torstai 1. lokakuuta 2015

Sadut muuttuivat todeksi.

Palataan ajassa puolitoista kuukautta taaksepäin, kesälomamme alkuun. Olimme koko kesän luvanneet Mimpelle, että viemme hänet Muumimaailmaan. Hän kun on ehkä kovin 2-vuotias Muumifani. Hän osaa laulut ja tietää hahmojen nimet. Muumeja katsotaan telkkarista ja niitä luetaan potalla. Synttärilahjaksi saatu Muumitalo on leikeissä mukana lähes päivittäin. Muumit bongataan mistä vain ja milloin vain.

Meillä eletään Muumeja siis isosti. Luonnollista oli, että neiti odotti kovin pääsyä siihen ihmemaahan, missä ne ihanat Muumit ja muu laakson väki asustavat.Päiväksi valikoitui kaunis elokuinen lauantai. Koska elettiin jo tosiaan elokuuta, pahin ryysis oli onneksi ohitse. Toki vierailijoita oli paljon, mutta voisin kuvitella, että mikä tahansa heinäkuun lauantai olisi paljon pahempi.
Meidän neitiä ei paljon tarvinnut patistaa Muumien luo. Niin rohkea ja reipas pieni ihminen! Omia silmänurkkia oli pakko pyyhkiä muutamaankin otteeseen kun hän halaili laakson asukkeja. Taidettiin Isännän kanssa molemmat nieleskellä taas liikutuksen kyyneliä. Näissä hetkissä oli jotain niin suurta tuolle pienelle tytölle. Satu muuttui todeksi.


Mimpe tapasi monta sankariaan, kuten mm. pikku Myyn. Pikku Myy kehui Mimua rohkeaksi pieneksi tytöksi. Suurin pettymys oli kun hänen suosikkiaan Haisulia ei näkynyt ollenkaan! Hänellä oli mukanaan oma Haisulipehmo, mutta oikea Haisuli jäi tapaamaatta.Onneksi kuitenkin Nipsu tuli moikkaamaan. Isikin pääsin Nipsun karvaiseen kainaloon. Mimpe kertoo edelleen kaikille, että Muumihaailmassa oltiin, Nipsun sylkyssä olin.

Edes Mörkö ei pelottanut yhtään. Vähän vakavaksi tilanne veti, mutta Mörön luolaan piti mennä parikin eri kertaa ja ihastella Mörköä. Itse olisin todennäköisesti lapsena pelännyt tuota sinistä tyyppiä, mutta mä olinkin lapsena ihan nössö. Ja oon edelleen :D Onneksi tyttäreni on äitiään rohkeampi.

Tänä kesänä Muumilaaksoon oli muuttaneet myös Tiuhti ja Viuhti, jotka olivat todella hauskoja tyyppejä. Tosin Mimpen pehmo-Haisuli pelotti tätä kaksikkoa niin kovin, että he piiloutuivat salkkunsa taakse pariinkiin eri otteeseen. Sitten Mimpe antoi Haisulin hetkeksi isille ja näin Tiuhti ja Viuhti uskalsivat tulla Mimpen juttusille.
Myös Poliisimestarin tapaaminen oli jännittävää. Tai Mestaripoliisin, kuten Mimpe itse sanoo.

Muumishopista ostettiin kotiinviemisiksi Nipsu, joka osoittautui tämän käyntikerran suurimmaksi idoliksi. Olimme Muumimaailmassa yhteensä melkein viisi tuntia ja kertakaan neiti ei sen aikana kiukutellut, itkenyt tai ollut mitenkään hankala, vaikka päikkärit jäivät välistä ja väsy varmasti painoivat silmää.

Kun lopulta lähdimme kotiin, hän totesi autossa, että oli rankka, mutta mukava päivä.
Äiti ja isi olivat samaa mieltä.
Olimme paljon kuulleet etukäteen vähättelyä Muumimaailmasta miten siellä ei ole aikuiselle mitään ja kaikki maksaa älyttömästi. Niin no, en tiedä kuinka moni aikuinen edes päättää lähteä ilman lapsia sinne (paitsi japanilaiset, heillä ei paljon lapsia mukana ollut). Lapsen takiahan sinne mennään vai kuinka? Me ainakin tykättiin koko perhe Muumimaailmasta todella paljon. Suurin ilomme ehdottomasti oli nähdä oman lapsen riemu ja onni kun hän pääsi rakkaiden Muumien luo. Se teki myös meidän päivästä Isännän kanssa aivan täydellisen.

Ja tuo, että siellä maksaa. No tottakai maksaa. Mikäpä tällainen lasten huvituspaikka Suomessa ilmainen olisi? Edullisestikin pääsee viettämään päivää kun ottaa omat eväät mukaan ja nautiskelee ne nätillä säällä ulkosalla, kuten me teimme.

Mielestämme Muumimaailmassa oli kaikki hyvin järjestetty ja homma pelitti erinomaisesti. Meidän poppoo antaa täydet pisteet ja lupauksen, että ensi kesänä tullaan taas halamaan koko laakson väki läpi :)
10 kommenttia:

 1. Noh, itse voisin mennä helposti Muumimaailmaan ilman lapsia. Se on ollut monta vuotta suunnitelmana, mutta aina jää toteuttamatta. Olen viimeksi käynyt siellä joskus mukulana, ja paikka on ilmeisesti kehittynyt huimasti. Olisi ihanaa päästä halailemaan Muumeja, ne kun ovat mulle todella rakkaita. En tosin tiedä, miten hyvällä lasten vanhemmat katsoisivat 25-vuotiasta, joka tönisi lapsia pois tieltään..:D:D:D

  Ihanan näköinen reissu! Kyllä Muumit vaan rulaa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin voisin! :D tuo mitä kirjoitin oli lähinnä pieni kuitti niille ketkä jaksavat narista siitä ettei siellä ole aikuiselle mitään. No kukaanhan ei tosiaan pakota menemään sinne ilman lapsia ja mun mielestä lapsen kanssa siellä on ihan mahtavaa kun näkee sen pienen ihmisen riemun :)

   Itseasiassa kyllä siellä nytkin näkyi ihan suomalaisiakin nuoria kenellä ei ollut lapsia mukana :D Että sinne vaan ensi kesänä :) Ja jos et kehtaa yksin lähteä, tule meidän mukaan! Ollaan jokatapauksessa menossa :D

   Poista
 2. Ihana, Mimpe on kyllä tosi rohkea, näkee, että nauttii. <3 Olen meinaten FB:ssa katsonut seinälläni usein kuvia, että lapsi on ollut ihan tohkeissaan, kun on oltu menossa, mutta hahmot nähtyään on iskenyt ujous ja itku. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on niin reipas <3 :) Joo, mun veljentyttö oli ihan paniikissa kun hänen ois pitänyt mennä halimaan Muumit. Ei tullut mitään :D

   Poista
 3. Muistan kun vietiin Cia Muumimaailman. Voi sitä riemua ja niitä ihania kiljahduksia mitä suusta tuli <3 Nyt neiti on aloittanut autokoulun ja elokuussa täyttää 18 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija ilmoittautuu :)

  Kauniisti kirjoitettu reissusta, niin kauniisti, että sai itsekin melkein pyyhkiä silmänkulmia välillä. Mimpe on kyllä söpö tyttö! Ja niin on pehmo-Haisulikin :) Hyvän lempparin on neiti itselleen valinnut muumeista. Tosi iso harmitus, että Haisulia ei sitten näkynytkään muumimaailmassa :( Muistelen, että isäntä sanoi samaa, kun joskus kävi tuolla omien lapsiensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! :) <3

   Kiitos, olipa kauniisti kommentoitu <3 Ei näkynyt Haisulia ei :( en tiedä sitten onko sen näkymistä rajoitettu, koska moni lapsihan siis pelkää sitä. Mutta sitten on näitä reippaita pikkuihmisiä jotka eivät pelkää ja heille se on pettymys kun ei Haisulia näykään.

   Poista
 5. Samoin, mulla ei ole lasta, mutta voisin mennä sinne silti :D. Koskaan en ole ollut, ja vähän harmittaa. Toinen paikka, mihin en pentuna koskaan päässyt, on Fazer. Sinne teki moni muu luokkaretkiä, mutta me käytiin aina vaan yhdessä ja samassa kotiseutumuseossa vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä itsekin voisin kuvitella meneväni Muumimaailmaan myös ilman lasta :) Tuo mitä kirjoitin oli vähän kuittia niille valittajille, ketkä sanovat ettei siellä ole mitään aikuiselle. Mun mielestä siellä on kaikille jotain! :) Ja kukaanhan ei pakota aikuista menemään sinne ilman lasta ja lapsen kanssa taas (varsinkin oman lapsen) se lapsen riemu ja ilo lämmittää niin paljon mieltä, että kyllä mä ainakin mielelläni sinne menen :)

   Hei Fazer <3 mäkin haluisin.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)