tiistai 17. kesäkuuta 2014

Tuuri -noloa vai ei?

Heitimme jokakesäisen perinnereissumme viikonloppuna Tuuriin. Paljon kehuttu ja paljon parjattu Tuuri herättää ihmisissä tunteita ja keskustelua. Olemme Isännän kanssa tehneet roadtripin jo seitsemän vuoden ajan sinne ja aiomme jatkaa perinnettä myös jatkossa.

Aloin reissumme kynnyksellä pohtimaan sitä miksi Tuurissa käyminen on joidenkin mielestä niin negatiivista. Tämä tuli mieleeni kun iloitisin asiasta ääneen Facebookissa ja siellä heräsi vähän keskustelua kyseisestä paikasta. Onko se sitten jotenkin noloa käydä Tuurissa ostoksilla? Valtaosalle ihmisistä tulee mielikuva huumoripaitaisista (Pieru on Perseestä-tyyppisistä) vyölaukkuhenkilöistä joita Tuuri-telkkariohjelma on näyttänyt. Kyllähän siellä niitäkin ihmisiä käy, mutta paljon muitakin. Siellä käy ihmisiä laidasta laitaan. Itselläni ei ole ollut vyölaukkua käytössä vuoden 1990 jälkeen ja huumoripaitoja en ole omistanut ikinä. Ja silti mä diggaan Tuurista ostospaikkana ihan järkyttävän paljon. Olenko siis saanut NOLO-leiman otsaani tästä hyvästä?
Olen tehnyt havainnon siitä miten joillekin ihmisille on vaan elintärkeää alkaa kertomaan omia negatiivisia käsityksiään ja kokemuksiaan siitä miten siellä ei ole mitään ostettavaa tai että siellä ei ole mitenkään erityisen halpaa. Ja kun se Vesakin on sellainen ihme hörhö.  Ja kuinka siellä myydään pelkkiä kopioita, rättejä, krääsää ja muutenkin ihan silkkaa paskaa. 
FYI, kertakaan ei muuten olla Vesaan siellä törmätty näinä seitsemänä vuotena. Kerran se ajoi meitä vastaan Ferrarillaan (tai oletimme sen olleen Vesa, kenellä muulla siellä olisi sellainen auto..?)

Voi hyvät ihmiset. Tästä kaikesta vastakarvaan vetämisestä päätin kirjoitella hieman omia näkemyksiäni kyseisestä paikasta. Ja painotan nyt, että nämä ovat omia mielipiteitäni ja blogini ei hyödy tästä mitenkään. Nämä ovat vaan ajatuksia joita minulle on tullut mieleen kun Tuurista on käyty keskustelua eri ihmisten kanssa.

Edulliset hinnat. Vai onko sittenkään?
-Tämä on kovin suhteellinen käsite, myönnän. Riippuu ihan täysin siitä mitä ostaa. Itse keskitän ostokseni yleensä Vesan suurehkolle kosmeosastolle ja kyllä, -siellä on mielestäni hyvinkin edullista. Suorastaan halpaa. Esimerkkinä viime vuonna ostin Orlyn lakkoja 3 € kpl. Tein tänäkin vuonna muutaman erinomaisen löydön, mutta niistä tulee oma postauksensa. Kosmeosastolta tekee hauskoja löytöjä ja törmää tuotteisiin mitä ei ole ennen nähnyt missään muualla. Se tekee mun mielestä shoppailusta hauskaa!
Olen kuullut villejä huhuja siitä miten Vesa ostaa myyntiin kopioita ja hankkii tuotteet jotenkin hämärällä tavalla. No jaa. Juttuja liikkuu aina ja kateus on suomalaisten perisynti. Kun joku menestyy hyvin ja on keksinyt toimivan liikeidean, niin johan alkaa ilkeät kielet juoruilemaan. Voisin kuvitella, että mikäli tuotteet hankittaisiin jotenkin hämärällä tapaa myytäväksi tai tavalla joka ei kestä päivänvaloa, siitä jäisi aika pian kiinni? Tuuri on kuitenkin Suomen mittakaavassa aika iso matkailukohde ja kaupan liikevaihto hätyyttelee Suomen suurimpaa. On hieman vaikea uskoa, että tämä kaikki olisi saatu aikaan kepulikonstein. Tietenkään se ei sinänsä mitään todista, että yritys on suuri, mutta jotenkin ajatus laittomuuksista tuntuu vähän kaukaiselta.

En minä tiedä millä ja miten ja mistä Vesa hankkii tavarat myytäväksi kauppaansa. Olettaisin, että hän ostaa konkurssipesiä ja käyttää tukkureita ympäri maailmaa? Tuurin yksi valttikorteista on juurikin se, että siellä on tuotteita joita ei välttämättä muualta saa. Ja että tuotteita on PALJON! Henkilökohtaisesti en jaksa vaivata päätäni sillä että alkaisin pohtia tuotteiden alkuperää tai hankintamallia. Olen rahojani kauppaan syytävä asiakas ja jos saan merkkituotteita edullisesti, niin en todellakaan menetä yöuniani sen vuoksi miten kautta tavara on kauppaan päätynyt. Minua kuluttajana kiinnostaa vain hinta ja laatu, näin karkeasti sanottuna. Niin maailmaa syleilevä ajatusmaailma mulla ei ole.

Tuotteet -pelkkää krääsääkö?
-Tämä krääsähelvetiksi leimaaminen naurattaa mua aina. Millä perusteella Tuuri on krääsäkauppa? Ja mikä on krääsää? Mauttomia posliinisia yksisarvisia? Vai sisustuskylttejä joihin on kirjoitettu kuolemattomia lausahduksia tyyliin Live Love Laugh? Niin, mä en nyt ymmärrä tätä krääsän määritelmää, koska Tuurissa myydään toki näitä edellä mainittujakin, mutta lisäksi myös Arabiaa, Marimekkoa, Kultakeramiikkaa, Hackmannia, Martinexin tuotteita, Vallillaa.....vaatepuolella Espritiä, Jack & Jonesia, Finnwearia, Nansoa, Luhtaa, Vero Modaa, Vilaa....Jos Tuuri saa leiman siitä, että heidän tuotevalikoima on krääsää, niin saman leiman voi antaa sitten esim. Prismalle. Tai Anttilalle. Tai Cittarille. Tai jopa Stokkalle.Vai muuttuuko kaikki edellä mainitsemani krääsäksi ja lumpuksi kun se myydään Tuurissa? Tuolla junttiuden ytimessä missä kukaan ei myönnä käyvänsä.

Tuurissa myytävät vaatteet ovat kauheita mummorättejä.
-No ni. Mä ainakin kiertelin pitkään nyt viikonloppuna Kyläkaupan naistenvaateosastolla ja kävin mm. Vilan, Vero Modan, Espritin, Micmacin ja Marimekon rekkejä läpi. Joo, kävelin myös Nanson ja Finnwearin osastoilla missä näytti olevan aikuisemmalle naiselle suunnattuja vaatteita. Löytyi myös pari välikköä jossa oli ns. mummovaatteita, mutta ne oli ne pari välikköä.  Mä en nyt tässäkään kohtaa ymmärrä sitä miten Tuuri eroaa esim. Prisman tai Anttilan vaatevalikoimasta? Tai Stokkan tai Sokoksen? Aika monesti hyvin palvelevissa ja varustetuissa tavarataloissa on vaatteita kaikenikäisille naisille. Ja monelta eri merkiltä. Tuuri ei tee tässäkään asiassa mun mielestä poikkeusta. Vai mistä lähtien Vero Moda ja Vila ovat olleet ns. mummomerkkejä? Mikäli mummot käyttävät nykyään näitä kahta merkkiä, niin mulla on ilmeisesti siinä tapauksessa mennyt jotain ohi.
Ja hei. Otetaanpa vielä sellainen asia huomioon, että Tuuri on tosiaan kyläkauppa keskellä Etelä-Pohjanmaata jossa asuu aika paljon iäkästä porukkaa. Eikös se ole ihan positiivinen asia, että kauppias on tajunnut laittaa kylän mummoille vaatteita myyntiin? ;)

Tuurista ei löydy mitään ostettavaa.
-Tämä väite saa mut oikeasti aina repeilemään. Se kuka niin väittää, ei ilmeisestikään ole shoppaajaihmisiä alkuunkaan. Miksi lähteä ylipäätään ollenkaan sinne jos asenne on valmiiksi tämä? Ja jos sen on kertakäynnillä todennut, niin hyvä sitten niin. Toiste ei varmaan sitten tarvitse mennäkään kun kerralla tuli selväksi tarjonnan puute. Syy miksi me käymme Tuurissa on se, että me olemme Isännän kanssa kohnaajia. Tykkäämme yli kaiken tehdä hyviä löytöjä ja meillä on kärsivällisyyttä kohnottaa hyvinkin pitkään kaupoissa tai kirppareilla. Ja kas, meidän kaltaiset ihmiset löytävät kyllä Tuurista ostettavaa. Aina.


Hur som helst, Tuuri on yksi meidän lempparimatkailukohteistamme täällä koti-Suomessa. Jos me tykätään käydä siellä, niin onko se joltain pois? Ei, se on meille vaan lisää (tavaraa) :D Mun on vähän vaikea hyväksyä muutenkaan sellaista, että jos joku iloitsee jostain asiasta, miksi se pitää ampua alas omilla negatiivisilla näkemyksillään?  Olipa asia mikä hyvänsä. Mä en ymmärrä sellaista asennetta ollenkaan. Ollaan periaatteesta aina erimieltä kuin muut ja tuputetaan omia näkemyksiään ainoina oikeina. Uuu, anarkiaa. Mä olen enemmänkin solidaarisuuden puolella.
Ei kaikkien tarvitse tykätä samoista asioista mistä itse tykkää, se on ihan okei, mutta ei lytätä toisten iloa, jookos? :)

Ja sitten vielä se Vesa. Noh, Vesastahan on välittynyt melko persoonallinen kuva julkisuuden kautta meille kaikille, eikö vain? Olkoonkin hän ihmisenä ja julkisuuden henkilönä mitä on, mutta pitää nostaa näkymätöntä hattua siitä, että tyyppi on saanut tuollaisen konseptin luotua! Ei ole Suomessa mitään toista paikkaa joka on niin erikoinen kaikkinen juttuineen kuin Tuuri :D Moniko muu tuohon pystyy? Että sen puolesta ei siellä Vesan päänupissa ihan pelkkää sahanpurua voi olla. En tiedä mitä siellä on, mutta jokin siellä liikuttaa kaupantekoajatusta erinomaisella tavalla.

Tästä tuli nyt jo niin pitkä sepustus, että jätän ostosten esittelyn toiseen kertaan :)

Oletko sinä Tuurifani? Vai kauhistuttaako pelkkä ajatuskin kyseisestä paikasta?

34 kommenttia:

 1. Tuurissa olen käynyt kerran, jotta tiedän mistä ihmiset puhuvat. Saattaisin käydä toistekin, mutta 300km kauppakeskuksen takia on vähän liikaa. Vesan yksityiselämän tekemiset ovat mainosta ( hyvässä ja pahassa) myös liike-elämälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on matkaa Tuuriin noin 300 km, mutta käymme siellä vain kerran vuodessa :) jos asuttaisiin yhtäänkään lähempänä, käytäisiin varmasti useammin :D

   Poista
 2. Olipa hyvä kirjoitus! :) Allekirjoitain niin tän tekstin.
  Itse en ole kyseisessä paikassa koskaan käynyt, mutta vielä joskus aion siellä kyllä käydä.
  Vanhempani siellä aina silloin tällöin poikkeavat, ja tuliaiset ova aina olleet niin mahtavia, että itselläkin on aika suuri houkutus päästä siellä käymään.
  Nostan Vesalle hattua että hän on saanut luotua tuollaisen paikan, joka porskuttaa eteenpäin tästä taloustilanteesta huolimatta!
  Ja eiköhän Keskisen halvat hinnat perustu siihen, että he ostavat tavaraa kerralla niin suuria määriä, että ostohinnat saadaan sitä kautta edullisiksi.

  Ehkä me sit vaan ollaan niin juntteja mielipiteinemme! Mutta kyllä mä ainakin olen ihan reilusti juntti mielummin kun...no...en nyt sano mitään, etten ole itse samanlainen idiootti ja leimaa ihmisiä sen mukaan missä he tykkäävät ostoksiaan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! :)
   Tuurissa kannattaa ilman muuta käydä, kaikki siihen paikkaan ei tosiaan ihastu, mutta mun mielestä se on kiistatta yksi Suomen parhaimmista ostosmestoista.

   Jep, mitäs me juntit! :D Loud & proud of it!

   Poista
 3. En ole koskaan ollut. Ehkä siksi, että en omista edes ajokorttia eli ei tule reissattua Suomessa muualle kuin järkevän junamatkan päähän :D Olisi ihan jees käydä katsomassa miltä se näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää järkätä joskus joku kosmebloggaajien miitti Tuurissa? :D

   Poista
 4. Kerran olen minäkin lomamatkalla käynyt ja iloisia yllätyksiä löytyi kenkä-, kynsilakka- ja hiustuoteosastolta. Niin ja maittava lounaskin tuli siellä syötyä. Kiva retki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ruokakin siellä on hyvää! :) Unohdin mainita sen kokonaan tässä :)

   Poista
 5. Mulle tuli vähän paha mieli jo kun luin fb-statuksesi viikonloppuna. Mitä se muille ihmisille kuuluu missä sinä ja miehesi matkaatte. Ja toisaalta, ihan sama minne olisitte menossa niin varmasti niitä soraääniä kuuluisi. Viikonlopuksi Pariisiin? No kun ne ranskalaiset on niin töykeitä ja Pariisissa haisee pahalta. Ostosreissulle Ruohonjuureen? Eihän siellä käy kuin likaiset hipit. Shoppauspyrähdys Stockalle? Eihän suomessa edes ole oikeita luksuskauppoja paitsi ehkä Luikkari Espalla ja sekin on niin pieni... You get the drill.
  En tykkää Facebookista kun siellä on niin helppo lytätä muita ihmisiä.

  Itse en ole koskaan Tuurissa käynyt enkä varmaan koskaan tule käymään ihan siitä yksinkertaisesta syystä ettei minulla ole omaa autoa eikä kohde kuitenkaan kiinnosta minua niiiiiiin paljoa. Mutta siis kyllähän ihmiset käyvät bussilasteittain Ikeassa, Ideaparkissa ja muissakin paikoissa.

  Mitä tulee Keskisen Vesaan yksityishenkilönä niin hän nyt sattuu olemaan harvinaisen näkyvä "kyläkauppias". Jos Nelonen tai JIM näyttäisi tosi tv-sarjan kyläkauppiaista niin varmaan sieltä löytyisi erikoisempiakin tyyppejä. Ja siis jos jonkun mielestä Vesalla on hämäriä bisneksiä niin onhan tämä koko S-ryhmän ja K-kauppiaiden markkina-asema Suomessa vähintään yhtä epäilyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja sydäntä lämmittävästä kommentista <3

   Joillain ihmisillä on pakonomainen tarve vaan olla kaikesta erimieltä ja lytätä omilla jyrkillä mielipiteillään toisia. Valitettavaa mutta totta. Mä olen huomannut myös FB:ssä, että joillain vaan on ns. liikaa asiaa ja pokkaa alkaa tunkemaan nokkaansa vähän sellaisiin juttuihin jotka ei välttämättä edes kuulu niille. Jotkut haluaa vaan provota ja sekin on mun mielestä typerää. Ihan sellaista älytöntä riidanhakua, mun vinkkelistä katsottuna.

   Poista
 6. Olipas hyvä kirjoitus! Olen lukenut kaikkea hyvää Tuurista, just nimeomaan, että sieltä löytyy paljon tavaroita ja halvalla. Luulempa, että se on vaan suomalaisten peruskateus, joka niitä negatiivisia juttuja kertoilee.

  Itse en ole päässyt tuolla käymään, mutta kun tilaisuus tulee, niin innolla menen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Jep, suomalaiset ovat siitä jännää porukkaa, että jos joku menestyy tai tekee jotain suurta, siitä on pakko alkaa kaivamaan jotain sontaa. Ei kukaan voi menestyä ilman, että sillä on joku ketunhäntä kainalossa. Huh. Kateus on kova voima.

   Ilman muuta kannattaa mennä! :) itse olen ainakin ihan fani!

   Poista
 7. Mä oon kerran nähnyt Vesan Tuurissa kassalla, kun oltiin siellä käymässä joskus 15 vuotta sitten :D Tuurin Kyläkauppa ei ole mun kauppa, mutta kyllä siellä muutaman vuoden välein kärsii käydä jos tilaisuus osuu kohdalle. Olin kyllä hyvin yllättynyt, kun suunnilleen 10 vuoden tauon jälkeen siellä kävin muutama kesä sitten, oli nimittäin Kyläkauppa pikkuisen muuttunut :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan naurettukin sitä monta kertaa, että on se kumma kun ei olla siihen törmätty siellä kertaakaan vaikka tosiaan joka kesä käydään! :D Niitä ketkä ovat olleet siinä Tuuriohjelmassa mukana on kyllä nähty monet kerrat :) Paitsi tarjoushaukkaa :D

   Joo, mä olen käynyt siellä eka kerran vuonna 1998 ja kun muistelen sitä ja vertaan tähän päivään niin morjes. Ei ole enää sama kauppa ollenkaan :) Ja seuraavalla kerralla taas se on erilainen, koska kauppaan tulee 4400 neliötä lisää. Siellä oli just nyt ne rakennustyöt kesken.

   Poista
 8. Onhan tästä puhettakin ollut, ehdottomasti fani siis! :) Pakko päästä tänäkin kesänä, Vesalla nyt on vaan parhaat tarjoukset! Ja retkeen varataan ehdottomasti koko päivä, jos ei yöpymään jäädä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) jee, sielunsisko! :D Joo, ehdottomasti koko päivä, se on se minimi!

   Poista
 9. Mä olen kyläkauppaa "vastaan" vain oman ammattini kautta. On epäreilua, että Tuuri vetää niin paljon asiakkaita puoleensa juurikin niiden hieman hämyisten tarjousten varassa; Osta Escadan tuoksu, saat toisen kaupanpäälle. Keskinen pohottaa rahassa ja Stocka on samaan aikaan yt-neuvotteluissa. Kyllä se on mun mielestä epäreilua. Toki oon itekin käynyt siellä varmaan n. 15 kertaa, ja aina lähtee jotain mukaan silti :) Se vain jotenkin pistelee, että jotain Lancomen voiteita kärrätään pieni lasti "jostain" ja myydään halvalla. Eihän se kuluttajaa haittaa milläänlailla, päinvastoin; mutta muut yritykset/firmat kärsivät kun toisella on niin suuri ns. monopoli. Katkera ehkä olen, mutta en kateellinen.
  Mutta voin mäkin lähteä Tuuri-miittiin mukaan, jos sellainen järjestetään. En mä niin vihakas ole ;D Ostanhan mäkin (ja muutkin) laivalta paljon taxfreehinnoin. Suomi on vain niin kallis maa, ja on ihmeellistä että meillä on pieni Tallinna keskellä Pohjanmaata.
  ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ihan hyvin pointtisi, mutta toisaalta Stokkalla ja Vesalla ei ole mitään tekemistä keskenään, muuta kuin se että ovat tavarataloja. Keskinen on luonut oman tapansa yrittää ja on pienellä paikkakunnalla iso työllistäjä. Stokkan talousvaikeudet johtuvat varmastikin muista syistä eikä niihin syynä ole Keskisen tarjoukset? Tottakai se harmittaa kun toisaalla menee hyvin ja itse on töissä yrityksessä missä mietitään onko töitä enää kohta vai ei. Mutta nämä on näitä asioita jotka jokainen näkee ja kokee erillä lailla. Mä näen Keskisen isona työllistäjänä joka vaikeina taloudellisina aikoina on saanut tuotettua voittoa eikä ole joutunut irtisanomaan ketään. Ja on yksi iso valttikortti kotimaisessa matkailussa.

   Haha, Pohjanmaan Tallinna! :D Toi oli hyvä! Pitää varmaan alkaa puuhailemaan Tuurimiittiä. Laitetaan Vesalle viestiä, että nyt olis tulossa iso bloggaajarevohka mestoille. Saat Tuurille näkyvyyttä blogimaailmassa! Josko se sponssais meille huoneet hotellista miitin kunniaksi? ;D

   Poista
  2. Anteeksi ennakkoasenteeni, mutta jos Vesa kuulee, että joukko KAUNEUSbloggaajia on tulossa Tuuriin niin hän kyllä varmasti itse haluaa esitellä teille its..kauppaansa.

   Poista
  3. Njääh, me ollaan liian vanhoja Vesalle :D kaikki ollaan yli 20 vee :D :D

   Poista
 10. Ehdottomasti miitti Tuuriin! ;)

  Mä en ole koskaan käynyt, mutta kävisin kyllä mielellään etenkin sen kosmeosaston katsomassa. Sieltä taitaa löytyä kaikkea sellaista kivaa, mitä ei muualta Suomesta saa? :) Asiasta en mitään tiedä, mutta mun fiilis on vähän sellainen, että noi edulliset hinnat liittyy vähän siihen myös, että Tuuri on eri tavalla riippumaton kuin ketjuihin kuuluvat liikkeet. Kun tekee bisnestä yksinäisenä, voi hyödyntää juuri tuollaisia 'ostan bulkkina ja myyn edullisesti' -diilejä, toisin kuin vaikka S- tai K-ryhmään (meinasin kirjoittaa ryhmän sijaan tyhmään ;) kuuluvat kaupat, joiden on pysyttävä linjassa, ja tarjottava samoilla hinnoilla samaa tavaraa kaikialla Suomessa. Ja mä olen myös sitä mieltä, että on loistavaa että jos vaikka ostetaan ja myydään ihmisten käyttöön edullisesti vaikkapa niitä konkurssipesiä, koska muutenhan ne tavarat menisivät hukkaan. Ja se nyt vaan on ihan turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin alkaa järkkäämään! :D

   Se kosmeosasto on mahtava! :) Nimenomaan se on se valttikortti, että siellä on juttuja joita ei muualla oikein myydä :) Noin mäkin sen miellän, Vesa pulju on riippumaton mistään suurista ketjuista ja siksi on mahdollista myydä vähän vapaammin tuotteita.

   Poista
 11. Tuuri on nähtävyys jo itsessään ja muutaman kerran siellä on tullut käytyä, tosin ollaan se 2-3 päivää putkeen siellä :D Vesa on huomioinut hyvin myös kaukaa tulevat hotellin ja karavaanarialueen myötä, joka tietenkin tuo lisää rahaa kassaan, että saa hankittua tavaraa ja laajennettua lisää ;)

  Kun ottaa huomioon sen, kuinka paljon se liike on muuttunut jo viiden vuoden sisällä, on kasvu aivan huima! Ei silloin ollut pahemmin kynsilakkoja myynnissä kun minä ekoja kertoja siellä kävin, tai esim. sitä Escadaa. Valikoima tosiaankin on sellainen, että jokainen löytää jotain, myös harrastajat tai vaikka sisustajat. Ja kesällä on sitä ohjelmaakin, aina Miljoona Tivolista lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se koko konsepti toimii valtavan hyvin. Siellä on kaikille kaikkea, ainakin kesäaikaan. Esim. se Miljoonativoli juttu on ihan mahtava ajatellen juuri lapsiperheitä jne.

   Joo, se kosmeosasto on nykyään käsite :D Nyt siellä oli myynnissä mm. Victoria's Secretiä :)

   Poista
 12. Mulla liittyy paikkaan tietyllä tavalla lämpimät ajatukset. Ihan sen takia, että syntymäkaupunkini on vain reilun tunnin ajomatkan päästä kyseisestä puljusta, joten siellä tuli käytyä joka kesä. Muistan, kun ekoilla kerroilla oli pystyssä pieni punainen "lato" ja nahkapaikka, kovasti on paikka niistä ajoista kasvanut. :D Ensin alkoi laajenemaan lato pikkuhiljaa ja sitten viereen tuli muitakin kauppoja. Viimeksi kävin paikassa 2006 kesällä ja jo silloin meininki oli aivan eri kuin silloin lapsena. Hyvin löysin heinäkuun aleista itselleni parit farkut rekistä ja nahkapaikasta en ole koskaan tainnut lähteä ilman ostoksia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei apua! Jos sä olet viimeksi käynyt siellä vuonna 2006, niin nyt on jo aika mennä tsekkaan uudelleen mesta :) on muuten muuttunut siitä ja paljon! :)

   Poista
 13. Turhan puolustuskannalla olet nyt, IMHO, mitä sitä suotta tuhlata energiaansa sen todisteluun miksi Tuuri on ihan jees ja puolustella siellä käymistään. Jos siellä tykkää käydä niin käy sitten, ihan suoraan ja rehellisesti ja häpeilemättä.

  Ei mulla ainakaan ole mitään Tuuria vastaan an sich, Vesa nyt on antanut itsestään vähemmän fiksusti käyttäytyvän kuvan mediassa, mutta semmosta se elämä joskus on. Minä en ole koskaan shoppaillut Tuurissa ihan pelkästään shoppailun ilosta, aina olen käynyt siellä ihan samaan tyyliin niin kuin käyn esim. tuolla Prismassa, Anttilassa, Cittarissa tai Sokoksella. Olen edelleen sitä mieltä, että siellä ei minulle ole yhtään sen enemmän kiinnostavaa tai edullisemmalta vaikuttavaa ostettavaa. Varmasti löytyy edullisempaakin kuin edellä mainituista, mutta koska en ole varta vasten ikinä lähtenyt Tuuriin tarkoituksenani shoppailla ihan vaan ilokseni, niin edullisuus siellä on mulle ihan samaa kuin edullisuus tuossa lähi-Prismassa vaikka. Ja believe me, mä olen sairaalloinen shoppailija! ;-) Mun shoppailuhimoni eivät vain suuntaudu kovinkaan usein kivijalkakauppoihin ja todellakin, suhtaudun Tuuriin samoin kuin mihin tahansa muuhun tavarataloon, eikä niistä mikään ole mulle juuri toistaan erikoisempi. Ja ihan neutraalisti mä sen totean, että mulle Tuuri ei ole sen edullisemmalta vaikuttava tavaratalo enkä löydä sieltä sen paremmin ostettavaa kuin mikä tahansa muu tavaratalo. Se ei siis ole moite, vaan toteamus.

  Varmasti joillakin Tuuri aiheuttaa kateutta, mutta osa mielipiteistä juontaa juurensa varmasti myös esim. Vesan mediaimagoon ja siihen TV-ohjelmaan. Mutta mitä sitä suotta ottaa niitä kommentteja itseensä! Aina löytyy ihmisiä, jotka ovat halukkaita nostamaan itsensä aavistuksen toisia korkeammalle mutta sehän on todellakin niiden häpeä! Kyläkaupaksi en Tuuria kyllä sanoisi, mulle kyläkauppa on ihan jotain muuta. Niin kuin vaikka Poikeluksen kyläkauppa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä millään suoranaisella puolustuskannalla olekaan :) Näitä ajatuksia mulla vain heräsi kun tästä virisi keskustelua ennen reissua ja siksi tuli mieleen kirjoittaa asiasta. Ja kyllä sitä energiaa vielä piisaa tämän jälkeenkin vaikka tästä aiheesta kirjoitinkin ;) tulipahan nyt vaan listattua muutama vasta-argumentti sille miksi mä en koe kyseistä paikkaa negatiivisena.

   Ja jos mulle tullaan kertomaan mielipiteitä monesta eri suunnasta, niin koen oikeudekseni esittää myös oman mielipiteeni julkisesti. Nyt tein sen blogissani ja tästä aiheesta, koska tästä tuli keskustelua.

   Poista
 14. Mä oon käyny ainoastaan kerran Tuurissa joskus 90-luvun puolivälin tienoilla, silloin kun opiskelin Etelä-Pohjanmaalla eli paikka olis suht lähellä. Jos nyt asuttais lähempänä, niin mähän olisin taatusti Tuurin kanta-asiakas, oon satavarma ettei se kosmeosasto jättäis mua kylmäksi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sun pitäisi ehdottomasti mennä käymään siellä! :) Suihkugeelifanin todellinen paratiisi :D

   Poista
 15. Tuurin vakiasiakas ilmottautuu! :D Siellä tulee kyllä käytyä monen monta kertaa, nykyään kerran kuussa on vakio mutta joskus saatan käydä useamminkin. Kosmepuoli on taivas vaikka en toissapäivänä meinannut löytää yhtään mitään kun oli tavarat siirretty eri paikkoihin. Mä kannatan kans Tuuri miittinkiä, ehottomasti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se kosmepuoli oli kovin tyhjä :( ehkä se on siksi kun kauppa laajenee ja osastot muuttuvat tms.?

   Poista
 16. Todella hyvä postaus.

  Mun blogiin on tultu useamman kerran hakusanalla mitä vaatemerkkejä Tuurin kyläkauppa myy (ja muita variaatioita).

  Musta se on ihan ok paikka vaikka ei siellä niin usein tulekaan käytyä, välillä menee parikin vuotta ettei tuu käytyä ja nyt on tullut käytyä 1,5v aikana 3 kertaa. Täältä matkaa on ehkä noin parin tunnin verran Tuuriin.
  Vesaa en ole tainnut kertaakaan kyseisessä paikassa nähdä.

  Tuurista ei löydy mitään ostettavaa: No en kyllä sanois noinkaan. Joulun aikaan, kun kävin, olisin löytänyt varmasti vaikka mitä ostettavaa mutta jotenkin ei tullut ostettua muuta kuin se Mariela Sarkiman Make up bible ja Nylon beat -karaoke. Yritin löytää joululahjoja muille, ihastelin pinkkiä termosmukia itselleni ja sitten on aina ne Tweezermanit ja muut kosmetiikkapuolen tuotteet. Jotenkin ei vaan osannut ostaa mitään, kun oli ihan liikaa kaikkea mitä olisi voinut ostaa :D.

  Ihan samalla tavalla Tuurista löytyy ostettavaa kuin ihan mistä tahansa tavaratalosta :D ja samaa tavaraa. Tuntuu välillä, että paikkaa arvostelet eivät välttämättä oo ees koskaan käyneet kyseisessä paikassa. Eikä kaikkien tarvitse käydäkään jos eivät halua, mutta ihmettelen kovasti sitten kuinka kärkkäästi sitä ollaan arvostelemassa. Tai sitä, että muut siellä käyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Jep, samaa mieltä, en tajua miksi pitää arvostella, keltä se on pois jos siellä toiset tykkää käydä? Kummallinen asenne joillain :( valitettavasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)