perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kummityttö.Meistä tuli maaliskuun loppupuolella Isännän kanssa tämän kuvassa näkyvän ihanan pikkuneidin kummeja. Itselläni ei ennen tätä ole ollut vielä yhtään kummilasta, joten kummitädin tehtävä oli minulle suuri kunnia. Isäntä on tämän tyllerön lisäksi kahdelle lapselle kummina.

Kummityllerön äiti on eräs parhaista ystävistäni. Hän on myös meidän tyttäremme kummi.


Kun ystäväni pyysi meitä kummeiksi, tiesin heti mitä hankkisimme kummitytöllemme ristiäislahjaksi. Kummilusikka on perinteinen kummilahja, mutta ehkä tosiaan liiankin perinteinen. Ainakin sellaisenaan. Usein kummilusikat ovat valtavan kokoisia ja niillä on oikeasti todella hankala syöttää lasta, mikäli lusikan ottaa käyttöön. Jos sen taas jättää kaappiin muistoksi, sinne se sitten unohtuu.

Kummityttömme sai meiltä kummilusikan, mutta paljon persoonallisemman version. Löysin netistä aivan ihanan verkkokaupan, Beloved.fi, mistä hankimme tämän lahjamme.
Kaupassa on myynnissä mm. näitä kummilusikoita, mutta myös muita lahjoja kuten koruja, kirjanmerkkejä, kakkulapioita ja kortteja.

Kaikki tuotteisiin käytetyt lusikat ovat vanhoja. Ne ovat kerätty kirpputoreilta, sukujen lusikkalaatikoista, huutokaupoista...mistä vain. Lusikat käsitellään ja työstetään uuteen elämään esim. kummilusikoina tai koruina.

 

Kummityttömme lusikka näytti tältä. Hommasimme lusikkaan kehykset ja minä solmin lusikan varteen vaaleanpunaisen rusetin. Näin kummityttöllemme jää ristiäispäivästä kaunis muisto tämän lusikkataulun muodossa. Joskus vuosien kuluttua hän voi laittaa tämän oman kotinsa seinälle, mikäli niin tahtoo.

Tämä lahja oli aivan ihana antaa. Mieltämme lämmitti erityisesti, että myös tytön vanhemmat, isovanhemmat ja toiset kummit pitivät tästä oikein paljon. Idea oli heidän mielestään onnistunut hyvin.

Suosittelen lämmöllä Beloved-verkkokauppaa. Itse sain heiltä erinomaista palvelua ja tilaamani tuotteet saapuivat nopeasti. Mikäli etsit persoonallista lahjaa, kurkkaa ihmeessä Belovedin tarjonta.

Ristiäispäivä meni oikein hyvin. Itse juhlasankaritar oli kiltisti koko tilaisuuden ajan. Myös meidän Uhma-Onneli jaksoi tsempata koko päivän hienosti, vaikka päikkäriaika olikin. Kotimatkalla autossa sitten uni maistui.

Hieman hymyilytti kun neiti ohjeisti minua ristiäispäivän aamuna:

-Äiti, sitten kun se pappi puhuu, muista että silloin pitää olla sitten hiljaa. 

Oli oppi mennyt näköjään perille. Olin nimittäin jo hyvissä ajoin kertonut neidille, että näin kuuluu toimia sitten kun on itse ristiäispäivä ja pappi puhuu. Hyvä, että hän muistutti minua myös tästä.

Oli aivan ihanaa päästä tämän pienen tyllerön kummeiksi. Olemme todella onnellisia ja otettuja tästä tehtävästä. Kummityttömme äiti on minulle rakas ihminen ja olemme hänen kanssaan yhdessä kokeneet paljon, niin iloja kuin surujakin. Hän on ihminen kenelle voin kertoa mitä vain ja tiedän, että hän ymmärtää.

Sellaista on tosiystävyys.

Kaunista viikonloppua kaikille! :)

Linkit eivät ole mainoslinkkejä. Mielipiteet ovat bloggaajan omia.

12 kommenttia:

 1. Onnittelut kummiudesta. Kaunis lapsi ja äiti. Itse näytän oman lapseni ristiäiskuvissa puolikuolleelta haamulta, onneksi tärkeintä niissä on kuitenkin se itse lapsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3 Joo, kyllä nuo yövalvomiset jättävät jälkensä, muistan itsekin olleeni aika järkyttävän näköinen kun tyttömme oli pieni :D

   Poista
 2. Ihana nimi prinsessalla. Onnea kummeudesta <3
  Aurinkoista perjantaita.

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö? Tilasin pari vuotta sitten parhaan lapsuudenaikaisen ystäväni lapselle tuollaisen "lusikan" ja kehystytin sen. Se oli todella pidetty lahja, etenkin kun tuo pikkuneiti sai suurelta ystäväpiiriltä paljon vaatelahjoja ja äitikin on kova shoppaleimaan. Ainakin tuo on pysyvä lahja ja tosi kaunis pitää esillä vaikka lapsen omassa huoneessa.

  Aurinkoista viikonloppua ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! :) Ihana, että sä olit myös löytänyt tämän lahjaidean :) Tämä on todella kiva!

   Aurinkoa viikonloppuusi ihana Tuija <3

   Poista
 4. Voi miten ihana lahja onkaan! Mielestäni todella onnistunut valinta :)
  Mä olen kans siunattu ihanilla kummilapsilla, niitä on jo virallisesti kolme. Yhdelle olen varakummina, kun kukaan oikeista kummeista ei pidä yhteyttä. Mullekin kummin tehtävä on suuri kunnia ja haluan olla siinä tehtävässä paras! Ja kyllä mä noilta rakkailta lapsosilta olen saanut palautetta, että Janet-kummi on paras :D
  Ihana Mimu ja pienokainen! ♥
  Ihanaa viikonloppua sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Juu, tämä lahja oli kyllä todella kiva antaa <3

   Aurinkoa viikonloppuusi kaunotar <3

   Poista
 5. Mulla on myös yks kummilapsi, ihana Seila-tyttönen. <3 Muita tuskin enää saankaan, ku en kuulu kirkkoon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia on, että on edes yksi <3 :)

   Poista
 6. Onnittelut kummitytöstä! ♥ Ihana tuo lahja!!!
  Ja voi kun Mimpe näyttää isolta tytöltä tuon pienen rinsessan vierellä!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3

   Eikö näytäkin! :D Mun pieni tyttö on jo noin iso! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)