torstai 30. heinäkuuta 2015

Raitapaitamamma.


"Soitetaan raitapaitamammalle", sanoo tyttäreni ja ojentaa puhelinta minulle. Raitapaitamamma on minun äitini. Nimi tulee siitä, että äidillä on usein meillä ollessaan kuvassa näkyvä pusero päällä. Ja koska Mimpellä on kaksi mammaa, minun äitini on raitapaitamamma.Raitapaitamamma on mamma, joka aikalailla väsymättä jaksaa leikkiä lapsenlapsensa kanssa. Kun raitapaitamamma on meillä, isi ja äiti voisivat lentää vaikka Kuuhun ja neiti ei sitä huomaisi. Hän on niin mamman tyttö. Mamman pitää käyttää potalla, antaa ruoka, pukea, leikkiä, kylvettää, -tehdä suurin piirtein kaikki mitä äiti ja isi normaalisti tekevät.


Mamman kanssa ei osata edes kiukutella -ikinä. En usko, että äitini edes tietää Mimpen osaavan sellaisenkin taidon. Jännä miten isovanhempien kanssa lapset ovat aina niin superkilttejä. Mimpe tosin on kiltti noin niinkuin yleisestikin, mutta kaikkein vähiten hän risaa ukkien ja mammojen kanssa.

Isovanhemmat ovat lapselle iso rikkaus ja voimavara. Olen syvästi kiitollinen ja onnellinen, että Mimpe rakastaa niin hurjasti kaikkia isovanhempiaan ja viihtyy erinomaisesti heidän kanssaan ja luonaan. Näin mekin saamme Isännän kanssa joskus hetken kahdestaan ja pääsemme käymään vaikka keskenämme kaupassa.


Korvaamattomia ovat siis mammat ja ukit. Hyvä tukiverkko lapsiperheelle on kullanarvoinen asia. Muistetaan arvostaa sitä ja iloita siitä, eiks ni :)

Kaunista torstaipäivää kaikille :) (sateesta huolimatta...)

6 kommenttia:

 1. Ihana raitapaitamamma ♥ & ihanaakin ihanampi Mimpe ♥
  Kyllä, olen minäkin onnellinen, että kahden mamman läsnäolosta saan edelleenkin nauttia ja molemmat papatkin olen oppinut hyvin tuntemaan, vaikka nyt jo ovatkin molemmat keskuudestamme poistuneet.
  Just tänään aamulla kävin mustikkametsässä, niinkuin aina mamman kanssa pienenä käytiin ja huomenna aion ilahduttaa mammaa mustikkarahkapullilla! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ♥ Kiitos muru ♥ ♥

   Sulla on todella onnellinen asema, mulla ei ole enää ketään isovanhemmista elossa :( mammaa kaipaan eniten. Ja toki ukkiakin, mutta hänen poismenostaan on jo niin pitkä aika, että sen asian kanssa on oppinut elämään.

   Ihana yllätys sun mammalle nuo mustikkapullat ♥

   Poista
 2. Mummot, mummit, mammat on kaikki ihan parhaita! <3

  VastaaPoista
 3. Jonna H vastasi juurin samoin sanoin kuin itse olisin kirjoittanut <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)