torstai 10. syyskuuta 2015

Muumuu ja määmää.

On olemassa asioita, joita ei vain tule ajatelleeksi ennen kuin on äiti. En koskaan ennen Mimpeä ajatellut miten paljon hyvää mieltä ja iloa voi saada lapsen ilosta ja riemusta.

Nyt kun olen ollut äiti jo yli kaksi vuotta, olen saanut kokea sydäntä pakahduttavaa iloa, riemua ja rakkautta. Kiitos kaikista näistä kuuluu pienelle tyttärellemme. Hän osaa iloita asioista juuri niin kuin vain lapsi osaa ja se ilo on tarttuvaa.

Myös se tunne kun toinen kokee elämässään jotain ensi kerran, on näin äidin vinkkelistä katsottuna yksi parhaimpia juttuja tässä vanhemuudessa. Se suunnaton hämmästys, ihmetys ja riemu. Ne kaikki kutkuttavat myös äidin masunpohjaa ja hymy on väkisinkin korvissa asti.

Meillä on tänä kesänä ollut aivan mahtavia kokemuksia. Ja osa niistä on ollut täysin ilmaisia. Kuten esimerkiksi lehmien ja lampaiden moikkaaminen. Onneksi Turun seudulla on sen verran maaseutua, että lapsen voi viedä ihastelemaan ihan oikeita lehmiä ja lampaita. Niitä voi hyvällä tuurilla päästä silittämäänkin. Meidän neiti tosin on kova halaamaan ja hän halaa mielellään myös eläinkamuja mikäli siihen on mahdollisuus.

Meidän aikuisten olisi hyvä ottaa välillä mallia lapsista. Nauttia niistä pienistäkin asioista kunnolla eikä narista tyhjänpäiväisiä muka-ongelmia. Heittäytyä ja jutella lehmille sekä lampaille vähän muumuuta ja määmäätä.

Maailma on taatusti sen jälkeen taas hetken ainakin kivampi paikka.Hellitä hetkeksi ja vietä kiva torstai :)

8 kommenttia:

 1. Ihanasti tullut tuo yksi utelias ihan aidalle asti Mimpeä moikkaamaa. <3 Lampaat tunnetusti on lehmiä uteliaampia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmillä oli sähköaita, joten se hieman varmaan esti niitä tulemasta ihan lähelle :( Noi lampaat meinasi tulla tuosta melkein läpi :D niin innoissaan ne oli :D

   Poista
 2. Voi ihana Mimpe ♥
  Mä olen vieläkin ihan lapsi, kun pääsen eläinten läheisyyteen :D Tai sit oon vaan niin eläinhöperö, kun mun on aina päästävä silittämään ja halimaan kaikkia karvapalleroita :)
  Ja lapsen riemu, se tarttuu ja sitä on ihana seurata ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama :) <3 eläinten paijaaminen on niin ihanaa ja terapeuttista <3
   Lapsen riemua ei voita kyllä mikään :)

   Poista
 3. Olisi niin kiva päästä rapsuttelemaan lampaita ja höpötellä niille. Ei ihme, että eläinten silittelyn sanotaan laskevan stressiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun seudulla oli nyt kesällä pari kolmekin paikkaa missä pääsi silittämään lampaita :) hyödynnettiin tätä kyllä todella paljon :D jos ei asuttaisi kerrostalossa, meillä todnäk olisi oma lammas :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)