torstai 15. lokakuuta 2015

Todennäköisesti maailman ainoa.


Nyt on varmaan aika avata meidän neidin suurta rakkautta täällä blogin puolellakin. Olemme koko kesän käyneet bonggailemassa nimittäin lintuja. Eikä mitä tahansa lintuja vaan ihan oikeita valkoposkihanhia. Kyllä, -luitte oikein. Nuo niin monien vihaamat hanhet, jotka kakkailevat ympäriinsä eivätkä oikein piittaa ihmisten säännöistä. Ovat ehkä vähän röyhkeitäkin ja kulkevat jättiläismäisissä laumoissa. Ja ovat aivan kaikkialla. Niistä samoista linnuista meidän neiti pitää.

Ei. Pitää on vähän lievä ilmaisu. Sanoisimme, että hän suorastaan rakastaa niitä.
Kesällä olemme ajelleet milloin missäkin ja auton ikkunasta on vilkuteltu kanukeille. Kanukki on lempinimi näille linnuille. Se juontuu siitä, että valkoposkihanhi muistuttaa kanadanhanhea. Kanada ja siitä sitten kanukki. Junou. Ja lapsen suuhun sana kanukki on helpompi kuin valkoposkihanhi.


Paras paikka kanukkien bonggaukseen Turussa on ehdottomasti Ruissalo. Sinne olemme ajaneet parhaimmillaan montakin kertaa viikossa ihastelemaan näitä kaakattavia lintusia. Joka kerta neiti on hihkunut innoissaan ja sanonut äiti mennään silittämään.

Se ei valitettavasti ole mahdollista, mutta olemme uskaltautuneet muutaman kerran menemmän melko lähelle kanukkeja ja katselemaan niitä turvallisen matkan päästä. Isi ihminen on joka kerta muistuttanut minua elokuvasta Linnut, mutta mä olen vastannut, että siinä leffassa ei linnut tainneet olla hanhia...

Kohta puoliin kanukit lentävät takaisin lämpimämpiin maihin. Olimme vajaa kaksi viikkoa sitten Ruissalossa vilkuttamassa niille ja toivottamassa hyvää lentomatkaa. Näin piti tehdä oikein kahtena päivänä peräkkäin. Neiti sanoi aamulla heti herättyään, että mennään kanukkeja katsomaan. 

Eihän siinä voi kuin toteuttaa lapsen toive.

Kysyimme häneltä minne kanukit lähtevät lentämään, neiti vastasi meille:
-Kananaan. (Kanadaan)
Olemme tulleet Isännän kanssa siihen tulokseen, että meidän neiti on todennäköisesti ainoa ihminen maailmassa kuka pitää valkoposkihanhista eli kanukeista näin paljon. Hän kertoi meille tässä taannoin, että haluaisi oman kanukin. Se on hieman haasteellisempi tehtävä meille vanhempina, mutta olemme esittäneet joulupukille toiveen, josko jotain asian eteen voisi tehdä.

Olisihan se ihanaa nukahtaa iltaisin kun kainalossa olisi oma, pehmeä valkoposkihanhi.

12 kommenttia:

 1. Ihanan määrätietoisen näköinen neiti menossa kanukkeja ihailemaan!! ♥ Ja ihanaa että Mimu on niin eläinrakas!!

  P.S. Mimulla on ihan superhienot tennarit, mäkin haluun tuollaiset!!! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin :D niin on päättäväinen askel! Mimu on kyllä niin hurjan eläinrakas <3

   Ps. Hooetämmän lasten mallistosta löytyy! :D

   Poista
 2. Liikuttavaa kun toinen on niin innostunut! <3

  VastaaPoista
 3. Voi suloista pikkuista <3
  Eläinrakkaus on hieno piirre ihmisessä, ja vielä kun se tulee luonnostaan, eikä niin kuin jossain mainitsit opeteltuna asiana.
  Itse myös eläinrakkaana ihmisenä tunnen automaattisesti sielujen sympatiaa toista samanlaista ihmistä kohtaan, vaikka muuten olenkin aikamoisen epäsosiaalinen mörökölli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) <3

   Hän on todellinen eläinten ystävä ja luonteeltaan muutenkin kauhean empaattinen <3

   Poista
 4. Voi, mikä hauska tarina valkoposkihanhista ja pikkuneidistä! Niin suloinen pikku lintubongaaja. Ja kävitte vilkuttelemassa ja toivottamassa hyvää matkaa kanukeille Ruissalossa, varmaan tuli linnuille ja pikkubongaajalle hyvä mieli.
  Kiitos kun tulit kurkkaamaan blogiini. Minä tulin vastavierailulle, ja löysin täältä kivan blogin.
  Kauniita lokakuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula! Kiva kun tulit vastavierailulle :) <3 tervetuloa mukaan! :)

   Aurinkoa, iloa ja valoa myös sulle :) <3

   Poista
 5. Oli vähän tylsää, ja pengoin huvikseni ja teidän typykän iloksi, mitä internetin ihmemaa sanoo valkoposkihanhileluista. SUomesta en löytänyt yhtään kauppaa, josta moisen olisi saanut, paitsi yksi koiratarvikefirma, mutta se hanhi oli ihan kirjaimellisesti raadon näköinen. Ei kiva. Amazonilla on myynnissä söpöinen hanhi, joka vielä ääntelehtiikin (veikkaan, että uuteenvuoteen mennessä kiskotte patterit irti...) http://www.amazon.com/dp/B000J4FESA/
  ja ebaystakin löytyi yksi
  http://www.ebay.ie/itm/CANADIAN-GOOSE-gift-plush-STUFFED-ANIMAL-bird-PLUSH-TOY-/161855223238?hash=item25af52b5c6
  joka ei tosin minusta ole yhtä söpön näköinen mutta postikulut huomioon ottaen paljon vanhempiystävällisempi. Eikä tässä taida olla ääntä. Toivottavasti näistä on jotain iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei KIITOS sulle <3 Me ollaan vähän itsekin pengottu näitä ja koska Suomesta näitä ei tosiaan saa ja Suomeenkin on vähän hankala saada noiden postareiden takia, me ollaan valjastettu eräs ystävämme hankkimaan tämä hanhi kun hän lähtee Jenkkeihin vielä ennen joulua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)