perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kymmenen faktaa.

Blogeissa kiertää aina silloin tällöin haasteita ja mielelläni osallistun niihin. Tällä kertaa minua ei ole haastettu, mutta muistan lukeneeni jonkun kollegan blogista hauskan 10 faktaa listauksen. Ajatuksena on jakaa kymmenen asiaa, joita ei ehkä ole ennen kertonut. Tai sitten on. Ei sillä niin väliä :)

Perjantain kunniaksi siis tällainen pieni haasteroinen.


1. Rakastan Ruissaloa. Turun oma kansallispuisto on minulle äärimmäisen rakas paikka. Käymme joka viikonloppu siellä ajelemassa tai kävelemässä. Talvisin käymme pulkkamäessä. Ruissalossa on jotain todella rauhoittavaa ja ihanaa. Rakastan sen lehtoja, merimaisemaa, eläimiä -ihan kaikkea. Minulla on niin hyvä mieli siitä, että myös Mimu rakastaa tuota paikkaa. Olemme aloittaneet jo valkoposkihanhien (eli kanukkien) bonggauksen ja pääsimme ihastelemaan pari viikkoa sitten myös joutsenia. Ruissalo on minun happy place.


2. Minulla on muutama lempielokuva, joita katson yhä uudelleen ja uudelleen. Vuodesta toiseen. Osaan kohtaukset ja repliikit ulkoa, mutta ikinä en kyllästy. Ne elokuvat ovat; Kuutamolla, Riisuttu Mies, The Holiday, Jotain Annettavaa, Pientä Säätöä ja Pretty Woman. Isäntää huvittaa kun katselen näitä romanttisia elokuvia tämän tästä, mutta ei koskaan valita minulle siitä. Hän tietää, että tarvitsen annoksen näitä aika ajoin. Se on vain pakollista.
3. Ostan usein leikkokukkia kotimme kaunistukseksi. Useimiten maljakossa on neilikoita. Pidän niistä, koska ne ovat siroja, kauniita ja kestävät pitkään. Vaikka olen todella pienituloinen, en mielelläni tingi kukkien ostosta. En juurikaan tuhlaa itseeni rahaa ikinä; värjään itse hiukseni, kosmetiikkaa mulla on kaapit täynnä, en käy ikinä kauneushoidoissa (tosin haluaisin kyllä käydä mutku kallista), en polta enää tupakkaa, en juo kalliita viinejä tai muutakaan alkoholia....karkkia syön, mutta se onkin ainoa paheeni kukkien oston lisäksi. Vai voiko noita edes paheiksi sanoa.


4. Jos alan sisustamaan uusiksi jotain kohtaa kodissamme, haluaisin saada sen heti valmiiksi. Nyt muutoksen alla on neidin huone enkä malttaisi odottaa, että saamme sinne kaikki mööbelit, jotka olemme ajatelleet hankkia. Kannatan kierrätystä sisustuksessakin ja olemme nyt hankkineet neidin huoneeseen käytettynä huonekaluja. En pidä siitä, että kaikki pitää ostaa uutena. Kierrätettynä ja vähän käytettynä saa niin paljon käyttökelpoista tavaraa. Ja vaikka olisin miten rikas, en luovu tästä periaattestani. En kestä nykyajan kulutusjuhlia enkä sitä miten mitään ei enää vaalita kunnolla. Hyvänä esimerkkinä Mimpen polkupyörä. Se on kaunis, punainen pienen tytön pyörä, joka on täysin ehjä ja toimiva. Sellaisena Mimun ukki löysi sen heidän taloyhtiön roskiksesta. Miksi joku heittää roskiin täysin ehjän ja toimivan polkupyörän? En vain ymmärrä. Jos haluaa luopua jostain, kierrätys on se paikka, ei roskis. Itse aion lahjoittaa tänä keväänä Pelastusarmeijalle ison kasan kirjoja, joita en enää lue. Mieleenikään ei ole tullut, että heittäisin ne roskiin! Vaikka itse en niitä tarvitse, joku muu voi vielä tarvita. Roskiin voi heittää rikkinäiset ja pilaantuneet tavarat.


5. Olen alkanut juomaan jälleen kahvia. Jääkahvia ja cappucinoa. Lopetin kahvinjuonnin 15 vuotta sitten, 25-vuotiaana rankan sappirakon tulehduksen vuoksi. Sappi leikattiin vuonna 2002, mutta en palannut kahvinjuojaksi sen jälkeen. Paitsi nyt. Kun saan neidin päiväunille, teen itselleni ison mukin jääkahvia, voileivän ja katson hetken telkkaria. Ai että miten hyvältä kahvi maistuukaan kaikkien näiden vuosien jälkeen.


6. Mietin päivittäin miten paljon rakastan perhettäni. Tämä ei liene mikään uusi asia minusta, mutta haluan sen sanoa jälleen kerran ääneen. Meillä on taloudellisesti tiukat ajat minun työttömyyteni takia, mutta vaikka meillä ei ole tilillä miljoonia, meillä on toisemme. Teemme kaikkemme, että Mimu saa onnellisen ja hyvän lapsuuden vaikka emme pysty tällä haavaa tarjoamaan hänelle ulkomaanmatkoja tai superkalliita leluja tai vaatteita. Teemme hänen elämästään mahdollisimman kokemusrikasta monin eri tavoin. Opetamme hänelle luonnon tärkeyttä, viemme häntä luistelemaan, pyöräilemään, leikkimään....ei kaikkeen tarvita isoja summia rahaa. Haluamme opettaa hänelle rahan arvon, mutta emme sitä että raha määrää elämässä kaiken.


7. Olen innostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta viime aikoina taas enemmän kuin pitkään aikaan. Ruokaraamattuni on Valion -sivut, joista olen ammentanut meille todella hyviä arkiruokia. Käymme kaksi kertaa viikossa kaupassa ja suunnittelemme aina etukäteen mitä viikon aikana syömme. Kaupassa on mukana kauppalappu ja ostamme tuotteet aina sen mukaan. Teen tosi usein laatikkoruokia tai keittoja, joista syö useamman päivän. Tämä tyyli sopii kukkarolle erinomaisesti eikä tule ostettua herätejuttuja lähestulkoonkaan niin paljon.


8. Rakastan suunnitella sekä toteuttaa juhlia ja tapahtumia. Viime keväänä järjestin suuren bloggaajamiitin Turussa ja sen järkkääminen oli hurjan kivaa. Kun järjestän jotain, haluan tehdä asiat niin, että ihmiset viihtyvät. Jos kutsun kotiini ystäviä, haluan kotimme olevan siisti ja tarjoilujen riittävän. Kamalin painajaiseni juhlia järkätessä on, että tarjottavat loppuisivat kesken! Mielummin överit kuin vajarit. Sama sääntö pätee myös siihen jos haluan antaa lahjan jollekulle tärkeälle ihmiselle. Minulla on tapana hemmotella ystäviäni lahjoilla ja pienillä muistamisilla, koska siitä tulee itselle niin hyvä mieli.


9. En voi sietää takinkääntöä. Enkä mielistelyä. Enkä kaksinaamaisuutta. Itse en mielistele ketään, en tavan vuoksi enkä minkään. Sanon jos on jotain sanottavaa, tykkään jos tykättävää, mutta en tee kumpaakaan sen vuoksi, että minusta pidettäisiin enemmän. Olen hieman mustavalkoinen siinä mielessä, että jos minua loukataan tai kohdellaan huonosti, suljen minua väärin kohdelleet ihmiset elämästäni täysin pois. En roikota mukanani ketään kuka rikkoo luottamukseni tai sydämeni. Uskon anteeksiantoon, mutta vain kerran. Toinen kerta on jo hyväuskoisuutta.


10. Haaveilen siirtolapuutarhamökistä. Haluaisin sellaisen kodikkaan mökin, missä voisimme perheen kesken viettää kauniiita kesäpäiviä ja istua ystävien kanssa iltaa. Saisin sisustaa mökin meidän näköiseksemme ja laittaa vähän puutarhaa. Iltaisin istua mökin rappusilla, juoda pullon vanhan ajan limoonadia ja puhua maailma paremmaksi paikaksi.


Haastan mukaan kertomaan 10 faktaa itsestään:

Jusu
Dixi
Tuija
Hanna
Mia
Nanne

Mukavaa viikonloppua ihanat! Ja hyvää vappua! :)

12 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta 😍

  Aika monta kohtaa voisin kirjoittaa minäkin, aiankin kuusi kohtaa kuulosti tutulta. Ihanaa vappuviikonloppua 😊

  VastaaPoista
 2. Pretty womanista tulee aina nuoruus mieleen ♡
  Ihanaa vappuviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee :D <3

   Aurinkoista vapunpäivää :)

   Poista
 3. Pretty womania olen mäkin katsonut niin useasti, että melkein ulkoa muistan. :D

  Se on muuten jännä, että onko sielunmaisema meri tai järvi, kumman luona on enemmän lapsuuttaan viettänyt ratkaisee. Muistan kun asuin pari vuotta Raumalla, meri oli ihan kiva, mutta itselle se ei ollut järvi, joka se oma happy place, koska se oli sitä 19 vuotta elämästäni. Kun muutettiin aikoinaan Raumalta Valkeakoskella missä on sitten taas paljon järviä, tuli heti sellainen olo, että olen kotona, vaikka tykkäsin asua Raumallakin.

  Siirtolapuutarhamökki olis ihana! Itse en tiedä vaan jaksaisinko sitä "talkoojuttua" mikä siihen liittyy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että noihin siirtolapuutarhoihin liittyy aina kyllä tuo jonkin sortin yhteisöllisyys :/ ja tosiana talkoot. Mä olisin kyllä kans enemmän semmoinen omissa oloissaan viihtyvä puutarhamökin omistaja :D

   Poista
 4. Kiitti haasteesta :) Tää on aika hauska :)

  VastaaPoista
 5. Mäkin kannatan kierrätystä! Ja vanhan tekemisestä uudeksi sekä tuunausta. Ei oo aina järkeä ostaa kaupasta uutta ja jos on yhtään kädentaitoja, niin vanhoja juttuja uudistamalla voi saada tosi persoonallisenkin näköistä jälkeä :)

  VastaaPoista
 6. Luulenpa etteivät lapset muista niitä kalliita matkoja, leluja ja vaatteita vaan ennemminkin sen, kuinka heidän kanssa on vietetty aikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)