtään vaikka kummityttö on jo kohta nuori nainen o.O)

  VastaaPoista
 2. Moi! Kyseisessä kirkossa olen käynyt viidennen luokan luokkaretkellä :D Eli kaaauuuan aikaa sitten. Myöhemmin muutin Turkuun ja asuin kuusi vuotta kyseisen kirkon vieressä, mutta tuliko käytyä, ei tullut! Pitäisi varmaan ottaa ihan asiakseen käydä siellä :)

  Aurinkoista helatorstaita :)

  VastaaPoista
 3. Pari vuotta sitten kummipojan ristiäisissä ja sitä ennen parin bloggaajan kanssa Porin Keskiporin kirkossa, mikä on juurikin ihana, vanha, iso, kivikirkko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli heti mieleen tää Porimiitin kirkkopyörähdys! ...Ja se meikkikommentoija :'D

   Poista
 4. Voi miten kaunis kirkko <3 ja aivan ihana pikkuneiti!

  VastaaPoista
 5. Kai viimeksi ystäväni häissä, pian 14 vuotta sitten. Lapsi on käynyt kirkossa joka joulukuu hoitopaikan kanssa joulukirkossa. Tässä kuussa meillä on kouluun lähtevien siunaaminen niin sinne mennään sitten ekaa kertaa koko perhe. Lomareissuilla ollaan käyty joissakin kirkoissa mutta ei poikaa oikein kiinnosta kauaa olla.

  VastaaPoista
 6. Hmm. Piti ihan miettiä, että millon oon käyny viimeksi kirkossa... :D Mutta joo, joulukuussa Oulun tuomiokirkossa Anne Mattilan joulukonsertissa. Sitä edellinen kerta tais olla vuotta aiemmin kauneimmissa joululauluissa täälä Oulusa Karjasillan kirkossa. :D Kauheeta muistin kaivelua. :D

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja kaunis kirkko. Viime viikolla pistäydyin Kreetalla viimeksi.

  VastaaPoista
 8. Meidän nyt jo ysiluokkalainen on myös pienenä tykännyt museoista. Esim. Savonlinnan linna oli todella mielenkiintoinen, jaksoi kiivetä kiviportaita ylös ja alas. Oletteko jo käynyt Turun linnassa? Arvaa, mikä on meidän lempiaine koulussa: historia. Lukiossa mahdollisuus ottaa vapaaehtoisia kursseja ja ammattina tulevaisuudessa ehkä historian opettaja..

  VastaaPoista
 9. Viimeksi taisin käydä kirkossa 2010 jolloin suoritin rippikoulun naimisiin menon vuoksi.
  No, avioliitto on jo entinen eron ollessa toista kertaa vetämässä, tällä kertaa lopullisesti, mutta tulipahan käytyä rippikoulu :)

  VastaaPoista
 10. Ihana Mimu ♥
  Mun kummityttö 10-vee on kans samanlainen että sitä kiinnostaa hirveesti kaikki kirkot ja museot. Viime kesänä kun hän pääsi ekaa kertaa Helsinkiin, kävimme kolmessa kirkossa ja lisäksi piti nähdä eduskuntatalo, presidentinlinna ja ajella ratikalla. Yritin kysyä että olisitko halunnut joihinkin kauppoihin mennä, niin vastaus oli että ei kiinnosta. Parissa turistikrääsäkaupassa käytiin, josta hän osti pikkusisaruksilleen tuliaisia mutta siinä se. Ihania, erilaisia lapsia ♥

  VastaaPoista
 11. Mä alan olla teidän perheen fani :) kuulostaa niin kivalta monet jutut, mitä teette. Pikkuneiti näyttää muuten ainakin minun silmääni isänsä näköiseltä etenkin tuossa alimmassa kuvassa. Jotenkin enemmän kuin, mitä olen ennen havainnut. Ja tämä on siis positiivinen kommentti :) Musta on tosi kiehtovaa nähdä vanhempien piirteitä lapsissa! On hänessä toki sinunkin piirteitä, mut nyt piti kommentoida tätä, kun oma reaktio vikan kuvan kohdalla oli: "Ihan isänsä näköinen!!" :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)