torstai 11. helmikuuta 2016

Taidenäyttely osa II: teini-ikä.


Tänään jatkuu taidenäyttely. Vuorossa teini-iän teokset! Pidemmittä puheitta siis asiaan. Ylläoleva maalaus on tehty kasiluokalla eli 14-vuotiaana. Kyseinen työ oli muistaakseni sellainen, että meidän piti jäljitellä jokin kuuluisa maalaus ja tässä minun versioni sellaisesta. Nyt pitää häpeäkseni tunnustaa, että ei ole mitään hajua mikä alkuperäinen taideteos oli, josta tämä replika on tehty. Joku enemmän taidetta harrastava voi valaista muistiani mikäli sattuu tunnistamaan mikä tämä on.Disneyhahmot olivat yksiä mieluisampia piirrettäviä. Mulla on näitä todella iso kasa, mutta tähän valitsin nyt nämä kaksi. Iineksen ja Akun. Nämä ovat muistaakseni tehty myös joskus vuoden 1990 paikkeilla.


No niin, ahoi myötähäpeä! :D Muskelimies ja pikkuinen tipu. Olin joskus 16-vuotiaana todella viehättynyt lihaksikkaista miehistä ja tottakai niitä tuli sitten piirreltyäkin. Jean-Claude van Damme taisi olla yksi ihanimmista muskelimasoista ikinä. Nyttemmin miesmakuni on todellakin muuttunut ja ylipumpatut bodarit eivät saa sydäntä lyömään nopeammin. Mutta -92 oli tälleen.


Rakastin Beverly Hills 90210 -sarjaa ja tottakai se tuli myös piirroksiini. Tässä siis Brenda Walsh ja Dylan McKay. Luulenpa, että tämä kuva on ollut mallina kun olen piirtänyt tätä. Vaikka tämäkin on tehty ihan tosissaan silloin joskus, niin nyt kun tätä katsoo, niin onhan tämä aika hellyyttävä. Olisin mieluusti ottanut Dylanin omaksi poikaystäväkseni, olihan hän niin komea :)


Ja kukapa teinityttö ei olisi tykännyt Tom Cruisesta ysärillä? Niin, kuvassa on siis Tom Cruise, jos ette tunnistaneet. Vähän on ukko tyrpeän näköinen. Olen piirtänyt tämän jostain Top Gun-julisteesta muistaakseni?
Olin nuorempana aikamoinen crazy cat lady ja kissoja tuli piirreltyä paljonkin. Tässä muutama lempparityöni kissoista.

Ja sitten muuama lukioaikojen työ. Meidän lukion ykkösluokan kuviksenope oli abstraktien ystävä ja minä taas en ollut. Ensimmäistä kertaa elämässäni sain 8:n kuvamataidosta ja se oli kauheaa. Onneksi tokalla luokalla meillä vaihtui ope ja numero palasi takaisin 10.

Vuonna 1992 ensi-iltansa sai Dracula-leffa, josta toinen kuva on. Inspiroiduin tuollaisista goottihenkisistä jutuista ja piirtelin niitä enemmänkin.

Alin työ on sitä aikaa kun Suomi oli menossa EU:hun mukaan. Meidät jaettiin kuvisluokassa kahteen eri ryhmään; vastustaviin ja puoltaviin. Voitte varmaan päätellä kuvasta kummassa ryhmässä itse olin :D


Ja vimpaksi kuvaksi tähän taidenäyttelyyn Nalle Puh :) ikiaikainen sankari ja suosikkini.

Ensi viikolla luvassa taidenäyttelyn vimppa osa, pysykäänhän kyydissä!

14 kommenttia:

 1. 90210 ja Dylan ♡♡♡
  Mä piirtelin aina Karvista ja Oskuja :)
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dylan oli kyllä aika kuumis :) <3

   Ihanaa viikonloppua myös sulle :)

   Poista
 2. Ihanaa kun olet säilyttänyt kaikki nämä. Itsellä on osa Cian teoksista tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Cia antaa luvan, teeppä blogiin hänen töistään näyttely :)

   Poista
 3. Muskelimies-paljastus oli aika yllätys. :D :D :D Ihania muisteloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeä paljastus teinivuosilta :D Joo, se oli sitä aikaa kun Simo Rantalainen oli kuuma kolli ja sitä myöden kaikki muskelimasat olivat niin ihania. Onneksi en enää ajattele samoin :D

   Poista
 4. Ihania! :-D Mun suosikki oli ehkä toi Tomppa..

  VastaaPoista
 5. Hauskoja :D Odotan mielenkiinnolla vikaa osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Ens viikolla tulee vimppa osa.

   Poista
 6. Tykkään, tykkään, tykkään näistä sun töistä! <3

  VastaaPoista
 7. Ihan oikeastiko teille annettiin kuviksen numero taitojen perusteella?! Eikö se ole aika julmaa noin teini-ikäisiä ajatellen? :/

  Minähän en osaa piirtää kissaa takaapäin, mutta meillä sai kympin, jos ei ollut poissaoloja ja yritti. Samoin musiikissa(jossa minulla ei ole yhtään enempää lahjoja kuin taiteessa... :D), jos oli paikalla ja teki parhaansa, sai kympin. Olen aina luullut, että kaikissa kouluissa on niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä 90-luvun alussa meillä oli näin :( valitettavasti. Nykyään numeroarvostelu on varmaan toisin perustein tehty.

   Teillä on ollut kyllä edistyksellinen opetusmalli. Kyllä meillä numeroiden saanti perustui aina taitoihin :( Esim. liikunnassa ne ketkä pelasivat jossain seurassa tai harrastivat aktiivisesti jotain tiettyä lajia, saivat automaattisesti 10:n vaikkeivat olisi olleet yhdelläkään tunnilla paikalla.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)