perjantai 11. maaliskuuta 2016

Versio 2.0.


Ysärillä hajuvettä joskus päälleen suihkaisseet tuskin ovat välttyneet Calvin Kleinin One-tuoksulta? Sehän taisi olla ensimmäisiä unisex-tuoksuja, joita markkinoilla oli. Tai ainakin parhaiten markkinoituja. Calvin Klein ei muuten käytä tuoksuistaan nimitystä unisex vaan shared, joka itseasiassa kuulostaa paljon kauniimmalta kuin unisex. Muistan, että itsekin käytin tätä tuoksua vuonna 1997 ja edelleenkin kun tämä tuoksu tulee jossain vastaan, se vie minut automaattisesti kyseiseen vuoteen. CK One oli todella sitruksinen ja niin sukupuoleton tuoksu, että se sopi sekä miesten että naisten iholle tuosta nuin vaan. Pullokin oli eleetön ja neutraali, eikä ollut enemmän kallellaan mihinkään suuntaan. (Kuva)
 


90-luvusta alkaa olla jo aikaa ja CK One on saanut nyt kaverikseen CK 2-tuoksun. Se on 2010-luvun One, paitsi että se on Two. Sama ajatusmaailma on edelleen voimassa eli sukupuoliroolit menee kumoon ja kumpi tahansa voi tarttua tähän pulloon tuoksuakseen hyvältä.


Pullo on hauska pyöreäpyllyinen. Muotoilun ansioista sen voi asettaa seisomaan korkkiin joko ylösalaisin tai sitten toisin päin. Jälleen kerran Herra Klein on onnistunut pullon vähäeleisyydessä ja siinä, että se sopii kaikkien ihmisten käytettäväksi. Läpinäkyvää lasia ja muovia. Graafisten kulmien kaverina kivaa pyöreää muotoa. Symboliikka heijastelee miestä ja naista.


Mutta onko kakkonen samanlainen kuin ykkönen? Ei minusta ole ollenkaan. Sukua ne ovat toisilleen, mutta vain juuri sen verran, että sen huomaa. CK 2 on lähtökohtaisesti särmempi tuoksu kuin One. Ykkösversiossa on pehmeämpi, pyöreämpi tuoksumaailma kun taas tässä mennään astetta pirteämmälle puolelle. Jos vertaa näitä kahta shared-tuoksua keskenään ja pitäisi sanoa onko näistä jompikumpi aavistuksen enemmän miesten tuoksu, niin sanoisin että se on tämä kakkonen.

Mutta siltikään se ei ole miesten tuoksu, -pelkästään. Tämä tuoksu on niin jännä ja taitavasti tehty, että siitä on mahdoton väittää etteikö se sopisi kummallekin sukupuolelle.

Alkutuoksun aloittaa jännittävä wasabi -tuo maustetahnojen kipakka kunkku. Sitä seuraa mandariiniappelsiini sekä orvokin lehdet. Sydäntuoksuun on kerätty sateisten katujen mukulakivien aromia, orriksen juurta ja ruusu absoluuttia. Lopputuoksun täydentää raikas vetiver, pehmeä santelipuu ja itämainen suitsuke.


CK 2 on ehdottomasti jännittävä tuoksu. Mielestäni on hauska ajatus, että pariskunta voisi käyttää samaa tuoksua. Sen voisi hankkia yhdessä ja käyttää sitä aina tärkeissä tilaisuuksissa ja tilanteissa. Näin kumpikin muistaisi tietyt tapahtumat tämän tuoksun kautta.

CK 2 on tullut myyntiin helmikuussa 2016 ja siitä löytyy seuraavat tuotteet seuraavin suositushinnoin:

ck2 eau de toilette 30 ml, suositushinta 42,30 euroa
ck2 eau de toilette 50 ml, suositushinta 52,90 euroa
ck2 eaude toilette rollerball 10 ml, suositushinta 19,00 euroa
ck2 body lotion 200 ml, suositushinta 26,25 euroa
ck2 showergel 200 ml, suositushinta 21,00 euroa
ck2 deo stick 75 g, suositushinta 20,35 euroa

Miltä sinusta kuulosta ajatus jaetusta tuoksusta?

Tuoksu on lehdistönäyte. 4 kommenttia:

 1. Ck:n tuoksut ovat ihanan raikkaita ♡
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä :)
   Ihanaa viikonloppua myös sulle <3

   Poista
 2. Itselle tämä oli hieman liian maskuliininen tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ehkä aavistuksen enemmän miehinen kuin edeltäjänsä.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)