keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Uusi mutta kuitenkin tuttu.


Christian Dior Hypnotic Poison Eau Secréte. Ostin tämän kyseisen ihanuuden kollegaltani Kissikseltä, jolla tuntuu olevan joku kosmetiikan runseudensarvi jossain makkarinsa vaatekaapin perällä. Sellainen ehtymätön hana mistä tulee kosmetiikkaa vuolaana virtana. No ei kait. Paljon olen siis Kissikseltä kosmea ostanut ja hyviä ostoksia tehnyt. Tämä on ehdottomasti yksi niistä.
Oma ensikosketukseni Poisoniin kävi siis jo vuonna 1987 kun olin 11-vuotias. Kyllä luitte oikein. Sain sukulaiseltani laivatuliaisina Poison-pullon ja sehän oli siis täysin nappivalinta 11-vuotiaalle pikkutytölle. No mutta hei 80-luku. Silloin tehtiin paljon muutakin hullua. Poison teki tuoksullaan kuitenkin minuun lähtemättömän vaikutuksen, vaikka olin iältäni kovin nuori. Uskon, että se teki myös sen aikaiseen luokanopettajaani lähtemättömän vaikutuksen, joka melkein passitti minut takaisin kotiin kun eräänä aamuna saavuin kouluun Poison tuoksupilvi ympärilläni.
Enää ei alkuperäistä Poisonia minulla ole ollut vuosiin, mutta tahtoisin kovin sen takaisin tuoksuhyllyyni. Sitä odotellessa ostin siis tämän, joka on siis Poisonin yhden version lisäversio. Hypnotic Poison tuli markkinoille vuonna 1998 ja tämä Eau Secréte-versio vuonna 2013. Poisonin eri variaatioita on monia, mutta lempparini näistä on ollut aina Hypnotic-versio.


Miltä tämä salaisuuksien vesi sitten tuoksuu? Alussa tuntuvat todellinen sitruksien posse; mandariini, appelsiini ja bergamontti. Sydäntuoksussa tulevat vastaan neroli ja jasmiini ja pohjalla odottaa vanilja absoluutti. Melkoinen kimppu kaikkea ihanaa. Pullon ulkonäöstä ja väristä voisi päätellä tuoksun olevan jokin mystinen myskipläjäys, mutta tuoksu on todella sitruksinen ja kukkainen. Mielestäni tämä on täydellinen kesäiltojen tuoksu. Tiedättekö sen hetken kun helteisen päivän jälkeen ilma viilenee muutamalla asteella, mutta silti on vielä hirmuisen lämmin? Ilma on pehmeä ja sirkat sirittävät puskissa. Käki kukkuu ehkä jossain ja ilmassa tuntuu kesän tuoksu. Siihen hetkeen tämä tuoksu on täysi kymppi.

Hypnotic Poison Eau Secréte on ehdottomasti yksi tämän tulevan kesän lemppareistani. Onko se myös sinun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)